Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב מנהלים מפנק כמה שיותר בסביבות ה35K+-. היום הלכתי והסתכלתי על סיטרואן C5 שנת 2003 במצב מעולה שאני לא חושב שאמצא עוד כאלה - יד 1 מפרטי, קילומטר נמוך, הרבה מתחת ל100K ומצב קוסמטי של 10 מתוך 10. הכל טוב ויפה ממש נדלקתי על האוטו ולפתע התברר שיש לו קצה שילדה! מיד נרתעתי מאחר ואני יודע שיש לו שוק חלש גם ככה ועוד עם קצה שילדה יהיה לי קשה עד בלתי אפשרי למכור את הרכב.

הוא הסכים למכור לי אותה ב32 אלף. דגם PK מלוקק ודנדנש ואני מתלבט כל כך, מצד אחד אין אקזמפלר שמור ממנו ומצד שני הקצה שילדה (שהוא מתחייב שזה בעל משמעות נמוכה) מדאיג אותי.

מה דעתכם על הרכב? האם שווה להסתכן?

פורסם

הזדמנות מעולה לדעתי לקנות רכב במחיר זנותי.

הרי גם כך זה לא רכב שרבים עליו הקופצים (סתם בגלל דעות קדומות לדעתי). פה יש לך ליקוי חסר משמעות בפועל, אבל כזה שניתן בגללו להוריד במחיר הרכב.

אם אתה לא מתכוון למכור אותו בזמן קרוב לדעתי מדובר בהזדמנות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

שני דברים:

1) תחשוב גם על נושא התחזוקה.זה יפה שאתה מחפש רכב מפנק ב 35K. מה יקרה שתצטרך להחליף צינור למערכת ההידראולית בעלות של 2800 ש"ח + מע"מ + עבודה ? מה יקרה כשתצטרך להחליף בומבה אחת או 2 ? אלה החלקים היקרים ברכב.

זה לא שתכנס כל חודש למוסך בגללם, אבל בלאי זה בלאי, ולאט לאט מתחילות הזעות, ושמים בנד כדי לא להכנס להוצאה של החלפת צנרת, ואז השמן פורץ ממקום אחר...

יש המון אנשים שמחפשים רכב מפנק ומהנה לנהיגה ולא לוקחים בחשבון שהאחזקה יקרה. אם אתה מודע לזה, אז אין בעיה.

2) נגיד שיש קצה שילדה, ונגיד שהאוטו חדש ומלוקק כמו שאתה מתאר, ותהנה ממנו לפחות 4 - 5 שנים.

כמה אתה חושב הוא יהיה שווה אז? אתה מבין שאם היום הוא נמכר ב 35K אז עוד 4 שנים הוא יהיה שווה בערך 15K.

ואז סיכוי גבוה שתוכל למכור אותו ב 10K , בהנחה שתשמור עליו באותה צורה, ולא תזניח אותו.

מצד שני קניית רכב יותר חדש עוד 5 שנים תצריך ממך תוספת של 20 - 30 אלף לפחות. ויכול להיות שתעדיף לשפץ גיר / מע' הידראולית במקום להוסיף סכום של כמה עשרות אלפי ש"ח וכן להמשיך להנות ממנו. כי המנוע יכול לנסוע מעל 400K ק"מ בלי בעיה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

באם אקנה, אני מתכנן לשמור עליו איזה שנתיים. איני מפחד מירידת ערך אלא אני מפחד שלא אוכל למכור בכלל ואתקע איתו.

אני באמת צריך לשמוע עוד תגובות אני מניח, כדי להרגיע את מצפוני בנושא. יש מחסום פסיכולוגי כמו אצל רוב האנשים מכל מה שמעורבת בו המילה שלדה.

פורסם

לדעתי אם הקצה באמת בעל משמעות נמוכה, ותשמור על הרכב במצב מלוקק כמו שהוא עכשיו,

אין סיבה שקונה שיחפש כזה רכב ירתע מהקניה, בהתחשב בזה שגם אתה תוריד מהמחיר, באותו יחס.

פורסם

אם זה אכן קצה שילדה אפשר לשקול את העניין, אבל בשביל זה צריך לקחת את הרכב לבדיקה ולראות שאכן מדובר רק בקצה שילדה.

פורסם

גם אני כשקניתי את האוטו הוא היה עם קצה שלדה.

זה נכון שזה קצת מפריע פסיכולוגית אבל בפועל זה לא פוגע באוטו, ואם זה רכב שאתה רוצה אתה יכול להיות רגוע.

כשקניתי המוכר לא הסכים להוריד ממחיר מחירון, ואני מרגיש בסדר עם זה כי בטוח היה לוקח לי עוד הרבה זמן למצוא את הרכב שחיפשתי.

יש מצב בתקופה הקרובה אני אמכור ואין לי גם שום כוונה להוריד על קצה שלדה.

THEN: Ford Focus ZX5 2001 ,VW Golf 1.2 TSI 2012

פורסם

אז יהיה לך קשה למכור ידידי... קיימת ירידת ערך על אותו ה"קצה שילדה" שנקבעה ע"י שמאי לאחר התאונה.

מעבר לזה שהיום הרבה אנשים בורחים כשהם שומעים קצה שילדה, מי שכן מוכן לרכוש רכבים כאלה זה רק לאחר הורדה ממחיר המחירון, לפעמים אפילו גבוהה ממה שהשמאי קבע.

פורסם

לא מבין, מדובר בשמאי שהעריך את הנזק לאחר התאונה? אם לא אז על מה הוא התבסס? על המילה "קצה שילדה"?

גם בתאונה קלה יותר ללא קצה שילדה תיקבע ירידת ערך של אחוזים בודדים.

פורסם
כשקניתי דיברתי עם שמאי... נאמר שאין ירידת ערך על הפגיעה הזאת

אולי יאריס נמכרת במחיר מחירון אפילו אם השלדה עברה ריתוכים. אבל לא צריך להמציא סיפורים על העדר ירידת ערך.

• תוכן חדש...