Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר שקראתי פה הרבה התייעצויות בפורום, החלטתי אף אני לבקש להתייעץ עמכם.

מצבי כרגע

אני בן 22.

אני עובד באותה עבודה כבר שנה ושבעה חודשים ללא הערכה וללא העלאת שכר (שכר מינימום) בתור איש מכירות.

לאחרונה, ביקשתי להתקדם ולנסות להוכיח את עצמי - מכאן, זה סיפור ארוך שסופו הוא שהציבו אותי בקופות ללא קידום וללא העלאת שכר - וובכן, נשבר לי!

לאחרונה, חשבתי לעבור קורס נדל"ן ולקבל הסמכה של סוכן נדל"ן.

אני לא מכיר אף אחד שקשור ישירות או בעקיפין לנושא, אך נאמר לי כי תמיד מחפשים סוכני נדל"ן.

דבר נוסף, הובהר לי כי משכורתו של סוכן נדל"ן הינה מתגמולים בלבד וללא משכורת בסיס - האם זה נכון?

מה הכיוון שלי?

אני נמצא במרחק של שנה ושלושה חודשים מתחילת לימודים אקדמאיים ומעוניין לעבוד בעבודה מעניינת ומאתגרת.

המקצוע אותו אני רוצה ללמוד הוא מנהל עסקים (עוד לא החלטתי עם מה לשלב אותו) וכאשר אני אלמד, אני מאמין שזה יהיה מספר ימים בודדים בשבוע ולכן, אפילו חשבתי על לשלב עבודה עם לימודים - האם זה אפשרי? כדאי?

להגיד שאני אוהב את עולם העסקים יישמע מאוד ילדותי ובצדק, כיוון שזה נושא לא קטן, אך עדיין, אני מאוד אוהב את כל עניין המחשבה העסקית וזהו תחום שאני מאוד מעוניין להתחבר אליו ולהיות חלק ממנו.

אשמח לשמוע הצעות בעד ונגד וכל דבר שאתם מעוניינים לשתף אותי בו.

תודה מראש.

פורסם

יש הרבה סוכנים, מעטים מהם יודעים לתת שירות. הרוב (שפגשתי) שידרגו את הבסטה בשוק לבסטת נדל"ן ניידת.

שוק הדירות לא קל, וכאיש מכירות אתה וודאי יודע - אם המוצר טוב קל למכור, אם המוצר פגום צריך לשקר בשביל למכור.

תחום עסקי, לדעתי, זה לא.

בקיצור, לדעתי, כמו בכל תחום בחיים, צריך להיות טוב. אם תהיה טוב, תתבלט לעומת אחרים, תמכור יותר, ותקבל עמלות. אם תיקח את זה בקלות, במקביל ללימודים, אתה יכול למצוא את עצמך "עובד בחינם".

משכנתא זה קל

פורסם

לאחרונה, חשבתי לעבור קורס נדל"ן ולקבל הסמכה של סוכן נדל"ן.

מה זה זה ?

מה ההסמכה ? מה היא מקנה ? מה משך הקורס ? הוא מוכר באיזו שהיא דרך ?

בדוק שלא מדובר בעוד מסלול חליבה של אנשים המחפשים עבודה, והקורס הזה הוא קורס בתשלום, אותו מעבירה החברה שאמורה להעסיק אותך, עם הבטחות לנסיון לסיוע במציאת עבודה בתחום בעתיד.

כדי להיות מתווך צריך רשיון. כדי להראות לאנשים דירה לא צריך. בדוק בדיוק מה הקורס הזה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כדי להראות לאנשים דירה ואז לגבות על זה כסף צריך רישיון.

את הרישיון מוציאם ע"י מעבר בחינה ממשלתית שמתקיימת בגני תערוכה מספר פעמים בשנה.

ממש לא חייבים קורס בשביל לעבור את הבחינה.

הקורסים כביכול מבטיחים להכין את המועמד לעולם הנדל"ן חלק מהחברות גם מבטיחות עבודה , אני לא יודע מה מתוך זה נכון או כדאי.

אני גם חשבתי לכיוון אבל בסוף החלטתי לעזוב את זה כרגע כי זה תחום מאוד דינמי היום יש ומחר אין כלום , אפשר לשבת חודשים בלי משכורת.

זה תחלס להיות עצמאי עם כל היתרונות והחסרונות.

לדעתי אם אתה לא שחקן ,אין להיה בעיה להסתיר את האמת, ומוכן לדרוך על אנשים אחרים יהיה לך מאוד קשה להתחיל ולהצליח בתחום זה.

אבל בסופו של דבר עם אתה לא מתכוון ללמוד כרגע ואתה לא מרוצה מהעבודה הקיימת ואתה צעיר עדיין לך על זה , מקסימום לא תצליח ו תפסיד כמה אלפים , אבל עם כן תצליח אז זכיתה .

