Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

האם אתם יודעים מדוע המחירון של קסרה 2000 כל כך נמוך ביחס לרכבים האחרים באותה קטגוריה

כדוגמת יונדאי אקסנט,טויוטה קורולה, רנו מגאן, ואפילו נמוך משל פונוטו ספייס?

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוניטין אמינות גרוע ומוניטין יבואן, כמו כן נתוני מכירות נמוכים בזמנו,

גרמו לקהל הקונים להעדיף מכוניות אחרות, ובכך לגרום לחוסר ביקוש לרכב הנ"ל מה שעם השנים בא לידי ביטוי במחירון.

STI 2004

פורסם

הקסארה הוא רכב פשוט מבחינת המכניקה הבסיסית שלו, וידוע למי שמוכן לשים את השמועות בצד , שהקסרה היא אחד הרכבים האמינים והקלים לתחזוקה הנמצא בשוק.

המחיר הזול שלו הוא תודות למר יצחק אשר הוכיח פעם אחר פעם שאין לו שמץ של מושג מה קורה בשוק , ובין המחירון שלו למצב בשוק אין כל קשר.

הוכחה פשוטה לכך הוא הפיסקו אשר התרחש בשבועות האחרונים עם מר יצחק, כן מחקר לא מחקר, מה שקבע את המחירון הוא הלחץ של חברות הליסינג ואינטרסנטים בשוק ותו לא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מוניטין של בורים.

המחירון של הקסארה נמוך בגלל שבשנות ה-80 היו בעיות עם הבומבות ב-BX.

המחירון של אלפא 147 נמוך בגלל שבשנות ה-70 היו בעיות חלודה לאלפא סוד.

אנשים מקובעים, שוכחים מה היה בפוליטיקה לפני 5 שנים ומחזירים כוכבים מן העבר שלא האמינו שיחזרו, אבל לא קונים פונטו כי שמעו מבן דוד שלהם שפעם היתה לו שכנה שהיה לה חבר שמבין שאמר שיש לו בעיות בלכוון קרבורטור בלנצ'יה.

חפש במנוע החיפוש שרשורים על הקסארה - תמצא המלצות רבות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
מוניטין אמינות גרוע ומוניטין יבואן, כמו כן נתוני מכירות נמוכים בזמנו,

הצליח לך רק עם המוניטין של היבואן.

לקסארה יש אמינות גבוהה למדי, כולל מוניות שעבדו קשה ומכוניות רבות שהיו בחברות/ליסינג וכו'.

גם טבלת המכירות שלה די שימחה את לובינסקי בזמנו - נמכרה כמות נאה של מכוניות כאלה, הן בדור הראשון והן אחרי מתיחת הפנים.

פורסם

שמר שוב צודק.

הקסארה אכן טובה מתדמיתה,ומהווה תמורה מעולה למחיר.

קסארה עם היסטוריית טיפולים מסודרת שטופלה ביד אוהבת ובמוסכים מקצועיים,היא

מכונית שתסב לך הנאה,נוחות ובטיחות ואם תטופל כיאות,תאריך ימים ותהיה ממש "סבבה".

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

אוטו שמכר לא רע בכלל, נראה לי שאפילו C4 לא מוכרת כמו שהוא מכר בזמנו.

גם ציי רכב, גם מוניות רבות - מכוניות של סוכני מכירות ומורי נהיגה. הרבה קנו אותה, בעיקר בגירסת הדיזל הידני.

אני נוסע על אחת כזו.

כל עוד היא מטופלת במוסך מורשה ובחלקים מקוריים - מצבך טוב. ברגע שהיא יוצאת לעולם שכולו חלקים סיניים ועבודה חאפרים - מצבך רע.

המחלה שלה היא פלסטיקים שבירים - ניתן להתמודד עם זה בעזרת פטנט הפלא שנקרא "פירוקיות" - שם אפשר לרכוש את הפלסטיקים הללו במצב טוב ולהרכיב ברכב שלך.

אני נוסע כיום בקסארה 98, עם 310 אלף ק"מ - שאין בה פלסטיק אחד מקרקש או רופף.

פורסם

קסארה אכן רכב לא רע כלל, אבל אפילו אם יש כאן לא מעט שאלה של ביצה ותרנגולת, מעבר ללוי יצחק יש שאלה של סחירות וביקוש בשוק המשומשות.

