Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער להקפיץ אבל יש עוד נקודה חשובה שזה שמעלי העלה

היחס ללקוח,בין אם לקוח שמכניס X כסף לעומת Y

אין דבר שפל בעיני יותר מלשים בנאדם בהמתנה ולקבל את השני מסיבות כאלו

אדם הוא אדם וזה בא לפני הכסף,ולצערי יש כאלו שעוד לא הפנימו שגם הלקוח ה"מועדף" שם לב לנעשה ומרגיש לפעמים לא בנוח שלא באשמתו שאחד שבא הרבה לפניו לא זוכה לטיפול,לקוח הוגן לא היה חוזר לאותו מקום - ועל אחת כמה וכמה ה"בן החורג" בעל כורחו

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ככה בקשר לסיבה שהשרשור נפתח, נראה לי שקיבלנו את התמונה הכלכלית כל אחד יסיק מסקנות לעצמו.

ולגבי היחס ללקוח אני יכול להגיד לכם שבתור נער בן 17 אנשים לא ממש סופרים אותי ברוב החנויות, לפעמים חל שיפור אם שומעים שאני מחפש מערכת ב2.5K. בגלל שאני נראה ילד ומגיע עם אבא לפעמים אז מנסים למרוח אותי בשטויות חסרות שחר.

ויש לי עוד הרבה חברים שגם הם מחפשים מערכת כך שאם אני יצא מרוצה ממקום כלשהו אחזור רק אליו ואמליץ עליו.

למזלי קיים הפורום פה שאני מקבל מענה לכל השאלות.

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם

אני כמתקין בתחום אחר מאודיו, שהתקנות שאני צריך לבצע יש בהם המון הפתעות בדרך, ולפעמים בשביל לקדוח בתקרת בטון לבורג ג'מבו אני צריך 3 שעות עבודה בגלל שיצקו שם עם הבטון 3" ברזל, ולפעמים זה נגמר בפחות מחצי דקה.

אז אני לא יכול להגיד ללקוח תקשיב אני צריך עוד 300 שקל על שעתיים נוספות. כי לקדוח בבטון זה חלק מההתקנה ואם משהו העיק לי בדרך אז בעיה שלי.

אבל לצערי יש הרבה מתקינים שגם נתקלים בבעיה על הדרך ובמקום להתרכז באיך לפתור אותה הם מתרשלים או מעצבנים את הלקוח ומבקשים עוד כסף .

פורסם

אני לא הולך להיכנס מי צודק. ומי לא. כי זה באמת לא יעזור.

מהכרות עם חיים ועם חדווי (סאונדר) אנשים טובים שיוצאו את הלקוח מרוצה.

וכ'נל יוסי (אלפיין) וגם רוני

אבל יש הבדל. (אני הולך לדבר על כסף אז לא לאכול אותי. אני מלוח)

להתקנת 6/9 סאונדר יוכל לבקש 5,000 שקל. יוסי יכול לבקש 1,500 שקל. ורוני יכול לבקש 300 שקל.

אני בכוונה קיצוני ומגזים.

עכשיו בעסק הזה אין עבודה זהה. ומדוייקת. אתה תלך ל50 מתקינים. אין 2 עבודות זהות!

כל אחד עובד אחד. משקיע אחרת בעבודה. יש לו עלויות אחרות.

ולכל אחד (עסק) יש את הזכות לבקש כמה כסף שהוא רוצה על העבודה שלו. ! וכאן מגיע הלקוח.

הלקוח זכותו לשמוע. לראות את העבודה מסביב. (תיק עבודות עם יש) ולהחליט עם המחיר מתאים לו או לא!

העסק לא מחייב. ולא לוחץ את הלקוח לבצע את העיסקה!

לגבי רון (פותח השרשור)

יש לי הרגשה. שיש מעבר לדבריך. ול"מתקין" שלך יש הרבה יותר אשמה ממה שאתה חושב / אומר.

