Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

אשמח לעזרה בייעוץ במצב המורכב הבא:

1. אנחנו משפחה עם 4 ילדים וגרים במודיעין.

2. אני עובד ברעננה (כ-100 ק"מ סה"כ נסיעה ליום), אשתי במודיעין (כ-500 ק"מ בחודש)

3. אנחנו זקוקים לשני רכבים, אחד בעל 6/7 מקומות והשני לצרכי נסיעה לרעננה מדי יום. הרכב הגדול משמש אותנו לנסיעות משפחתיות כאלו ואחרות (כ-200 ק"מ בממוצע לחודש עשויים להספיק)

4. ברשותנו תקציב של 65,000 + השלמה בהלוואה קטנה (אם נצטרך, עדיף שלא :-) )

5. באפשרותי לקחת רכב ליסינג מהעבודה בעלויות (נטו): 2500 ש"ח להונדה אינסייט היברידית, 3650 ש"ח לסיטרואן פיקאסו.

6. האפשרויות כפי שאני רואה אותן:

א. לקחת ההונדה בליסינג, לנסות ולמצוא רכב גדול שיהיה בקרוב לתקציב הנ"ל (נאמר, קרניבל 2004/5) שישמש לנסיעות בתוך העיר + נסיעות מזדמנות בהרכב מלא

ב. לקחת את הסיטרואן בליסינג ולקנות רכב משפחתי רגיל לנסיעות במודיעין (אשתי + 4 ילדים יכולים ליסוע בו - הגדול יכול לשבת מלפנים)

היתרון של לקחת רכב קטן בליסינג מתמקדת בהפרש המחירים (כ-1100 ש"ח בחודש). השאלה כמה ההפרש הזה מצטמצם באחזקת רכב גדול כנ"ל לעומת רכב רגיל.

דעתכם?

(אשמח לתגובות מהירות - אני צריך להחליט עד סוף השבוע...)

תודה,

~

פורסם

נכלל בעסקה.

למעשה, כמו שאני רואה את זה, השאלה יכולה להצטמצם לכדי:

כמה יותר יקר להחזיק רכב גדול (קרניבל/MPV/טרג'ט) שיסע כ-8500 ק"מ בשנה, לעומת רכב משפחתי רגיל שיסע 5000-6000 ק"מ בשנה?

אם מדובר על הפרש של 200-300 ש"ח לחודש ושמים את זה מול החסכון של לקחת את הרכב הקטן בליסינג (1100 ש"ח) ההפרש קטן לכדי 800 ש"ח וזה עדיין מאד משמעותי.

אם מדובר על 700-800 ש"ח מדי חודש (הפרש לאחזקת רכב גדול לעומת קטן), זה מקטין את ההפרש לכיוון ה-300 ש"ח ואז כבר אולי שווה להשקיע ולהיות "מכוסים" ברכב הגדול מליסינג.

פורסם

האופציה הראשונה נשמעת לי משתלמת יותר. הנסועה שלכם ברכב הפרטי תיהיה נמוכה מאוד ולכן גם הוצאות האחזקה צפויות להיות בגדר הסביר. הבעיה עם התוכנית הזאת היא למצוא קרניבל/MPV/טרג'ט במצב טוב, זה עלול לקחת זמן ולא מעט מאמצים ולדעתי זה יהיה קצת יותר מסובך מלמצוא משפחתית משומשת ראויה לרכישה. עניין של הצע רכבים בשוק - יש הרבה יותר משפחתיות 1600-אוטומט-4-דלתות-קילומטראז'-נמוך על הכביש מאשר מיני-ואנים גדולים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...