Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניינת להחליף את ארבעת הצמיגים בסיטרואן-C3 שלי.

הצמיגים שיש לי כרגע הם: MICHLEIN ENERGY 185/60 R15 84H-XH1 (גלגלי מגנזיום)

שנת ייצור: 0403 =>(כ-5 שנים על הכביש!!!)

הרכב משנת ייצור 2004 ועשה עד היום 39,000 ק"מ.

ברישיון הרכב מצויינים 2 סוגי צמיגים אפשריים:

1. 185/60R15

2. 165/70R14

מה ההבדל בין 2 הסוגים האלה? והאם המגנזיום מגביל אותי לקנות צמיגים בקוטר ''15 בלבד?

האם ניתן למצוא צמיגי מישלין כאלה במחיר של 1200 ש"ח ל- 4 צמיגים?

תמליצו לי בבקשה על יצרן טוב של צמיגים במחיר של 1200 ש"ח ל- 4 צמיגים,

וחנות מומלצת לקניה באיזור נצרת/עפולה.

תודה.

פורסם

לחברה שלי יש רכב זהה לשלך ואפילו עם ק"מ די קרוב.

החישוקים הקלים שיש ברכב שלך הם במידה 15, מה שאומר שהצמיגים שמתאימים לך הם ה-185/60R15, שהם רחבים וגדולים יותר - בעיקר יתרונות. חסרון משמעותי יחיד - יקרים יותר. א-ב-ל בגלל שצמיגים הם הקשר שלך לכביש אסור לזלזל בהם. את מחליפה צמיגים פעם ב-5 שנים כך שהעלות לשנה לא גבוהה באופן יחסי.

מישלינים במידה הזאת ב-1200 לרביעיה לא תמצאי, אבל אני ממליץ מ-א-ו-ד להשקיע בקניית צמיגים איכותיים (לא חייבים מישלין) ולא לקמץ ולקנות איזה מותג עלום-שם ב-1200 שקלים. תוציאי עוד כמה מאות שקלים ותקבלי אחיזה כביש עדיפה, נוחות נסיעה טובה יותר, בטיחות מוגברת, עמידות ואורך חיים.

משיטוט קצר ב-www.tires4u.co.il אני רואה שהצמיג הכי זול במידה שלך (גודרייד, שזה די זבל) יעלה 1370 לרביעייה. מישלין אנרג'י כמו שלך יעלה 1900. אבל הם לא מוכרים את כל הסוגים והמחירים שלהם לא הכי טובים. ממליץ לך לעשות סבב פנצ'ריות באזור שלך.

לחברה שלי, אגב, בחרתי צמיגים ב-1900 שקלים כשהדגש הוא על בטיחות ואורך חיים. ההבדל ביחס לצמיגים הקודמים שלה (מותג סיני) דרמטי. שימי לב שהג'נט של ה-C3 הוא מהסוג המעצבן שצריך מכשור מיוחד בשביל לפרק ולהרכיב ממנו את הצמיג. לא בכל הפנצ'ריות יש את זה, ובאלו שיש - הן גובות עוד כמה שקלים בשביל זה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה שלא תעשה, קח בחשבון שאם אתה מחליף את הצמיגים הנוכחיים לצמיגים (גם אם הם מעולים ואיכותיים) מסוג "רב עונתיים" (כיתוב קטן M+S בדופן הצמיג [קרי: MUD+SNOW, בוץ ושלג קל] או A/S [קרי: ALL SEASON]) אזי מדובר בויתור גדול מאוד על נוחות (רכות) הנסיעה ברכב, גם כשמדובר ברכב עם "גנים טובים" של נוחות !

הצמיגים המגיעים מהיצרן הם צמיגים ללא כיתוב M+S או A/S, מה שמעיד שהם צמיגי "קיץ" (SUMMER) נוחים ורכים ולכן הייתי ממליץ על רכישת צמיגים מיצרן מוכר שעונה לדרישה של צמיגי קיץ בלבד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק שלום! פתחתי שרשור דומה להונדה שלי, וההערה שלך לגבי צמיגי "קיץ" סקרנה אותי - האם ההבדל בנוחות כ"כ משמעותי שהוא שווה את אובדן הבטיחות (אני משער) בכביש רטוב בחורף? שהרי לא מחליפים צמיגים כל חצי שנה...:wink:

פורסם

קודם כל, על הצמיגים שלי כתוב P+W (שאני לא יודעת מה זה אומר)..

שנית,

מסקר פנצ'ריות בנצרת כי צמיג מישלין 185/60R15 84H מחיר ממוצע - 498 ש"ח.

מה לגבי המבצע של היום באוטודיפו? 50% על הצמיג השני (GOODYEAR, TYPHOON, KUMHO)

האם משתלם? האם KUMHO מומלץ או להתעקש על משילין?

ומה לגבי KLEBER ב- 430 ש"ח

תודה.

פורסם

נא לא לפתוח שרשור חדש כשיש שרשור רץ כבר באותו הנושא.

המבצע של אוטודיפו חסר משמעות כי הוא מתייחס למחיר מחירון של הצמיג שהוא תמיד גבוה משמעותית. בפועל לא יהיה הבדל בקניית רביעייה (או שאוטודיפו יהיו יקרים יותר).

כמו שכבר אמרתי לך - מישלין ודומיו יתן לך יתרונות משמעותיים ביחס לצמיגים פשוטים כמו קומהו או קלבר. את צריכה להחליט אם זה שווה לך עוד 500 שקלים. לטעמי - זה שווה את זה, במיוחד אם אין לך כוונה למכור את הרכב בקרוב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני החלפתי לפני חודש את ה Michlin Energy המקוריים ב- C3 שלי לצמיגי Kleber (מידת הצמיג אצלי "14 , כך שהמחיר לרביעייה היה רק 1000 ש"ח- שאפו לצמיגי שואף בר"ג על המבצע!). אני לא חש שום שינוי בהתנהגות הרכב ואני מניח שגם את לא תרגישי הבדל .את נוסעת היום על צמיג בן 5 שנים שהספיק להתייבש.

פורסם

אם אתה לא חש שום שינוי זה רק אומר שהקלברים האלו לא טובים יותר ממישלינים בני 5 שנים...

עכשיו רק לצורך הדוגמה - אם הקלברים יחזיקו רק 3.5 שנים, אז מבחינת עלות ליחידת זמן הם לא זולים יותר מהמישלינים. מה שהם כן זה פחות נוחים, יותר מרעישים ופחות אוחזים.

ההבדל ב-C3 של חברה שלי היה דרמטי. היא כמובן לא הרגישה את זה כי היא לא רגישה לדברים הללו, אבל אני בפירוש הרגשתי - גם ירידה ברמת הרעש, גם שיפור קל בנוחות הנסיעה וגם שיפור דרמטי באחיזת הכביש - וזה כבר עניין בטיחותי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...