Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני דיברתי מניסיון שלי על אותו רכב, אם תרצה אביא מהרכב את החשבונית ואפרט מה נעשה בטיפול טיימינג.

לא ענית, איזה דגם הרכב?

ה5דלתות 323F

וכן אני אשמח אם תוכל לפרט לי מה נעשה ומחירים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, אני לא מכיר את מחירון הטיפולים של הלנטיס, אבל אין מצב שהחלפת רצועת טיימינג תעלה כמה מאות שקלים. זה אולי מחיר החלק בלי העבודה...

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם
מחר אני בודק את רשיון הרכב מולו..

בעיקרון היום בבדיקה רשיון הרכב היה בידיים שלי, פשוט לא חשבתי להיסתכל, והוא לא נראה ביכלל לחוץ להביא לי תרשיון או להסתיר אותו.

אם אכן הפרטים ברשיון הרכב תואמים את הפרטים שלו, זה מוריד תחשד מסוחר?

אם פרטי תעודת הזהות זהים לבעלים הרשום ברשיון הרכב וברשיון הרכב מופיע בבעלים קודמים 00 - זה לא סוחר. בכל אפשרות אחרת - מדובר כנראה בסוחר. ועוד טיפ קטן שלא תטעה - אם ברשיון הרכב מופיע בבעלים קודמים המס' 01 - הרכב הוא יד שניה ולא יד ראשונה ! בדוק זאת היטב.

פורסם
אם פרטי תעודת הזהות זהים לבעלים הרשום ברשיון הרכב וברשיון הרכב מופיע בבעלים קודמים 00 - זה לא סוחר. בכל אפשרות אחרת - מדובר כנראה בסוחר. ועוד טיפ קטן שלא תטעה - אם ברשיון הרכב מופיע בבעלים קודמים המס' 01 - הרכב הוא יד שניה ולא יד ראשונה ! בדוק זאת היטב.

רשום לי בפרטים של הבדיקה

שם בעל הרכב : השם של הבחור

בעלים קודמים :0

והם רשמו את זה על סמך רשיון הרכב

כנראה שהוא לא סוחר נכון?

פורסם

מנסיון עם לנטיס:החלפת חגורת טיימינג במוסך מורשה

לפי הוראות היצרן (כולל מותחנים מחזירי שמן) עולה כ1500 ש"ח.

בודאי שלא 350 ש"ח.

הבדיקה נראית בסדר -דיסקית בגיר-אכן כסת"ח של המכון.

מה שמטריד אותי מכות בעמודים ובקורות רוחב-זה אומר תאונת שילדה.

על תאונה כזו נהוג להוריד כ10-15%(אם לא יותר) .

לכן לדעתי אם תשלם מחירון זה בסדר (בגלל ק"מ)-שקל אחד לא יותר.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
מה שמטריד אותי מכות בעמודים ובקורות רוחב-זה אומר תאונת שילדה.

על תאונה כזו נהוג להוריד כ10-15%(אם לא יותר) .

לכן לדעתי אם תשלם מחירון זה בסדר (בגלל ק"מ)-שקל אחד לא יותר.

מחירון על רכב עם פגיעת שילדה???

אם אכן יש פגיעת שילדה (לא הבנתי ממש מהתוצאה המעורפלת) אז אין מה לדבר על מחירון וגם לא על 15% פחות.

פורסם
רשום לי בפרטים של הבדיקה

שם בעל הרכב : השם של הבחור

בעלים קודמים :0

והם רשמו את זה על סמך רשיון הרכב

כנראה שהוא לא סוחר נכון?

אתה מפספס את העיקר. חשוב לבדוק את הרשיון מול תעודת הזהות של זה שמוכר לך ולוודא התאמה. זה שמכון הבדיקה מעתיק את פרטי הבעלים הרשום ברשיון זה לא אומר כלום ! נניח שמשה רשום כבעלים. מי אמר לך שזה שמוכר לך הוא אכן משה ולא איזה סוחר ? לכן יש לבדוק גם ת.ז. ואל תתבייש לעשות את זה.

פורסם

אהה דרך אגב סליחה על הדאבל אבל יש עמוד עם אחוזים

אז ככה:

מיתלים:68

בלמים:100

מנוע:73

הילוכים:69

מחוונים:100

פליטה גז ועשן:78

שילדה:100

מרכב:69

רכב בן 7 שנים...סביר לא?

פורסם

תשמע, איש צעיר, דעה של מי שלא מהסס לרכב לבד מול הזרם: חבל שתקנה את האוטו הזה.

מילא עניין הטיימינג (2000 שח +/- סביר מאוד) וכמה בעיות מכניות שנצפו. עניין ההלחמות, סימני מילוי וכל אלו לא מוצאים חן בעיני. יכול להיות שאלו מכות קלות שתוקנו בצורה רשלנית,כנראה בהבעיה גדולה יותר. רקבון לא צריך להיות בכלל בשנתון כזה.

