Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

HAIMY ,כעת חזרנו מטיול בגולן עם הילדים,גם אני לפעמים מהרהר בנושא התגובה שלך וחושב לעצמי מה עומד מאחורי הפרסומים השונים סביב הבטיחות של כל הצעצועים עטופי הפולימרים שנעים בכביש,אבל עובדה אנשים מתייחסים אל הנתונים האלו כתורה מסיני,מענין יהיה לראות פעם כתבה על הנושא הזה של עד כמה עומד משהו מאחורי נושא הבטיחות באריזות הפלסטיק,אולי הם צודקים..

אגב שייטנו לנו היום בגולן בשאנטי שלנו כולל בכמה שבילים יפים בנטעה קקל והיה לנו כייף גדול עם ה505 והציוד הרב שהיה איתנו.

פורסם

אין צורך להגזים. אולי 5 כוכבי הבטיחות הם לא התורה אבל יש משמעות רבה לכמעט עשרים שנה של פיתוח טכנולוגיות בטיחות.

ופה אני מדבר מנסיון, בתור מישהו שיש לו טיפה של מושג בטכנולוגיות הנ"ל.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

הטכנולוגיה התקדמה ואיתה כמובן גם הבטיחות הפסיבית והאקטיבית של הרכבים.

תכנון השילדות כיום הוא בראש ובראשונה בטיחות, אזורים סופגי אנרגיה וחלקים שמיועדים לקרוס ולעוף בעת תאונה, כיום אם תראה רכב חדש שקיבל ציון של 4-5 כוכבי בטיחות אתה תגיד שהרכב הזה עשוי מקרטון ספוגי.

בניגוד למה שהייה מקובל לחשוב בעבר שרכב שלא קורה לו כלום בזמן תאונה הוא בטיחותי היום זה בדיוק הפוך, הרכב מיועד להתרסק בתאונה ולהציל את הנוסעים, האזורים סופגי אנרגיה קורס בהדרגתיות ומפזרים את האנרגיה על השילדה הכל כדי שהתא נוסעים ישאר שלם .

מלבד זה כמובן יש המערכות האקטיביות שתפקידן ברור , כריות אויר, חגורות עם קדם מותחן, וכל מיני ראשי תיבות באנגלית :-D (ESP ,ABS,TCS ,VDIM ) .

עד כמה שאתה חושב שאתה נהג טוב אין מה לעשות אף אחד לא מסוגל להגיב כמו המערכות האלו ובטח שלא לבלום כל גלגל בנפרד ונתק את הכוח מהמנוע בדיוק בכמות שתפסיק את סיחרורי הגלגל.

פורסם
הפיג'ו 505 יוצרה עד 1991.

אם בהנעה אחורית חפצה נפשך כי אז הייתי ממליץ לך לקנות וולבוו 940 (רצוי דגם 2300 בלי טורבו)

מה עם פורד סיירה למשל? הנעה אחורית

יש חלום חדש...

פורסם

היי,

אני קורא את השרשור והוא אחלה , מהנה מאד, אבל נראה לי שקצת יצאת מפרופורציות עקב סנטימנטים לרכב, לא?

אני בטוח שזה אחלה רכב, אחד מהסוסים הותיקים של פיג'ו, בזמנו אבי התלבט בינו לבין פורד סיירה ובסוף בחר בפורד.

אבל עם כל הכבוד, ויש כבוד, אי אפשר ברצינות להעלות תהיות ולהתחבט לגבי בטיחות וטכנולוגיה בין רכב של 20 שנה לרכב עדכני יותר. ברור שפעם רכבים היו נבנים כטנק מתוך מטרה לשרוד תאונה, אבל אי אפשר להשוות לטכנולוגיה של אזורים סופגי אנרגיה, ושאר יירקות אלקטרוניים שתפקידם להגן ולתקן טעויות נהג.

יאני חייב לציין שאני כולי פליאה מכך שלדברייך אתה מטייל עם הרכב על בסיס קבוע לים המלח, ואף לרמת הגולן כאילו המדובר על רכב חדש לחלוטין:-D. אני מחזיק גם גאלאנט 92 1.8 ל' מסיבות סנטימנטליות כאלו ואחרות (יש לי רכב מליסינג ליום יום), ואם כי הרכב מטופל, שמור מאד, וללא שום בעיה טכנית, עדיין בוא נאמר בעדינות שהוא לא מתאים לנסיעות ארוכות (עם שלושה או ארבעה אנשים התאוצה ל100 קמ"ש נמדדת בדקות ולא בשניות:lol:).

בכל מקרה, אני חושב שדיי ברור שבכמה אלפים כמו שהקצבת לעצמך יהיה מאד קשה לקנות רכב "מנהלים" מפואר ומפנק ובמצב מכני משביע רצון.