יש ביום שבת מפגש. אתה מוזמן להגיע.

עם יש משהוא שאפשר לעזור אני מבטיח לך שיש כאן אנשים שיעזרו לך בכיף! . (אני ביניהם)

יום טוב אלי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
לדעתי הדבר הראשון שחסר בארצינו הקטנטונת הוא תודעת שרות !

לסיכום העסקים צריכים לעבוד על ההסברה ותודעת השירות (ולא להתעסק במה אכל הלקוח ומתי הוא בא אלה לדעת לשרת את הלקוח ולא לדחות לקוח זול אל מול לקוח יקר או ריווחי יותר כי באותה המידה יכול הלקוח הזול להיות הממליץ ללקוחות כבדים מאוד, וכן לקבוע עם לקוחות כמו שקובעים תור לרופא כך גם למתקין בכדי שכל לקוח יקבל את השירות הטוב ביותר!)

החלק הזה הוא בכלל לא שייך לתודעת שירות הוא שייך לשאלה אם אתה עובד או שאתה חאפר . בנאדם שמכבד את עצמו אמור לכבד את לקוחותיו שבאים אליו במינימום הזה , אם אתה רואה שאתה בא במרצדס של חבר , ועוזבים דה שבו עבורך , ואתה נשאר להתקין , אל תבוא אף פעם להתלונן על התקנה עלובה כי אתה קנית חאפר שלא מכבד את עצמו בכלל .

זו דעתי , ואני מקווה שזה אכן המצב (כי עדיין לא הייתי אצל מתקינים )

בברכה יהודה

פורסם

כוונתי הייתה שכל לקוח באשר הוא צריך לקבל יחס מועדף כאילו הוא אוליגרך מפוצץ בכסף!

בין עם הוא זקנה / ילד לפני צבא בלי כסף ובין עם הוא באמת מליונר,

אם מתקין מזלזל בלקוח / דוחה אותו כל הזמן ואומר לא "זה משהו קטן, יש לי התקנות של הרבה כסף..."

זו לא תגובה מקצועית, תקבע עם הבנאדם בצורה מסודרת ותגיד לו שיבוא בשעה X +- שעה..

ואם כמו שנאדר אמר יש עיקובים תתקשר לבנאדם ותגיד לו שיש בעיה ואם נוח לו לבוא יותר מאוחר?

אם לא אז לקבוע לזמן אחר ולהגיד לו שאתה מעוניין לתת לו את היחס המגיע לו ולא לזלזל בו.

וזו מבחינתי תודעת שרות,

איזו הרגשה אתה נותן לבחור צעיר (שאולי בעוד כמה שנים יהיה איש עסקים מצליח?!) בתשובות לא מנומקות, לא ענייניות וכו'.

תדע להגיד סליחה טעיתי, תבוא אלי לסדנא ותקבל שרות.

אני מבטיח לך שאנשים יבוא בהמוניהם! כי כל אחד אוהב להרגיש מלך! שמתיחסים אליו יפה ומסבירים לו מה עושים.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

שלום רב לכולם !

מאחר ואין אני מכיר את המעורבים בפרשה, ובתור היותי בעל עסק הנותן שירות, אני מרשה לעצמי להגיב כאן.