כלכלית, לא הגיוני להאשים מחירון נמוך בביקוש נמוך - זה פשוט דבר והיפוכו. אפשר כמובן לטעון, שלמרות שמחיר נמוך אמור לעודד ביקוש גבוה ולהפך, הרי שירידת הערך השנתית מדירה רגליים של קונים פוטנציאלים - והופכת את המחיר הנמוך יחסית לסמן שלילי הפוגע בביקוש בפועל. ברם, קוסם ככל שיהיה, הטיעון סותר חזיתית את הבסיס למיקרו כלכלה, ולכן גם אם יש לו משקל - לא סביר שיהיה מכריע.

והמסקנה המתבקשת - העדר הביקוש לרכב (מסיבות שונות שאמינותו בפועל אינה אחת מהן) היא הגוררת את מחירו הנמוך, ואת השתקפותו במחירון לוי יצחק (אפילו אם במראה שמקטינה אותו עוד יותר).

קסארה היא אולי אוטו טוב, אבל לא קל למכור אותה.

HFturbo

פורסם
שלום לכולם

האם אתם יודעים מדוע המחירון של קסרה 2000 כל כך נמוך ביחס לרכבים האחרים באותה קטגוריה

כדוגמת יונדאי אקסנט,טויוטה קורולה, רנו מגאן, ואפילו נמוך משל פונוטו ספייס?

השילוש הקדוש: השם "סיטרואן", עמישראל ו"לוי יצחק".

אני מודה מראש במיוחד ללוי יצחק ועמישראל שמאפשרים לי לנסוע יום יום על מכונית מודרנית במחיר של קליפת השום (או אם תרצה, במחיר של סובארו אימפרזה 97~ בלי כריות אויר, בלי ABS, בלי בקרת אקלים ובלי בקרת שיוט).

ת-ו-ד-ה והמשיכו כך גם עם ה C4 (כי צריך מתישהו להתחדש...).

המחלה שלה היא פלסטיקים שבירים - ניתן להתמודד עם זה בעזרת פטנט הפלא שנקרא "פירוקיות" - שם אפשר לרכוש את הפלסטיקים הללו במצב טוב ולהרכיב ברכב שלך.

קיים ר-ק בדור הראשון של הקסארה (עד 2001) ור-ק מסביב למתגים של החלונות חשמל הקדמיים.

תוקן לחלוטין בדור השני של הקסארה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה טועה,

הבלגאן האמיתי הוא פתחי האיוורור - שנבנו עם "פטנט" שהם בעצם נשארים במקום ולא זזים ורק התריסים זזים.

הבעיה, ששכחו לעשות תריסים עמידים שגם יעמדו בעומס.

אז כן, אני קצת יותר עדין עם הפלסטיקים ואחרי שהשגתי כאלה שלמים הם לא מתפרקים, אבל זה בצד של הנוסע מוצא את עצמו יוצא מתוך המסילות כמעט באופן כרוני - בגלל שאנשים רגילים להפעיל כוח לא מתאים עליהם.

אני מחזיק באוטו פינצטה כדי להחזיר את התריסים למקום מדי פעם אם אני רואה שמישהו הוציא אותם החוצה - בתקווה שלא שבר את הקליפס של התריס עצמו (מה שיחייב רכישת תריס אחר).

אגב - בקסארה שלי לא היו חלונות חשמל. כששמתי חלונות חשמל בהתקנה מקומית (מקוריים משומשים) דאגתי לא להשתמש במקום הייעודי שלהם מתחת לפתח האיוורור המרכזי, אלא חיברתי אותם למתגים של חלונות אחוריים, בקונסולה מיוחדת שמגיעה עם שקע למצית. ככה פתרתי את הבעיה הכי מציקה של קסארה דור ראשון.

פורסם

לא הייתי שוקל את ה-C4 כמחליפה לקסארה, כמו ש-307 אינה ברת השוואה ל-306.

מכוניות PSA איבדו את זה. האיכות בחנייה השתפרה, ע"ח האיכות בכביש. :-(

יאצק, הפכת להיות יותר חוזר בתשובה מרֶבּ אורי זוהר... אם לא הייתי רואה אותך במו עיניי, לא הייתי מאמין שזה אותו בחור של פעם, חסיד הסובארו. כנראה שעם השכל בא הגיל, או שפשוט נדבקת מ-AA. :twisted:

פורסם
אתה טועה,

הבלגאן האמיתי הוא פתחי האיוורור - שנבנו עם "פטנט" שהם בעצם נשארים במקום ולא זזים ורק התריסים זזים.

