Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ושבת שלום,

יש לי רכב סיאט לאון שנת 2009, כמו שמי שמכיר בטח יודע הרכב מגיע עם מערכת די איכותית, מאובזר ב4 קומפוננטים מקורים, אך בכל זאת הייתי רוצה לשפר את המצב, לפחות להוסיף סאב אם לא להחליף את הקומפוננטים, הלכתי להתייעץ עם בעל מקצוע, וההצעה הראשונה שקיבלתי היא להרכיב סאב עם מגבר אינטגרלי של JBL בצורת גליל עם רמקול בכל קצה והמגבר באמצע, והאפשרות השניה היא להרכיב סאב נפרד גם כן של JBL 295558238.jpgכמו בתמונה ולו להוסיף מגבר מונובלוק, העניין הוא שהסאב הראשון מגיע עם מגבר 4 ערוצים ככה שאוכל לחבר אליו גם את הקומפוננטים ולמגבר מונובלוק לא, ואם ארצה לקנות מגבר 4 ערוצים בנפרד זה כמובן ייקר את העסק...

ההתלבטות הגדולה היא עניין הכסף, את הסאב עם המגבר המובנה הראשון אני יכול להביא במחיר די טוב, 1200 בערך, ואילו הסאב השני זה עניין של בערך 800 שקל סאב ועוד 1000 למגבר 4 ערוצים איכותי (מינימום).

מה שכן האופציה השניה הרבה יותר יפה, והרבה יותר פרקטית כי במקרה שצריך את הבגאז פשוט מנתקים 2 בננות ושלום לסאב בשונה מהאופציה הראשונה ששם זה לפרק את כל החיווט...

בקיצור אני כבר בבלבלות, מנסיונכם, מה ההבדל באיכות הסאונד אם קיים ומה עדיף?

תודה ושבת"ש

פורסם

אי אפשר לתת לך חוות דעת אמיתית, כשאתה נותן תיאורים לוקים בחסר על הציוד שהוצע לך.

שאלות מתבקשות:

מה התקציב העומד לרשותך?

מה חסר לך מהמערכת הנוכחית?

האם יש לך שאיפות מעבר להתקנת סאב בעתיד הקרוב?

האם אתה מודע לכך שחוץ מעלות סאב ומגבר, יש גם עלויות לחיווט והתקנה טובה?

מתחדשת*

פורסם

תגובה כזו זה כבר התחלה,

התקציב העומד לרשותי הוא באיזור ה1000 שקל, אני יודע שזה לא סכום להרכיב מערכת אבל בגלל זה אני שואל לגבי הסאב המוגבר, כי אני יכול להביא אותו באיזור המחיר הזה, מה שחסר לי מהמערכת הנוכחית הוא באס איכותי בווליומים גבוהים, וצלילים איכותיים יותר לא יזיקו בעתיד.., בעתיד הקרוב לא אבל אני מאמין שבהמשך אחליף את הקומפוננטים הקדמיים למשהו הרבה יותר טוב ועצבני.., כן אני יודע שחיווט והתקנה הם לא בחינם אבל בשבילם התקציב הוא לא קשור למוצרים..

פורסם

גם אני לא מאמין שתוכל למצוא סאב+מגבר+התקנה באלפייה, שיהיו שווים את הכסף.

אם תמצא משהו ביד שניה ותתקין בעצמך או בעזרת חבר, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

מתחדשת*

פורסם

תרשום שאלה מקוצרת יותר כי לא מבינים בדיוק מה אתה מחפש.תתן תקציב שלא כולל התקנה וחיווט ותגדיר בדיוק מה אתה מחפש ומה אתה מצפה מהמערכת שלך.

פורסם

ההודעה שלך לא הכי ברורה.

מהי האופציה הראשונה ? סאב כפול עם מגבר מונובלוק אינטגרלי ב- 1200 ש"ח?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
ההודעה שלך לא הכי ברורה.

מהי האופציה הראשונה ? סאב כפול עם מגבר מונובלוק אינטגרלי ב- 1200 ש"ח?

האופציה הראשונה היא סאב כפול עם מגבר אינטגרל (לא חשוב כמה ערוצים השאלה שלי מתייחסת לאיכות של השמע בסאבוופר בלבד) והאופציה השניה היא הסאבוופר של JBL כמו בתמונה עם מגבר חיצוני.

