Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ב-2003 אני יודע שהיא עדיין יוצרה כי התלבטתי אם לקנות לחברה שניהלתי 2 505 חדשות במקום 504 ישנות. (קניתי קאמרים, אינני יודע אם זאת היתה ההחלטה הנכונה כי המכונאים שלנו תיחזקו את הפיג'ו בעיניים עצומות על משכורת. את הטויוטות מסרנו החוצה, מצד שני לטווח ארוך....) לדעתי המשיכו להרכיב אותן עוד 2-3 שנים לפחות לשוק הכללי , אולי עדיין ממשיכים לממשלה והצבא הניגרי.

בקיצור,אם אחרי הכל אתה רוצה למכור פנה אלי בה"פ.אני משוחד ( אע"פ שזה לצערי לא יחזיר אותי לשנות ה-504 דאנגל סטיישן 4X4 בבוש, כמו גם ה- 309 -שאני עוד מחזיק לטיול שטח מדי פעם - ולמשאית בדפורד/פיאט 682 - כולם אייקונים מוצדקים באפריקה שלא הוערכו כאן)

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה אחד הרכבים הנוחים שקיימים במחירים שפויים (גם כחדש).

אני עדיין זוכר בגעגועים את ה 505 עם מנוע ה 2 ליטר וגיר ידני שהיתה לאבא שלי משנת 80' עד 89' ולמרות שבמקביל אליה היתה גם 505 אוטומטית וסיטרואן דיאן תמיד אחי ואני העדפנו את ה 505 הנוחה והחזקה.

לדעתי תישאר איתה עד שתחזיר נשמתה לבורא. חבל להחליף דבר כזה. גם אם תצטרך לעשות גיר זה עדיין עולה הרבה פחות מהפחת על רכב מודרני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ב"מרחב הפנימי". הכוונה שלאורך הרכב ישנו "דרייב-שאפט" הגוזל מקום ומפריע למרחב הפנימי.

מרצדס וב.מ.וו (ויצרנים נוספים, במיוחד במכוניות ספורטיביות) מייצרים רכבים עם הנעה אחורית, למרות הבזבוז במרחב, למרות בזבוז האנרגיה, למרות ייקור הייצור והתפעול, כיון שהנעה אחורית עדיפה בכל פרמטר של נהיגה (לא כולל מלגזה). :-)

הפרדת הגלגלים המניעים, ממערכת ההיגוי מאפשר התנהגות טובה יותר, היגוי טוב יותר, אפשרות למנועים חזקים בהרבה ועוד.

חפש בפורום.[/quot

קטונתי מלהביע דעה מקצועית אך זה פחות או יותר מה שחשבתי במשך עשרות שנים ולכן אני אוחז בדעה להשאר עם הנעה אחורית.

פורסם

איזה מקום הוא מבזבז ? למי הוא מפריע לאורך האמצע ? וברכבים בלעדיו אין גיבנת לאורך האמצע לחיזוק הריצפה ?

גם החולשה של המנוע, (שלעיתים מניע קשה בבוקר קר ) , בייחוד ה-1.8 , לא נוראית לתנאי הארץ.

החיסרון היחיד הוא צריכת הדלק.

פורסם
בקיצור,אם אחרי הכל אתה רוצה למכור פנה אלי בה"פ.אני משוחד ( אע"פ שזה לצערי לא יחזיר אותי לשנות ה-504 דאנגל סטיישן 4X4 בבוש, כמו גם ה- 309 -שאני עוד מחזיק לטיול שטח מדי פעם - ולמשאית בדפורד/פיאט 682 - כולם אייקונים מוצדקים באפריקה שלא הוערכו כאן)

HIMY שמע קוריוז,הראתי לרעיתי את הדיון הפורה כאן,כיצד לדעתך היא הגיבה ?

פורסם
HIMY שמע קוריוז,הראתי לרעיתי את הדיון הפורה כאן,כיצד לדעתך היא הגיבה ?

"גם סבא שלי חושב שגרוטאה תעשה אותו צעיר " ?

פורסם
קטונתי מלהביע דעה מקצועית אך זה פחות או יותר מה שחשבתי במשך עשרות שנים ולכן אני אוחז בדעה להשאר עם הנעה אחורית.

