Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MOREL TEMPO v.s JBL GTO937 ומתקין טוב בשרון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם..

אני מעוניין לקנות רמקולים אחוריים ואני מתלבט בין MOREL TEMPO 6x9 או jbl gto937.

שימו לב - יש הבדל מחירים גדול בין השתיים (200 ש"ח באומדן)... השאלה האמיתית היא האם שווה לשלם 200 ש"ח יותר בשביל הטמפו?

הרמקולים יהיו מחוברים לPIONEER 4050ub ללא מגבר. אני לא מחפש מערכת טובה, רק לשמוע סביר, אני לא מתכנן להוציא יותר מ1400 ש"ח על התקנה+רמקולים אחוריים+רדיו דיסק.

בהתחלה, תכננתי להזמין ולנסוע ליוסי, אבל זה היה כשתכננתי לקנות מערכת רצינית. עכשיו, אני לא מתכוון לנסוע לאור יהודה.. אני מחפש אם מישהו מכיר מקום פשוט שיתקין לי את הרמקולים במחיר זול.

אני הכי רוצה לקנות בTOMCAR.. יוצא לי הכי משתלם.. רק שהם נמצאים בג'הנם (מושב רינתיה..).

קיצר, אשמח לטיפים, עזרה וכד'.

אני יודע - "עדיף במה קדמית ולא רמקולים אחוריים" אבל אני דווקא מאוד מרוצה מהרמקולים מאחורה... חסכני וטוב. אני כן מתכוון בעתיד לשדרג. אבל מה לעשות, כשחסר מזומנים, הדבר האחרון שאני ישקיע בו זה באיזה מערכת יקרה בשביל לתפוס פוזות.

תודה מראש :)

JBL 937 או MOREL TEMPO 6x9?

פורסם

קודם כל מערכת יקרה זה לא שום פוזה זאת הנאה לשמה.

דבר שני אל תתקרב לחנות של TOMCAR אומר זאת מנסיון.

דבר שלישי,תלוי מה אתה מחפש ברמקול שלך,ולאיזה צליל אתה מתחבר יותר.אני בגדול מבין שניהם הייתי הולך על ה JBL הם דיי עוצמתיים ונותנים תמורה טובה יחסית לכסף,מוראל עם צליל רך ונעים יותר אבל מתקשים לתת באסים טובים וזה מאוד יחסר לך בסגנונות המוזיקה השונים ללא סאב ומגבר,אז לפחות כרגע הייתי הולך על ה JBL האלו שהם אופציה לא רעה בכלל.אני מאמין שרוב האנשים ימליצו יותר על המוראל אך אמרתי את דעתי האישית.מוראל טובים יותר בקומפוננטים וכשיש מגבר וסאב במערכת אז אתה באמת מרגיש את האיכות ולא פוחד לאבד באס.

פורסם

גם אם אור יהודה היה קרוב אליו זה עדיין לא יתאים לתקציב שלו.

יוסי המתקין הכי טוב בארץ לפי דעתי וגם ברמה של התקנות בחו"ל הוא מצויין.

אבל אין לפותח הת'רד תקציב מתאים.

Alpine 9887|XETEC GRAVITY 5G-900|tw:alpine spx pro|midbass:Morel hybrid ovation 6|Genesis audiophile 30.01

המערכת שלי למכירה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=292211

פורסם

בדיוק.

אמרתי - אם הייתי מחליט באמת ללכת על מערכת שלמה לאוטו, ללא ספק, יוסי!.

כבר אפילו דיברתי איתו (כשכן חשבתי שאני מתכוון לקנות מערכת שלמה) ואפילו הגענו להסדר על מחיר מסוים.

אבל המחיר הזה עכשיו כשאני קונה רק רמקולים אחוריים ורדיו דיסק - זה בדיחה.

אני אסתכל על תוםקאר השניים :p .

דווקא שמעתי המלצות על תומר (TOMCAR) והמחירים שלו די זולים אז חשבתי..

אבל אם אתם אומרים.. אני סומך עליכם!

אני באמת אלך על הJBL לדעתי. אני אקנה גם רמקולים קדמיים של JBL (יש לי בעיה עם העומק בדלתות.. סיפור ארוך) אולי לא עכשיו אבל בעוד חודש.. מגבר וסאב וופר, אני אחכה די הרבה זמן כי אני כמעט בטוח שאני אסתפק עם הרמקולים האחוריים..

