Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

עד סוף החודש אני צריך להעביר את הדיהטסו שלי טסט.

הרכב הוא מודל 92 , אוט' 1600.

פעם ראשונה שאני הולך להעביר כלי רכב טסט. סך הכל אוטו ראשון שלי :)

בעקרון שקניתי את האוטו החלפתי הרבה דברים:

מצבר חדש של שנפ, צמיגים חדשים (של פירלי),רדיאטור, גומיות וצינורות רדיאטור,פילטר אוויר, כל מיני גומיות ,מדחס, כיוון פרונט,שמנים, כיוון קרבורטור, ברקסים חדשים ועוד.

האוטו אצלי 4 חודשים והמד בשעון עומד על 140 אלף ק"מ.

הרכב מבחוץ ניראה לא טוב בכלל (צבע ירוק בהיר דהוי, דרוש פחחות).

הבעיות שמפריעות לי באוטו:

האוטו לא מתניע בסיבוב נורמלי של הסוויצ'- ז"א צריך ללחוץ על הגז כשמתניעים את האוטו- מה בדיוק הבעיה?

כרק מתניעים את האוטו וברגע שמזיזים את ההגה מצד לצד יש רעשים מוזרים (נעלם שהאוטו נוסע כמה דקות).

חלונות חשמל לא עובדים.

יש קרע בצד במושב הנהג (אבל המושב עצמו מכוסה בגופייה).

האם כל אחת מהבעיות שיש לי באוטו יכולות להכשיל אותי בטסט?

תודה לעוזרים

ניב.

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אהלן.

רוב המוסכים מבצעים בדיקה לפני טסט, בתשלום, כמובן.

בעיקרון בטסט חשוב בדיקת גזים, חופשים בצמיגים, מערכת בלימה, נזילות שונות, תאורה.

לדעתי אין לך באמת אינדיקציה עם הרכב "עובר", ובמקום לבזבז זמן ולהכשל, כדאי לשקול בדיקה מקדימה.

אייל

פורסם

לא יכשילו אותך בטסט על חלונות חשמל וגם לא על זה שצריך לתת גז בהתנעה..

אבל כן יכשילו אותך על משהו אחר, כי יש עשרות סעיפים ותמיד מוצאים משהו. ואם לא מוצאים - ממציאים. השקר הכי גרוע שנפלתי עליו זה גומיות לדוושות.

את האופל שלי ז"ל (90) הייתי לוקח לבדיקה לפני טסט ואז בטסט היו מכשילים אותי על דברים אחרים.

לדעתי - גש קודם לטסט ואז תתקן את מה שימצאו.

בהצלחה.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם
שלום לכולם

עד סוף החודש אני צריך להעביר את הדיהטסו שלי טסט.

הרכב הוא מודל 92 , אוט' 1600.

פעם ראשונה שאני הולך להעביר כלי רכב טסט. סך הכל אוטו ראשון שלי :)

בעקרון שקניתי את האוטו החלפתי הרבה דברים:

מצבר חדש של שנפ, צמיגים חדשים (של פירלי),רדיאטור, גומיות וצינורות רדיאטור,פילטר אוויר, כל מיני גומיות ,מדחס, כיוון פרונט,שמנים, כיוון קרבורטור, ברקסים חדשים ועוד.

האוטו אצלי 4 חודשים והמד בשעון עומד על 140 אלף ק"מ.

הרכב מבחוץ ניראה לא טוב בכלל (צבע ירוק בהיר דהוי, דרוש פחחות).

הבעיות שמפריעות לי באוטו:

האוטו לא מתניע בסיבוב נורמלי של הסוויצ'- ז"א צריך ללחוץ על הגז כשמתניעים את האוטו- מה בדיוק הבעיה?

כרק מתניעים את האוטו וברגע שמזיזים את ההגה מצד לצד יש רעשים מוזרים (נעלם שהאוטו נוסע כמה דקות).

חלונות חשמל לא עובדים.

יש קרע בצד במושב הנהג (אבל המושב עצמו מכוסה בגופייה).

האם כל אחת מהבעיות שיש לי באוטו יכולות להכשיל אותי בטסט?

תודה לעוזרים

ניב.

ניב שלום רב !

הבעיות שפרטת אינם קשורים לטסט, ולא נבדקים בטסט.

התנעת הרכב הקשה, מחייבת טיפול יסודי בקרבורטור ולא רק כוון ועלולה להכשיל אותך על זיהום אוויר, טיפול בקרבורטור ימנע זאת ויגרום להתנעה במכה ראשונה, ללא לחיצה על דוושת הגז.

הרעשים הנוזרים שנשמעים בעת שמזיזים את ההגה, קשורים קרוב לוודאי, לרצועותרופפות של הגה כח, או לחוסר בנוזל הדראולי.

לחלונותהחשמל לצבע הדהוי ולפחחות אין קשר לטסט.

אתה זקוק לאישור בלמים, גם אם ברכב בלמים חדשים.

יש לבדוק מערכת תאורה תקינה, אורות בלם ומחוונים, גומיות למסרק הגה, חופש בתפוחי הגה, ומגבים.

בהצלחה בטסט.

וחזור לעדכן.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, הרשה לי לתקן אותך בדבר אחד, על קרע במושב כן מכשילים, אותי הכשילו עם הרכב של אישתי על קרע במושב.

ניב, תוודא שהגופיה אכן מסתירה את הקרע ושלא רואים אותו כלל.

