Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. בקרוב אוכל להצטרף למועדון מקבלי רכב ליסינג מהעבודה. חפרתי לא מעט באתר ובכלל באינטרנט ואני עדיין מעט מבולבל- אם אפשר מספר שאלות:

1. מישהו יכול להפנות לאתר מסודר המראה את כל סוגי הרכבים פר קבוצת שימוש?

2. מישהו יכול להסביר ,בשפה פשוטה, מה המחיר של רכב ליסינג? (ונאמר לקבוצה 1 ו 2). ובכלל- האם ישנה קבוצה 1 עדיין? אני רואה רק דיבורים על קבוצה 2- אין רכבים ב 1? לא שווה יותר לקחת רכב מ 1 ולשלם פחות (מה ההפרש?)?

3. שאלה -בתוך קבוצה 2 ישנם גם סיריון וגם ג'טה, כשההבדל ביניהם הוא כ 15 K. למה לבחור בסיריון אז? למה לא כולם לוקחים את הרכבים הכי יקרים בקבוצה?

4. אם הבנתי נכון- וזה קשור לשאלה הקודמת, בקרוב נשלם לפי שווי הרכב, לא הקבוצה- האם זה נכון? ואם כך- זוהי הסיבה לקחת סיריון?

תודה לכולם- סליחה על מבול השאלות.

אין לי ספק שפה יינתנו תשובות מקצועיות. תודה!

פורסם

1. לא חייבים שום רשימה מסודרת, זה מופיע במחירון. קבוצות רישוי מחושבות היום לפי מחיר מחירון של רכב חדש אצל יבואן.

אני חושב, שקבוצה 2 היום זה עד 118 אלף ש"ח.

קבוצה 1 הייתה עד לא מזמן עד 92 אלף ש"ח, אולי עכשיו זה עלה קצת.

יש קבוצה 1 עדיין, יש בה מכוניות כמו פיאט פנדה, סוזוקי אלטו, אולי גם יונדאי I10.

2. מחיר הליסינג מורכב משני חלקים: א) תשלום לחברת הליסינג על הרכב, בדרך כלל זה יורד לך מהברוטו.

דוגמה: נניח, המשכורת שלך היא 40000 ש"ח ברוטו. לקחת בליסינג יונדאי גטס, תשלום חודשי לחברת הליסינג הוא 2000 ש"ח. המעביד שלך מעביר את התשלום לליסינג, ומקזז לך אותו מהברוטו. מהיום, הברוטו שלך הוא 38000, ומס הכנסה ושאר המיסים מחושבים לפי סכום זה.

תשלום לליסינג כולל את כול ההוצאות על הרכב, כלומר טיפולים, טסט, ביטוח, צמיגים, שרותי דרך, רכב חליפי, אבל לא כולל דלק. את הדלק בדרך כלל המעביד שלך משלם, ולכן בחלק מהחברות יש הגבלה חודשית על דלק למכוניות ליסינג של העובדים.

ב) מאחר ואתה מקבל הטבת רכב, אתה צריך לשלם עליה מס'. גודל ההטבה מחושב לפי קבוצת רישוי.

כלומר מי שלקח בליסינג, דרך העבודה, מאזדה 6 (קבוצה 4), קיבל הטבה גדולה יותר ממי, שלקח בליסינג יונדאי גטס (קבוצה 2).

שווי שימוש (גודל ההטבה לצורך העיניין) לקבוצה 2 היום הוא 1800 ומשהו ש"ח.

את הסכום הזה מוסיפים לך למשכורת ברוטו, בסעיף "רכב צמוד" וכך יוצא, שהברוטו שלך לצורך חישוב מיסים הוא 39800 ש"ח. כרגע שווי שימוש עולה כל כמה חודשים, עד שיגיע לאיזור 2500 ש"ח (לקבוצה 2 ) בשנת 2011.

3. נכון, גם סיריון וגם ג'טה בקבוצה 2. סתם דוגמה - סיריון עולה 95 אלף ש"ח - גבול תחתון של הקבוצה, וג'טה עולה 118 אלף - בגבול עליון. שתיהן עדיין באותה קבוצה, ושווי שימוש שתשלם עליהן - זהה.

