Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שרגאמן

אתה צודק כאן ב100 אחוז - סוף סוף אנחנו לא רבים :-P

אין איגוד בארץ הזאת שדואג לסטנדרטים ולייצוג משפטי של פעולות כגון התקנה של מערכת סטריאו.

אין בתי ספר להתקנות, אין תעודות הסמכה ואין סטנדרטים.

אם לקוח היה ניגש לבית התקנות ומנהל העבודה של המקום היה יושב איתו על חוזה התקנה - כן כן, עד כמה שזה נשמע מצחיק כשאנחנו קונים מוצר אנחנו מקבלים קבלה על רכישתו, תעודת אחריות ומסמך שירות - אז למה לא לקבל את זה על התקנה?

יושב איתו על חוזה התקנה בו מפורטים בצורה מסודרת כל פעולות ההתקנה, הציוד הנדרש ושעות העבודה ומחיר מוסדר ע"י איגוד ארצי - אין מקום לוויכוח ואין מקום לטעויות.

בחוזה זה המתקין צריך למלא גם את הפגמים שנמצאו לרכב תרם ההתקנה ושני הצדדים צריכים להסכים.

הכל היה הרבה יותר פשוט.

אבל אין כזה גוף שדואג לזה, אין כזאת מנטליות ואין חוק.

אז שניים כאלה נפגשים ואנחנו כבר נמצאים בעמוד האלוהים יודע כמה של הת'רד הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אדי ושרגא, אני נוטה להסכים עימכם, אך כמו שאתם וכולנו יודעים - במדינתינו הקטנה לא חסרות צרות, ועקב כך לא חסרים איגודים שונים ומשונים. להקים איגוד שכזה יהיה בלתי אפשרי, יעלה כסף רב, והדבר בסופו של דבר יוציא את הכדאיות של מתקין להיות חבר בו, ולנו - להתקין.

עיצה אחרת שהייתי מציע - לחייב את כל מתקיני הסטריאו/אזעקות לעבור קורס בתודעת ובנתינת שירות ללקוח. מתקין שיעבור קורס שכזה יקבל תעודה/הסמכה, אותה הוא יהיה מחוייב לתלות על קיר בית העסק. כך אנחנו נוכל לבחור לנו את אותם האנשים אשר עברו קורס שכזה או לאו.

מה אתם אומרים על הרעיון ?

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

רנזי, הבנת את הראש שלי בדרך מדוייקת, אין שום כיוון של איגוד חדש

לא סתם אמרתי דרך איגוד המוסכים

כי במדינתנו שלנו תוך 10 דקות קם איזה בעל עניין שידאג ל"הכשרות" יקרות להחריד

התכוונתי דרך איגוד קיים שהוא בעל יכולת פיקוח, פשוט צריך להסביר להם כמה זה קל ליצור את אותו סטאנדארט מינימאלי, הוא כבר ידאג לראות מאיפה הכסף יבוא ולאן הוא ילך

טוב שהעניין חודד כאן שלא מדובר על הקמת ארגון חיצוני אלא לראות איך יוצרים ענף נוף שיכנס לפיקוח , כמו שהיום קיים פיקוח על מכונאות וכו'

פורסם

הבעיה הרבה יותר עמוקה ממה שזה נראה

לעבור סדנאת שירות זו לא בעיה גדולה במיוחד - עברתי עשרות כאלו.

הבעיה היא גם למצוא בן אדם שגדל על חינוך איכותי בנוסף לכך.

ובנוסף לכל זה יש בארץ הזו בעיית תדמית חמורה.

הפועלים בארץ הזו, בעלי המקצוע בארץ הזו נחשבים ותסלח לי על הביטוי ל"מיץ של הזבל" מבחינת היחס שהם מקבלים ומבחינת התדמית שלהם.

כל האמאהות כאן רוצות רופא, עו"ד, טייס.

עזוב אותך שמוכר בטטות שהולך לו טוב יכול להכניס כמעט כל טייס לכיס הקטן שלו - יש כאן בעיה של תדמית.

ואני עוד עובד בתחום ההיי-טק - בתחילת דרכי יצאתי עם מישהי שההורים שלה רצו שהיא תזרוק אותי בגלל שאין לי תואר ועוד כמה סטיגמות שהיו חסרות לי - כן, יש אנשים כאלה!

על אנשים שמחזיקים בארץ הזאת מפעלים שמייצרים חומרי בסיס יש הרבה שמסתכלים עליהם מלמעלה בזמן שאלו הם האנשים שמייצרים תפוקה במשק הישראלי.

