Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהכתוב נראה שיש לך כבר את הרכב המושלם עבורך.

אבל אם כן להחליף:

1. הנעה קדמית תעניק לך מרחב פנימי עדיף - לא צריך להעביר גל הינע דרך רצפת תא הנוסעים ואין צורך בידפרנציאל מאחור.

2. הנעה קדמית תתן לך צריכת דלק עדיפה - פחות איבודי כח במערכת ההנעה

3. מנוע מוגדש יתן לך בהרבה מאוד מקרים צריכת דלק עדיפה - כן, לא טעות. הגדשה מאפשרת למקם במכונית מנוע קטן יותר אשר יהיה חסכוני מצד אחד אך ייתן את התאוצה הרצויה תחת עומס. זוהי הסיבה שפולסוואגן טוראן יכולה להסתפק במנוע 1.4 ליטר חסכוני במיוחד.

למה לא משהו יפאני מקבוצה D? (למשל 626, אקורד ישנה, לגאסי, וכו)

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מודי - אין לך סיבה להתמקד רק בהנעה אחורית, כיוון שאין סיבה שהנעה קדמית תהיה פחות אמינה. במרווח הפנימי, אגב, הנעה קדמית עדיפה על אחורית במרבית המקרים (לרכבים בגודל דומה).

ובכל זאת - הצעתי היא שאם אתה מרוצה מה-505 הישאר איתה עד שהיא תחזיר את נשמתה לבוראה, ואז תקנה רכב אחר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היות שמה שאתה רוצה ל"השכיב" זה מקסימום 8K-10K - תשקיע ברכב הקיים, 940 שתקנה ב-10K לא תהייה הרבה טובה מה-505 שיש לך עכשיו. אם יש משהו ברכב שמציק לך כרגע - תשקיע ברכב הקיים לפחות אתה יודע מה יש לך ביד...

ואם אתה רוצה שהרכב יסע קצת יותר "חלק" סע לנתניה לצביקה ושפץ את הקרבורטור....:lol:

ועוד כמה שנים כשהאוטו יהיה קרוב לאספנות, תתקשר אלי - ואני אשמח לשמר אותו לנצח...:-D ולו רק לזכר מכוניתי הראשונה 505 1.8 מס רישוי 30-134-84 (אולי מישהו יודע איפה היא?) לאחרונה ראיתי אותה לפני שנים באיזור המוסכים ליד קניון איילון ברמת-גן...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מודי,

אם אתה לא רוצה להוציא יותר מ 10K על רכב, לא הייתי מחליף במקומך.

אם אתה מוכן לחרוג קצת 20K~15K, אז הייתי בודק את האפשרות של סובארו לגאסי מאמצע עד סוף שנות התשעים.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

בתור אחד ששדרג את עצמו מ505 (לפחות ככה חשבתי) אני מבטיח לך שתתגעגע אליה.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
שלום

אחזתי 20 שנה ב505 ונהנתי מכל רגע,כעת אני רוצה לעבור לרכב עם אותם איכויות וגודל,צריכת דלק זניחה במקרה שלי.

מה לדעת מומחי הפורום יכול לשמש תחליף ראוי ואמין ונוח לרכב שהיה לי (505 ) ?

תודה למשיבים

אני מוגבל תקציבית כמו כן מעדיף הנעה אחורית,המודל שלי היה 86 ,עד איזו שנה יוצרה ה505 ?אולי כדאי לי לעלות איזה שבע שמונה שנים ולחפש פיזו אחרת 505 או איזה וולבו או משהו דומה ?

אולי בכלל להשאר איתה ולהמשיך לעשות פעמיים בשנה טסט ? ההתלבטות קשה !

מחד עברתי טסט תמיד בלי בעייה ולא ראיתי מוסכים (ויש לי מזגן מעולה) מאידך אני לא מתחבר לכל הקטנות החדישות,מה הייתם עושים במקומי,אולי להמשיך ולנסוע בה ?