כרגע אני לא רואה שיש לך משהו להפסיד מזה שתנסה, ואולי תלמד גם דברים חדשים על עצמך.

וכן בגלל שאתה עצמאי אז המשכורת שלך זה מה שמכרתה , לא מכרתה אז אין משכורת, לכן רוב סוכני הנדל"ן תמיד חוסכים בצד לתקופות שחורות.

פורסם

אני מודע לכך שניתן ללמוד לבד עם ספר, אבל הבנתי שעלות ממוצעת של קורס היא 2000 ש"ח וזה לא סוף העולם, אם מדובר פה בהשקעה.

בתור בן אדם ובתור איש מכירות, אני ממש לא מאמין בשקרים ואני לא משתמש בהם - אפשר להסתדר גם בלעדיהם.

אני לא אהיה עצמאי - במידה ואלך בדרך זו, אפנה לחפש עבודה באחד ממשרדי התיווך.

פורסם

ממליץ לך להתחיל לעבוד באחת מחברות התקשורת הגדולות (בזק, הוט, יס, סלקום, אורנג' וכו'). אופציות הקידום שם מאוד מעניינות, השכר יותר ממינימום, יש אופציה להתקדם למגוון תחומים (תחום ניהול, תחום טכנולוגי מתקדם וכו') ובנוסף לאחר שתתחיל את הלימודים רוב הסיכויים שבמידה ויעריכו אותך יציעו לך משרת סטודנט עם מעט מאוד שעות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

סוכן נדל"ן זה לא פשוט, הכנסה לא קבועה, שעות בעייתיות, צריך לצבור חוג לקוחות

כסטודנט, או כמשרה זמנית, עדיף למצוא עבודה באחת החברות הגדולות, אשר תתגמל יותר לזמן הקצר ותשתלב טוב יותר עם הלימודים

פורסם

האמת שעבודה באחת מרשתות התקשורות הגדולות זו אופציה לא רעה, אך כרגע לא קשור לנושא.

במידה ואחליט ללכת בדרך הנדל"ן אז ברור לי שלא אהיה עצמאי וישר אציע את עצמי לאחת מהחברות הגדולות.

פורסם

ברוב משרדי התיווך לרבות בסניפים הגדולים, כל העובדים הם עצמאיים ולא שכירים.

במשרדים רבים אתה צריך לשלם על הזכות להשתמש בתוכנה שלהם. מהמשרד אתה מקבל לא יותר מאשר שולחן, כסא ומחשב. אומנם אתה לא משלם שכירות ארנונה וחשמל, אבל את שיחות הטלפון אתה מבצע מהנייד שלך ועל חשבונך, את הנסיעות לנכסים אתה מבצע ברכב שלך ועל חשבונך.

אתה זה שבונה לך מאגר דירות שאתה מטפל בהן - לרוב דירה שנמצאת בטיפול של סוכן אחד, לא יטפל בה סוכן אחר באותו המשרד. דבר זה מחייב אותך לזמינות מלאה, וקצת קשה להיות סטודנט שעובד במשרה חלקית כשלקוחות רוצים לראות דירה היום ואילו אתה פנוי רק מחר.

זאת ההתנהלות גם במשרדים הגדולים.

כשכבר יוצאת עיסקה, בעל המשרד לוקח כ-60 אחוז מהעמלה, ושאר ה-40 אחוז נשארים לסוכן.

רוב סוכני הנדל"ן הם עצמאיים ומחזיקים בעוסק מורשה. נדיר מאוד למצוא שכירים בענף הזה, ואם יש מקום שבו מועסק שכיר, שכרו יהיה נמוך ביותר עד כדי שהוא אפילו לא יתקרב לשכר מינימום. יכול להיות שיציעו לך רק 2,000 שקל לחודש ועוד 10 אחוז עמלה מכל עיסקה שתתבצע על ידך. סביר להניח שאם בעל המשרד לא יראה הצדקה להוצאת ה-2,000 שקל האלה, הוא מהר מאוד יסביר לך שהדרכים שלכם נפרדות.

אם משרדי התיווך הגדולים שעובדים כרשת ארצית מחוייבים לעמוד ביעדים, תבין שמכרה זהב אין פה ולדוגמא אחת הרשתות דורשת שכל משרד (זכיין) יבצע לפחות מכירה אחת בחודש כדי לעמוד ביעדים. אם קבעו דירה אחת בחודש, כנראה שממש לא קל למכור 2 דירות בחודש. רק תזכור שהרווח הוא לא של כל הסוכנים, אלא של בעל המשרד 60 אחוז ושל הסוכן הספציפי שסגר עיסקה - 40 אחוז. אם במשרד יש 6 סוכנים, בממצוע כל סוכן סוגר 2 עיסקאות מכירה בשנה.

נכון, יש גם שכירויות שנסגרות, רק אל תשכח את חשבון הדלק והטלפון שלך שהם לבטח לא יהיו קטנים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...