Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ותוסיפו לזה את הרעש המוזר שבוקע ממנו, כאילו יש מיליארד גלגלי שיניים בתוכו ואלף שסתומים.

בנוסף אורך חייו אינו אחיד, ולא מעט מכוניות ניזקקו לשיפוץ מקיף עוד לפני שחצו את קו ה 100K.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור מי שמכיר את המכוניות הללו ממש מקרוב וגם נהג על יפאניות "רק" 12 שנה וכמה מאות אלפי קילומטרים גם על גירים טיפשים, המכוניות (עם ה AL4) שמחזיקות מעמד הכי טוב (בקרב ה 1.6 ליטר) עם הגירים הללו הן בדרך כלל ה 206-ים והקסארות.

שגרת ה(אי) טיפולים של היצרן מקשה על הגירים הללו לפתח אורך חיים "יפאני" אך למרות זאת חלק גדול מהן מגיעות לנסועה מכובדת בהחלט (אפילו ביחס ליפאניות מסויימות).

מתוך הניסיון האישי שלי שמסתכם כרגע ב 20K ק"מ על האוטו הפרטי שלנו אני יכול לומר שאני דיי מבסוט מהגיר הזה, בעיקר הודות לנעילת ממיר מומנט מהילוך שני. נכון שלא מדובר בגיר מושלם אך גם לא מדובר בקטסטרופה. בשיקלול הסופי אין מכונית אחרת במחיר הזה שמתקרבת לתמורה הזו. אז יש חסרונות, נכון - שום רכב לא מושלם לחלוטין.

ותוסיפו לזה את הרעש המוזר שבוקע ממנו, כאילו יש מיליארד גלגלי שיניים בתוכו ואלף שסתומים.

בנוסף אורך חייו אינו אחיד, ולא מעט מכוניות ניזקקו לשיפוץ מקיף עוד לפני שחצו את קו ה 100K

.

דברים כאלה קורים גם בפורד, מאזדה וכו' וכו'.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
1. "בעיטות" בהחלפת הילוכים - בעיקר בין I ל-II.
לדעתי מדובר במשהו שהוא בגדר "מורשת קרב" ולא בבעיה מוחשית ואמיתית במכוניות המצויידות בגרסאות תוכנה חדשות.
בעיות בדגמים המוקדמים (השסתומים המפורסמים), שסידרו לתיבה שם מפוקפק לכל חייה (גם אם אין לכך הצדקה).
אכן, אין לכך הצדקה. ההתרשמות שלי היא שכשאין Issue אמיתי, נטפלים לזוטות היסטוריות. להזכיר לכלל הכותבים, יצרן השסתומים התקולים הוחלף בסוף 2003 - תחילת 2004. עברו מאז חמש שנים. חמש שנים, ראבאק!

הבעיה המרכזית של הגיר הזה, חוסר הענות מספק ל"קיקדאון". מדובר בגיר "חושב" כידוע, אלא שהמחשבה כנראה לא מספיק מהירה. גיר שמנהל אתך מו"מ בקשר לזמן התגובה שלו כשאתה באמצע עקיפה ומופיע רכב ממול, הוא גיר רע. מבחינה זו ה ZF העתיק שהיה בקסארה שלי, עדיף לעין ערוך למרות שאינו מסייע בלימה.
זו שוב דוגמה למורשת קרב חסרת בסיס שאין שום סיכוי לעקור מהשורש.

ביצעתי מבחן דרכים של 24 שעות במגאן סדאן, במגאן סניק וב- C4 מודל 2008.

יש מעט דמיון אם בכלל באופי הגיר בסיטרואן וברנו. בסיטרואן הוא כמעט ולא מוכן לשחרר נעילת ממיר מומנט (מה שיוצר "בור" בין הילוך ראשון לשני) וברנו הוא נלהב לעשות זאת.

בשלושתן ביצוע קיק-דאון הוא עניין שבשגרה בעוד שב- C5 שבבעלותי הוא אכן לא ממהר לעשות זאת כל עוד אינו בתוכנית "ספורט".

