Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בעלייה ובירידה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות ויכוח סוער:

אם הרכב שלי לוקח 1-10 בדלק, אבל אני נוסע במסלול הלוך-חזור כך שחצי מהדרך עלייה וחצי ירידה, (ז"א שהרכב צורך יותר מ1-10 בעלייה אבל פחות בירידה). האם הרכב עדיין ייקח 1-10?

במילים אחרות: האם רכב שמתאמץ בעלייה ושורף עקב כך יותר דלק, באותה מידה יצרוך פחות דלק בירידה ברמה פרופורציונאלית לעלייה כך שההוצאות יתאזנו וצריכת הדלק הכוללת תהיה כמו במישור?

פורסם

ואם זו פריוס? פותר לך את הבעייה. בירידה נטענת, בעלייה מבזבזת חשמל.

לאיזה רמות אנשים מגיעים כדי לחשוב איפה אפשר לחסוך ב-2 טיפות דלק, זה מחריד:shock:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תצרוכת הדלק אפילו לא דומה.

ניצלת מנוע שריפה פנימית הוא כ 25%

כלומר כשהעלית את הרכב לגובה X בזבזת 3X בצורת חום אנרגיה שלא תחזור לעולם.

פורסם
לאיזה רמות אנשים מגיעים כדי לחשוב איפה אפשר לחסוך ב-2 טיפות דלק, זה מחריד:shock:

אני חושב שפיספסת את הפואנטה של השאלה.

כלומר כשהעלית את הרכב לגובה X בזבזת 3X בצורת חום אנרגיה שלא תחזור לעולם.

אתה בכלל לא בכיוון.

לפותח השרשור, בהנחה שבירידה אתה לא משתמש בדלק (מעבר למה שצריך כדי להשאיר את המנוע מתקתק), הצריכה שווה לצריכה בעלייה לחלק ב-2 (בערך, אם נזנח את הצריכה בירידה).

כמה האוטו צורך בעלייה?

תלוי בכל הפרמטרים הרגילים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...