Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דן שלום רב.

ברשותך אתייחס לשתי נקודות.

א.שמנים סנטטים מתוכננים מולקולרית מהיסוד ע"י תרכובות כימיות ללא קורלציה במזוט.

לכן מה שאמרת,"גם שמנים סנטטים עשוים בסופו של דבר ממרכיז גולמי שהוא מזוט" פשוט לא נכון.

כי אם כך היה אזי השמן היה סנטטי למחצה או מנרלי.

ד"א למי שלא יודע,שמן חצי סנטטי מכיל לפחות 70 אחוז מנרלי.

ב.על רגל אחת,"המבנה המולקולרי" של השמן הסנטטי אחיד נטול ומזהמים "כמו במזוט" ויציב בכל טמפרטורה,דבר שתורם ל.

סרקולציה טובה יותר.

יציבות כימית = פיקוח יותר טוב בטמפרטורה גבוה = הולכת חום לקרור החלקים הנעים.

פחות חיכוך = צריכה מופתת = פליטה מופחתת.

מנוע לא מתלכלך (יחסי) בניגוד לרפש שמשאיר שמן מנרלי במנוע.

מתחיל שימון מיידי בהנעה קרה,יותר טוב משמן מנרלי,עם כל חבילת התוספים שלו.

השמן הסנטטי אמנם יקר,אך תדירות ההחלפה נמוכה.

ולכן אם המנוע שלך מקבל שמן מנרלי בזמן שהוא זקוק לסנטטי,אתה עשוי להזיק למנוע חד משמעית כן.

פורסם

שמנים סנתטיים אכן עשויים ממזוט רק שעוברים תהליך פיצוח יותר רציני ומוקפד מאשר שמני בסיס רגילים. יש מספר מועט של שמנים ממש סינתטים אך שימושם הוא כלל לא למנועי רכב.

יש ויכוח היסטורי שלא נגמר בקרב מדענים מהתעשיה הפטרוכימית, בנושא מקורם של שמנים סנתטיים "והזכות" לקרוא הם ככה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון קטן, הבחור החליף ל5W40 סינטטי מלא,

לפי מה שהבנתי השמן הנ"ל טוב להתנעות קרות,

לי יש פג'ו 205 ולא 206 כמו לחבר המנוע עבר 124 אלף קילומטר, אם אני ישים 5W40 סינטטי מלא זה יעשה טוב למנוע? או שעדיף להישאר עם 10W40 חצי סינטטי ולא לחפש צרות?

פורסם

אני עברתי לסינטטי מלא בקילומטראז' דומה שלך (117,000) (פולו 00' 1.6)

מאז אני עם סינטטי מלא 5W40 ואני זוכר שבמעבר הרגשתי שיפור קל ברעש המנוע. אני יכול להגיד שהמנוע מתנהג יפה מאוד יחסית לגילו (!), ואני מאוד מרוצה. גם ראש שקט שהבלאי פחות מואץ.

אני לא מודד במדוייק צריכת שמן כי אני ממלא לעיתים רחוקות, אבל בהערכה גסה זה יוצא שהוא צורך לא יותר מ 100CC (חצי כוס) שמן ל 1000 ק"מ.

אגב, בדיוק אתמול הגעתי ל 150,000 (מזל טוב לי :lol:)

תראה, אם המנוע במצב יחסית סביר, ולא אוכל שמן, אני לא רואה מניעה לעבור לשמן הזה (חוץ מסיבה כלכלית)

אם מופיעה צריכת שמן גבוהה או בעיות אחרות תחזור לרגיל

וגם אם זה קרה והחלפת ואז חזרת לשמן הרגיל רק הרווחת - החלפת שמן כזאת ניקתה לך טוב טוב את המנוע

פורסם

ברצוני לחדד ולתקן כמה טעויות.

לבחור שהמליץ לעבור לשמן מוביל 5w-30 סינטטי מלא - המוביל 5w-30 הוא חצי סינטטי.

ה MOBIL1 הוא השם של מוצר הדגל של החברה, שהוא בצמיגות 0w-40 סינטטי מלא.

באוטודיפו ניגמר המבצע על הMOBIL, והוא חזר למחיר של 130 ש"ח.

פורסם

אז מותר לי להשים בפג'ו 205 5W40 סינטטי מלא? או שעדיף להישאר עם 10W40 חצי סינטטי מחברה טובה?

