Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לגבי לאון FR בנזין ו TDI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני לפני קניית לאון TFSI או FR או FR-TDI

אני בחיפושים ומה שאמצא קודם שימצא חן בעיני אקנה

את ההבדלים בין ה TFSI ל FR אני מכיר ומבין, כמו כן מצאתי FR TDI שלטעמי- ואני רוצה לשאול כמה שאלות על מנת להיות בטוח שהיא מתאימה לי

1- קודם כל השאלה המרכזית למה מישהו יקנה את ה FR בגירסת ה TDI כשהיא עולה כמעט אותו דבר ויש לה פחות 30 סוס (אני מניח שהמנוע מגיב יותר לאט כמו מנועי דיזל)

2- האם יש הבדל בגיר באיכותו ובהעברת הילוכים?

3- האם יש עוד הבדלים מהותיים וכן מה האופציות של שיפורים "זולים" (לדוגמא צ'יפ) והיעילות שלהם בדגם ה TDI?

4- קצת לא קשור אבל הבנתי שאפשר להוציא היום לאון 1.8T באיזור ה 140K אומנם דגם קצת פחוות טוב אבל בכל זאת חדש מהחברה- מישהו יכול לתת פרטים על הדגם הזה, זו גם אופציה שאני אקח בחשבון לפני החלטה..

נא להיתייחס לשאלות בהתחשב בעובדה שחיסכון של דיזל לעומת בנזין לא מעניין אותי

אני פשוט רוצה לאון בצבע לבן והיחידה שמצאתי על כה היא ה FR TDI המדוברת..

בסוף הכל אותו דבר!!!

פורסם
שלום חברים

אני לפני קניית לאון TFSI או FR או FR-TDI

אני בחיפושים ומה שאמצא קודם שימצא חן בעיני אקנה

את ההבדלים בין ה TFSI ל FR אני מכיר ומבין, כמו כן מצאתי FR TDI שלטעמי- ואני רוצה לשאול כמה שאלות על מנת להיות בטוח שהיא מתאימה לי

1- קודם כל השאלה המרכזית למה מישהו יקנה את ה FR בגירסת ה TDI כשהיא עולה כמעט אותו דבר ויש לה פחות 30 סוס (אני מניח שהמנוע מגיב יותר לאט כמו מנועי דיזל)

2- האם יש הבדל בגיר באיכותו ובהעברת הילוכים?

3- האם יש עוד הבדלים מהותיים וכן מה האופציות של שיפורים "זולים" (לדוגמא צ'יפ) והיעילות שלהם בדגם ה TDI?

4- קצת לא קשור אבל הבנתי שאפשר להוציא היום לאון 1.8T באיזור ה 140K אומנם דגם קצת פחוות טוב אבל בכל זאת חדש מהחברה- מישהו יכול לתת פרטים על הדגם הזה, זו גם אופציה שאני אקח בחשבון לפני החלטה..

נא להיתייחס לשאלות בהתחשב בעובדה שחיסכון של דיזל לעומת בנזין לא מעניין אותי

אני פשוט רוצה לאון בצבע לבן והיחידה שמצאתי על כה היא ה FR TDI המדוברת..

מספרים יבשים על הנייר זה יפה אך ישנם פרמטרים אחרים ונוספים שמתבטאים בנהיגה עצמה,מנועי דיזל בעלי מומנט רב וגמישות כבר מסל''ד נמוך,דווקא מגיבים אחלה ומספקים כוח החל מסל''ד נמוך,לעיתים הם אפילו יותר נוחים מבנזין באופיים בעיקר בדרכים עירוניות שם לא צריך למשוך את הסל''ד על מנת לקבל כוח ראוי.

לגבי הגירים של קונצרן VAG אין לי ניסיון רב עם הגירים שלהם באופן אישי אך הם מקבלים פידבקים טובים על שלל הגרסאות (DSG\אוטמטיות).

צ'יפ יהיה יעיל ואפקטיבי גם בדיזל מוגדש ויספק שיפור ניכר כמו בגרסאות הבנזין המוגדשות.

ה1.8 טורבו מבית VAG הינו מנוע מוצלח,חזק ונעים,אני נוהג הרבה בסופרב בעלת המנוע הזהה ובעלת גיר רובוטי 7 היל',הרכב חזק ונעים ,אני מניח שבגרסה ידנית וקלה מהסופרב כמו הליאון יעשה אף עבודה טובה יותר,אינני יודע עד כמה מכויילת הליאון הנ''ל מבחינה ספורטיבית,ייתכן והיא "רכה" ותהיה מאכזבת עבורך(ערוך נסיעת מבחן בשביל לקבל תשובה ברורה).

החיסכון איננו מעניין אותך אך הוא פרמטר שאיננו זניח ובעל פרמטרים נוספים חוץ מחסכון בדלק,ישנן אגרות אחרות שמייקרות או גורמות לרכישת מנוע דיזל להיות לא כדאיות (תלוי בנסועה שנתית ממוצעת וכד').

כפי שציינתי ערוך נסיעת מבחן על שלל הדגמים ועשה את בחירתך.

בהצלחה.

.

פורסם

קניתי לא מזמן 1.8T אחרי מתיחת הפנים, הרכב אצלי ימים בודדים, אבל מהקצת שנסעתי עליו (300 ק"מ) אין לי טענות.

הטורבו זורק אותך כמו טיל, שלי אגב , ידנית, לא רציתי אוטומט, ואם זה מעניין אותך, ה DSG מנוע 2000 עם 150 כ"ס (לא 160 כמו ה 1800 TSI) נמכר עד מחר בימי המכירות של צ'מפיון ב 22000 ש"ח הנחה (140 במקום 162) כולל טרייד אין + 60 תשלומים, שזה כמו הנחה של 30000 ש"ח. אבל לטעמי זה לא אותו כיף כמו לנסוע על טורבו, זה בטח גורר עלויות יקרות יותר בגלל אגרות רישוי וביטוחים למינהם מהמנוע 1.8 כמו שכתבו לך מעלי, ובנוסף מדובר על הדגם שלפני מתיחת הפנים.