השאלה שוב, מה ההבדלים באיכות שמע, ההבדל במחיר הוא בערך 600 שקל לסאב בתמונה עם מגבר נפרד, תעזבו בצד התקנה וחיווט זה בכלל לא קשור לשאלה.

פורסם

אם הלאון לא באה עם מגבר לקומפוננטים מהחברה (?)

הייתי מתחיל עם מגבר 4 ערוצים נחמד שיחובר לקומפוננט הקדמי והאחורי,ובעתיד סאב במקום האחורי (קדמי+סאב)

אם תתקין סאב מוגבר לא יהיה איזון בעוצמה בין הקומפוננטים הלא מוגברים לסאב ולא תוכל ממש לנצל אותו כמו שצריך

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
אם הלאון לא באה עם מגבר לקומפוננטים מהחברה (?)

הייתי מתחיל עם מגבר 4 ערוצים נחמד שיחובר לקומפוננט הקדמי והאחורי,ובעתיד סאב במקום האחורי (קדמי+סאב)

אם תתקין סאב מוגבר לא יהיה איזון בעוצמה בין הקומפוננטים הלא מוגברים לסאב ולא תוכל ממש לנצל אותו כמו שצריך

אתה יכול להסביר קצת יותר?, אתה מתכוון שאני אקנה רק מגבר כרגע ואחבר אותו לקומפוננטים הנוחכיים או אחרי שאחליף אותם?, בנוסף אשמח אם תסביר את החיסרון של סאב מוגבר לעומק, תודה אלעד.

פורסם

יש רכבים מסויימים שבאים עם חבילת סאונד שכוללת גם מגבר

אם זה לא המצב (ברוב המקרים) ואין לך שום הגברה,קנה מגבר 4 ערוצים טוב וזול וחבר את שתי זוגות הקומפוננטים אליו

בעתיד כשהתקציב יאפשר רכוש סאב,נתק את הקומפוננטים האחוריים וחבר בגישור לסאב ואז הקומפוננט הקדמי + סאב יהיו מוגברים והקומפוננט האחורי יהיה מחובר לרדיו דיסק

לא סתם הקומפוננט האחורי הרבה פחות אפקטיבי ביצירת תמונת סאונד נכונה,תריץ חיפוש על "במה קדמית" ותמצא המון מידע :wink:

קח בחשבון שעל ההתקנה יקחו לך בסביבות ה500 ש"ח +-

לגבי מגבר טוב וזול אני ממליץ על הPULSE AUDIO BA4400 כ500 ש"ח אצל היבואן "ברוקס" ואולי בעוד כמה מקומות

אפשר גם משומש כגון הJBL 75.4 ועוד כמה נחמדים

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
יש רכבים מסויימים שבאים עם חבילת סאונד שכוללת גם מגבר

אם זה לא המצב (ברוב המקרים) ואין לך שום הגברה,קנה מגבר 4 ערוצים טוב וזול וחבר את שתי זוגות הקומפוננטים אליו

בעתיד כשהתקציב יאפשר רכוש סאב,נתק את הקומפוננטים האחוריים וחבר בגישור לסאב ואז הקומפוננט הקדמי + סאב יהיו מוגברים והקומפוננט האחורי יהיה מחובר לרדיו דיסק

לא סתם הקומפוננט האחורי הרבה פחות אפקטיבי ביצירת תמונת סאונד נכונה,תריץ חיפוש על "במה קדמית" ותמצא המון מידע :wink:

קח בחשבון שעל ההתקנה יקחו לך בסביבות ה500 ש"ח +-

לגבי מגבר טוב וזול אני ממליץ על הPULSE AUDIO BA4400 כ500 ש"ח אצל היבואן "ברוקס" ואולי בעוד כמה מקומות

אפשר גם משומש כגון הJBL 75.4 ועוד כמה נחמדים

אתה מדבר על הקומפוננטים המקורים? האם מגבר יהיה אפקטיבי בחיבור אליהם?, אני לא חושב שהם מפיקים יותר מ20WATT RMS... איך ההשפעה של מגבר באה לידי ביטוי על ווליום?

• תוכן חדש...