רק לפני שבועיים ראיתי מגאן 04 עם 40000 קמ בלבד במצב פנימי רע. מאוד. לא היתה שווה בדיקה. אל תתפתה לקילומטראז' הנמוך. תמצא מזדות כאלו יש שניה עם 100-120 אלף במצב טוב יותר וללא קרבון ותאונות שלא תוקנו כראוי.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

שילדה - פעם במאה הקודמת :lol: - שני מוטות אורך במקביל לרכב אשר עלייהם נבנה המרכב .

שלדה אחודה - כיום ומלפני כ 49 שנה :idea: - חוזק הרכב המבני נקבע ונתמך גם בשילדה ובעמודי המרכב ( קורות A,B,C )

ומבני תיבות הריתוכים .

ברכב נוסעים מודרני אין שילדה נפרדת מהגוף, כמו שיש ברכב שטח קלאסי או בטנדר, אלא שילדה אחודה (בחתיכה אחת), המכונה "קונכיה". האוטו בנוי מתיבות המחוברות זו לזו. אל "שילדת" הרכב מתחברים בהברגה או הדבקה משטחי מרכב (גוף) חיצוניים. בהגדרה גסה, כל מה שמרותך הוא חלק מ"השילדה" וכל מה שמחובר בברגים הוא משטחים חיצוניים ברי החלפה.

שילדת הרכב היא נושא מסובך, וצריך לדעת כיצד היא בנוייה, כדי להבין למה חשוב כל כך לשים דגש על הנושא הזה, כשבאים לקנות רכש משומש.

בתכנון של רכב מודרני יש פיזור עומסים של הכוחות הפועלים בזמן תאונה לכל כיוון (ספיגת אנרגיית הפגיעה). זו הסיבה שאוטו מודרני נראה זוועה אחרי מכה חלושה יחסית, בעוד שפעם היה מספיק "ליישר טמבון". זה מחיר הקידמה הטכנולוגית, שמטרתה לשמור על חיי היושבים ברכב

ראה כתבה מקיפה - http://mymoney.nana10.co.il/Article/?ArticleID=369019

תאורטית השילדה ( נטו - קורות האורך ) אולי ללא פגיעה - מעשית יש פגיעה בעמוד - במידה ותוקן נכון , מורידים קצת במחיר וממשיכים .

בבדיקה הנ"ל - לא ברור נושא הריתוכים , מילויי החומר וה רקבונות - זו בעיה רצינית .

אין ואסור שיהיו ריקבונות במרכב - לבדוק מה הכוונה והיכן , זה מאכל את הרכב ופותח חורים .

הרכב הנ"ל די מבוקש , ואין הרבה - אבל תזהר מלבצע טעות בגלל מהירות קניה

לדעתי הבנק :wink: סליחה הרכב , חשוד ואפילו פלילי - פינטו ( הגשש החיוור )

בלי להתעמק רבות ,ובמחיר שרוצים עבורו , הייתי יורד מהרכב - אבל , אם בכל זאת אתה רוצה תשובה מוסמכת .

גש למוסך פחחות שאתה מכיר או חזור למכון הבדיקה - ובקש הסבר מקיף על הרקבונות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני לא הייתי קונה את הרכב, בטח לא במחיר של מעל למחירון, אפילו אם הוא בק"מ נמוך (ונכון שזה מפתה).

תסביר לבעל הרכב, שהרכב עבר תאונה, שלא הסתכמה רק בהחלפת דלתות/כנפיים, אלא בתיקון עמודים. יש גם

רקבונות וחלודה, שלא תמצא אפילו ברכבים ישנים יותר.

alfa 156 2.5.

פורסם

היום נסעתי ברכב שוב..ביקשתי מבעל הרכב.

ואני נוסע מידי פעם ברנו מגאן 2009 של חבר שלי.

פשוט לא היה הבדל באיכות הנסיעה.

מצד אחד מה שאתם אומרים,ומצד שני האוטו נראה טוב מאוד,נראה שמור,ולפחות מנסיעה שלי נוסע פרפקט.

אני בבלבלות עם עצמי מה אני עושה, דיברתי אם המוכר בקשר למחיר הוא אמר שהוא לא מוכן לרדת כי :"הוא יודע מה האוטו שלו שווה".

פורסם

נסעת בלאנטיס 2002 והרגשת אותה איכות נסיעה של מגאן 2009 ?! זה מעניין... ואני מקווה עבורך שאתה לא משוחד עם עצמך לטובת העסקה. בדקת את תעודת הזהות של זה שמוכר לך מול הרשיון רכב ?

פורסם
נסעת בלאנטיס 2002 והרגשת אותה איכות נסיעה של מגאן 2009 ?! זה מעניין... ואני מקווה עבורך שאתה לא משוחד עם עצמך לטובת העסקה. בדקת את תעודת הזהות של זה שמוכר לך מול הרשיון רכב ?

חח יכול להיות שבראש התחלתי לשחד את עצמי.

וכן בדקתי את תעודת הזהות שלו מול רשיון הרכב...זהה.

• תוכן חדש...