החוק הירוק החדש הוא לטובתי ? ניתן להפיק ממנו רווח ?

התלבטות והתחבטות קשה,אנא הביעו דעות לכאן ולכאן.תודה.

תשובה ל ZVIT

איני מעוניין ברכב החדיש של פיזו עם הנעה קדמית כי זה יקר לי מידי ואין לי כוח למוסכים.פעם בחצי שנה הייתי לוקח אישור מיושן בודק בהזדמנות ברקסים ותפוחי הגה וזהו ! לכן המודלים שהצעת לי גם יקרים לי וגם התיחכום שלהם אין לי צורך בו.

נוסע פעם בשבוע לים המלח אני מניח שאתה גם חוזר משם =עולה בעליות לא התחממה לא נעצרה באמצע הדרך

עברתי ליד המכונית שלך הבוקר התנהלה שיחה בעצם מונולוג של הרכב ואני משמש לה רק כפה

" למה הוא רוצה להחליף אותי אני כל כך נאמנה ומפנקת. תאמר לו " אל תשליכני לעת זקנה " אני מבטיחה להמשיך ולשרת אותו בנאמנות גם הלאה"

נכון מבחינה סטטיסטית אתה אולי צפוי לתיקונים , אין שום הבטחה כי במכונית חדישה יותר , לא יהיו כאלה. פה אתה יודע בדיוק מה יש לך ביד.

הגורם היחיד בו אולי אולי אולי רכבך חסר זה נושא הבטיחות שמתקדם עם הזמן , גם כאן לי יש מחלוקת עם אחרים אם זה באמת כך.

כל חייך פינקו אותך צרפתיות, עכשיו תבגוד עם שבדית?. האמת דילמה לא פשוטה.:shock:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מכיוון שהתקציב הוא מאוד מוגבל, עדיף להשקיע אותו בפחחות וצבע.

כמו כן אולי קצת קוסמטיקה פנימית משהו כמו ניקוי בקיטור של המושבים והדיפונים, אולי החלפה של פלסטיק שבור פה ושם.

אני מניח שאפשר גם מערכת סטריאו לא רעה שתיכנס בתקציב.

בסה"כ לא רע, ואפשר למשוך עוד 5 שנים בכיף. אח"כ תחליט מה כדאי.

פורסם
נוסע פעם בשבוע לים המלח אני מניח שאתה גם חוזר משם =עולה בעליות לא התחממה לא נעצרה באמצע הדרך

עברתי ליד המכונית שלך הבוקר התנהלה שיחה בעצם מונולוג של הרכב ואני משמש לה רק כפה

" למה הוא רוצה להחליף אותי אני כל כך נאמנה ומפנקת. תאמר לו " אל תשליכני לעת זקנה " אני מבטיחה להמשיך ולשרת אותו בנאמנות גם הלאה"

נכון מבחינה סטטיסטית אתה אולי צפוי לתיקונים , אין שום הבטחה כי במכונית חדישה יותר , לא יהיו כאלה. פה אתה יודע בדיוק מה יש לך ביד.

הגורם היחיד בו אולי אולי אולי רכבך חסר זה נושא הבטיחות שמתקדם עם הזמן , גם כאן לי יש מחלוקת עם אחרים אם זה באמת כך.

ישה שלום רב !

אינני מכיר אותך אך מצאת חן בעיני.

כל מילה שלך זהב, ואיני יכול של להסכים איתך,עם כל מה שהדגשת באדום, ועם השיחה שהיתה לך עם הרכב, כאשר עברת לידו.

כולי תקווה שדברייך יגיעו לאוזני פותח השרשור, ולרחשי לבו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ישקה יקירי

הצלחת לפרוט לי על מיתרי הרגש :cry:אני חייב לעשות לעצמי RESET לפני שאמשיך ללמוד על תכונות הוולבו מהפורום.

