Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם חורגים מהדיון ומהותו, לא מדובר בך, מרק, או בטייסים ויכולתם הנרכשת לקליטת נתונים רבה, מהירה ורב חושית.

מדברים על הנהג המומצע והסביר, שגם המד סל"ד לא בדיוק מדבר אליו.

גם אני אישית מעדיף שעון טמפ' על הלוח למרות שאם להיות גלוי, לא בטוח שאני אבחין מיידית בכל חריגה מהקריאות הרגילות שלו בנסיעה מנהלתית, ארוכה ומונוטונית.

נורה אכן תוספת את העין יותר מאשר שעון שקצת זז ממקומו, אך השאלה הנשאלת הם זה מהות הביטול שלו? הרי יכולים היו בעלות מנימאלית להוסיף אותו יחד עם השעון, כמו נורת הרזוורבה של הדלק, ויש רכבים שיש שעון טמפ' וגם נורה חום מנוע, אך כאן הלכו לצד השני של ביטול השעון והתקנת idiot light בלבד.

האם יש לך פרשנות לעניין, טובת הנהג (הממוצע) או עלויות יצור?

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי הם צודקים אבל מבחינה פסיכולוגית יש לי יותר שלווה כשאני רואה את השעון חום ואת קצב התחממות המנוע .

אני , עדיין מעדיף את השעון ודיי לא אוהב את רעיון המנורה .

פורסם

קשה לי ללא שעון חום (מה אתם רוצים, היסטורייה של צרפתיות).

drive21, ברוב הרכבים השעון הוא לא ליניארי, לכן אתה לא באמת רואה את קצת התחממות המנוע.

פורסם
קשה לי ללא שעון חום (מה אתם רוצים, היסטורייה של צרפתיות).

drive21, ברוב הרכבים השעון הוא לא ליניארי, לכן אתה לא באמת רואה את קצת התחממות המנוע.

לינארי או לא ,עדיין אתה מודע לכך אחריי שאתה נוסע כמה שנים טובות שאם השעון לא עובר 90 לא צריכה להיות בעיה ברכב , כמו כן תוכל לדעת מתי לתת פחות גז או יותר אחריי הנעה קרה .

כמו שאמרתי כבר בלימודי הנהיגה לפי דעתי או אפילו בתיאוריה יש להכניס פרק של קריאת לוח שעונים ברכב ומה הוא אומר וזאת כדיי שאנשים לא ירגישו מאוד "מבולבלים" כשהם רואים 4 שעונים מול העיניים.

פורסם

אני מסכים עם עניין הוזלה בעלויות. יצרני הרכב חוסכים ברכבים "רגילים" מכיוון שבהם נוסעים

הנהגים הממוצעים שלא מעניין אותם יותר מהמהירות וממצב הדלק.

לעומת זאת, יצרני הרכב דואגים שברכבים הספורטיבים יותר, יהיה לוח שעונים עם יותר מדיי מכיוון

שהרכבים הללו מיועדים ברוב המקרים לפלח שוק שמעניין אותו קצת יותר מהנהג הממוצע.

לדוגמא, ברכב הקודם שלי (ZX16V) היה:

1. סל"ד

2. מהירות

3. דלק

4. חום שמן

5. לחץ שמן

6. חום מים

כל אלה מ-ק-ו-ר-י-י-ם (לא כולל 3 שעוניים חיצוניים ו-BC).

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם
לינארי או לא ,עדיין אתה מודע לכך אחריי שאתה נוסע כמה שנים טובות שאם השעון לא עובר 90 לא צריכה להיות בעיה ברכב , כמו כן תוכל לדעת מתי לתת פחות גז או יותר אחריי הנעה קרה .

כמו שאמרתי כבר בלימודי הנהיגה לפי דעתי או אפילו בתיאוריה יש להכניס פרק של קריאת לוח שעונים ברכב ומה הוא אומר וזאת כדיי שאנשים לא ירגישו מאוד "מבולבלים" כשהם רואים 4 שעונים מול העיניים.

בשעון חום לא ליניארי 90C זה למעשה 80-100C.

פורסם

רק התייחסות קטנה לאופל אסטרה:

לוח השעונים שלה אומנם זהה ללוח של הקורסה שתמונתו מתפרסמת בהודעה הראשונה בשרשור זה, ויחד עם זאת, ניתן לראות במדויק (על המעלה!) את טמפ' נוזל הקירור באמצעות מספר לחיצות על כפתור ה-BC שבקונסולה המרכזית משמאל לרדיו.

אני אישית לא הייתי רוכש רכב ללא מד-סל"ד או שעון חום סטנדרטי.

1+

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אגב, ניזכרתי בעוד שעון, שהיה נפוץ בשנית ה 80, וכבר 20 שנה לא רואים אותו :

"אקונומייזר", שאמור היה לעזור לנהיגה חיסכונית.

השעון היה מחולק לשלושה איזורים, ירוק, צהוב ואדום, הייתה צינורית מסעפת היניקה, שמגיעה ללוח שעונים, והשעון היה למעשה מודד תת לחץ בסעפת.