אבל תשלום לחברת ליסינג שונה מאוד, כלומר סיריון יכולה להיות זולה יותר 1000 ש"ח בחודש, לדוגמה.

וזו הסיבה, למה לא כולם לוקחים את המכונית היקרה ביותר בקבוצה.

4. הבנת נכון, מינואר 2010 יבוטלו קבוצות רישוי, ושווי שימוש יחושב לפי אחוז מסויים ממחיר הרכב אצל היבואן.

זה שינוי מבורך, וכך תיהיה תחרות בריאה יותר בין היבואנים בשוק הפרטי.

היום בגלל שיש קבוצות רישוי, כל היבואנים מיישרים מחירים לפי הגבול העליון בכל קבוצה, וכך יוצא, שכמעת כל המכוניות באותו סדר גודל, עולות אותו דבר.

מקווה, שקראת עד הסוף.

בהצלחה.

פורסם

קראתי בהחלט עד הסוף- מעריך מאוד את התשובה המפורטת.

מספר דברים:

הייתכן מצב בו אתה מקבל רכב וכל שעלייך לשלם זה שווי מס קבוצה? כלומר- מה הסיכוי שהמעביד ייקח על עצמו את התשלום לחברת הליסינג?

שנית- אפשר לדעת טווח מחירי החזר לליסינג? קרי- כמה מחזיר בעל סיריון לעומת בעל מזדה 3 (מעבר לשווי שימוש שהוא זהה)

שלישית- אני ממש לא מרוויח 40000 שח. יותר לכיוון ה 8Kת כך שאני לא ממש יודע כמה ישאר לי בנטו מהעניין הזה.יש אמדן?

תודה!

פורסם

ב) מאחר ואתה מקבל הטבת רכב, אתה צריך לשלם עליה מס'. גודל ההטבה מחושב לפי קבוצת רישוי.

כלומר מי שלקח בליסינג, דרך העבודה, מאזדה 6 (קבוצה 4), קיבל הטבה גדולה יותר ממי, שלקח בליסינג יונדאי גטס (קבוצה 2).

שווי שימוש (גודל ההטבה לצורך העיניין) לקבוצה 2 היום הוא 1800 ומשהו ש"ח.

את הסכום הזה מוסיפים לך למשכורת ברוטו, בסעיף "רכב צמוד" וכך יוצא, שהברוטו שלך לצורך חישוב מיסים הוא 39800 ש"ח. כרגע שווי שימוש עולה כל כמה חודשים, עד שיגיע לאיזור 2500 ש"ח (לקבוצה 2 ) בשנת 2011.

שווי השימוש שמתווסף למשכורת הברוטו בא לידי ביטוי בצורת מס בלבד המוטל על המשכורת או שזוהי משכורת הברוטו החדשה?

פורסם

כמובן שקיים מצב, בו המעביד לוקח על עצמו את התשלום לליסינג, והעובד משלם רק שווי שימוש.

מצב זה בדרך כלל מתקיים במקומות, בהם העובד משתמש ברכב ליסינג לצורך מילוי תפקידו בעבודה, כלומר, נוסע ללקוחות, לפגישות, טכנאי שרות, סוכן מכירות וכדומה.

אם העובד לא יוצא מהמשרד, והרכב משמש אותו רק לצורך הגעה לעבודה, בדרך כלל המעביד לא ישלם את הליסינג, אם כי גם כאן יש יוצאים מן הכלל.

לגבי המחירים - אני לא בקיא בנושא.

פורסם
שווי השימוש שמתווסף למשכורת הברוטו בא לידי ביטוי בצורת מס בלבד המוטל על המשכורת או שזוהי משכורת הברוטו החדשה?

אנסה להסביר על יד דוגמא :

נניח, המשכורת ברוטו שלך היא 100 ש"ח לחודש, לפני שלקחת רכב מהעבודה.

