Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן אתם צודקים.

למרות שהקסארה כרגע במוסך, אבל אחרי 520K צריך להחליף קולר שמן.. על הדרך אני נותן לה טיפול וטיימינג. מבחינתי זה באמת בלאי טבעי. הכי טבעי שיש, האוטו באמת עובד קשה. ואני נהנה להשקיע בו כל פעם מחדש - כי מגיע לו.

אני עם ה C5 , שרכשתי לא מזמן האוטו באמת נוח ומדהים, האבזור פצצה, ה BSI כיף לא נורמלי (ביחוד שיש לך LEXIA ) הידעתם שב C5 יש אופציה למצב DAYLIGHT אורות? מעולה נגד שוטרים בזמן זה.

אבל אני חייב להגיד ה C5 אולי נוחה, אבל אין כמו ההגה של הקסארה, היגוי מכאני - שמן. וחגורה. ההבדל שמים וארץ, הקסארה קלה, ההיגוי רך ומדויק. ב C5 ההיגוי רק רך. זהו. אין שום קשר בין התחושה לבין מה שקורה בפועל , וזווית היגוי מטורפת.

דבר נוסף, הקסארה הגיע בגרסא ידנית, כך שאין צורך לסבול את ה AL4.

מקבלים רכב אמין ומושלם, קצת בעיות פלסטיקה - אני החלפתי את כל הפתחי מיזוג לא מפרוק אבל חדשים. זה הפאק היחידי ברכב הזה, שאר הרכב מושלם.

תוספת:

אני ממשיך לשמר ולהשקיע בקסארה - פשוט לא מייצרים רכבים כאלה יותר, הכל מכאני - תענוג.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נגד התנהגות בהמית של אנשים אין הרבה מה לעשות. פגשתי בימי חיי מכוניות סופר-עמידות שהתריסים למזגן שלהם היו שבורים, כאלה שגם עם פטיש יהיה קשה לשבור - הם הצליחו. בכל מקרה, מכל המאות מכוניות מהדגם הזה שעברו תחת ידיי, מעטות המכוניות שסבלו מבעיות בתריסים. לא הייתי מגדיר את זה כמשהו ספציפי לדגם, אלא להתנהגות של האנשים. ברוב המקרים מצבו הכללי של הרכב משקף גם את מצבו הפנימי ואיך התייחסו אליו. רכבים שעברו התעללות-יתר עם תרסיסי סקאי גם יפגינו תריסי-מזגן מתפוררים (קל לזהות זאת).

נכון שהקסארה היא הסנונית האחרונה במשפחתיות עם השלדה שעוד מסולגת לדבר - אבל הקידמה עושה את שלה. רוב המכוניות כיום לא מסוגלות לגרד את רמת הנוחות של 306, ZX או קסארה דור ראשון - אז מה נעשה ? נמשיך להתנייד כל החיים על מכוניות ישנות ? אין לזה סוף. בקצב הזה נצטרך לחזור לימי ה CRT, מיקרוגלים עם טיימר מכאני ומדיח עם טיימר מכאני וצמה חשמלית שלא מביישת 605 טורבו בנזין :lol:

אז נכון, ה C4 אומנם לא מציעה רמת נוחות יוצאת מן הכלל כמו האחיות הזקנות שלה, אבל היא בסדר גמור בכל התחומים ואפשר לחיות איתה ביום-יום מבלי לסבול. מה שכן, הקסארה-II בהחלט יכולה ללמד את ה C4 על אחיזת כביש (ולא שב-C4 חסרה אחיזת כביש).

איציק

מצטרף. לקסארה גם שילדה וגם היגוי בהחלט לא מושלמים וודאי לא ספורטיביים, אבל התקשורת עם הנהג, הקלילות, הדיוק, הנוחות, חסרי תחרות כמעט ברכב מודרני. פשוט יופי של אוטו.
פורסם
מצטרף. לקסארה גם שילדה וגם היגוי בהחלט לא מושלמים וודאי לא ספורטיביים, אבל התקשורת עם הנהג, הקלילות, הדיוק, הנוחות, חסרי תחרות כמעט ברכב מודרני. פשוט יופי של אוטו.

זה הכל עיניין של זמן.

