Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי אומר שזה גם קצת מסוכן כי אם אתה צריך לתת מכת גז לברוח מאיזה דפוק בכביש האוטו לא יתן לך קיק בהילוך חמישי על 40קמ"ש אבל זה אכן מוריד את הצריכה ככה נאמר לי גם.

אין כמו אלפא :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשמע רק תגיד כתובת ואני שולח לחברה שלך את שבי השבלול , ככה אם היא פתאום תצטרך להאיץ אז פשוט שתתן גז וקלאץ ותראה את התגובה של שבי .

כל עוד היא "תקועה "בשיוט של 30 קמש ומאיצה בעדינות לא רואה בעייה , אבל אם היא פתאום תנסה להאיץ חזק ממהירות כזו המנוע יתאמץ לשווא.

אור

VGT.jpg

פורסם
הייתי אומר שזה גם קצת מסוכן כי אם אתה צריך לתת מכת גז לברוח מאיזה דפוק בכביש האוטו לא יתן לך קיק בהילוך חמישי על 40קמ"ש אבל זה אכן מוריד את הצריכה ככה נאמר לי גם.

יש סטירה בדבריך

נסיון האצה בהילוך 5 על 40 אתה תמצא את עצמך נותן הרבה גז בלי בלי תגובה ראויה

האצה ב3 על40 זה הרבה פחות גז ותגובה הרבה יותר טובה

הפואנטה היא במקרה הראשון אתה מזרים הרבה דלק בלי לקבל תוצאה ראויה מה שיכול לגרום להצפת דלק, וזה בטוח לא ישפר את הצריכה ויכול לתת הרגשה של מנוע נחנק. בקיצור אין שום יתרון בנהיגה שכזאת (אלא אם כן מדובר בV8:lol:..)

CoupéF7R

פורסם

אנשים פה מדברים על נסיעה בהילוך חמישי במהירות 30-40 ומישהו פה אמר שהוא משלב חמישי בירידות.

אני אפילו בשעורי הנהיגה לא הייתי מעביר להילוך שלישי ב 30 קמ"ש!

כמו שאמרו כל מהירות וההילוך המתאים.

עדיף לנסוע במהירות 110 ברביעי מאשר 70 בהילוך חמישי.

פורסם
במקרה שבו היא נוסעת בהילוך 4 או 5 על מהירויות נמוכות, היא באמת לא מאיצה, כאשר היא צריה להאיץ היא באמת מורידה להילוך נמוך יותר.

זה בסדר גמור ובאמת משפר את צריכת הדלק באופן משמעותי - גם ההילוך הגבוה וגם הנסיעה ה"עדינה" יותר. חברתך צודקת בהחלט.

לי זה פשוט עשה רע לראות אותה נוסעת על הילוך 5 במהירות 20 קמ"ש, יכול להיות שהדרך שבה אני למדתי לנהוג השפיעה עלי יותר מדי :-)

כמו שאמרת.

אני מבין ממכם אבל שבעצם אין כל בעיה במה שהיא עושה כל עוד היא לא מנסה להעיץ בהילוכים גבוהים ממהירויות כאלה (למעט שחיקה של הבלמים בעצירה - על זה אני מנסה לעבוד איתה באמת

אין שום בעיה. לגבי ענין שחיקת הבלמים - אין שום סיבה שלא לבלום בעזרת הבלמים, לכך הם נועדו. זול יותר להחליף רפידות בלם מאשר מצמד.

דני

פורסם

כשמדובר ב"גלישה" לקראת רמזור או סתם שיוט איטי ללא כוונה להאיץ,

זה ממש לא משנה באיזה הילוך נמצאים, רביעי, חמישי, שישי, שביעי, ניוטרל -

כל עוד המנוע לא נחנק, כמובן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ההסבר שאולי יוכל לענות לכם על כל השאלות:

1)צריכת דלק פחות או יותר תלויה בסל"ד * כמות גז * כמה זמן אתם על הגז * [כמה תעורבת עשירה] ,שבדרך כלל בפול גז התערובת יותר עשירה בדלק.

2)כמה אתם צריכים כוח מהמנוע. מה זה אומר? בשביל להאיץ אתם צריכים כוח, השאלה כמה חזק אתם צריכים להאיץ - לפי זה אתם צריכים לבחור הילוך וסל"ד.

אם זה שיוט ורק בשביל להמשיך לנוע במהירות של 90-100 קמ"ש אז לא צריך הרבה כוח, לכן נשארים בהילוך גבוהה וחוסכים דלק על ידי סל"ד נמוך ומעט גז.

להאט עד 20-30 קמ"ש בהילוך חמישי - לא מומלץ לעשות את זה וכדאי לשנות את סגנון הנהיגה, כי בהילוך חמישי ב1000 סל"ד אי אפשר לעשות כלום,גם אם רוצים[במיוחד שזה מנוע עד 1600].

ברכבים חדשים הניהול מנוע יודע לנתק דלק לגמרי,אם הוא מזהה שיש בלימת מנוע, נגיד אתם בהילוך שלישי ב4000 סל"ד ועוזבים גז בישורת או ירידה - המחשב מראה "0" צריכת דלק,אבל המנוע בולם.

ממליץ לחברה שלך להשתמש בהילוכים לפי הצורך,זאת אומרת - כשצריך להאיץ חזק - אז להשתמש בהילוכים יותר נמוכים.

