Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעיון שחשבתי עליו:

הואיל ומאוקטן גבוה ניתן להוציא ביצועים טובים יותר מהמנוע, והואיל וכעת אוקטן 96 גם הוא נטול עופרת (או אשלגן, לצורך העניין), איזו מניעה משימוש באוקטן 96 ברכב בעל ממיר קטליטי קיימת נכון להיום?

הרי ההפרש במחיר בין ה-95 ל-96 זעום ביותר (כמה אגורות בודדות לליטר), להבדיל מההפרש בין ה-95 ל-98, ולפחות לכאורה אני אמור לצפות לשיפור בביצועים, לא?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

השיפור הוא זניח אם בכלל....

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

תהיה לך בעיה טכנית לתדלק רכב המתוכנן לשימוש בבנזין נטול עופרת בבנזין 96 אוקטן והיא קוטר פיית התדלוק. צוואר המילוי של מיכלי הדלק של רכבים המתודלקים בבנזין נטול עופרת צר יותר מהפייה של צינור התדלוק בבנזין 96, על מנת למנוע תדלוק שגוי בבנזין עם עופרת. למרות שהיום בנזין 96 הוא נטול עופרת (לפחות תיאורטית), קוטר הפייה נותר כבעבר.

פורסם

בוא נניח לצורך העניין שאני משתמש בהתקן כלשהו כמו משפך כדי לעקוף את המגבלה הטכנית הזאת, או לחילופין שפיית ה-96 מוחלפת לאחת צרה - האם מעבר לכך יש סיבה מדוע לא כדאי לעשות שימוש ב-96?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

טוב, בואו ננסח את השאלה מחדש:

בהינתן מצב שבו אין מגבלה טכנית לתדלק רכב עם ממיר קטליטי באמצעות אקדח תדלוק בעל פיה רחבה והמחיר אינו מהווה שיקול - האם ישנה מניעה להשתמש באוקטן 96 כאשר ידוע כי הוא ללא תוסף אשלגן או עופרת?

פורסם

אלעד בהודעה האחרונה שלך אתה מנוסח כמו מבחן בפיזיקה :-).

לעניינינו, אני חושב בדיוק כמוך, אני ממשיך לתדלק ב96 בגלל האוקטן הגבוה יותר ואני לא רואה מניעה מדוע לא (למרות שהמצב גרם לי לעיין בספר הרכב וכתוב שם לתדלק 98 והרכב מודל 87 בכלל), מה שכן הייתי ממתין טיפה עד שיתנקו המאגרים מה96 ה"ישן" כך שלא יקרה מצב שעדיין נותר אשלגן.

פורסם
רעיון שחשבתי עליו: :?

הואיל ומאוקטן גבוה ניתן להוציא ביצועים טובים יותר מהמנוע: מי אמר לך?

איזו מניעה משימוש באוקטן 96 ברכב בעל ממיר קטליטי קיימת נכון להיום? כמה שהיה גם אתמול וגם יהיה מחר "הוראות יצרן"

הרי ההפרש במחיר בין ה-95 ל-96 זעום ביותר (כמה אגורות בודדות לליטר), להבדיל מההפרש בין ה-95 ל-98, ולפחות לכאורה אני אמור לצפות לשיפור בביצועים, לא?: לא,אם המנוע לא זקוק לזה.

תריץ חיפוש.

Omnia mea mecum porto

פורסם

אני לא מתכוון לפתוח מחדש את הדיון על קיומן או אי-קיומן של תועלות כאלה או אחרות בתדלוק בנזין בעל אוקטן גבוה יותר.

את דעתי בנושא גיבשתי לאחר שקראתי לא מעט דיונים בנושא ונועצתי עם מכונאים שדעתם מקובלת עלי.

השאלה שלי פשוטה מאוד: האם תדלוק בנזין 96 ללא תוסף עופרת או אשלגן (להלן: "בנזין מתוסף") ברכב שיש בו ממיר קטליטי יכולה לגרום לנזק כלשהו?

פורסם

לגבי הווספה - צודק. העניין הוא שבאלפא יש חתיכת ממיר.

אייל, אם אין לך משהו בעל תועלת להוסיף לשרשור הזה, אף אחד לא מחייב להגיב, ובטח שלא להעלות תהיות בנוגע לזמן הפנוי שיש או אין לי.

פורסם

ברשותי 205GTI שנת 88 1900סמ"ק בלי ממיר קטליטי

עד היום אני מתדלק ב95 כי זה מה שתודלק לפני בעלותי

האם באמת לעבור ל96 זה יהיה יותר טוב?

בצער רב נמכרה לה ה205GTI שלי כולל המנוע MI16.

הרכב הבא יהיה הנעה אחורית/4X4. ממממ

• תוכן חדש...