Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסרן האחורי ב 306 עדיין טוב מאוד, ובכיול דומה ה 307 וה 308 יכלו לתת פייט צמוד למתחרות על אף הנחיתות הטכנולוגית.

יכלו להרוויח כסף גם ממועדון PSI וגם ממר ממוצע.

לא הכנת שיעורי בית.

הסרן האחורי ב-307/308 אינו מסוג מוט פיתול וזרועות עוקבות, אלא קורת מתח אחורית.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שי, אם יש לך מכות בהעברות הילוכים (כמו שהיה ב C5 שלי וב C8 הנל) וההורדת הילוכים האגריסיבית של הגיר הזה מעצבנת אותך, העדכון הזה בשבילך. אני כמעט בטוח שהוא לכל ה AL4 ב PSA. אבל לא יכול להבטיח לך.

מי שחשוב לו הורדת הילוכים לפני רמזור ולא אכפת לו לעוף לכיוון השמשה כל פעם שהגיר מחליט להוריד הילוך - שלא יעדכן.

מה שכן - הגיר חלק ביותר כרגע, ממש חלק. לא מרגישים החלפות

פורסם

עדיין בקטגוריית כיול מיתלים,( אם כבר המעבר בוצע )

ועדיין לא מדובר בנחיתות לעומת הפתרון הקודם אם להסתמך על הקישור ,

אפילו להיפך,

זרועות עוקבות (מלא או חצי):

tech_pic_sus_trailing.jpg

קורת מתח :

tech_pic_sus_torsion_golf.jpg

although in reality it is superior to its only direct competitor, MacPherson strut. Most of the Europe's best handling GTIs employed this suspenion.

פורסם
לדעתי מדובר במשהו שהוא בגדר "מורשת קרב" ולא בבעיה מוחשית ואמיתית במכוניות המצויידות בגרסאות תוכנה חדשות.אכן, אין לכך הצדקה. ההתרשמות שלי היא שכשאין Issue אמיתי, נטפלים לזוטות היסטוריות. להזכיר לכלל הכותבים, יצרן השסתומים התקולים הוחלף בסוף 2003 - תחילת 2004. עברו מאז חמש שנים. חמש שנים, ראבאק!

זו שוב דוגמה למורשת קרב חסרת בסיס שאין שום סיכוי לעקור מהשורש.

ביצעתי מבחן דרכים של 24 שעות במגאן סדאן, במגאן סניק וב- C4 מודל 2008.

יש מעט דמיון אם בכלל באופי הגיר בסיטרואן וברנו. בסיטרואן הוא כמעט ולא מוכן לשחרר נעילת ממיר מומנט (מה שיוצר "בור" בין הילוך ראשון לשני) וברנו הוא נלהב לעשות זאת.

בשלושתן ביצוע קיק-דאון הוא עניין שבשגרה בעוד שב- C5 שבבעלותי הוא אכן לא ממהר לעשות זאת כל עוד אינו בתוכנית "ספורט".

מדובר בארבע מכוניות עם אותו הגיר אך עם אופי שונה מהותית.

ההבדל הוא, כמובן, בגרסאות התוכנה.

משפט כמו שלך שכורך יחדיו את כל הגירים שיוצרו ב-11 השנים האחרונות וקובע שכולם מתנהגים באופן זהה בין אם הם מותקנים ב- 306 מודל 97, C4 VTS מודל 2006 או סניק מודל 2009 הוא חסר בסיס ומקרה קלאסי של תחושת בטן שהופכת למשנה סדורה.נו, את זה עוד לא שמעתי.

לא את הטענה, וגם לא את הרעש המוזר.

יכול להיות ששכחת לשחרר הנדברקס?אם יש לך נתונים, הבא אותם.

אני כבר כתבתי פעם שלדעתי מדובר בקשקוש. הגיר הזה לא אמין פחות ולא אמין יותר.

סתם עוד גיר שאורך חייו תלוי באופי השימוש בו.

אגדת השיפוצים התכופים (שוב, לדעתי) נובעת מכך שה- 307 הראשונות חוו תקלות חשמליות רבות בגלל התקנות מקומיות.

