Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אתמול הרכבתי חלונות חשמל בפג'ו שלי. לקראת סוף העבודה הנעתי את הרכב (עדיין היו כמה חוטים גלויים וכנראה גרמתי לקצר לגוף).

זה סדר הדברים שקרה:

* הנורות בדשבורד דולקות אין מספיק זרם להניע, פה הבנתי מה קרה.

* מתג אורות לא עובד, למרות שהאיתותים כן עובדים.

* בידדתי את כל החוטים הגלויים

* בדקתי שאין פיוזים שרופים

* המצבר לא סדוק ונראה בסדר

* קראתי לחבר, הוא בא עם האוטו והניע עם כבלים. המנוע עבד כ-15-20 דקות ואז כיביתי אותו וניסיתי להניע לבד, לא הצלחתי.

* בדקתי את המצבר עם רב מודד (כדי להבין מה רמת הטעינה) והמתח היה 14.6 וולט (מנוע דומם!)

אני מבין שהרגתי את המצבר וגם את האלטרנטור? (למזלי יש לי אלטרנטור חלופי אבל מצבר אין)

חברים, תוכלו לתת לי כיוון איך לבדוק מה תקין ומה (אולי אפשר להציל את המצבר?) לא תקין?

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

*עדכון*

אחד המקרים המוזרים שראיתי.

1. מסתבר שהרב מודד מקולקל\לא מדויק לאחר שבדקתי אותו על מספר בטריות מקורות מתח שונים (מראה 280 וולט בשקע בבית ו 4.5 וולט במקום 3.7 בבטריה של הפלאפון)

2. מצאתי את התקלה במתג האורות (השתמשתי בנורית ביקורת), מסתבר שהבעיה היתה בסופית שקפצה מהפין שלה

(איזה צירוף מקרים מוזר?!)

חברים, מישהו יודע כמה זמן לוקח לאלטרנטור לטעון מצבר במצב כמעט ריק?

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

תניע את הרכב בעזרת כבלים , תעשה נסיעה של חצי שעה , זה יספיק להטענת מצבר . ואחר מכן תנסה מחדש להתניע.

HONDA CIVIC LS

פורסם

בכדי לבדוק אם האלטרנטור "הלך" או בשפה מקצועית - נפרץ! , התנע את הרכב , נתק את המצבר ובדוק בחיבורים שהולכים למצבר אם יש מתח שאמור להגיע בסביבות 15-18 וולט באלטרנטור במצב טוב.

אם קיבלת את המתחים הללו סימן שהאלטרנטור תקין למרות שאם קיבלת מתחים שלא נופלים מ 13.8 וולט בלי כל צרכן פועל אז זה גם בסדר

שמחתי לעזור

:-P הכי טוב בלי חתימה בינתיים :arrow:
פורסם

אתה טועה ומטעה - אסור לנתק את המצבר כשמנוע הרכב פועל כי דווקא אז מתח אלטרנטור (תקין) עלול לעלות לערכים גבוהים ולגרום לשריפת רכבים אלקטרוניים באלטרנטור וברכב עצמו.

בדיקת מתח וזרם טעינת האלטרנטור חייבת להתבצע כשהמצבר מחובר רגיל ברכב ועם מד מתח (וולטמטר) ועם מד זרם

(אמפרמטר) השראתי.

בשרשור קודם של התחממות פיאט פונטו הצעת להכניס לרדיאטור חומר מסיר אבנית כדי "לפתוח סתימות" וגם זה אסור לעשות.

כל אלו הנן עצות מזיקות ולמה אתה מייעץ אותן?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לא שמתי לב אפילו שהוא אמר לנתק את המצבר, מדדתי במקביל בזמן שהמנוע פועל ומתח הטעינה בסדר(כמו שרפי אמר).

אז כנראה האלטרנטור תקין אבל לצערי המצבר כנראה לא, אחרי נסיעה של חצי שעה בערך מצבו השתפר

(אני מצליח להדליק אורות\חלונות חשמל) אבל לא מספיק זרם להתנעה...

לא נורא, הוא גם ככה מ-2004 אז אני מניח שזמנו במילא תם.

• תוכן חדש...