ככל שהיית לוחץ חזק יותר על הגז, המחוג היה זז לכיוון האיזור האדום.

למישהוא חסר השעון הזה ?

שאלה לאלעד, ולמרק - למה צריך שעון סל"ד ברכב אוטומטי, ומה היתרון שלו, מעבר לגימיק נחמד ?

פורסם
אגב, ניזכרתי בעוד שעון,

"אקונומייזר", שאמור היה לעזור לנהיגה חיסכונית.

למישהוא חסר השעון הזה ?

אתה הבאת דוגמה לא הכי טובה כי היום אתה יכול לראות צריכת דלק רגעית.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

קודם כל, ככל שזה תלוי בי, אני נשאר עם ידניות לעולמי עד.

מעבר לכך, גם אם וכאשר אקנה גיר אוטומטי, עדיין יהיה לו פיקוד ידני (טיפטרוניק או רובוטי), כך שהשעון עדיין נשאר רלבנטי.

ומעל הכל: אני לא אוהב שמקמצים בפרטים כאשר מעבירים לי מידע כלשהו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
אתה הבאת דוגמה לא הכי טובה כי היום אתה יכול לראות צריכת דלק רגעית.

בין היעלמות "אקונומייזר" ועד להופעת מחשב דרר במכוניות עממיות חלפו לפחות 15 שנים.

קודם כל, ככל שזה תלוי בי, אני נשאר עם ידניות לעולמי עד.

מעבר לכך, גם אם וכאשר אקנה גיר אוטומטי, עדיין יהיה לו פיקוד ידני (טיפטרוניק או רובוטי), כך שהשעון עדיין נשאר רלבנטי.

השאלה לא הייתה מה אתה מעדיף.

השאלה, למה לכל מכונית הכי בנאלית וסטנדרטית, עם גיר אוטומטי ,מנוע חלש, וללא יכולת שליטה ידנית על הילוכים, תוקעים שעון סל"ד, ואיך הנהג ממוצע מנצל את הנתונים, שמציג לו השעון הזה.

פורסם

התשובה: אין לי מושג, אבל אני כמובן מברך על המצב כפי שהוא כעת, מכיון שברגע שיתחילו להוריד גם את מד הסל"ד, זה יצמצם את הרכבים הפוטנציאליים שארצה לרכוש בעתיד.

איזה מזל שהחיידק שלי זה אלפא - להם תמיד היה מד סל"ד :-D

פורסם

אני מאלה שאוהבים/מעדיפים שעון חום בלוח השעונים. זה מראה לי מתי המנוע מגיע לטמפ' עבודה - וזה חשוב לי.

בפולו הנוכחית, יש שעון כזה. לשמחתי. מבחינת שעון סל"ד למשל, יצא לנהוג בעברי על רכב שלא היה לו שעון סל"ד, ופשוט הייתי צריך להקשיב ... ולדעת מתי להעביר. לא נורא בכלל.

בנוסף להסבר של הוזלת עלויות ייצור, אני חושב שכמו בכל תחום, יש אבולוציה, וגם, טרנדים, אופנות, שבהם יצרני הרכב "מתכנסים" לאיזה פורמט תכנוני.

נכון להיום, כנראה ששעון החום אינו חשוב. לדעתם. ברור שלנהג הממוצע, זה לא משנה כנראה. כי תכלס כל עוד הרכב מגיע מנקודה א' ל-ב' אז לא משנה בכלל אם יש לו או אין לו את השעון המדובר.

ועכשיו שאלה שמעניינת אותי, חלונות חשמליים - האם ייצור מכוניות עם זוג ח"ח מקדימה, וזה חלונות ידניים מאחורה - מוזיל עלויות? אם תוספת ח"ח מוזילה עלויות, למה עדיין מייצרים חלונות עם מנגנון ידני? (אישית, הייתי מעדיף הכל - ידני, הכי פשוט שיש, בלי קונצים...)

DSCF1736.jpg

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
מבחינת שעון סל"ד למשל, יצא לנהוג בעברי על רכב שלא היה לו שעון סל"ד, ופשוט הייתי צריך להקשיב ... ולדעת מתי להעביר. לא נורא בכלל.

אחרי יומיים/שלושה של נהיגה ברכב ידני ללא מד סל"ד, אתה תדע להחליף הילוכים לפי מד מהירות, ותדע להעריך במדוייק, באיזו מהירות צריך לעלות/להוריד הילוך.

ועכשיו שאלה שמעניינת אותי, חלונות חשמליים - האם ייצור מכוניות עם זוג ח"ח מקדימה, וזה חלונות ידניים מאחורה - מוזיל עלויות? אם תוספת ח"ח מוזילה עלויות, למה עדיין מייצרים חלונות עם מנגנון ידני? (אישית, הייתי מעדיף הכל - ידני, הכי פשוט שיש, בלי קונצים...)

ברור, שחלון ידני זול יותר.

אבל הדרישה בשוק היא לכמה שיותר איבזור חשמלי, ולדעתי בעוד מספר שנים לא ישארו מכוניות עם חלונות ידניים מאחורה, גם בגירסאות הכי זולות.

• תוכן חדש...