Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה דלק לדעתכם "צורך" גגון ריק ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקפיץ את השירשור - אני צריך לרכוש גגון.

הוא לא ישאר מורכב קבוע, אלא רק במקרה הצורך.

מקורי אצל ג'אן עולה 960 ש"ח, ואני חושב ללכת על זה, אבל המחיר בכל זאת קצת יקר.

מכירים אולי מקום שמוכר גגונים לרכב, אני מתכוון למקום שמייבא ציוד יעודי כמו THULE, ולא למסגריה שמייצרת גגונים מפרופילים מלבנים, כמו שיש על מכוניות של בזק לדוגמא.

אבל אם יש יצרן ישראלי, שמייצר משהוא אסטטי ואיכותי, אשמח כמובן לקבל הפניה.

תודה רבה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גרופי מייבאים את הגגונים של THULE.

יש לי אחד (עם מנשא לאופניים), מעולה.

אגב בנוגע לצריכת הדלק, עלתה בכמות ממש ממש זניחה, משהו באיזור ה 4%. זה מתבטא בלא יותר מחצי ק"מ לליטר אצלי.

!AWDSOME

פורסם

שרשור מעניין.

זו הסיבה למשל להתקנת גגון אוירו-דינמי על גג קבינת המשאית כשיש מאחורי עגלה / מטען שטוח גבוה.

http://www.joeltrucks.se/2009veckans/2.jpg

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
שרשור מעניין.

זו הסיבה למשל להתקנת גגון אוירו-דינמי על גג קבינת המשאית כשיש מאחורי עגלה / מטען שטוח גבוה.

http://www.joeltrucks.se/2009veckans/2.jpg

זה אכן משפר את מקדם הגרר אבל חלק מן ההתנגדות נוצר על ידי מערבולות האוויר בצד האחורי של הרכב. זה החלק של כנף המטוס המכונה "שפת זרימה" ויש לו חשיבות גדולה מאוד בקביעת הגרר. במשאיות אין פיתרון מעשי לחלק האחורי. תאי אכסון קשיחים המותקנים על גג הרכב יכולים גם להפחית את המערבולות ואד ההתנגדות לרוח צד.

פורסם

השבוע קיבלתי בדואר פלייר של אוטו דיפו.יש להם גגון חדש אוניברסלי,גם אלומיניום וגם פרופיל עגול.120ש',שוה בדיקה.

פורסם

תודה, אני לא מעוניין בגגון אוניברסאלי, אני מעוניין בגגון שיתלבש על העיגונים המקוריים בגג הרכב.

פורסם
השבוע קיבלתי בדואר פלייר של אוטו דיפו.יש להם גגון חדש אוניברסלי,גם אלומיניום וגם פרופיל עגול.120ש',שוה בדיקה.

שלח אותו לאיקאה, אולי הם יקבלו שכל סוף סוף ויתחילו להשתמש בגגונים אוניברסליים

לפני כשבועיים קניתי ארון וכוננית, וסמכתי על הגגון להשאלה שלהם. ביקשתי מהבחור גגון, ולתדהמתי הוא שאל אותי "לאיזה רכב" :roll:

ליונדאי אקסנט שבאנו איתה לו היה, לפורד פוקוס שחשבנו להביא מהבית לא היה, ולבסוף, כשעלתה האפשרות לקרוא לאבי שיבוא עם טויוטה קורולה, התשובה הייתה "בטח שיש לנו..."

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לדעתי הגגונים האוניברסאליים האלו נשענים בפשטות על הפח של הרכב, ופוטנצאיל לעקם את הפח מאוד גדל.

בכל רכב נורמאלי יש הכנה לגגון, כלומר נקודות עיגון מחוזקות, שמיועשות להתקנת גגון.

בכל רכב הן נמצאות במקום אחר, וגם דורשות מתאמם שונה.

אני לא חושב, שיש דרך כלשהיא להרכביב גגון אוניברסאלי ב 100 שקל על הנקודות האלו, וכנראה שזו הסיבה שאיקאה לא משתמשים בו.

פורסם

בדיוק כמו שנאמר מעלי.

הגגונים האוניברסלים נשענים על הגג עצמו ולא על הקורות/נקודות העגינה. זה גורם לשקעים בפח.

לקנות גגון כזה זה לשלם בזוקר.

!AWDSOME

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון - התחדשתי בגגון מקורי של סיטרואן, במחיר שציינתי מקודם, פחות 10% הנחה + מע"מ.

קיבלתי גם הצעת מחיר לגגון של THULE, עולה משמעותית יותר יקר, כמשדובר בגגון ברזל, וגגון אלומיניום יקר פי שניים.

התרשמות שלי - התאמה מושלמת לרכב, פירוק או הרכבה לוקחים 30 שניות בדיוק. נראה אסטטי לטעמי, גימור סביר אבל יכול היה להיות יותר טוב. מיוצר בצרפת, לשם שינוי (הרכב עצמו מיוצר בטורכיה).

עד מהירות של 110 קמ"ש בכביש פתוח אין רעשי רוח. אבל כשנוסעים במקום סגור כמו מנהרה או כביש עם קירות אקוסטיים - שומעים את השריקה של הגגון היטב.

לגבי עליה בצריכת הדלק - אין לי בינתיים מסקנה חד משמעית, בינתיים הספקתי לגמור כמיכל וחצי של סולר, תחושה שלי שיש עליה קלה בצריכה, אבל בטוח שלא מדובר בעליה של 15%, כמו שדובר בשירשור.

1.JPG

2.JPG

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

עקב רעשי רוח מעצבנים במהירות גבוהה לא השארתי את הגגון מורכב קבוע. שמתי אותו במחסן. מרכיב רק כשיש צורך להעביר משהו גדול. השתמשתי בו המון פעמים אבל לנסיעות של כ 100-200 ק"מ מקסימום ולכן נתוני צריכת דלק מדוייקים עם גגון אין לי.

פורסם
הגגון משבש את המבנה האווירודינמי של הרכב, יוצר מערבולות אוויר חזקות שתלויות גם במהירות השיוט של הרכב וניזקו רב.

כמובן שרכב שזוחל בפקק לא יינזק מהתקנת הגגון בעוד שאותו רכב על כביש 6 - יינזק גם יינזק.

אינטואיטיבית - 10-15% תוספת לצריכת הדלק בנסיעה מהירה.

למה שרכב יינזק מגגון?

לא ברור על איזה נזק מדובר מלבד צריכת דלק מוגברת (ועל גגון שמותאם לרכב ולא מורכב על הפח)

• תוכן חדש...