אני זוכר טוב מאוד, שבשנת 1997, כשהגיעו הקסארות הראשונות, הן ספגו ביקורת מכל עיתוני הרכב, על כך שהן "איבדו את זה", והיו פחות מתקשרות, פחות כייפיות, פחות מדוייקות וכו' וכו', בהשוואה ל ZX.

אותו דבר בדיוק היה, כשהגיעה פיזו' 206 בשנת 1999. כולם צעקו, שהיא "איבדה את הערך המוסף" שהיה ל 205.

עברו 10 שנים, התחלף עוד דור של מכוניות, והיום הקסארה וה 206 הן "מכוניות מופלאות" ו"לא עושים יותר דברים כאלו"

אני בטוח, שבעוד 10 שנים, אנו נתגעגע לפיזו' 308 ו C4, והן יקבלו את אותם השבחים, בהשוואה לפיזו' 310/311, שתיהיה כנראה לא רק עם הגה חשמלי, אלא גם עם ברקסים חשמליים, מיתלים חשמליים, לוח שעונים מתנפח, מיליון מערכות סיוע לא ניתנות לניתוק, ועם מערכת טייס אוטומטי, שיאפשר לנהג התערבות חלקית בלבד.

פורסם
אבל אני חייב להגיד ה C5 אולי נוחה, אבל אין כמו ההגה של הקסארה, היגוי מכאני - שמן. וחגורה. ההבדל שמים וארץ, הקסארה קלה, ההיגוי רך ומדויק. ב C5 ההיגוי רק רך. זהו. אין שום קשר בין התחושה לבין מה שקורה בפועל , וזווית היגוי מטורפת.

תראה מה זה, לפני שני עשורים מיררו כתבי הרכב על אובדן התחושה בהגאים המתוגברים...ועכשיו כולם מתרפקים על הנוסטלגיה של הגה מתוגבר נוזל אדמדם. חכה עוד כמה שנים...עוד יתגעגעו להיגוי החשמלי בו יש קשר פיזי מכני בין ההגה לגלגלים.

אצלי הוא החזיק 310 אלף ק"מ על הרדיאטור המקורי - הוחלף השבוע. לא הייתי מגדיר את זה בעיה - אלא בלאי טבעי.

בקסרה 2 של אמא שלי זה החזיק 105K, קיים סיכוי שהנזילה התחילה בגלל אבן שחדרה לתעלות המיזוג, אבל קשה לי להאמין.

הקסרה סה"כ רכב נחמד והתמורה לכסף גבוהה, חבל רק שאין יותר ידניות (או שאמא שלי לא מוכנה לידנית) כי ה-AL4 זו צפרדע קשה לבליעה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
זה הכל עיניין של זמן.

אני זוכר טוב מאוד, שבשנת 1997, כשהגיעו הקסארות הראשונות, הן ספגו ביקורת מכל עיתוני הרכב, על כך שהן "איבדו את זה", והיו פחות מתקשרות, פחות כייפיות, פחות מדוייקות וכו' וכו', בהשוואה ל ZX.

אותו דבר בדיוק היה, כשהגיעה פיזו' 206 בשנת 1999. כולם צעקו, שהיא "איבדה את הערך המוסף" שהיה ל 205.

עברו 10 שנים, התחלף עוד דור של מכוניות, והיום הקסארה וה 206 הן "מכוניות מופלאות" ו"לא עושים יותר דברים כאלו"

אני בטוח, שבעוד 10 שנים, אנו נתגעגע לפיזו' 308 ו C4, והן יקבלו את אותם השבחים, בהשוואה לפיזו' 310/311, שתיהיה כנראה לא רק עם הגה חשמלי, אלא גם עם ברקסים חשמליים, מיתלים חשמליים, לוח שעונים מתנפח, מיליון מערכות סיוע לא ניתנות לניתוק, ועם מערכת טייס אוטומטי, שיאפשר לנהג התערבות חלקית בלבד.

אני דווקא לא זוכר, אבל זה חשוב פחות. יתרונה של הקסארה על ה C4 בכל הנוגע לניהוג, נוחות, דיוק, מאוד מוחשי וברור למי שנהג בשתי המכוניות.

פורסם
אצלי הוא החזיק 310 אלף ק"מ על הרדיאטור המקורי - הוחלף השבוע. לא הייתי מגדיר את זה בעיה - אלא בלאי טבעי.