טסט לרכב שלי עולה מעל 1800 ש"ח, והביטוח הכי זול שמצאתי (לכל נהג מעל גיל 35 , 0 תביעות ב 3 שנים אחרונות) היה 4700 ש"ח מקיף + חובה. תעשה חשבון כמה יעלה לך ביטוח + טסט לרכב שהמחיר בסיס שלו לפני הנחות מעל 160K.( אני מניח שמדובר כבר בקבוצת רישוי 5 ומעלה), יכול להיות שאולי אפילו ידרשו ממך איתוראן.

בקיצור, לשיקולך.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מחזק את החבר מעלי.

אבי רכש את הTSI 1.8 לאחרונה, הוא ממש מבסוט מהרכב וטוען שהוא מאיץ טוב יותר מהTFSI שהיתה לו קודם.

צ'יפ יפתור לך את הבדל הכח מול הFR ויעמיד את ההספק על 200 כ"ס +-.

במחיר שהיא נמכרת עכשיו הTSI היא לדעתי הבחירה המשתלמת יותר.

בכסף שתחסוך תעלה מידה בצמיגים ותחליף ג'אנטים ויישאר לך המון עודף.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ה TSI זה דגם עם סופרצ'ארג'ר, נכון?!

אם אקנה ברור שרק ידנית ואין צורך לומר שתהיה מוגדשת

(כתבתי שאני רוצה לשפר ברמת הצ'יפ אז חובה מוגדת:) שיהיה כוח זמין יותר

בסוף הכל אותו דבר!!!

פורסם
מספרים יבשים על הנייר זה יפה אך ישנם פרמטרים אחרים ונוספים שמתבטאים בנהיגה עצמה,מנועי דיזל בעלי מומנט רב וגמישות כבר מסל''ד נמוך,דווקא מגיבים אחלה ומספקים כוח החל מסל''ד נמוך,לעיתים הם אפילו יותר נוחים מבנזין באופיים בעיקר בדרכים עירוניות שם לא צריך למשוך את הסל''ד על מנת לקבל כוח ראוי.

לגבי הגירים של קונצרן VAG אין לי ניסיון רב עם הגירים שלהם באופן אישי אך הם מקבלים פידבקים טובים על שלל הגרסאות (DSG\אוטמטיות).

צ'יפ יהיה יעיל ואפקטיבי גם בדיזל מוגדש ויספק שיפור ניכר כמו בגרסאות הבנזין המוגדשות.

ה1.8 טורבו מבית VAG הינו מנוע מוצלח,חזק ונעים,אני נוהג הרבה בסופרב בעלת המנוע הזהה ובעלת גיר רובוטי 7 היל',הרכב חזק ונעים ,אני מניח שבגרסה ידנית וקלה מהסופרב כמו הליאון יעשה אף עבודה טובה יותר,

***אינני יודע עד כמה מכויילת הליאון הנ''ל מבחינה ספורטיבית,ייתכן והיא "רכה" ותהיה מאכזבת עבורך(ערוך נסיעת מבחן בשביל לקבל תשובה ברורה).***

החיסכון איננו מעניין אותך אך הוא פרמטר שאיננו זניח ובעל פרמטרים נוספים חוץ מחסכון בדלק,ישנן אגרות אחרות שמייקרות או גורמות לרכישת מנוע דיזל להיות לא כדאיות (תלוי בנסועה שנתית ממוצעת וכד').

כפי שציינתי ערוך נסיעת מבחן על שלל הדגמים ועשה את בחירתך.

בהצלחה.

.

מישהו יכול לשפוך אור מנסיון ו/או ידע???

בכל מקרה אני יעשה עליה סיבוב לא קצר אך תמיד כדאי שיהיה כמה שיותר מידע :-)

בסוף הכל אותו דבר!!!

פורסם

נוחות הנסיעה בלאון TSI סבירה מאד. הוא לא נוקשה כמו איביזה קופרה ומתרסק במהמורות.

סה"כ יש לו התנהגות טובה, אך ההגה בהתחלה הרגיש לי "קל" בידיים מה שיוצר חוסר תחושה.

האוטו אצלי קצת יותר משנה.

פורסם

לגבי נתונים טכניים, שיפורים, קיטים, הנמכות ושאר ירקות, תנסה את הקישור הזה:

http://vag.wserv.co.il/forum75-heb/forum_topics.asp?FID=3

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

בקיצור עשיתי סיבוב על ה FR דיזל ובכלל לא הגעתי למצב שמעניינת אותי ההתנהגות או שהאוטו רך מידי מרוב שהוא היה חלש

האוטו כזה עגלה שזה מצחיק עולם אחר מבנזין

ראשון קצר, לא סוחב ומרגיש כאילו ההילוך מרחף והאוטו לא זז (הרגשה של דיזל) רק בהילוך 3 4 הוא מתחיל לזוז אבל עדיין לא משהו בקיצור למי שאוהב כוח להתרחקץץ

ממשיך לחפש בנזין

תודה לכל העונים

בסוף הכל אותו דבר!!!

פורסם
ה TSI זה דגם עם סופרצ'ארג'ר, נכון?!

אם אקנה ברור שרק ידנית ואין צורך לומר שתהיה מוגדשת

(כתבתי שאני רוצה לשפר ברמת הצ'יפ אז חובה מוגדת:) שיהיה כוח זמין יותר

לא. למנוע הזה מדחס טורבו וזהו.

• תוכן חדש...