מדובר בארבע מכוניות עם אותו הגיר אך עם אופי שונה מהותית.

ההבדל הוא, כמובן, בגרסאות התוכנה.

משפט כמו שלך שכורך יחדיו את כל הגירים שיוצרו ב-11 השנים האחרונות וקובע שכולם מתנהגים באופן זהה בין אם הם מותקנים ב- 306 מודל 97, C4 VTS מודל 2006 או סניק מודל 2009 הוא חסר בסיס ומקרה קלאסי של תחושת בטן שהופכת למשנה סדורה.

נו, את זה עוד לא שמעתי.

לא את הטענה, וגם לא את הרעש המוזר.

יכול להיות ששכחת לשחרר הנדברקס?

בנוסף אורך חייו אינו אחיד, ולא מעט מכוניות ניזקקו לשיפוץ מקיף עוד לפני שחצו את קו ה 100K.
אם יש לך נתונים, הבא אותם.

אני כבר כתבתי פעם שלדעתי מדובר בקשקוש. הגיר הזה לא אמין פחות ולא אמין יותר.

סתם עוד גיר שאורך חייו תלוי באופי השימוש בו.

אגדת השיפוצים התכופים (שוב, לדעתי) נובעת מכך שה- 307 הראשונות חוו תקלות חשמליות רבות בגלל התקנות מקומיות.

הגיר הזה מדווח על תקלות פעוטות וחמורות באותו האופן - היבהוב נורות ספורט\שלג.

הוסף לכך את הצורך בהחלפת שסתומים באותה התקופה בד בבד עם התעצמות תופעת הליסינג בשנים ההן, וקיבלת עשרות ומאות בעלי מכוניות שדווחו על "שיפוץ גיר" ועל "החלפת גיר בחדש מהניילון" כשמה שבוצע בפועל הוא (במקרה הטוב) החלפת שסתומים כחלק מ- Recall מסודר או (במקרה הרע) איפוס תקלות במוסך מורשה וסיפור מרגש על "גיר משופץ" כדי להסביר ללקוח הליסינג מדוע מכוניתו נעדרה לשבוע.

פורסם
לדעתי מדובר במשהו שהוא בגדר "מורשת קרב" ולא בבעיה מוחשית ואמיתית במכוניות המצויידות בגרסאות תוכנה חדשות.

אתה מוזמן לסיבוב על שתי קסנטיות, אחת עם 120K, אחת עם 200K. גרסאות התוכנה האחרונות (אלא אם יצאה אחת השבוע, כמו שמישהו כתב).

אכן, אין לכך הצדקה. ההתרשמות שלי היא שכשאין Issue אמיתי, נטפלים לזוטות היסטוריות. להזכיר לכלל הכותבים, יצרן השסתומים התקולים הוחלף בסוף 2003 - תחילת 2004. עברו מאז חמש שנים. חמש שנים, ראבאק!

אבן שטיפש אחד זרק לתוך הגיר, גם מאה החלפות שמן לא ינקו. ע"ע "סיטרואן? לא אמינות, לאבא שלי הייתה BX. כל יומיים במוסך!"

אגדת השיפוצים התכופים (שוב, לדעתי) נובעת מכך שה- 307 הראשונות חוו תקלות חשמליות רבות בגלל התקנות מקומיות.

הגיר הזה מדווח על תקלות פעוטות וחמורות באותו האופן - היבהוב נורות ספורט\שלג.

לא ממש אגדה. ממידע שיש לי מאנשים שעבדו גם בקרסו וגם בלובינסקי (לא, אני ממש לא מדבר על זו שמחלקת את התה אצל אמנון במחסן החלפים בשרודר או ההוא שמנקה את הליפטים במוסך רנו עפולה), יש לא מעט מקרים בהם ה-AL4 נזקק לשיפוץ "קודם זמנו". לחלוטין לא מדובר בבעייה גורפת - אבל בהחלט היו לא מעט מקרים בהן היה צורך בשיפוץ מוקדם יחסית (בערך 80K) ק"מ)

ולחשוב שכל זה התחיל בגלל כוכבי אחד... :roll:

פורסם

שמר, דווקא ממך ציפיתי ליותר (זה פשוט משפט שאיציק אמר לי לפני כמה ימים ורציתי לנסות על מישהו אחר).