הבעייה אינה קילומטראז' - אלא זמן. ברוב ה-306/ZX/קסארה שפגשתי - הרדיאטור מחזיק בין 6-8 שנים, עם סטיות לפה ולשם (אני מדבר גם על מכוניות שתוחזקו עם נוזל קירור מקורי).

הבעייה היא בחיבור בין רשת האלומיניום לדודי הפלסטיק שבצדדים, והיא גורפת כמעט לכל רכב שראיתי/שמעתי עליו.

זה אכן בלאי טבעי - אבל מהיר מדי. פשוט תכנון כושל.

פורסם

הייתם ממליצים לי לקנות כזה רכב שנת 2003 (אולי 2004) ב35K? נורא מתלבטת...

אמרו לי שיש לו בעיות בלי סוף ו..

האם האחזקה יקרה? ותצרוכת דלק?

פורסם
הבעייה אינה קילומטראז' - אלא זמן. ברוב ה-306/ZX/קסארה שפגשתי - הרדיאטור מחזיק בין 6-8 שנים, עם סטיות לפה ולשם (אני מדבר גם על מכוניות שתוחזקו עם נוזל קירור מקורי).

הבעייה היא בחיבור בין רשת האלומיניום לדודי הפלסטיק שבצדדים, והיא גורפת כמעט לכל רכב שראיתי/שמעתי עליו.

זה אכן בלאי טבעי - אבל מהיר מדי. פשוט תכנון כושל.

בקסארה זה עד דור ראשון כי בדור השני כבר יש רדיאטורים אחרים.

בכל מקרה רוב המכוניות יסבלו מתופעות כאלה במידה והמערכת תעבוד בטמפרטורה גבוה (יחסית) והלחץ הפנימי במערכת יהיה גבוה (שוב, יחסית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סה"כ אמינה לא יותר ולא פחות מכל אירופאית מקבילה אחרת.

לא תקבלי אמינות של טויוטה, אבל גם לא פחות מפולקסווגן למשל, והחלפים זולים יחסית.

צריכת דלק גם סבירה לחלוטין למשקל ולקטגוריה.

מנוע 2000 עדיף, צריכת דלק תהיה סה"כ דומה מאד ותהני הרבה יותר.

סה"כ, למעט ירידת הערך, וכוכבי בטיחות לטעמי - אוטו ממש מומלץ מכל בחינה.

HFturbo

פורסם
כי ה-AL4 זו צפרדע קשה לבליעה.
אחרי כמעט שנתיים עם הגיר הזה אני לא קרוב במאום להבין מה לעזאזל הישראלים רוצים מחייו.

ביום שבת נסענו לטיול. בירידות מזכרון-יעקב כל המכוניות על גיריהן האוטומטיים מתגלגלות במורד עם אורות בלם.

אצלנו לא, כי רק לנו יש גיר שמבין שהמכונית בירידה ואחרי לחיצה אחת על דוושת הבלם מוריד הילוך, כפי שכל נהג ברכב ידני היה נוהג.

הבינה המלאכותית של הגיר הזה (שכלפיה מופנות עיקר טענות נהגי ישראל המיומנים) היא אחת הטובות שבנמצא - כמובן בתנאי שהנהג עוד זוכר איך עובד רכב עם גיר ידני וקלאץ'.

פורסם
אחרי כמעט שנתיים עם הגיר הזה אני לא קרוב במאום להבין מה לעזאזל הישראלים רוצים מחייו.

2 דברים:

1. "בעיטות" בהחלפת הילוכים - בעיקר בין I ל-II.

2. בעיות בדגמים המוקדמים (השסתומים המפורסמים), שסידרו לתיבה שם מפוקפק לכל חייה (גם אם אין לכך הצדקה).

פורסם

הבעיה המרכזית של הגיר הזה, חוסר הענות מספק ל"קיקדאון". מדובר בגיר "חושב" כידוע, אלא שהמחשבה כנראה לא מספיק מהירה. גיר שמנהל אתך מו"מ בקשר לזמן התגובה שלו כשאתה באמצע עקיפה ומופיע רכב ממול, הוא גיר רע. מבחינה זו ה ZF העתיק שהיה בקסארה שלי, עדיף לעין ערוך למרות שאינו מסייע בלימה.

• תוכן חדש...