Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברשותי כרגע ברכב קודן תמנון של חברת רב בריח עם 2 ניתוקים

חשמלי + ניתוק אלחוטי (עלוקה אלחוטית) של משאבת הדלק

רציתי לדעת אם לא תהיה בעייה לשלב עם הקודן מערכת אזעקה של רב בריח מדגם MVP ?

ואם זה ניתן ברצוני לדעת באיזה חיבורים שילוב זה כפוף בעת ההתקנה .

בתודה

כפיר !

מצורפת סקיצה של האזעקת MVP

attachment.php?attachmentid=348&d=1246026256

evo 8

אךךךךךך תענוג של מפלצת

פורסם

אהלן!

התקנת קודן והתקנת מערכת אזעקה אינן קשורות אחת לשנייה.

פעולת הקודן היא סה"כ לבצע ניתוק שמונע הנעת הרכב (אצלך זה במספר מוקדים). דבר שאינו קשור כלל לחיבורים של מערכת ההזעקה.

בגדול שאלת על החיבורים אז זה הולך כך:

מערכת ההזעקההנ"ל מתחברת לרכב כמו כל מערכת הזעקה אחרת רק שכאן ישנה אנטנה שמשדרת לשלט באם המערכת מופעלת.

החיבורים הכרוכים בהתקנה הם חיבורים למתחים כגון קבוע ואחרי סוויץ', חיבורים לאיתותים,מרים חלונות(אם יש),חוטי נעילות של המנועים בדלתות,חוטים בדלת שמראים אם הדלתות פתוחות או סגורות,עוד...(עיין בסכמה שצירפת)

בגדול התקנה כזו כרוכה בהתעלקות על החוטים הנ"ל הקיימים ברכב שלך, בד"כ את רובם ניתן לאתר בקיק-פאנל או במקומות אחרים ברכב (תלוי איזה). בנוסף אם לא קיים לחצן מכסה מנוע או לחצן לדלת האחורית אז יש להוסיף אחד כזה,דבר הכרוך ביצירת חור למיקום המפסק והעברת חוט עד אליו מפנים הרכב (לא דבר מסובך). יש אפשרות לניתוק מנוע, דבר שלא כל מתקין יבצע!

כמו כן ממקמים סירנה בתא-המנוע. אם הסירנה נשמעת לך חלשה מידי, אל תתבייש ובקש למקמה במקום אחר בתא המנוע! בד"כ שכבות בידוד של יצרן הרכב מתחת למכסה מחלישות את עצמת ההזעקה ואנו שומעים אותה פחות. מיקום באיזור אחר יפתור זאת. (לדוגמא: בחזית הרכב באיזור הגריל או מקום חשוף,בתנאי שלא יפריע למערכות אחרות הנמצאות ברכב).

אם ישנה כבר מערכת הזעקה ישנה שהותקנה ברכב אז זה מקצר את הליך ההתקנה בהרבה!

אל תתפשר ובקש מהמתקין לבצע את כל החיבורים ולא "לחפף" ולחסוך בעבודה וזמן.. לדוגמא- חיבור לחצן דלת אחורית או מציאת מיקום אידיאלי לסירנה בתא המנוע. אפילו אם תצטרך להוסיף עוד קצת אקסרטה זה יהיה שווה

מקווה שעזרתי.

איציק.

פורסם

תודה רבה איציק

נראה לי שאני יבצע את ההתקנה לבד

זה יקח קצת זמן לאתר את החוטים של כל חיבור אבל זה אפשרי ולא נשמע לי מסובך ברמות גבוהות

לגבי מיקום הצופר אני ימקם אותו כרגע במיקום של הצופר הנוכחי שנשמע מצוין גם כאשר הוא מכוון בכוונה לכיוון תא הנהג מחוץ לרכב .

רק עוד שאלה קטנה לבנתיים (:

לאיפה הכי מומלץ לחבר את היציאת פיקוד קבוע (-) בערת דריכת המערכת כפי שבסכמה השחור צהוב ?

evo 8

אךךךךךך תענוג של מפלצת

פורסם

לא חיברתי חוט זה אף-פעם ואני לא רוצה להטעות אותך.. זה חוט שלא חייבים לחבר!

אמרת שיש כבר מערכת קיימת אז הדרך שלך קלה.. אם לא.. תשתדל לבדוק חוטים בעזרת מנורת ביקות לדים ולא רגילה!

בהצלחה!

פורסם

אני רוצה להתמודד עם הכאב ראש ללא מתקינים (:

אם בהתחלת ההתקנה אני לא יזהה את החוטים כמו שצריך אני לא התעסק בזה יותר מידי

ואת החוט (+) ללחצן דלתות והחוט (-) חיברת מקומי או דרך מערכת ששיכת לנעילה ?

evo 8

אךךךךךך תענוג של מפלצת

פורסם

עצתי לך היא שאם אתה לא מכיר את החיבורים עדיף שתלך למתקין. אם תשרוף משהו זה יהיה על אחריותך בלבד! באיזה רכב מדובר?

פורסם

תודה רבה אני אפתח להציץ בכל מקרה אם אני יאבחן את החיבור כמסובך מאוד

ולא משו קטן שניתן לשאול אנשים שעוזרים כמוך בפורום

אני יתקין אצל מתקין אזעקות

תודה רבה לך איציק

ומקווה לא לשגע אותך בעת החיבור בעתיד הקרוב (:

evo 8

אךךךךךך תענוג של מפלצת

• תוכן חדש...