מה זה בדיוק אומר שגיר זקוק לשיפוץ אחרי 80K ק"מ?

בלאי בגיר הוא פונקציה של מספר החלפות ההילוכים שבוצעו ואופיין.

אם גיר חי בעיר חייו יכולים להסתיים לפני שמד המרחק יגיע ל- 100K ק"מ, בעוד שאם עיקר חייו עוברים בכביש 6 הוא יגיע גם ל- 300K ק"מ ללא שיפוץ.

גירים מתקלקלים טרם זמנם. זה קורה.

הנה גיר של אימפרזה שהלך לפני שהמכונית הגיעה ל- 100,000 ק"מ.

והנה לאנטיס עם 70,000 ק"מ שזקוקה לשיפוץ גיר.

לאף אחד כאן אין נתונים בדוקים בדבר נטייתו של הגיר הזה להזדקק לשיפוץ יחסית לגירים אחרים. גם לא לי.

פורסם

אל תיקח את זה אישית, אבל ל-AL4 יש נטייה להיזקק לשיפוץ קצת יותר מהממוצע אצל יצרנים אחרים (ברור שגם לאחרים יש נפילות פה ושם, אחרת המוסכים היו שוממים).

באופן ממוצע, אני לא חושב שלנהגי ה-AL4 יש נטייה יתרה לטחון גירים (ביחס לנהגי היפניות למיניהן), או לנסוע בעיר יותר מנהגי טויוטה/מאזדה/הונדה (אם כבר, סביר להניח שנהגי הסיוויק העונים לתיאור הסטריאוטיפי של "נהג עונדה" טוחנים את הגיר קצת יותר) - ובכ"ז - אתה לא שומע סיפורי זוועה על גירים משופצים ב-80 אלף כל שני וחמישי.

אז נכון - זה רחוק מסיפורי האגדות של "יתקלקל לך מייד אחרי 100 אלף", אבל לא מדובר על סיפורי בדים באופן מוחלט.

פורסם

האמת כבר אין לי מושג אם ה-AL4 מתקלקל יותר או פחות מהאחרים, אבל אם הוא לא, אז ביסוס השמועה בדבר חוסר אמינותו למעמד של עובדה מוכחת הוא תוצר ישיר של שרות (או חוסר שרות) מצד לובינסקי.

בעוד שטויוטה החליפה על חשבונה עשרות מנועים בקורולות נגועות בוצת שמן גם הרבה אחרי תום האחריות, בלובינסקי היו עסוקים להילחם אתנו על החלפה במסגרת האחריות של מיסב גלגל שהתפגר אחרי 400 ק"מ (לא 400K, לא 4000, 400!) באוטו בן חודש.

כשלא מבקשים מאנשים לשלם על התיקון, הם שוכחים מהר מאוד שהייתה בכלל תקלה.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם
אל תיקח את זה אישית, אבל ל-AL4 יש נטייה להיזקק לשיפוץ קצת יותר מהממוצע אצל יצרנים אחרים (ברור שגם לאחרים יש נפילות פה ושם, אחרת המוסכים היו שוממים).

אני כן לוקח את זה אישית כי בעיני זו תמצית הישראליות.

אנחנו חפיפניקים בהכל. אנחנו לא חוקרים שום דבר לעומק.

מחקרים מדעיים זה עניין לחננות. לתכנן לעומק זה עניין למרובעים.

אנחנו לא צריכים להתעמק באף אחת מהבעיות שסובבות אותנו, כי יש לנו "תחושת בטן" מה נכון ומה צריך. חוץ מזה, אנחנו הרי "אור לגויים" וגם "המוח היהודי" וגם עוד כל מני שטויות שישראלים מספרים לעצמם מגיל אפס כדי שיהיה ברור לנו למה אנחנו יודעים תמיד הכל יותר טוב מכולם.