ואם היא מגיע באמת ל20-30 קמ"ש אז להיות בהילוך שני או שלישי בהתאם - האם היא צריכה להאץ חלש או יותר חזק אחרי.

עכשיו הסבר בקשר לכמה דלק מתבזבז בתאוצה מ20 עד 80 נגיד, בהיולך שני או בחמישי:

החישוב גז הוא שבהילוך שני אתם נותנים גז והסל"ד גבוהה, אז המנוע צורך הרבה דלק,אבל האצתם תוך נגיד 8 שניות.

אם עושים זאת בהילוך חמישי - צריך לתת המון גז, הסל"ד יהיה נמוך,אבל מה - התאוצה לקחה 18 שניות נגיד.

אז בסוף המסקנה היא - כמה שיותר אתם רוצים להאיץ - ככה ההילוך צריך להיות יותר נמוך [ועדיין ישאר בתווח הסל"ד שלו].

בשביל חיסכון בדלק - צריך לתת כמה שפחות גז ולמשוך כמה שפחות הילוכים,כמה שיותר לבלום עם מנוע ולא עם ברקסים [כי אז האנרגיה מתבזבזת על חימום ברקסים ולא על חיסכון בדלק].

פורסם
כמה שיותר לבלום עם מנוע ולא עם ברקסים [כי אז האנרגיה מתבזבזת על חימום ברקסים ולא על חיסכון בדלק].

שאר הדברים שכתבת נכונים, אבל הדלק לא זורם בחזרה למיכל. כמו שאמרת, המחשב לא מזריק דלק בכלל, לא בבלימת מנוע ולא בבלימה רגילה.

בכל מקרה האנרגיה הקינטית הופכת בסופו של דבר לחום שנספג באוויר. אין שום משמעות לגבי חסכון בדלק אם האנרגיה הופכת לחום ברפידות ובצלחות ומשם עוברת לאוויר, או שהאנרגיה הופכת לחום (חיכוך) במנוע, משם עוברת לנוזל הקירור, משם למקרן ומשם לאוויר.

את המחיר בדלק שילמת עוד לפני כן - בזמן ההאצה.

דני

פורסם
שאר הדברים שכתבת נכונים, אבל הדלק לא זורם בחזרה למיכל. כמו שאמרת, המחשב לא מזריק דלק בכלל, לא בבלימת מנוע ולא בבלימה רגילה.

בכל מקרה האנרגיה הקינטית הופכת בסופו של דבר לחום שנספג באוויר. אין שום משמעות לגבי חסכון בדלק אם האנרגיה הופכת לחום ברפידות ובצלחות ומשם עוברת לאוויר, או שהאנרגיה הופכת לחום (חיכוך) במנוע, משם עוברת לנוזל הקירור, משם למקרן ומשם לאוויר.

את המחיר בדלק שילמת עוד לפני כן - בזמן ההאצה.

דני

צודק, כוונתי הייתה סך הכל לתכנן את הנהיגה ככה שבמקומות שאני רואים שנצטרך להאט - אפשר פשוט לעזוב גז ולהתקדם בלי לחיצת גז,ואז גם נצטרך לבלום פחות, במקום כל הזמן להשאר על הגז ואז לבלום עד הסוף [כי כשמתקדמים לאט יותר - אז יש סיכוי שרכבים מקדימה כבר יתחילו לנסוע ולא צריך לבלום עד 0].

וכוונתי גם הייתה בקשר ללהיות 20קמ"ש בהילוך חמישי, כי מחשב כן מזריק דלק כשהסל"ד מתקרב לסרק, במקום לנתק דלק בהילוך שני-שלישי נגיד. אבל כאן באמת - לא חוסכים כמעט כלום

פורסם

"לא עושה שום נזק לאוטו ורק גורם לצריכת דלק יותר נמוכה ולכן כדאי."

אני אשמח להבין למה נראה לה ככה. בנוסף אשמח שמישהו בעל היגיון אנושי יעמוד לידה בזמן ההסברה. ואני לא אומר את זה בשביל להשמיץ או לפגוע.

פורסם
"לא עושה שום נזק לאוטו ורק גורם לצריכת דלק יותר נמוכה ולכן כדאי."

אני אשמח להבין למה נראה לה ככה. בנוסף אשמח שמישהו בעל היגיון אנושי יעמוד לידה בזמן ההסברה. ואני לא אומר את זה בשביל להשמיץ או לפגוע.

מאותה סיבה שיש אנשים שחושבים שאם עוברים את ה 3000 סל"ד אז יקרה "משהו" למנוע ונמנעים מלעשות את זה

וחושבים שצריך להעביר הילוכים כמה שיותר מהר.

יצא לי לראות אנשים שנוהגים בתוך העיר וכל הזמן מעבירים מהר עד שמגיעים להילוך חמישי ב50-60 קמ"ש.

פורסם

כמובן שיש את יעילות סעפת היניקה בהתאם לסל"ד - גם עניין של צריכת דלק, לבסוף.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לא יודע מה איתך אבל ברוב הרכבים 1000 סל"ד ב30 קמ"ש זה הילוך שלישי או רביעי. חוץ מזה זה לא הכי טוב כי בשביל לצאת מהשיוט ולהגיע למצב האצה אתה חייב להכניס את הרגל טוב טוב ברצפה.

פורסם

יוסי. מתי ראית רכב שהוא בהילוך שליש על 100 קמש ב 3300 סלד ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...