אחרי שלקחת רכב, המשכורת שלך היא 100+הטבת רכב. ערך הטבת רכב בקבוצה 2 הוא, נכון להיום 1800 ש"ח לחודש.

כלומר המעביד כאילו משלם לך 1900 ש"ח, 100 במזומן, ועוד 1800 על ידי כך, שיש לך רכב עם דלק חינם מהעבודה.

אתה משלם מס מהסכום הכולל שהוא 1900 ש"ח.

משכורת ברוטוה החדשה לצורך חישוב מס היא אכן 1900 ש"ח.

סעיף הרכב במשכורת מופרד מסעיף הסכר הרגיל, וכמובן מעבירים לך לחשבון בנק רק 100 ש"ח, אחרי שניקו מהם את כל המסים.

פורסם

עוד עיוות שקיים לשיטת הליסינג קשור להחזר החודשי.

בתאוריה ההחזר החודשי אמור להגזר ממחיר הרכב בפועל מחיר המחירון הרשמי לא קשור למחיר שמקבלות חברות הליסינג

ושני רכבים באותו מחיר מחירון הפערים בהחזר חודשי יכולים להגיע למאות שקלים.

פורסם

מ 8K ישאר לך 4K... שווה לך? בנוסף אל תשכח שהתנאים סוציאלים (קרן השתלמות וביטוח פנסיוני) מחושבים מהמשכורת ברוטו כך שגם שם תפגע.

בנוסף, אם הנסועה השנתית שלך גדולה ממספר מסוים של ק"מ בשנה רק אז כדאי לך כלכלית לקחת רכב ליסינג (עשה חיפוש, ישנם מספר מחשבונים לחישוב) אבל לעומת זאת חלק גדול מהחברות מגבילות אותך לנסועה שנתית קטנה מ 20K ק"מ בשנה...

פורסם

תודה על התגובות. לא נראה לי שמ 8 ישאר לי 4 בנטו- אחרת מה ההטבה כאן.

אני עדיין לא סגור על הפרטים המלאים, אך מניח שכאשר נגיע לשלב החתימה וכו, יעודכן השכר ,אחרת באמת טיפשי לחתוך מ 8 ל 4. למרות שבמחשבונים חישבתי שמ 8 ברוטו ישארו לפחות 5.5 בנטו.

שוב תודה- אשמח לשמוע עוד דעות

פורסם

תבקש סימולציה במדור שכר בטרם חתימה על רכב.

אצלי ההבדל בין עם רכב ובלי רכב היה משמעותי יותר מסימולציות או-ליין.

בעקבות כך לא חידשתי חוזה ליסינג.עלות הרכב הייתה 3200 נטו.

פורסם

3200 מהנטו?!?! על רכב קבוצה 2?

הסבירו לך איך זה מתחלק? נשמע לי מטורף לחלוטין (וכמובן שלדבר כזה לא אסכים, אך מדובר בחברה שאני כבר עובד בה, וזו הטבה למען השם...מה ההטבה בלהישאר עם 200 שח בנטו :)

פורסם
תודה על התגובות. לא נראה לי שמ 8 ישאר לי 4 בנטו- אחרת מה ההטבה כאן.

אני עדיין לא סגור על הפרטים המלאים, אך מניח שכאשר נגיע לשלב החתימה וכו, יעודכן השכר ,אחרת באמת טיפשי לחתוך מ 8 ל 4. למרות שבמחשבונים חישבתי שמ 8 ברוטו ישארו לפחות 5.5 בנטו.

שוב תודה- אשמח לשמוע עוד דעות

בדוק שוב, בהנחה שאתה מרוויח 8K ברוטו ועלות הרכב כ 4K. והכוונה היא לעלות ישירה של כ3800 ברכב מקבוצה 2 הכוללת תשלום לליסינג ושווי שימוש ועלות עקיפה של אובדן התנאים סוציאלים עוד 200 אז נשאר לך 4K.

אם אתה מדבר על רכב קטן מקבוצה 1 אז יש לבצע את החישוב עם הפרמטרים המתאימים.

• תוכן חדש...