הגיר הזה מדווח על תקלות פעוטות וחמורות באותו האופן - היבהוב נורות ספורט\שלג.

הוסף לכך את הצורך בהחלפת שסתומים באותה התקופה בד בבד עם התעצמות תופעת הליסינג בשנים ההן, וקיבלת עשרות ומאות בעלי מכוניות שדווחו על "שיפוץ גיר" ועל "החלפת גיר בחדש מהניילון" כשמה שבוצע בפועל הוא (במקרה הטוב) החלפת שסתומים כחלק מ- Recall מסודר או (במקרה הרע) איפוס תקלות במוסך מורשה וסיפור מרגש על "גיר משופץ" כדי להסביר ללקוח הליסינג מדוע מכוניתו נעדרה לשבוע.

לא לדאוג. עם קצת מאמץ גם "מורשת קרב" אפשר לנתץ. הרבה יותר קשה להערכתי יהיה לשרש מנהג של הבאת דימויים, מטאפורות ועוד כל מיני מכמנים בכדי לנסות ולתת סוג של תקף לדיעה, גם אם כל אלה בכלל לא שייכים לענין. אבל זה באמת בשוליים.

את הערכתי על תפקודה של תיבת ה AL4, אני מסיק מנהיגה ברנו מגאן חדשה לחלוטין שהתיבה הזו היא מגרעתה העיקרית. תיבה שמסרבת לשתף פעולה במצבי חירום היא, כפי שאמרתי קודם, פשוט תיבה רעה. אשמח אם תספר לי שמדובר בתופעה שאינה אופינית ומדובר בתקלה בתיבה שבמכונית הנזכרת, אלא שלדברי אנשים שמכירים אותה, זה פשוט אופן ההתנהגות שלה.

פורסם
עדיין בקטגוריית כיול מיתלים,( אם כבר המעבר בוצע )

ועדיין לא מדובר בנחיתות לעומת הפתרון הקודם אם להסתמך על הקישור ,

אפילו להיפך,

although in reality it is superior to its only direct competitor, MacPherson strut. Most of the Europe's best handling GTIs employed this suspenion.

אם כבר העתקת את המשפט, העתק אותו במלואו:

In fact, torsion beam suspension is only half-independent - there is a torsion beam connecting both wheels together, which allows limited degree of freedom when forced. For some less demanding compact cars, this save the anti-roll bars. On the contrary, it doesn't provide the same level of ride and handling as double wishbones or multi-link suspensions, although in reality it is superior to its only direct competitor, MacPherson strut. Most of the Europe's best handling GTIs

בפתרון הקודם של פז'ו היו שני מוטות פיתול, אחד עבור כל גלגל, שאפשרו להם התנהגות עצמאית. עם קורת מתח, כמו שכתוב, שני הגלגלים מחוברים למעשה לאותו מוט פיתול, אשר מגביל את תנועתם.

הפתרון הנוכחי זול יותר לייצור, אבל פחות טוב דינמית. הוא עולה על הפתרון של מק'פרסון, כמו שכתוב בקטע, אבל נופל מהפתרון שיש בדור הקודם.

civic_d5.jpg

פורסם
הודעה חשובה בעניין הגיר לסיטרואן AL4

היצרן הוציא שלשום עדכון גיר, ארנון לידיעתך - שמבטל את ההורדת הילוכים לחלוטין, אין יותר מכות ודפיקות בזכות זה.

כמו כן, ההחלפות עדינות פי 10 בערך, ועל כן אין נקישות \דפיקות \רעשים כבעבר.

בנוסף, ישנה עדכון למחשב הזרקה לC5 וגם לC8 כך שאני מניח שגם לאחרים - שמשפר את איכות הנסיעה בלפחות 20%

שלשום שדרגתי C5 שלי - ההבדל פלאים.