ולתוך התחושה הכללית הזו שמקיפה כל תחום מתחומי חיינו נכנס גם הגיר הזה.

אתה מדבר על "נטייה" ועל "ממוצע", אבל אין לנו שום מידע בדוק. הרי אין לנו מושג אמיתי בדבר אופי התקלות ומינונן.

אין לנו שום התפלגות אמיתית. אנחנו לא יודעים להגיד אם מופע התקלות בשנת חייו הראשונה של הגיר היה זהה ב- 1998 וב- 2008.

יש לנו תחושת בטן, פורומים, לוי יצחק ואולי כמה אנשים שאנחנו מכירים בלובינסקי (ושגם הם לא בהכרח מצויידים בידע הדרוש כדי לזהות מגמה תקפה מדעית).

אני, בניגוד לרוב עמישראל, משתדל להשאיר את תחושות הבטן שלי לשירותים.

במהלך היומיום אני מעדיף הגיון רציונלי על תחושות מעיים.

ההגיון הרציונלי שלי אומר שאם בגיר הזה היה ליקוי הנדסי בסיסי שהיה גורם לכשלים מכניים תכופים משמעותית משל המתחרים, לא PSA, לא רנו ולא סימנס היו ממשיכים ביצורו במשך 11 שנים.

החברות האלה מבינות לא רע בעסקים, ואין להן שום סיבה לייצר מוצר פגום בסיסית במשך יותר מעשור.

אם באמת מדובר היה במוצר שברירי כל-כך, אני נוטה להאמין שמישהו בפג'ו היה מצליח למצוא את מספר הטלפון של ZF וסוגר איתם דיל.

האמת כבר אין לי מושג אם ה-AL4 מתקלקל יותר או פחות מהאחרים, אבל אם הוא לא, אז ביסוס השמועה בדבר חוסר אמינותו למעמד של עובדה מוכחת הוא תוצר ישיר של שרות (או חוסר שרות) מצד לובינסקי.
בהחלט יש משהו בדבריך.
פורסם

ההגיון הרציונלי שלי אומר שאם בגיר הזה היה ליקוי הנדסי בסיסי שהיה גורם לכשלים מכניים תכופים משמעותית משל המתחרים, לא PSA, לא רנו ולא סימנס היו ממשיכים ביצורו במשך 11 שנים.

החברות האלה מבינות לא רע בעסקים, ואין להן שום סיבה לייצר מוצר פגום בסיסית במשך יותר מעשור.

אתה מוציא את דבריי מהקשרם. :wink:

לא אמרתי שהוא פגום בסיסית. אמרתי שהוא פחות אמין/יותר רגיש מגירים יפניים למשל. אם אנשים שעובדים במחלקות הטכניות של היבואן אומרים דברים זהים, והם נתקלים במעט יותר מקרים מאשר אני ואתה - ההגיון הרציונלי שלי אומר שאפשר להאמין להם. אחרי הכל, אותם אנשים הם גם בעלי גאוות יחידה לגבי המוצר, ואין להם רצון להשמיץ סתם.

אגב - הגיון רציונלי לא עובד כשמדובר בעם הצרפתי, בוודאי לא ביצרני מכוניות צרפתים. לו היה להם הגיון, המכוניות שלהם היו מתוכננות בצורה שתאפשר תחזוקה נוחה יותר, לדוגמא.

לעניין ה"ייצור במשך 11 שנים" - רדיאטורים נוזלים על ימין ועל שמאל לא הפריעו להם להמשיך באותה תצורה 8 שנים (רק דוגמא).

איכות ירודה של מוצרים לא ממש עניינה את הצרפתים בעבר (בערך עד תחילת/אמצע שנות ה-2000), ע"ע פלסטיקים ב-BX ZX, 306,106,205, 405,AX, או מערכות חשמל באותן שנים. הם העדיפו לשים את הכסף שלהם במקום אחר (מתלים, כיול, הגה). היום הדגש עבר לאיכות משופרת (לדעתי היא לא רחוקה מהיפנים היום, אם בכלל יש הבדל), ע"ח המאפיינים הדינמיים בד"כ.