כל הלך השרשור משאיר טעם וריח לא נעימים לגבי מקום ההפתקנות "סאונדר", ובעיקר לאחר קריאת תגובותיו של בעלי המקום - חיים, כאשר ככל שיכתוב יותר וינסה להסביר את עצמו לגבי אותו המקרה יהיה על תקן של "כל המוסיף - גורע", וכך זה בעצם מה שקורה כאן. אני, בתור בעל עסק מתחום אחר לגמרי, מוצא את עצמי לא פעם אל מול לקוחות מעצבנים, תובעניים, לא נחמדים ואף "קרציות". אין לנו ברירה - בתור בעלי עסק - זוהי מנת חלקנו ועם זה אנו צריכים להתמודד בין יתר "הלקוחות הטובים". בתור בעל עסק לעיתים אני נאלץ אף לסרב לקבלת עבודה שמראש אני יודע שלא אוכל להתמודד עימה במחירים שנקבתי. מראש אני יודע לקבל עבודות פגומות, לחזור, לתקן ואף לחייך ללקוח - רק על מנת שיגיש טוב ומאושר ויחזור שנית, ויספר לחבריו. לעולם לא אלכלך על בית עסק אחר בתחומי, ואעזור ואתמוך בכל ולכל לקוח שירצה את עזרתי. הסיבה שהעסק שלי כיום הוא מהגדולים בארץ היא שתמיד, אבל תמיד אעמוד מאחורי כל עבודה שעשיתי, ולעיתים אף אפסיד כסף, זמן, חומרי גלם על מנת לתקן את עבודתי, ואף על מנת לתקן עבודת עסק אחר במידה והלקוח מגיע עם עבודה פגומה אליי. כמובן שאציין זאת בפניו, ואעזור לו לתקנה - אף לעיתים ללא כל עלות - רק על מנת שהלקוח יהיה מרוצה ועקב כך - אין לי צל של ספק שיחזור בשנית.

לצערי, תגובתו של חיים במקרה הזה, גם אם הוא דובר אמת, ללא ספק גורעת הרבה יותר מאשר מוסיפה (אם בכלל).

גישה כזו של "לא שילמת לא קיבלת" תביא בסופו של דבר לסגירת העסק. חד משמעית וללא צל של ספק בכך. חיים - הינך נותן שירות. נכון ששירות עולה כסף אך להוציא לקוח מרוצה עולה פחות, ולהחזיר לקוחות לא מרוצים עולה הרבה הרבה יותר מכך (ושלא נדבר על הנזק התדמיתי שסיפור כזה עושה לך - שאותו אין להעריך, אך לבטח עלות הנזק התדמיתי שגרמת לבית העסק שלך גדולה עשרות מונים מעלות סידור ההתקנה הקלוקלת של אותו הבחור וללא תשלום אלא כשירות ללקוח).

לתשומת ליבך,

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

+1 לזה

לא רציתי לומר את זה אבל אתה צודק בכול מילה

ואני רק אוסיף , העלות של להשיג לקוח היא הרבה יותר גדולה מאשר לשמר לקוח , ולעיתים עדיף לשלם כסף ע"מ לשמר לקוח , גם כי דרכו אתה יכול להשיג אחרים

בהצלחה לכול המעורבים

בברכה יהודה

פורסם

רק רציתי לשאול אם כבר הכל קשור כאן, איפה מנהל יוסי את הסדנה ומתקין את המערכות

וכיצד ניתן לפנות אליו או לקבל את מספרו האישי לבירור.

ובלי שום קשר אפשר לשאול את המקצוענים מביניכם שיעריכו כמה תעלה התקנה של מגבר + קומפוננט + חיווט,

כאשר רוב החיווט כבר נקנה אך לא הועבר בתוך האוטו.

תודה...

פורסם
כול הכבוד , לא ידיעתי עד עכשיו כמה אתה בנאדם טוב , וטוב שזה מתגלה (זה לא שלא הערכתי אותך, אבל תמיד אפשר להעריך יותר :lol:)

וואלה - רק עכשיו ראיתי את זה ואני חייב להגיב

קודם כל תודה.

אבל להיות תאום שלי אתה לא רוצה - אמא פולניה ואחות מציקנית.

כן - אני בן אדם טוב ביסוד שלי ואני לא מסתדר בכלל עם המנטליות הדפוקה בארץ שלנו :?

אני מאמין בערכים של כבוד, אני נותן שירות ומומחה בלתת שירות (עשרות סדנאות וטיפול בלקוחות כמו EBAY למשל...) ואני יודע מה צריך לעשות בכדי לתת חווית שירות EOF נכונה experience of service - בארץ, זה נדיר.