היום שדרגתי לחבר בעבודה עם C8 - הוא לא מפסיק להתקשר לברך אותי

אפשר לקבל לינק? :wink:

פורסם
את הערכתי על תפקודה של תיבת ה AL4, אני מסיק מנהיגה ברנו מגאן חדשה לחלוטין שהתיבה הזו היא מגרעתה העיקרית. תיבה שמסרבת לשתף פעולה במצבי חירום היא, כפי שאמרתי קודם, פשוט תיבה רעה. אשמח אם תספר לי שמדובר בתופעה שאינה אופינית ומדובר בתקלה בתיבה שבמכונית הנזכרת, אלא שלדברי אנשים שמכירים אותה, זה פשוט אופן ההתנהגות שלה.
כאמור, 24 שעות עם מגאן, עוד 24 שעות עם סניק ועוד 24 שעות עם C4.

בשלושתן לא היתה שום בעיית קיק-דאון (אלא אם אתה מתייחס לנכונות לעבור להילוך ראשון - אני לא, ואני ספקן לגבי מספר העקיפות המסוכנות שמתחילים ב- 40 קמ"ש ומסיימים ב- 55 קמ"ש).

פורסם

זו השנה החמישית עם המאגאן והגיר הידוע AL4, להגיד שהגיר הוא בין הזריזים ואו החלקים זה לצערי לא ניתן להגיד, אך יש לו יתרונות אחרים לאילו אשר מתחברים יותר לצד הידני שלו.

לגבי קיק, עם זה אין בעיה, לחיצה החלטית עד הסוף תנפק הורדה של הילוך ואפילו שתים .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ארנון - תודה על הקישור.

כמי שגם נוהג במגאן - יש במה שכתבת, לא משהו (עם פתח) אלא הרבה יותר מזה.

אני מבין שמורכבותו של הגיר, גורמת לחלק (עיקרי ?) מהבעיות שלו.

alfa 156 2.5.

פורסם

איני מודע לשום מורכבות טכנית יוצאת דופן בגיר הזה.

זה גיר פלנטרי ארבע מהירויות סטנדרטי לחלוטין.

עיקר העיסוק בו נובע מהתוכנה המנהלת אותו, אשר גורמת לו להתנהג בשונה מגירים "סטנדרטיים".

פורסם
אם כבר העתקת את המשפט, העתק אותו במלואו:

In fact, torsion beam suspension is only half-independent - there is a torsion beam connecting both wheels together, which allows limited degree of freedom when forced. For some less demanding compact cars, this save the anti-roll bars. On the contrary, it doesn't provide the same level of ride and handling as double wishbones or multi-link suspensions, although in reality it is superior to its only direct competitor, MacPherson strut. Most of the Europe's best handling GTIs

בפתרון הקודם של פז'ו היו שני מוטות פיתול, אחד עבור כל גלגל, שאפשרו להם התנהגות עצמאית. עם קורת מתח, כמו שכתוב, שני הגלגלים מחוברים למעשה לאותו מוט פיתול, אשר מגביל את תנועתם.

הפתרון הנוכחי זול יותר לייצור, אבל פחות טוב דינמית. הוא עולה על הפתרון של מק'פרסון, כמו שכתוב בקטע, אבל נופל מהפתרון שיש בדור הקודם.

civic_d5.jpg

כן, טעות שלי .

בזיון של PSA .

פורסם

מנהלי הבנק של החברה חולקים על דעתך. למרבה הצער - מספרם של אלה שמעריכים גאדג'טים ופלסטיקים יפים או אוטו שמבקר פחות במוסך עולה על מספרם של אלה שמעריכים הגה מתקשר או שילדה משובחת (כמובן שמדובר על אותו מחיר למוצר דומה, אך בעל דגש על מאפיינים שונים. אני בטוח שאפשר להוציא מכונית שתתנהג ותִינַהֵג כמו 306, עם צעצועים ופינוקים כמו של 307 או C4 ורכיבים אמינים כמו של מיטב היפניות, אבל זה יעלה יותר כסף ויוציא את המכונית מהסגמנט בו היא מתמודדת).

פורסם

האם הC5 דיזל חולקת את אותו מנוע הדיזל של הקסארה? ואם כן אז איך הC5 הזו?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תוכן חדש...