יש הרבה אנשים כאלה שלמרות זה שהעסק שלהם יציב - סובלים מרגשות נחיתות בגלל המצב הזה - על מה? אני לא יודע.

אז זה שפה ושם אתה פוגש מתקין שהוא גם בן אדם איכותי - ואללה, תודה לאל.

הבעיה היא שרוב האנשים שמגיעים כאן למקצוע הזה בארץ הם אנשים שהיו מעדיפים לעשות משהו אחר או לפחות מקנאים באנשים שעושים משהו אחר כמו להיות עובד היי-טק (ותאמינו לי - אני לא ראיתי מהתעשייה הזאת שום זוהר עד עכשיו, יציבות ולא יותר) או להיות איזה יועץ או עו"ד או עיש עסקים - במילים אחרות - האנשים בארץ שמסתכלים עליהם במבט מעריץ הם אלו שחיים מבעיות של אנשים (לקוחות) אחרים.

בגלל זה אין כאן כבוד למחיר של עבודה, בגלל זה אין כאן אנשים איכותיים שרוצים לעשות את העבודה מלכתחילה.

להעביר אנשים כאלה סדנאת שירות - זה לא יפתור את הבעיה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

א. סדנאות שירות הן דבר נלווה

ב. אני לא מסתכל על אף בן אדם מלמעלה ואני לא מאמין שאף בן אדם צריך

ג. ההצעה שלי הינה שעל מנת לעסוק בהתקנת מערכות סטריאו ידרש מן המתקין לחתום על טופס מסויים בו נכללת ההגדרה של מה היא התקנה, ואותו טופס יעבר ללקוח- הבעייה היא לנסח מה היא אותה התקנה, המטרה בהצעתי היא שצרכן ידע מה הוא קונה ומוכר ידע מה הוא צריך לתת, שהמילה התקנה תהיה ברורה ולא מושג ערטילאי

ובהרחבה על ב'

"הבעיה היא שרוב האנשים שמגיעים כאן למקצוע הזה בארץ הם אנשים שהיו מעדיפים לעשות משהו אחר או לפחות מקנאים באנשים שעושים משהו אחר כמו להיות עובד היי-טק"

"להעביר אנשים כאלה סדנאת שירות - זה לא יפתור את הבעיה."

"בגלל זה אין כאן אנשים איכותיים שרוצים לעשות את העבודה מלכתחילה."

"אז זה שפה ושם אתה פוגש מתקין שהוא גם בן אדם איכותי - ואללה, תודה לאל."

אני יודע שהכיוון שאליו הלכת הוא בדיוק ההפך אבל הביטויים שבחרת להשתמש בהם עלולים לפגוע מאוד בחלק מחברי הפורום, אני ממש לא מסכים איתך ובוא נסכים עם לא להסכים

פורסם

כבר שנים שאני טוען שצריך למסד את נושא ההתקנות ברכב בארץ.

זה לא סיפור גדול מידי או בלתי אפשרי, זה אפילו פשוט למדי.

צריך לתת עובדה שכל מי שרוצה לפתוח עסק בתחום- חייב להיות לעבור הכשרה ולהיות בעל תעודה של חשמלאי רכב מוסמך.

כמו שקורה עם בעלי מוסכים ואישור לפתוח מוסך.

לאחר מכן, למסד מחירון שעת עבודה כפי שנעשה במוסכים ועל כך גם לצרף את התחום הזה לאיגוד המוסכים.

כך, גם המתקינים יהיו חייבים לקחת אחריות למשך תקופה נקובה כפי שקורה במוסכים ששם יש חובת מתן אחריות על ההתקנה/טיפול/תיקון למשך כמה חודשים(לא זוכר בדיוק כמה).

אני חושב ש180-200 ש"ח הם שכר עבודה שעתי שהוא מתאים מאוד לתחום הזה.

לא ייתכן שעל החלפת צירייה יוכלו לקחת סכום שעתי קבוע ועל התקנת מגבר כל אחד יגבה כראות עיניו.

בנוסף, התחום של האודיו בארץ מחלק לעוגה מאוד ברורה של 90% מתקינים ו10 "מחברים", כי ישנם התקנות שפשוט יביישו את המילה "התקנה".

מי שעובד על רכבים חייב להכיר חשמל רכב לעומק כי יכולות לצוץ מליון ואחת תקלות עקב אי הכרת מכלולי הרכבים ומערכות חשמל בהם.

בנוסף, כל חיבור חשמלי שמחובר למערכת החשמל של הרכב דורש הסמכה לעניין, ככה לדעתי זה צריך להיות מעוגן בחוקים.

