Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שקניתי את הקורולה, 28000 קילומטרים, אמרו לי במוסך טויוטה להגיע ב 32000 קילומטרים להחליף ברקסים,

הגעתי כרגע לק"מ ואני לא מרגיש בעייה בברקסים, האם אפשר למשוך קצת עד לטיפול הבא? עוד חצי שנה בערך,

או שזה קריטי גם אם לא מרגישים בעיה בברקסים.

פורסם

בעיה אתה לא תרגיש, כשעובי הרפידות והצלחות נשחק.

יכול להיות שמסיבה זו או אחרת חסרה אצלך פחית השורקת כאשר מגיעים למידה רצויה להחלפה

ולכן אינך שומע כלום ואמרו לך להגיע.

אני מציע לך לבדוק במקום אחר או ללכת אליהם לבדיקה חוזרת.

עם בלמים לא משחקים, לא חוסכים ולא מושכים זמן.

ברגע שהרפידה נגמרת, היא גומרת את הצלחת ואח"כ הקליפר יוצא מהמקום ואתה יוצא בנזק גדול.

פורסם

כאשר בפעם הקודמת בדקו את מצב הברקסים במוסך וראו את מצב הרפידות,

הם העריכו שבעוד 4 אלפים ק"מ הרפידות ישחקו ויגיעו למצב שצריך להחליפם (אם זה מוסך טויוטה, הם יודעים להעריך בערך).

יכול להיות מצב שנסעת מאוד בעדינות, וכאשר יפרקו את הגלגלים, יחליטו שאפשר להמשיך לנסוע עוד X ק"מ, אבל הסיכויי לכך קטן מאוד, ואולי בכל מיקרה עדיף להחליף קצת לפני השחיקה שרוברט דיבר עליה.

עם הברקסים לא משחקים ועלות הרפידוד החדשות לא גבוהה.

אני לא חושב שיש צורך לבדוק במקום אחר כי, אם המוסך היה רוצה להרוויח עליך, או מצב הרפידות היה שחוק,

בשני המקרים הוא כבר היו מחליפים את הרפידות ולא נותנים לך להמשיך עוד 4 אלפים ק"מ.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולא אמורים להרגיש בלימה לקויה במצב שצריך להחליף רפידות?

או, מתי כן אמורים להרגיש בלימה לקוויה?

פורסם

בטויוטה יש ברפידות לוחית מתכת שאמורה להתחיל להתחכך בדיסק כאשר עובי הרפידה מגיע למינימום המותר ולהשמיע קולות של חיכוך ברזל בזמן בלימה.

אם הלוחיות האלו קימות ולא שכחו לשים אותם בהחלפה הקודמת אז בעקרון אתה יכול לסוע עד שתתחיל לשמוע את רעש החיכוך ואז לסוע למוסך ולבקש החלפה.

בכל זאת, גם אם אתה רוצה "לנצל" את הרפידה עד הסוף עליך לוודא שלוחיות המתכת האלה קיימות כדי שתקבל את ההתראה הזו בזמן ובכל מקרה אל תסמוך רק על זה ותקפיד מפעם לפעם על בדיקה תקופתית של מצב הדיסק, משאבות הבלם, צינורות הגומי של הבלם, נזילות שמן בלמים וכל מה שקשור לבלמים וגם לראות שהרפידות נשחקות בצורה שווה וחומר הבלימה לא סדוק או פגום.

פורסם
ולא אמורים להרגיש בלימה לקויה במצב שצריך להחליף רפידות?

או, מתי כן אמורים להרגיש בלימה לקוויה?

אוי לך אם תגיע למצב שתרגיש בלימה לקוייה -אתה מחפש ריגושים? לסכן את החיים?.

גם לא צריך להגיע למצב של חיכוך מתכות ברזל עם הדיסקים - תצטרך להחליף גם את הדיסקים וזה יעלה פי כמה מאשר רק הרפידות.

אני לא מבין, מה ההתעקשות לא להחליף רפידות לפי בדיקת המוסך?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם החיים שלך שווים פחות מכמה שקלים אז אל תחליף.

ובנימה אופטימית, עם חיים לא משחקים עדיף שתדע שהחלפת ברקסים מאשר לא תדע מה המצב שלהם בעוד X זמן ואם הגיע זמנם , עדיף להקדים את המאוחר.

• תוכן חדש...