Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לוחית רשוי

almog
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב ישראלי שיוצא לחו"ל יכול להטביע לוחיות לבנות ללא ה euroband (הרצועה הכחולה עם אותיות המדינה והדגל), וללא סמל מכון התקנים. זה נעשה מטעמי בטחון.

נמרוד

רגע רגע, אז אתה רוצה להגיד לי שכל הקטע של ה IL לא שווה כלום? אם אני לוקח את הרכב לאירופה, משנים לי את הלוחית ?!

ומה אם אני יוצא לסיניי? אני מקבל לוחית מצרית ?! :shock:

ה IL זה הקוד הבינלאומי של ישראל וזה נקרא ovals כי הן אמורות להיות על לוחית או מדבקה אובלית בעלת רקע לבן ואותיות שחורות . באיחוד האירופי נקבע תקן ללוחיות רישוי הכולל פס כחול בצד שמאל שנקרא euroband ועליו מופיעות אותיות ה oval הספציפיות למדינה. ישראל, כמו מדינות רבות אחרות שאינן חברות באיחוד האירופי, אימצו את התקן הזה ללוחיות שלהן. זה גם נותן מראה "בינלאומי" וגם מתאים יותר טוב למגרעת היעודית ברכב.

ישראלי שיוצא לאירופה עם רכבו ועליו לוחית ישראלית, מהוה מטרה. מסיבה זו ניתן להחליף את הלוחיות ללבנות כפי שהסברתי. בארץ הן לא חוקיות.

מי שנוסע למצרים מקבל לוחיות מצריות זמניות במעבר הגבול. הלוחית בעלת רקע לבן עם אותיות כחולות CU ושם נקודת הכניסה, באמצע פס אנכי ומצידו השני ספרות כחולות.

נמרוד

פורסם

לסבא שלי יש S80 T6 דיפלומטית(CC).

השאלה היא האם לי כנהג צעיר מותר לנהוג על האוטו עפ"י חוק והאם יש לי "פריווילגיות" של עברות שאני לא אעצר או אקבל דו"ח עליהן בזכות הלוחית???

כל הזמן מזיינים לי בשכל שאסור לי לגעת באוטו ואני רוצה לדעת את זה אחת ולתמיד.

פורסם

רגע, אז אם אני נוסע לסיני, תאורטית אני יכול לעובר שם כל עבירת תנועה שבא לי -- ולא יעשו לי כלום ? :lol: (שוב, תיאורטית)

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם
לסבא שלי יש S80 T6 דיפלומטית(CC).

השאלה היא האם לי כנהג צעיר מותר לנהוג על האוטו עפ"י חוק והאם יש לי "פריווילגיות" של עברות שאני לא אעצר או אקבל דו"ח עליהן בזכות הלוחית???

כל הזמן מזיינים לי בשכל שאסור לי לגעת באוטו ואני רוצה לדעת את זה אחת ולתמיד.

בתכלס לאף אחד אחר מלבד סבא שלך אסור לו לנהוג ברכב ובטח שלא להנות מהפריוולגיות!!-מניסיון!!

ודוח מקבלים אך זה נשלח לשגרירות והיא משלמת!!

רגע, אז אם אני נוסע לסיני, תאורטית אני יכול לעובר שם כל עבירת תנועה שבא לי -- ולא יעשו לי כלום ? :lol: (שוב, תיאורטית)

לא יעשו לך כלום מלבד כהס נחמד או איזה תא מעצר סימפטי עם כמה בני דודים אוהבי יהודים :screwy:

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

אם ישיבה בקלבוש מצרי + גירוש חזרה, זה נקרא אצלך - כלום :shock:

שיבושם לך.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לי יש לוחיה לא תקנית- שוטרים שאלו אותי "מה זה"? עניתי- ככה יותר יפה, והם הלכו.

פוליטיקאי. :lol:

תסלח לי שאני לא נופל מהכסא :D . לא כתבת פעם שיש לך בכלל איזה מספר שעולה $10K ושבגללו אסור לשוטרים לגעת בך ? חוצמזה כבר נאמר פה ששוטרים איפה שאתה נמצא זה לא בדיוק שיא החוק והסדר ...

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

תסלח לי שאני לא נופל מהכסא :D . לא כתבת פעם שיש לך בכלל איזה מספר שעולה $10K ושבגללו אסור לשוטרים לגעת בך ? חוצמזה כבר נאמר פה ששוטרים איפה שאתה נמצא זה לא בדיוק שיא החוק והסדר ...

אני מדבר על המספר בישראל, לא על האוקראיני.

Піскун Святослав Михайлович

פורסם

אני יכול להגיד לך מניסיון: במדינות חבר העמים כיום: מכוניות עם מספרים דיפלומטיים זה פרות קדושות. רכבים עם מספרים דיפלומטיים עושים מה שבא להם, איך שבא להם, ואיפה שבא להם. ושום שוטר DPS (משטרת תנועה ארצית אצלנו) לא מעז לעצור אותם. שוב, מנסיון.

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אני מתנצל מראש על הקפצה של אשכול עתיק...

אבל נושא הלוחיות הלבנות נהייה נפוץ יותר.

לדוגמא, אם יש מישהו שגר ברמת גן, ישנו חניון ליד אחד מבנייני המשרדים ברח' אבא הלל

(בין ביאליק וז'בוטינסקי - פלוס מינוס מעבר לכביש מול בניין דפי זהב), בו חונים במהלך היום רכבים שחורים (רובם מרצדסים סדרה E מתחילת שנות התשעים), וכולם ללא יוצא מן הכלל,

בעלות לוחיות רישוי לבנות שנראות סטנדרטיות לחלוטין לישראל (, רק עם רקע לבן.

ישנם גם רכבים נוספים שחונים שם עם לוחיות לבנות.

אדגיש שוב, כי לא מדובר על לוחיות רישוי דיפלומטיות/זרות..

אמנם עמית דאג להדגיש לא פעם כי כנראה שמדובר בלוחיות לא תקניות בחוק.

אז... או שזה אישהוא קטע של פוזה בתוך הברנז'ה שעובדת במקום הנ"ל.

או ש.. יש בכל מקרה חריגה מסויימת לגבי תקנות על לוחיות רישוי שאנו לא מודעים אליהם?

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך קצת אור על כך. :)

דניאל.

פורסם
והרכב היה חונה בחניון של קניון רחובות לא בחניון הרגיל אלה בחניון של הפריקת סחורות, ששום רכב לא יכול להיכנס לשם רק רכב של מישהו חשוב מהקניון.

זה שיש לו אישור להכנס לחניון של פריקת סחורה עם לוחיות לבנות זה לא אומר שהוא יכול לעשות מה שבא לו בכביש עם הוא איש חשוב מהקניון, הלוחיות הלבנות בכביש לא חוקיות.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

ובכל זאת מדובר בלוחיות רישוי דיפלומטיות, גם אם לא מופיע CC או CD. לוחית רישוי לבנה ללא האותיות בד"כ שייכת לסגל דיפלומטי זוטר. חבר טוב שלי הוא נספח (זר) באחת השגרירויות בת"א וקנה מכונית מדיפלומט אותו החליף (מדרכון לדרכון) עם לוחית רישוי לבנה ללא אותיות, נראה כמו מספר ישראלי אבל בלבן. מסקנה, אם אתה ישראלי ולא נספח זר, ניגזר עליך להסתפק בלוחית רישוי צהובה כמו המוני בית ישראל.

• תוכן חדש...