פורסם

רוב 605 בארץ עם מנוע 2 ליטר, כולל דגמים עם טורבו. הנעה קדמית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מודי - אין לך סיבה להתמקד רק בהנעה אחורית, כיוון שאין סיבה שהנעה קדמית תהיה פחות אמינה. במרווח הפנימי, אגב, הנעה קדמית עדיפה על אחורית במרבית המקרים (לרכבים בגודל דומה).

ובכל זאת - הצעתי היא שאם אתה מרוצה מה-505 הישאר איתה עד שהיא תחזיר את נשמתה לבוראה, ואז תקנה רכב אחר.

רוני

סתם סקרנות

מרצדס יגואר וBMW לא היו רוצות לבנות רכבים עדיפים ?ובכן מדוע הן מתעקשות על הנעה אחורית ?

פורסם
במרווח הפנימי, אגב, הנעה קדמית עדיפה על אחורית במרבית המקרים

ב"מרחב הפנימי". הכוונה שלאורך הרכב ישנו "דרייב-שאפט" הגוזל מקום ומפריע למרחב הפנימי.

מרצדס וב.מ.וו (ויצרנים נוספים, במיוחד במכוניות ספורטיביות) מייצרים רכבים עם הנעה אחורית, למרות הבזבוז במרחב, למרות בזבוז האנרגיה, למרות ייקור הייצור והתפעול, כיון שהנעה אחורית עדיפה בכל פרמטר של נהיגה (לא כולל מלגזה). :-)

הפרדת הגלגלים המניעים, ממערכת ההיגוי מאפשר התנהגות טובה יותר, היגוי טוב יותר, אפשרות למנועים חזקים בהרבה ועוד.

חפש בפורום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מרצדס יגואר וBMW לא היו רוצות לבנות רכבים עדיפים ?ובכן מדוע הן מתעקשות על הנעה אחורית ?

זה יצרנים מיוחדים. מעבר לזה, להנעה אחורית יש את היתרונות שלה, כמו למשל היגוי נקי יותר.

כמו לכל דבר, יש כמובן גם חסרונות, למשל על כביש רטוב בפניות.

למשל בהנעה קדמית, ברכבים בהם מנוע עומד לרוחב הרכב (רוב), בד"כ ציריות באורך שונה. אם המנוע מספיק חזק, רכב כזה בהאצה חזקה ימשוך לאחד הצדדים. ברכב עם הנעה אחורית יש מקום לגיר גדול יותר לאומת דגמים עם הנעה קדמית בעלי מנוע לרוחב. ובכלל יש יותר מקום למנוע גדול יותר בגלל שגיר לא נימצא מתחת למכסה מנוע. קל יותר לשים V8, V12 ויותר.

מצד שני יש עוד מכלול שמתקלקל - דרייבשפט - צריך מידי פעם להחליף ג'וינטים, מייסבים שלו, קופלונג וכד'.

מבחינת מרווח פנימי בגלל דרייבשפט וכד', לא כ"כ מסכים. קחו לדוגמא אלפא 75 שהיא רכב קטן עם הנעה אחורית או רכבים אחרים עם הנעה אחורית. מה עם סובארו אימפרזה, אוקטביה 4X4, לנסר איבו או לגאסי עם 4X4, אלפא 164QV? למכוניות האלה גם יש דרייבשפט. מאוד מפריעה למרווח הפנימי? לרוב אם לא כל המכוניות יש תעלה שהולכת אחורה, בין אם יש דרייבשפט או אין.

לרכבים שמנוע הולך לאורך והם בעלי הנעה אחורית יש תעלה מוגדלת בשביל גיר, אבל היא נימצאת בקונסולה מרכזית בין שני מושבים קדמיים. למי זה מפריע? לבומר סדרה 3 יש דבר כזה וזה לא מפריע לאף אחד.

אני יכול להגיד אפילו יותר מזה. בזכות מנוע שהולך לאורך ברכב קטן יהיה יותר מרווח לרגליים. במקום להחזיק רגל אחת על כנף של מכונית ורגל שנייה באורך שונה, שזה מאוד לא נוח יהיה אפשר להחזיק רגליים כמו שצריך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...