לרוב האנשים זה עובד - ההוכחה היא גרף המכירות המשופר של PSA.

פורסם

לגבי איכות חומרים ע"ח כיול מתלים , מה בדיוק הקשר ?

פתאום מהנדסי המיתלים והשלדות שכחו ידע ,נוסחאות ונסיון מוצלחים של עשרות שנים ?

אני לא יודע להסביר את רפיסות הניהוג בדורות האחרונים ,

אבל מפה ועד לקביעה כי מדובר בניתוב השקעה ע"ח התנהגות נראה חסר ביסוס .

פורסם

הודעה חשובה בעניין הגיר לסיטרואן AL4

היצרן הוציא שלשום עדכון גיר, ארנון לידיעתך - שמבטל את ההורדת הילוכים לחלוטין, אין יותר מכות ודפיקות בזכות זה.

כמו כן, ההחלפות עדינות פי 10 בערך, ועל כן אין נקישות \דפיקות \רעשים כבעבר.

בנוסף, ישנה עדכון למחשב הזרקה לC5 וגם לC8 כך שאני מניח שגם לאחרים - שמשפר את איכות הנסיעה בלפחות 20%

שלשום שדרגתי C5 שלי - ההבדל פלאים.

היום שדרגתי לחבר בעבודה עם C8 - הוא לא מפסיק להתקשר לברך אותי

פורסם

מה נראה לך חסר ביסוס? שמנהל החשבונות העדיף לקנות תא כפפות ב-3 יורו יותר במקום להשקיע עוד שעות של מהנדסים ובוחנים/נהגים?

שמנהלי החברה מודים בפה מלא שלא עברו לסרן אחורי בעל מתלים נפרדים בגלל שיקולי תקציב?

אף אחד לא שכח כלום בפז'ו/סיטרואן - אבל כרגע מעניין אותם יותר להרוויח יותר כסף מ-מר ממוצע מאשר לספק את מאוויי הנהיגה של מועדון PSI או כל מועדון דומה בחו"ל.

קרא את המבחן הזה, ותגיד לי אם הוא נשמע לך מופרך (התייחס לעניין הכלכלי, לא לעניין הדינמי, שאינו קשור למה שאנו מדברים).

פורסם

יש הבדל בין כיול מיתלים בארכיטקטורה הקיימת, לבין מעבר לארכיטקטורה שונה (מיתלים נפרדים) ,

הכיול זול בהרבה מהמעבר הזה, ובמבחן דרכים בין 306 (נטולת מיתלים נפרדים אחוריים) לפוקוס דור ראשון (הראשונה בעדת הנפרדים מאחור) הקרב היה צמוד מידי מכדי לקבוע הכרעה (ועם עדיפות מסוימת ל 306 בהיגויי) .

הסרן האחורי ב 306 עדיין טוב מאוד, ובכיול דומה ה 307 וה 308 יכלו לתת פייט צמוד למתחרות על אף הנחיתות הטכנולוגית.

יכלו להרוויח כסף גם ממועדון PSI וגם ממר ממוצע.

פורסם
הודעה חשובה בעניין הגיר לסיטרואן AL4

היצרן הוציא שלשום עדכון גיר, ארנון לידיעתך - שמבטל את ההורדת הילוכים לחלוטין, אין יותר מכות ודפיקות בזכות זה.

כמו כן, ההחלפות עדינות פי 10 בערך, ועל כן אין נקישות \דפיקות \רעשים כבעבר.

בנוסף, ישנה עדכון למחשב הזרקה לC5 וגם לC8 כך שאני מניח שגם לאחרים - שמשפר את איכות הנסיעה בלפחות 20%

שלשום שדרגתי C5 שלי - ההבדל פלאים.

היום שדרגתי לחבר בעבודה עם C8 - הוא לא מפסיק להתקשר לברך אותי

האם עדכון תכנת הגיר הוא לכל דגמי ה C5?

אצלי עודכן הגיר בשלהי 2002 וזהו מאז ללא עדכונים וללא בעיות

האם כדאי לעדכן?

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

• תוכן חדש...