המוזיקה שאני שומע:

30% שחורה.

20% אלקטרו וMTV כאלה.

50% רוק ומוזיקה נעימה ורגועה.

אבל בתאכלס, חשוב לי שידע לתת את הבאסים בשביל השחורה. אם כי חשוב לי שהאיכות שאני אשמע את הרוק גם תהיה טובה (אבל אם ההבדל באיכויות לא כזה גבוהה.. ובשביל השחורה אתם אומרים שאפילו עדיף jbl בחיים אני לא אשלם על tempo עוד 200 ש"ח כי זה בערך מהש אני מחפש) - האיכות חשובה לי יותר לשחורה מאשר לרוק, כי בשחורה תופסים את הפוזה :) .

תודה מראש!

פורסם

אני לא חושב שתיסתפק רק באחוריים.

כשהגו'ק נכנס בך הוא מיתפתח מהר מאוד!

חוץ מיזה יש לי את הרדיו דיסק הנ"ל וכידוע שהמגבר הפנימי שלו לא עובר את ה20RMS לערוץ ככה שאני לא מבין מה אתה ככ רוצה ללכת להשקיע ברמקול שמספק 100RMS שלא תנצל אותו. זה סתם מעמיס על המגבר הפנימי של הרדיו דיסק.

קח בחשבון שהמגבר שתקנה בעתיד (לאחר רכישת אחד מהרמקולים הנ"ל) יהיה אמור לספק לפחות 80RMS לערוץ כדי שבאמת תוכל להינות מהעוצמה ואיכות שהוא מסוגל להפיק.

פורסם
אני לא חושב שתיסתפק רק באחוריים.

כשהגו'ק נכנס בך הוא מיתפתח מהר מאוד!

חוץ מיזה יש לי את הרדיו דיסק הנ"ל וכידוע שהמגבר הפנימי שלו לא עובר את ה20RMS לערוץ ככה שאני לא מבין מה אתה ככ רוצה ללכת להשקיע ברמקול שמספק 100RMS שלא תנצל אותו. זה סתם מעמיס על המגבר הפנימי של הרדיו דיסק.

קח בחשבון שהמגבר שתקנה בעתיד (לאחר רכישת אחד מהרמקולים הנ"ל) יהיה אמור לספק לפחות 80RMS לערוץ כדי שבאמת תוכל להינות מהעוצמה ואיכות שהוא מסוגל להפיק.

הכוונה הראשונית שלי הייתה לקנות jbl gto1004 וזו גם הכוונה העתידית למקרה שאני אקנה מגבר. אני לא מתכוון להתפשר על פחות מזה. אם אני קונה, אני רוצה מוצר איכותי. השאלה היא האם אני קונה? וכעת, לא. בעתיד, יש מצב. וג'וק? ובכן, נשתדל להמנע ממנו.

לגבי הרדיו דיסק, אם יש לך אותו, תגיד, איך הוא? כמה רמקולים אני יכול לחבר אליו ללא מגבר? אפשרי לחבר סט קומפוננט קדמיים + סט קוואקסלים אחוריים?

תודה מראש.

פורסם

כן,למה לא?

מבחינת יציאות יש לו 4 יציאות.

אבל ההספק שלו ושל רוב הרדיו דיסקים הוא 20RMS+-

אם מסקרן אותך לדעת האם תוכל לחבר אליו 2 קידמיים ו2 אחוריים אז התשובה היא כן.

השאלה היא אם תיסתפק בינתיים בהספק הקטן הזה.

פורסם
כן,למה לא?

מבחינת יציאות יש לו 4 יציאות.

אבל ההספק שלו ושל רוב הרדיו דיסקים הוא 20RMS+-

אם מסקרן אותך לדעת האם תוכל לחבר אליו 2 קידמיים ו2 אחוריים אז התשובה היא כן.

השאלה היא אם תיסתפק בינתיים בהספק הקטן הזה.

היה לי 2 רמקולים אחוריים של KENWOOD 6INCH שעלו 175 ש"ח.. מחוברים לרדיו דיסק זבל של חברה שאין לי מושג בכלל איך קוראים לה (משהו שמתחיל באות D לא יודע).. והייתי דווקא די מרוצה לתקופת זמן מסוימת..

