Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני לקראת רכישת רכב משומש ורציתי לדעת איך לדעתכם משפיעים הפרמטרים הבאים על סחירות הרכב (כמה קל או קשה יהיה למכור אותו בעתיד) כשמדובר על מודל מסויים:

1. תצורה: סדאן/האצ'בק/מיקרו-ואן
  2. נפח מנוע: 1600/2000
  3. גיר: ידני/אוטומט-טיפטרוניק
  4. סוג דלק: בנזין/דיזל
  5. רמת גימור: רגילה/מפוארת

לצורך העניין המודל המדובר הוא כנראה מגאן II.

תודה מראש,

טל

פורסם

אתה קונה רק בשביל שיהיה קל למכור בעתיד ?

כלומר לא איכפת לך אם זה בנזין או דיזל, לא איכפת לך אם זה אוטומטי או ידני, לא איכפת לך אם זה סדאן או האצ'בק, ואתה למעשה בוחר את הרכב לא בשביל עצמך אלא בשביל הקונה, שיקנה ממך בעוד כמה שנים, ושיהיה לו כייף? ואתה מחוץ לתמונה?

אם זו הגישה, אל תקנה מגאן.

תקנה טויוטה קורולה או מאזדה 3. אותן יהיה קל למכור והן סחירות. וגם שומרות על הערך טוב יותר מהמגאן.

לא משנה אם זה סדאן או הצ'בק, שני הדגמים סחירים.

לא משנה אם זה בנזין או דיזל, כי יש רק בנזין. ורק אוטומטי. וזה מה שרוצה הבן אדם, שיקנה ממך את הרכב בעתיד.

פורסם

אז ככה,

אני בהחלט קונה את הרכב בשבילי והוא הולך להיות מגאן II ללא ספק (אלא אם יקרה משהו מאוד קיצוני שישנה את דעתי). היתה לי כזאת למשך שנה בליסינג והייתי מאוד מרוצה.

ולשאלותך הספציפיות:

1. סוג דלק - לי באופן אישי זה לא משנה, השיקול פה לטובת הדיזל הוא רק כדי לחסוך בעלויות דלק שעולות ועולות כל הזמן. הבעיה היא שאני חושש שיהיה קשה למכור רכב עם מנוע דיזל כי רוב האנשים לא מחפשים כזה (סוג של בורות...), תקן אותי אם אני טועה.

2. גיר - אני רגיל לאוטומט אבל לא תהיה לי בעיה עם גיר ידני. השיקול פה לטובת הידני הוא (גם) כדי לחסוך בהוצאות דלק או תיקוני גיר יקרים, שוב תקן אותי אם אני טועה.

3. סדאן או האצ'בק - השיקול פה לטובת האצ'בק הוא רק בגלל שהוא נראה (לטעמי) יותר מגניב, אבל שוב, אני חושש כי הישראלי הממוצע מחפש בגאז' גדול.

פורסם

מספר הערות להבהרה: כמה זמן אתה מתכנן להחזיק את הרכב? מה הנסועה השנתית? דבר זה מהווה שיקול מרכזי בבחירה בין דיזל לבנזין (בזמן המכירה) מכוון שרכבי דיזל בעלי נסועה גבוהה דורשים השקעה מרובה בשיפוצים/תחזוקה לאחר קנייה, דבר המתבטא היטב במחיר המכירה.

פורסם

היום טורבו דיזל משתלם גם בקילומטראז' נמוך. הבעיה שלך, שאין כמעט להשיג מגאנים כאלו. לעומת זאת, קל יהיה לך יותר למצוא סקודה אוקטביה טורבו דיזל, או פולקסווגן ג'טה כזו. גם פז'ו 307 יש סיכוי שתמצא עם מנוע ט"ד.

פורסם

אני חושב שאתה יודע את התשובה בעצמך - כמה שיותר קרוב לאלפששמאות פול אוטומט עם בגאז' יותר טוב משיקולי סחירות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...