אני מנסה להגיע להחלטה חד משמעית,

שוב, פג'ו 205 שנת 1999 ידנית, 1400 סמ"ק, 8 שסתומים, עבהר 124 אלף קילומטר.

פורסם

לסטוורוס ודניאל : השמן הסינטטי מורכב בעיקר ממרכיב שנקרא PAO - פולי אלפא אולפין שהוא בגדול סוג של פולימר, או כל מיני אסטרים סינטטיים אחרים. ישנם גם שמנים שנוצרים בתהליך של שינוי כימי של נפט או גז טבעיים (פיצוח, הידרוקראקינג) והם גם נקראים סינטטים למרות שהם מגיעים ממקור טבעי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני לא הצלחתי למצוא Molib 1 10W40 (הכוונה שלמיטב ידיעתי לא קיים).

בצמיגות הזו קיים רק ה- Super S. אני אשמח לדעת על מה מבוססת האמירה/ידיעה/הנחה שהוא נחות יותר משמני ה- Mobil 1, מלבד היותו חצי סינטטי לעומת סינטטי מלא שזה ברור. לגבי המחיר- הוא לא זול כלל, הוא השמן 10W40חצי סינטטי היקר ביותר שניתקלתי בו בשוק.

פורסם
לסטוורוס ודניאל : השמן הסינטטי מורכב בעיקר ממרכיב שנקרא PAO - פולי אלפא אולפין שהוא בגדול סוג של פולימר, או כל מיני אסטרים סינטטיים אחרים. ישנם גם שמנים שנוצרים בתהליך של שינוי כימי של נפט או גז טבעיים (פיצוח, הידרוקראקינג) והם גם נקראים סינטטים למרות שהם מגיעים ממקור טבעי.

ידוע וגם הזכרתי שיש שמנים סינתטים שמקורם לא מהמזוט (קבוצה IV), אך מחירם הגבוה הופך אותם לשמישים לאפליקציות מאוד מיוחדות ולא אוטומטיביות ברובן.

פורסם

אם כבר נפתח כזה שרשור שתמיד מעניין בעלי רכב מכל הסוגים

אז-האם שמן חצי סינטטי ליקווי מולי מתוסף עם MOS2 עדיף

על סינטטי מלא או עדיין נופל ממנו ?

והאם התיסוף הזה לא גורם לסתימת המסננים?

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

אישית הגעתי למסקנה שהLM החצי סינטטי 10W40 הוא פשוט שמן גרוע מכול בחינה, מאז שהוספתי אותו למנוע למען הרמת המפלס המנוע פשוט מרעיש ברמות קשות, רעש מהשסתומים, לא מרגיש איתו טוב כשהוא במנוע שלי,

יש למישהו תשובה בשבילי? איזה עוד שמן מומלץ מלבד הMOBIL החצי סינטטי?? אני מעוניין בשמן טוב לא יקר במיוחד (אם ההפרש זה 20-30 שקל זה לא רציני) אשמח להמלצה.

פורסם

ממה שהבנתי מקריאה רבה בפורום:

ה LM 10W40 לא מתוסף (מיכל צהוב) הוא שמן פשוט ביותר

ה LM 10W40 מתוסף עם MOS2 (מיכל כסף) הוא שמן הרבה יותר טוב, אך כמובן עדיין לא ברמה של שמן סינטטי. המוס עושה את העבודה ולא נתקלתי בבעיות שהוא עושה

פורסם

עזוב את הנושא אם פשוט או לא פשוט, השמן לא טוב, לא יעזור כלום הוא פשוט גורם למוע שלי להרעיש קשות מאז שהוספתי אותו,

שוב: אשמח להמלצה על שמן חצי סינטטי 10W40 מלבד MOBIL-S מכיוון שלפי הבנתי הוא יקר משמעותית משאר החצי סינטטים

פורסם

טוב חברים מאחר וזה הפך לעוד שרשור בנושא חוויות ודעות אישיות בנושא שמנים אני נאלץ לנעול את השרשור.

דיונים בנושא שמנים, מה כדי, מה רמאות, מה דעתו של כל אחד בנושא ועוד ועוד יש למכביר בפורום. אין שום טעם להמשיך לדון בזה.

לפותח השרשור- חיפוש סבלני וקריאה בפורום יספקו את כל התשובות.

בהצלחה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...