תלך למוסך להוציא אישור בלמים, רכב מעל 15 שנה על הכביש חייב להגיע לטסט עם אישור בלמים.

תבדוק אם כל האורות / וינקרים עובדים.

לגבי הרעשים מההגה, אכן יכול להיות חופש בהגה, אפשר לבדוק את זה עלידי סיבובים קצרים ומהירים של ההגה ולבדוק אם שומעים רעש של "טק-טק" כשעושים את זה, אם כן, יש חופש בהגה וזה כנראה ייכשל בטסט.

עם רכב ישן אני ממליץ ללכת לטסט ולקוות לטוב, אם נכשלת, תקן רק את מה שנכשלת עליו, מניסיון. כבר קרה לי שלקחתי רכבים ישנים למוסך לבדיקות ותיקנתי את כל הדברים הפגומים לפני הטסט, ובטסט היו מחפשים להכשיל אותי מכיוון שזה רכב ישן והיו מוצאים / ממציאים כל מיני שטויות שעולות לך עוד יותר אחרי..

סע לטסט, אם נכשלת, תקן את הליקווים, בטסט חוזר הם בודקים רק אותם.

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

תודה רבה על המקצועיות!

מה זה אומר ברקסים מקוריים? לא ממש הבנתי מה אני אמור לעשות....

אם אני נכשל בטסט אני משלם שוב פעם את האגרה ? איך זה בדיוק הולך.

תודה

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

שלום רב !

אין דבר כזה ברקסים מקוריים, מי הזדכיר בכלל דבר כזה.

דמי הכשלה בטסט, הם כ19 שקל, אלא אם הסכום עלה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כשאתה הולך להוציא אישור בלמים תבקש שיציצו אם הגומיות בציריות שלימות. אורות אתה תדע לבדוק לבד. מעבר לכך לא כדאי "לחפור" במוסך. מה שיבקשו ממך בטסט תתקן. (לפעמים במוסך ממליצים לתקן מה שבטסט לא.)

ודרך אגב: 140 אלף קילומטר לשנת 92 - נשמע די מעט.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

דברים פשוטים שקל לתקן אותם שעליך לבדוק בטסט:

1. כל תיפקוד האורות.

2. לאחרונה מכשילים אותי על נזילות שמן - התרופה למכה: אני תמיד לפני הטסט מבצע שטיפה תחתונה למנוע בעלות 45 שקל.

3. אני עובר עם טוש של CD לא מחיק על הספרות בלוחות רישוי.

חשוב לבדוק את גומיות הציריות לפני הטסט - אותם הם תמיד בודקים ומכשילים על גומיה קרועה.

אני תמיד שוטף את האוטו שיראה טוב יש בזה פסיכולוגיה.

את אישור הבלמים תוציא מהמוסך שהחליף לך את הבלמים לאחרונה, במוסך אחר יפתחו לך את כל הגלגלים ועלול להיות ש"יטפלו" לך בבלמים שוב.

אני תמיד ניגש בשיא הלחץ שהבוחנים לקראת סגירה, לדוגמא יום שישי לקראת סגירה ככה שהם לחוצים וממהרים להעביר את הרכבים.

נושא בדיקת הגזים: בגלל שאין לך ממיר והרכב משנת 92 - הבדיקה פחות מחמירה.

ברכבים ישנים הטסטרים מחפשים בצורה מעמיקה יותר בעיות.

בבעיות אחרת שיש לך ברכב ללא קשר לטסט - יש לטפל

פורסם

כמה הערות

1. אם מכשילים אותך על שטות כמו קרע במושבים או משהו כזה, זכותך לדבר עם הרב בוחן - או הבוחן הראשי ולשטוח בפניו את הטענות. אם זה לא עוזר ואתה עדיין חושב שהצדק איתך, פנה בתלונה על המכון למשרד התחבורה.

2. לגבי לוחית הרישוי, בפעם האחרונה שהכשילו אותי על זה פניתי בתלונה למשרד התחבורה ונמצא שהצדק היה איתי. כל השטויות של הבוחנים כאילו זה "לא מחזיר טוב את האור" אין להם אחיזה בחוק. לוחית רישוי צריכה להיות ברורה ונקיה וזהו.

אם מכשילים אותך על זה זכותך לקבל את הלוחית הישנה (יחתכו אותה ל 3 חלקים) על מנת שתוכל להתלונן ולהוכיח שלא היה צורך בהחלפה שלה.

פורסם

על חלונות כן יכשילו אותך, הם לא בודקים, אבל דוד שלי הלך לעשות טסט לרכב, חלון ימני ליד הנהג לא עבד, הטסטר קרא לדוד שלי לפתוח את החלון כדי שיעביר לו את המסמכים של הטסט, דוד שלי ענה לו החלון לא עובד והוא הכשיל אותו.

אז לפני הטסט תפתח את החלונות הקדמיים לחצי איכשהו ככה תהיה מוכן.

שמע בעצתי, עזוב אותך ללכת למוסכים כדי לעשות הכנה לטסט, פנה לטסט איך שאתה, אם לא תעבור מקסימום יהיה לך בדף כמה ליקויים תתקן אותם וחזור, מקסימום תפסיד עוד 20ש"ח על טסט חוזר.

כמובן הצטייד באישור בלמים, ושים דגש על על הנרות ברכב שהן לא שרופות.

• תוכן חדש...