החלטתי שאני רוצה יותר - אז אני מחדש גם את הרמקולים הקדמיים (ששמה בכלל אין לי מושג מה יש.. אני רק יודע שהם לא פועלים טוב ולא משנה באיזה ווליום) ואני מחדש גם את הרמקולים האחוריים.

מה שאומר - אני קונה מערכת בסיסית של כול רכב נורמאלי היום (לאבא שלי יש PASSAT חדשה ואין בה שום מקבר ושום סאב וופר :p. אני מאמין שעם הרמקולים האחוריים אני אתקרב מאוד לרמה שלו.. אם כי הרמקולים שהגיעו עם האוטו מאוד נקיים בסאונד).

אני בהחלט יסתפק במערכת כזו. מוזיקה באיכות טובה מאוד - אני אשמע בבית. באוטו, רק שיהיה לי להנאה, בקטנה.

אם אני אראה שהמוזיקה באוטו הופכת למרכיב שלם בהנאה בנהיגה שלי - אני אוסיף מגבר וסאב וופר. אני מבטיח :wink:

תודה רבה לך בחור!

אני אדבר עם החנות בהוד השרון ביום ראשון בבורא, אני אברר אם הוא יכול להביא את הרכיבים ואם לא, כמה הוא לוקח על ההתקנה הזו.

שוב תודה.

פורסם

אני אישית קניתי אצל תומקאר. 2 רמקולים 6X9 של HERTZ דגם DCX690, והייתי מאוד מרוצה מהם. הם נותנים באסים מאוד טובים אפילו על הגברה של רדיודיסק הייתי מאוד מרוצה. ממליץ עליהם בחום. אצלי אבל הג'יוק כן עשה טיפת נזק והחלטתי שאני חייב מגבר, חיברתי אותם למגבר ואני איתם גם היום עדיין מאוד מרוצה מהם, לא נחנקים ולא כלום.

לגבי תומקאר כל פעם שקניתי אצלו הייתי מאוד מרוצה מהשירות והמחיר, ותאמינו לי שבדקתי והמחיר שקיבלתי אצלו היה הכי זול.

פורסם

רציתי לקנות רמקולים של 100W וכמעט רצחו אותי פה על זה שאני לא קונה מגבר.. איזו סיבה יש לי לקנות 180W?

אני מעדיף להשקיע ברמקולים קדמיים במקום ובעתיד לקנות מגבר וסאב (אולי).

לגבי תוםקאר.. זה שהוא הכי זול, אני כבר מסכים איתך. הוא עושה לי התקנה בחינם והמקום שמצאתי שיותר זול ממנו זה ב30 ש"ח (ושמה, לא כולל התקנה). ללא ספק - תום קאר הכי זולים לי.

אבל 2 עובדות:

1. הם נמצאים בג'הנם - מושב רינתיה? להשאיר שמה את האוטו לכמה שעות טובות? מה אני אעשה בזמן הזה? זמן=כסף ידידי! ועוד 50 ש"ח כדי שזה יהיה בהוד השרון, קרוב לבית, שווה לי.

2. המבינים כאן (green monster) המליצו לי בחום על אחד אחר, ואחרים אמרו לי שTOMCAR מתקינים בצורה רעה.

השאלה עכשיו שעולה - מה שווה יותר, לשלם את העוד 100-200 ש"ח על התקנה (כמה הוא כבר ייקח על התקנה של רמקולים אחוריים, קדמיים ורדיו דיסק כשהכול כבר יש באוטו - רק צריך להחליף את הרכיבים, אפילו החוטים כבר מועברים) טובה וליד הבית, או לחסוך, למצוא את עצמי משלם בעתיד עוד כסף להתקנה טובה יותר כשארצה לשדרג את המערכת, לנסוע לג'הנם ולאבד איזה 6 שעות מהחיים?

כנראה שאבחר בטוםקאר (בהוד השרון) ולא בתוםקאר (במושב רינתיה) אולם, אני עוד לא פוסל. דווקא בתקציב שלי 100 ש"ח זה לא מעט :wink:

שמחתי לחפור.

ותודה לכולם :).

• תוכן חדש...