Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה יש לי רעש חזק מאוד מהגלגל האחורי בנסיעה מהירה (יאריס 2005, 70k ק"מ).

בבדיקה במוסך מורשה, אמרו שאני צריך להחליף מיסב גלגל אחורי ונתנו מחיר מאוד גבוה- באזור 2000 ש"ח לחלק עצמו.

הם טוענים שהסיבה היא שהמיסב ביאריס כולל גם את הנאבה ולכן המחיר הגבוה (ראיתי שרשורים בפורום עם מחירים למיסב לרכב שלא כוללאת הנאבה- אפשר רק לקנא :cry:).

1. המחיר נראה לכם הגיוני?

2. אם אני הולך למוסך לא מורשה, מה לבדוק כדי שלא יתנו לי חלק באיכות ירודה?

3. יש מצב שאפשר לפתור ללא החלפת המיסב (חיזוק/ תיקון/ או כל קסם אחר)?

פורסם

חייבים להחליף, אין שום קסם שיפתור לך את הסוגייה הזאת, מה לעשות החלקים יקרים.

זה לא מייסב של דיאל שעולה 40 שקל.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

במצב כזה, שהחלק כולל גם את הנבה והחיישן ABS, יש בכלל מה לחפש חלק גנרי זול יותר במוסך לא מורשה, או שבהגדרה רק חלק מקורי יתאים?

פורסם

לא מבין איזה סיבה יש להחליף את כל החלק, כל עוד הנאבה תקינה והחיישן ABS תקין, למה להחליף חלקים סתם?

גם ברנו יש את השטות הזו שהמיסב מגיע ביחד עם כל הנאבה. ניתן לפרק את החלק וללכת לעסק שמתעסק עם מיסבים שיחליף לך את המיסב הסורר בעלות זעומה.

מזכיר לי את דברי המוסכניק שניסה לדחוף לי החלפת מדחס ו"על הדרך" שיפוץ של מערכת המיזוג בעלות של 3.5K ש"ח רק בגלל רעשים מהמיסב של המדחס (בסוף סגרתי את הסיפור ב-200 ש"ח).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לטענת המוסכניק המיסב מגיע עם הנבה והחיישן כחלק סגור built-in שלא ניתן לפרוק (אם מפרקים, לא ניתן להרכיב מחדש).

מישהו פעם פירק מיסב של יאריס כמו שאלעד תאר ברנו?

ועוד שאלה- אם אני מחליף הכל קומפלט כמו שהמוסכניק המליץ, כדאי להתעסק עם חלפים לא מקוריים או שכאן לא מומלץ/ אי אפשר לחסוך?

פורסם

אני לא מכיר את הנבה ביאריס,

אבל אם אתה מחליף , עמוד על כך לקבל את הנבה הישנה שלך.

ונסנ לפרק את המיסב (בישן).

אם הצלחת , החלף את המיסב ושמור לך לפעם הבאה...

ירון מאיר

פורסם
לטענת המוסכניק המיסב מגיע עם הנבה והחיישן כחלק סגור built-in שלא ניתן לפרוק (אם מפרקים, לא ניתן להרכיב מחדש).

מישהו פעם פירק מיסב של יאריס כמו שאלעד תאר ברנו?

ועוד שאלה- אם אני מחליף הכל קומפלט כמו שהמוסכניק המליץ, כדאי להתעסק עם חלפים לא מקוריים או שכאן לא מומלץ/ אי אפשר לחסוך?

המוסכניק שלך צודק ואכן קיימת הנחיה להחליף את הנבה מכיוון שהיא מגיעה עם המיסב מורכב.

אני לא ממליץ לך לנסות להחליף את המיסב בלבד מכיוון שבחיים לא ניתן להגיע לרמת דיוק והתקנה של מיסב כמו של הייצרן.

למיטב זיכרוני מיאריס 2007 את החיישן ניתן לפרק ולהתקינו בנבה החדשה.

ממליץ לך לרכוש חלקים מקוריים בלבד במקרה זה.

איזה כייף לי :)

פורסם

בקריאה נוספת ייתכן שאתה צודק מכיוון ששכן שלי שיש ברשותו יונדאי גטס סבל מרעשים והחליפו לו במוסך כללי את הנבה בחדשה תוצרת סין העממית ולהפתעתו נורת ABS החלה לדלוק.

לאחר ביקור נוסף במוסך התברר שהנאבה התחליפית מגיעה עם טבעת משוננת עם מספר שיניים שונה מאשר המקורית.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום,

יש להחליף את החלק השלם הכולל מייסב, נבה, חיישן ABS.(ביאריס החיישן ןזר השיניים באים כחבילה אחת שמורכבת על הנבה).

בפעם האחרונה שרכשתי חלק זה בטויוטה העלות הייתה בסביבות 650 ש"ח.

פורסם
לא מבין איזה סיבה יש להחליף את כל החלק, כל עוד הנאבה תקינה והחיישן ABS תקין, למה להחליף חלקים סתם?

גם ברנו יש את השטות הזו שהמיסב מגיע ביחד עם כל הנאבה. ניתן לפרק את החלק וללכת לעסק שמתעסק עם מיסבים שיחליף לך את המיסב הסורר בעלות זעומה.

מזכיר לי את דברי המוסכניק שניסה לדחוף לי החלפת מדחס ו"על הדרך" שיפוץ של מערכת המיזוג בעלות של 3.5K ש"ח רק בגלל רעשים מהמיסב של המדחס (בסוף סגרתי את הסיפור ב-200 ש"ח).

אפשר לדעת איפה אתה מוצא את המקומות האלה ? א. עסק שמחליף רק מיסב קדמי לרנו קלאו. ב. החלפת מיסב המדחס של מזגן.

תודה.

פורסם

את המיסב של המדחס החלפתי במקום שמשפץ מדחסים, כמובן שהוא לא היה מוכן לתת אחריות על העבודה כי כמו כולם ניסה לדחוף לי מדחס משופץ במחיר מלא למרות שהמדחס שלי עבד מצויין. לאחר המקרה נסעתי באוטו שנה עד שהוא נמכר והמזגן עדיין מקרר כמו שצריך.

לגבי המיסב של הגלגל ברנו אני לא יודע כי לעולם לא ביצעתי את העבודה ברכב שלי, קראתי על אנשים שבצעו את זה בפורום רנו ב-PSI.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...