בתור אחד שנוסע על הנעה אחורית אני יכול לומר שבמקרה שלך זה רק חסרונות. חיסרון בצריכת דלק, חיסרון במרחב פנימי, חיסרון במשקל עצמי, חיסרון בהתנהגות על המגבלות ועוד הרשימה ארוכה.

למה ייצרו כך מכוניות במשך כל כך הרבה שנים?

טכנולוגיה. הן טכנולוגית מערכות הנעה והן טכנולוגית שלדה. זו הסיבה שה-505 היתה אחת ממכוניות ההנעה האחורית האחרונות שיצרה פיז'ו.

אגב, מהסיבה הזו אין היום (כמעט) מכוניות עם גל שסתומים תחתי, מכוניות נוסעים עם קפיצי עלים ושלדות סולם וכו'.

למה BMW ומרצדס כן מייצרים הנעה אחורית? מעבר להספק מסויים (הקונצנזוס טען פעם שהגבול עובר ב-200 כ"ס אך - שוב - טכנולוגיה מזיזה את הרף הזה לאחרונה - ותודה לרנו מגאן ספורט) קשה להנעה קדמית להתמודד בהצלחה עם הכח והעומסים שמייצר המנוע ובמקביל להפנות את המכונית. בגלל שכל סדרות הדגמים של שני הייצרנים הגמניים הללו מיוצרות גם בוורסיות חזקות אין להם טעם לפתח במיוחד פלטפורמות הנעה קדמית בשביל המודלים החלשים יותר (וכך קיבלנו למשל BMW 116/118/120 אשר למרות חולשתן הן מצויידות בהנעה אחורית מיותרת לגמרי). אגב מרצדס, נחש איזה גלגלים מניעים את סדרה A ו-B?

לסיכום, כל עוד מדובר ברכב משפחתי רגיל אין טעם בהנעה אחורית. אפרופו טכנולוגיה, ניתן לשקול הנעה כפולה לקבלת בטיחות אקטיבית גבוהה יותר. לסיכום/סיכום: אם אתה מבסוט מה-505, למה להחליף?:|

פורסם
שתי בעיות שהיו עם הרכב קרו בדרך כלל כך

האחת הייתה בתחנת הדלק, לא לחלוטין חסכונית

השניה גם בתחנת הדלק .אתה מוכר?? לא!! טוב קח פרטים שלי תודיע לי מתי אתה מוכר

לא צריך להגזים עם הדלק,המנוע הגדול בשילוב הגיר עם 4 הילוכים הוא לא כזה זללן כפי שנוטים לחשוב.

פורסם

היי ROSTOV שבת שלום ומבורך לך

להערכתי מחוץ לעיר אני מגיע ל11 קמ בצריכה של ליטר אחד.

בתוך התנועה המזדחלת בעיר כנראה משהו כמו ליטר אחד למרחק של 9 או שמונה וחצי.

מישהו אמר לי שניתן להתקין ברכב שלי קרבורטור של סובארו לגאסי או משהו כזה,בכל מקרה הוא דיבר על סובארו,הוא עשה זאת והגיע להשג די נאה של ליטר לכל מרחק של 13 .לא יודע אבל זה מה ששמעתי ממישהו די אמין,אישית לא בדקתי.

פורסם

1:9 בעיר לרכב כזה ממודל כזה זאת תצרוכת דלק די טובה.

במקום לחפש קומבינות בסגנון קרבורטורים של סובארו (למה לעזאזל זה תמיד נגמר בהשתלה של קרבורטור סובארו לכל דבר שזז?) שפץ את הקרבורטור הנוכחי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שלום רב !

מצטרף לישה ומחזק את דבריו, כל משפט של ישה נכון, וכל מילה נוספת מיותרת.

בברכה

צביקה

שלום צביקה

האלמנט היחידי שמטריד אותי זה הגיר,שאר רכיבי הרכב במצב מעולה,כמה בערך עולה לשפץ כזה גיר ? בהזדמנות אקפוץ אליך לרענון קצר של הקרבורטור.

פורסם

לא הייתי מחליף

אני נוסע בסיירה גיאה מודל 93 (האחרון) הנעה אחורית

ליד הבית עומדת ה 505GTI שלי מודל 85

אין הצדקה למשהו אחר

אם הרכב משרת אותך, המשך וסע

קנה אחת לפירוק בשביל חלקים וזהו.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...