להוציא ישראלי מרוצה - זה בגדר משימה בלתי אפשרית ברוב המקרים.

אז יוצא שבעל מקצוע צריך להתאבד על לקוח בשביל לשמור עליו ויוצא שרוב הלקוחות גם מנצלים את זה עד תום.

כששניים כאלה נפגשים - נוצר כזה ת'רד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ישנה בעייה אותה ציינו מספר חברי פורום כאן וגם מחוץ לפורום

אין אחידות בהתקנה,

כל מתקין מתקין בצורה שונה, אין מינימום שנשמר (למעט אולי שלפלוס אסור לגעת במינוס)

זה יורד עד לרמה של במקום התקנות (או "סדנא" שמעטים מקומות שיכולים להתגאות בתואר סדנא) שני מתקינים יתקינו על אותו רכב בצורה שונה לחלוטין, טוטו התקנות

אין הכשרה אחידה למתקינים, וכל מקום מתקין שונה- ועזבו את הקורסים בחשמל רכב של משרד העבודה, התחבורה שהם מאוד כללים

אולי הגיע הזמן להפעיל מהלך של פנייה לאיגוד המוסכים ולבנות סטאנדארט מחייב לכל מקום שמבצע התקנה, דברים שנראים בנאליים למתקין מקצועי למתקין הרגיל נראים כ"תוספת" או משהו לא מחייב.

אולי כדאי שהמילה "התקנה" תהפוך למשהו שבאמת משקף מפגש בין רצון הצרכן ופעולות ויכולת המתקין

כי היום אתה יכול להיכנס למתקין מערכות להתקנת מערכת ואין לך באמת יכולת לדעת מה הולכים לעשות

יש מקומות בעולם בהם יש סדר בנושאים הללו (ארה"ב והסמכות מתקינים וכו')

וזה במקום כל היום לשבת פה ולטחון מים ולהתלונן שלא יודעם בארץ להתקין

יש בפורום הזה מספיק בעלי מוסכים וסדנאות, אולי הגיע הזמן במקום לריב סתם בינכם עדיף להתאחד ולעשות משהו בנושא, זה תהליך ארוך אבל הוא שווה את זה

פורסם

אתה מדבר רק על חצי הבעיה.

כמו שנאמר פה, ולא פעם, גם הלקוח הישראלי לא כל כך בשל. לא כל אחד מבין במה גלומה ההתקנה ולכן הוא לא מוכן לשלם בהתאם. וללקוחות כאלו, החאפרים הם מענה מצוין. אתה רוצה בזול? אני מוכן לעשות לך בזול.

יהיה קשה מאוד לאלץ מישהו לשלם בהתאם על התקנה טובה, "לפי הסטנרט" שהצעת, אם הוא לא מוכן בכלל להוציא סכומים כאלה, על משהו שנראה לו כמו להבריג 4 ברגים ולחבר 2 חוטים.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

בוא נפתור חצי, אחר כך נתרכז בחצי השני- מה אתה ממליץ שניתקע רק כי נורא קשה לפתור דברים? כי זו תכלס הגישה בהרבה דברים בארץ

ומה לעשות שהמוסכים צריכים גם להתנהג בצורה בוגרת ולשמור רמת מחיר מינימאלית אחידה (כמו שעת עבודה במוסך)

להיות מקצוען זה משהו אחד וחאפר זה משהו אחר

חאפרים יש בכל תחום הבעיה שהיום לעיתים גם מי שמחזיק "סדנא" מתקין כמו חאפר

לקוח שמתקין אצל מתקין מדרכות, אין לו הרבה מה להתלונן, הבעיה היא גם שמי שמתקין בסדנא כיום אין לו הרבה למי להתלונן כי כל מקום עובד בסטאנדארט אחר, והוא נתון לחסדי בעל הסדנא

לא ככה?

• תוכן חדש...