נגד התנהגות בהמית של אנשים אין הרבה מה לעשות. פגשתי בימי חיי מכוניות סופר-עמידות שהתריסים למזגן שלהם היו שבורים, כאלה שגם עם פטיש יהיה קשה לשבור - הם הצליחו. בכל מקרה, מכל המאות מכוניות מהדגם הזה שעברו תחת ידיי, מעטות המכוניות שסבלו מבעיות בתריסים. לא הייתי מגדיר את זה כמשהו ספציפי לדגם, אלא להתנהגות של האנשים. ברוב המקרים מצבו הכללי של הרכב משקף גם את מצבו הפנימי ואיך התייחסו אליו. רכבים שעברו התעללות-יתר עם תרסיסי סקאי גם יפגינו תריסי-מזגן מתפוררים (קל לזהות זאת).

לא הייתי שוקל את ה-C4 כמחליפה לקסארה, כמו ש-307 אינה ברת השוואה ל-306.

מכוניות PSA איבדו את זה. האיכות בחנייה השתפרה, ע"ח האיכות בכביש. :sad:

יאצק, הפכת להיות יותר חוזר בתשובה מרֶבּ אורי זוהר... אם לא הייתי רואה אותך במו עיניי, לא הייתי מאמין שזה אותו בחור של פעם, חסיד הסובארו. כנראה שעם השכל בא הגיל, או שפשוט נדבקת מ-AA. :twisted:

נכון שהקסארה היא הסנונית האחרונה במשפחתיות עם השלדה שעוד מסולגת לדבר - אבל הקידמה עושה את שלה. רוב המכוניות כיום לא מסוגלות לגרד את רמת הנוחות של 306, ZX או קסארה דור ראשון - אז מה נעשה ? נמשיך להתנייד כל החיים על מכוניות ישנות ? אין לזה סוף. בקצב הזה נצטרך לחזור לימי ה CRT, מיקרוגלים עם טיימר מכאני ומדיח עם טיימר מכאני וצמה חשמלית שלא מביישת 605 טורבו בנזין :lol:

אז נכון, ה C4 אומנם לא מציעה רמת נוחות יוצאת מן הכלל כמו האחיות הזקנות שלה, אבל היא בסדר גמור בכל התחומים ואפשר לחיות איתה ביום-יום מבלי לסבול. מה שכן, הקסארה-II בהחלט יכולה ללמד את ה C4 על אחיזת כביש (ולא שב-C4 חסרה אחיזת כביש).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה נעשה ? נמשיך להתנייד כל החיים על מכוניות ישנות ? אין לזה סוף.

זה בדיוק מה שאני עושה. מתנייד על ה-306 וקסנטיה. כבר חשבתי למכור את ה-306 (לטובת ה-ZX, לא משהו מודרני חלילה), אבל מכיוון שלא קיבלתי את המחיר שרציתי על הפז'ו, ועקב הסיכון של מחייה עם רכב בעל חלפים קשים להשגה כרכב יומ-יומי, ויתרתי כרגע על ה-ZX). בשבוע האחרון נהגתי על כמה מכוניות חדשות. אל כולן לא הבטתי בפעם השנייה, ושמחתי לחזור ל-306, עם כל המגרעות שיש לה כרכב ישן למדי (215K ק"מ) שתוכנן לפני 15 שנים והפלסטיקה שלה מיוצרת מחריוני יונים).

בקצב הזה נצטרך לחזור לימי ה CRT, מיקרוגלים עם טיימר מכאני ומדיח עם טיימר מכאני וצמה חשמלית שלא מביישת 605 טורבו בנזין :lol:

מהמכונות הללו אתה לא מפיק הנאה כלשהי (אגב, חוץ מהמקום שתופס ה-CRT, אני ממש לא רואה את היתרונות של ה-LCD או מיקרוגל דיגיטלי על קודמיהם. התמונה אותה תמונה, האוכל חם בדיוק אותו דבר. לא תמיד הקידמה נחוצה). ממכונית אפשר גם אפשר. לקופסאות המודרניות פשוט אין את זה באותה רמה.

ברור שלא כ"א מוכן להיתקע עם מכונות מיושנות, אבל יש מקרים בהם אני מעדיף את ה-GOOD OLD DAYS, במיוחד בעת שאני והכבשים רועים באחו. :roll:

• תוכן חדש...