Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הרכב במצב טוב, מה הבעיה?

נאמר לי שיש לאותו בנאדם שמוכר את האוטו ייפוי כוח כי בעל הרכב חולה מאוד. ביקשתי להיפגש עם בעל הרכב המקורי או לחלופין עם מישהו ממשפחתו והמוכר אמר "אני לא רוצה להטריח אותם, יש לי ייפוי כוח במיוחד בגלל זה, שלא תהיה להם טרחה".

הרכב במצב טוב, אבל אני מאוד חושש. מה עליי לעשות?

פורסם

עליך לבדוק בשבע עיניים...

אתה לא חייב לפגוש את הבעלים, קח את הכתובת שלהם מרשיון הרכב - תאתר את מס' הטלפון דרך האתר של 144 ותוודא עם הבעלים הרשום (או בן משפחתו) את נכונות הסיפור.

מזכיר לי סיפור שקרה לי לפני כמה שנים גיסי הלך לקנות לגיסתי רכב, והסוחר סיפר סיפור דומה לשלך, ביקשתי בגיסי את פרטי הבעלים ומצאתי את מס' הטלפון דרך 144. שיחה קצרה עם הבעלים העלתה שהיא ראתה את הרכב פעם אחרונה במגרש גרוטאות בירושלים, עת באה לחתום על ייפןי כח להעברת הבעלות לסוחר לו חברת הביטוח מכרה את הרכב שנפגע בתאונה קשה...:shock:

מיותר לציין שגיסי ברח משם כל עוד נפשו בו.

היו מקרים אחרים דומים שעשיתי את אותו תרגיל - והבעלים אישר את הסיפור של הסוחר.

בעשיית עסקים עם סוחר - הכלל "כבדהו וחשדהו" תמיד נכון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בוא נחשוב על זה ככה: אם הרכב שאתה מעוניין לקנות נהנה מביקוש ער, רוב הסיכויים שכל אדם שפוי שמחזיק בו יעדיף למכור אותו לבד ולא להיעזר בסוחר, ולו רק כדי להרויח את העמלה שהסוחר לוקח. כמובן שיש גם מקרים שבהם למוכר אין זמן/כוח/חשק להתעסק בעניין המכירה ולכן הוא פנה לסוחר. הבעיה היא שאתה לא ממש יכול לדעת מה הסיבה שגרמה לרכב שבו אתה מעוניין להתגלגל לידיו של הסוחר. אישית, כשאני נתקל בחוסר ודאות כזה, אני מעדיף להרים ידיים ולמצוא רכישה בטוחה יותר, גם אם זה יעלה עוד כמה גרושים.

שים לב שהאמור נכון לגבי סוחרים. כאשר מדובר במגרשי טרייד אין של יבואני הרכב, לרוב מדובר ברכישה בטוחה למדי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

איך אני אדע שמדובר בסוחר? אולי באמת מדובר באדם שחולה שנתן לאדם X לטפל בקנייה?

אני לא תמים, פשוט האוטו המצב מעולה [לפני בדיקה], זה בדיוק הדגם שחיפשתי, ק"מ נמוך, יד טובה - בקיצור אוטו שאם לא ה"קאטץ'" ה"קטן" הזה, הייתי כבר הבעלים שלו. כמובן שאני אערוך בדיקה במוסך בימים הקרובים, אבל האם כדאי להיכנס לתוך זה?

ובכללי, אם הרכב במצב טוב אחרי בדיקה - מה הבעיה? אמור להיות לי "אכפת" שזה דרך סוחר [אם בכלל מדובר בסוחר]?

פורסם
אם אתה אומר שהרכב במצב מעולה, ועוד לפני בדיקה, אתה כן תמים.

שים לב שאתה בוחר את המכון\מוסך שבו ייבדק הרכב.

אתה צודק, כמובן שאני לא אקנה על בליינד ואעשה בדיקה במוסך שאני מכיר. התכוונתי שמרושם כללי הרכב טוב [מנתונים יבשים - ק"מ, יד, מראה חיצוני - כמובן שהתכלאס הוא מה יש מתחת למכסה מנוע ולא מה שמעליו].

השאלה היא אם במידה ואכן הכל טוב מבחינה מכנית - האם עיניין ה"ספק סוחר" הוא פקטור?

פורסם

אתה צריך להבין שאין דבר כזה "הכל טוב מבחינה מכנית". זה קיים רק בתיאוריה, לא במציאות.

בתיאוריה אתה יכול לקחת את הרכב ל1001 מוסכים, לבדוק כל בורג ובורג ולעשות בדיקות שונות ומשונות כדי לדעת מה מקולקל ומה תקין.