בכל מקרה כיף לקרוא את השרשור, ובהצלחה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ERANSH :-)

לי יש פליאה הפוכה,מדוע בכל נסיעה לים המלח אחת לשבוע בקייצים בדרך חזרה נעמדות בצד פיאטים ורנו וקצת פיז'ו חדישות עם מכסה מורם ויד מושטת למעט מים,אצלי זה כבר מובנה תמיד ישלי 15 ליטר עודף בבאגאז',אין הרבה כמוני שעוצרים,אני אמנם לא מפשיל שרוולים כמו ההוא מהסאאב(החבר שלנו) והופך כושי מגריז,אבל ליעץ ולעזור במתן מים ועזרה במילוי איטי ומתחשב זה אני יכול להעיד על עצמי,לכן פליאתך היא גם פליאתי,יכול להיות שכולם עוקפים אותי ברייס בעליות(גם זה בספק) אבל אני מגיע ליעד תמיד גם אם כי באחור קליל..:idea:חומר למחשבה.

רדיאטור חופשי מאבנית וזבובים מספק צינון טוב מאוד ללא תקלות,מנסיון !

בכל מקרה אספתי חומר על וולבו 940 ,אני לומד את הנושא,טורבו או לא,לא ממהר,יחדיו נגיע להחלטה.

פורסם
HAIMY ,כעת חזרנו מטיול בגולן עם הילדים,גם אני לפעמים מהרהר בנושא התגובה שלך וחושב לעצמי מה עומד מאחורי הפרסומים השונים סביב הבטיחות של כל הצעצועים עטופי הפולימרים שנעים בכביש,

מה עומד?

בדיקות שיטתיות לפי מתודולוגיות סדורות וסטטיסטיקה של הרוגים ונפגעים בתאונות, שיורדת כל הזמן. בטיחות לא רק מוכרת, היא מצילה. שלא תחיה באשליה שהמכונית שלך בטוחה כמו מכונית מודרנית. כל סופר מיני מודרנית מגנה על נוסעיה טוב מהמכונית בה אתה נוהג, מסיבה הפשוטה שאת מה שיודעים היום לא ידעו כשהמכונית שלך יוצרה.

והסרטון למעלה ממחיש זאת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בהחלט יתכן שיש משוכנעים מהסרטון,אני לא !

אני תומך להשאיר(לא עלינו) את הכל טבעי,בלי כבלים,ואז נדבר מחדש.

לא השתכנעתי למרות שאין לי ספק שטכנולוגיה משתפרת,גם של הסרטונים.

פורסם
בהחלט יתכן שיש משוכנעים מהסרטון,אני לא !

אני תומך להשאיר(לא עלינו) את הכל טבעי,בלי כבלים,ואז נדבר מחדש.

לא השתכנעתי למרות שאין לי ספק שטכנולוגיה משתפרת,גם של הסרטונים.

הסרטון הנ"ל הוא דוגמא המייצגת היטב את ההבדלים בבטיחות בין כלי רכב ישנים למודרניים - יש עוד המון דוגמאות דומות. לגבי הכבלים שהשתמשו הבם בסרטון הם נועדו בשביל לגרום לתאוצת המכוניות בלי צורך להושיב בהן נהג בזמן ההתרסקות. אם אתה חושב ש"עבדו על הצופים" אז אתה טועה.

פורסם

כפי שציין אחד מחברי הפורום בפעם שעברה שנתנו קישור לסרטון עם ה-940, איפה המנוע של וולוו? בדקה השישית לא רואים סימנים לכך שהיה שם מנוע, אין רדיאטור, אין כלום. אם בוולוו לא היה באמת מנוע בזמן התאונה, אז ברור למה חזית התקפלה כ"כ מהר ובצורה כזאת.

הייתכן שבשניות הראשונות של מבחן ריסוק המנוע נעקר ממקומו ועף מתחת לרכב? מבחן הזה מעניין אותי במיוחד, בעקבות שיש ברשותי 940 סטיישין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

"בוולוו כל תא המנוע מתקפל אל מתחת לרכב בכדי לספוג ביעלות מרבית את האנרגיה הנוצרת מההתנגשות"

(מנהל מחלקת הפחחות במוסך המרכזי של וולוו מסביר לי למה הנזק בוולוו 740 שהיתה לי אז נראה כך לאחר התנגשות פנים אחור [אני הייתי הפנים])

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כפי שציין אחד מחברי הפורום בפעם שעברה שנתנו קישור לסרטון עם ה-940, איפה המנוע של וולוו? בדקה השישית לא רואים סימנים לכך שהיה שם מנוע, אין רדיאטור, אין כלום. אם בוולוו לא היה באמת מנוע בזמן התאונה, אז ברור למה חזית התקפלה כ"כ מהר ובצורה כזאת.

הייתכן שבשניות הראשונות של מבחן ריסוק המנוע נעקר ממקומו ועף מתחת לרכב? מבחן הזה מעניין אותי במיוחד, בעקבות שיש ברשותי 940 סטיישין.

למרות הסרטון עדיין עומד אצלי על הפרק אך ורק התקדמות לוולבו,אולי אני מיושן בדעותי אבל אני עומד על כך שהרכב הבא שלי יהיה עם הנעה אחורית כאשר הגיר נמצא שקוע אל תוך מבוא השידרה.

סרטון זה רחוק מלשכנע אותי,לא כל שכן עם לא היה מנוע בתוך הרכב,לא שזה מה שישנה את דעתי כמובן.אני כבר ראיתי בחיי וולבו הפוכות לאחר גלגול רציני בתוך תעלה,אין הרבה מכוניות כאלו בעולם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...