במציאות המצב שונה. הבדיקות של מכוני הבדיקה מלאות כסת"חים ולא תמיד מדויקות. המוסכניק הקבוע שלך אולי הרים את הרכב על הליפט אבל לבדוק ה-כ-ל הוא לא יכול (הוא צריך גם לתקן רכבים באותו היום כדי להרוויח כסף, לא?) וגם לא ממש רוצה. תמיד יש מה שמתפקשש. זאת מכונה מורכבת, לא אבטיח שבוחרים בשוק ובשלושים שניות אפשר לדעת אם יהיה טוב או לא.

מה שאני מנסה להגיד זה שצל סוחר הסיכון שלוקחים גבוה יותר. אם בדקת את הכל בשבע עיניים ואתה משוכנע שהרכב טוב ותקין - לך על זה, כבר היו מקרים מעולם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תקנה, בטח. אני במקומך הייתי משלם אפילו מעל המחירון.

הרי מה יש לחשוד, רכב מצויין, יד נמוכה, ק"מ נמוך. עשרות אלפי רכבים במצב כזה נמכרים לסוחרים כדי שיגזרו קופון, במקום שהבעלים ימכרו לבד.

כבונוס, גם נמכר לך רכב של מישהו אחר שאתה לא רואה אותו.

מה אתה רוצה בכוח ליפול? בכוח רוצה לקנות רכב כנראה מכוסח ושהורד לו ק"מ?

אני מצטער אם הכללתי פה את כל סוחרי הרכב. זזה לא כולם. רק 95% מהם.

בכל פעם אני מתפלא מחדש איך אנשים קונים את הסיפורים שלהם, אבל כנראה שקונים.....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

קח בחשבון שרכב שהגיע לסוחר הוא רכב שמלכתכילה היה קשה למכור אותו. השאלה היא רק מה הסיפור מאחורי הרכב הספציפי הזה.

פורסם
הלינק לא עוזר לי כי הוא מראש הצהיר שהוא לא בעל הרכב ולכן הוא לא יודע את כל הפרטים האלה. כל השאלות ששאלתי הוא התקשר לברר עליהן תשובות.

באמת, חסיד אומות עולם! אולי תשלח לי בה"פ את השם והטלפון שלו? פתאום מתחשק גם לי לקנות ממנו רכב.

זה שהוא הצהיר מראש שהוא לא יודע את כל הפרטים רק גורם לי לחשוש עוד יותר. בעצם זה שהוא אומר לך משפט כזה, הוא למעשה מסיר מעצמו כל אחריות לתקלה או ליקוי עתידיים שיתרחשו. כשתבוא אליו בטענות למה אחרי פחות מחודש אתה צריך להחליף מנוע, הוא פשוט יענה לך שמראש הוא אמר לך שהוא אינו יודע את כל הפרטים. מה תעשה במצב כזה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חברים, לא כל בנאדם עם ייפוי כוח הוא סוחר.

את הבעלות על רכב עם ייפוי כוח לא ניתן להעביר ללא תעודת זהות של המוכר המקורי - מה שאומר שלא מדובר בסוחר מקצוען.

אם ישנו רישיון סחר במקום הרישיון הרגיל, אני הייתי מוותר.

אגב - אני אישית מכרתי עבור חבר פיאט בראבו 1600 אוטומט שהייתה במצב מעולה. הבחור הוא יועץ שירות במוסך מורשה פיאט, הרכב היה פשוט מדהים גם חיצונית, גם פנימית וגם מכנית.

לבנאדם לא היה זמן להתעסק, הוא ביקש 2000 ש"ח מעל המחירון - אני הוספתי עוד 1000 ש"ח עמלה משלי על המכירה ואחרי שבועיים הרכב נמכר במחיר הדרוש.

כל התהליך התבצע עם תעודת הזהות המקורית של הבחור, שהייתה בידי לאורך כל הזמן הזה. אני בספק אם לסוחר מקצועי יש פריבילגיה כזו.

פורסם

תראה דוקטור,

אני מסכים איתך שלא כל אחד עם ייפוי כוח הוא סוחר.

מצד שני, לי יש כמה כללים ולכן מעולם לא נפלתי (ומקווה גם לא ליפול).

אחד מהם הוא שעסק עושים רק עם בעל הרכב. לא אח, לא חבר , לא דוד, ולא שאר ההמצאות. זה פתח לצרות צרורות.

אז אתה בסדר, אבל בתירוץ הזה משתמשים גם כל הנוכלים.

יכול להיות שבגלל זה הפסדתי רכב במצב טוב? שיהיה. כל עכבה לטובה. הסיכוי של להפסיד רכב טוב מול הסיכוי של ליפול בקומבינה שסידרו אותי...נו, הבנת במה אני בוחר.

בטח ובטח אם הקונה אינו אדם המכיר טוב טוב את המלכודות של עולם הרכב והקניה מסוחרים, אלא קונה תמים.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...