בדיוק כמו שמי שרוצה לעשות עבודות חשמל בבית יכול לעשות זאת רק במידה והוא בעל תעודה של חשמלאי מוסמך.

ככה זה עובד בכל תחום חשמלי בכל מקום בעולם, ולא ייתכן שתחום האודיו,מולטימדיה ומיגון לרכב יהיה פרוץ ונגיש לכל פלוני אלמוני שיכול לפתוח עסק בתחום.

בנוסף, ברגע שיהיה הכל מעוגן בחוק זה ייתן שקט נפשי לכל הלקוחות ובנוסף גם יעלה את רמת ההתקנות בארץ.

עובדה קיימת היא כל הנושא של הסמכות CEA למתקינים בחו"ל.

under construction..

פורסם

אין שום מיסוד שעתון עבודה במוסכים

יש רק חוק שאומר שחייב להיות שעתון עבודה, מוסך אחד עובד ב1000 שקל שעה אחר ב50 שקל שעה

ויותר מכך ? הגדילו מוסכים לעשות וקבעו שעתון עבודה לכל חלק

נגיד טיפול זה שעתיים, וגיר זה 5 שעות, וטיימינג זה 3 וחצי שעות

ובפועל גם אם העבודה לקחה 3 וחצי שעות אתה תחוייב על 10 וחצי

איזה מיסוד ואיזה נעליים

מה שכן דע לך שיש חוק שללא תעודת חשמלאי מוסמך אסור לך להתעסק בחשמל הרכב, מה שאומר שמתקין סטריאו יכול להשחיל לך כבל 4G אבל לחבר אותו למצבר,

צריך לשלוח אותך לחשמלאי :)

פורסם

עתיר

זה לא מדוייק שהמוסכים הגדירו כמה זמן זה להחליף חלק זה או אחר - ישנו ספר יצרן (במוסכים מרכזיים ) שבו מוגדר ע"י היצרן כמה זמן צריכה לקחת העבודה על החלפת חלק או מתן טיפול זה או אחר ופירוט של פעולות שיש לעשות לכל דבר ודבר :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

נכתבו כאן כמה וכמה דברים, אנסה להתייחס לכולם.

1. שעת עבודה במוסך זה פיקציה. גם ברמת יישור הקו בין המוסכים וגם לגופן של עבודות.

2. הפערים בין מחירי שעת עבודה במוסך הם גדולים ונעים על פי רוב בין 140-240 ש"ח + מע"מ. יש גם מחירים אחרים.

3. חיוב על פי שעתון יצרן הינו הדרך 'הבטוחה' למוסך שלא רוצה לחייב מחירים שונים לאנשים שונים על עבודות זהות, ברכבים זהים. שלא נדבר על רכבים זהים, לאותו לקוח, דבר שקורה לא מעט פעמים.

4. חיוב על פי שעתון יצרן למספר עבודות המובצעות באותו זמן/במקביל, אינה המצאה ישראלית, אלא דבר מקובל בענף המוסכים העולמי. אם מוסך מבצע החלפת ציריה ומצמד, 'לפי הספר' הוא אמור לחייב בנפרד כל עבודה, הגם שלמעשה , לצורך החלפת המצמד הוא מפרק ממילא את הציריה. בפועל - על פי רוב, המוסך לא יחייב בנפרד עבודה כזו.

5. חיוב על פי שעתון יצרן, לא לוקח בחשבון את זמן העבודה בפועל. ולכן מצד אחד, אתה יכול לשלם למוסך שביצע טיפול + החלפת בלמים קדמיים + החלפת גומיית ציריה + מיסב גלגל ברכב X כ4 שעות עבודה, למרות שהוא ביצע זאת בשעה וחצי-שעתיים, אך מאידך אתה גם משלם על פירוק והרכבת ראש מנוע ברכב Y כ4.5 שעות עבודה, למרות שהוא עבד על זה בפועל 8-10 שעות.

6. מוסך שרוצה להיות רווחי, דואג להעסיק עובדים שיבצעו לו את העבודות בזמן קטן יותר מאשר שעות היצרן המחויבות, ובדרך כלל הוא נדרש לשלם על כך משכורת בהתאם - לעובד מקצועי יותר ומיומן יותר.

7. בסופו של דבר, למרות האינסטיקט האנושי לכעוס על תשלום 6 שעות לעבודה שמבוצעת בפועל ב3, הלקוח מקבל את הרכב כבר לאחר 3 שעות. ישנם מוסכים שישהו מסירת רכב מוכן ללקוח על מנת להצדיק את שעות העבודה - בכדי להמנע מהאמור בסעיף זה.

8. נושא התעודות וההסמכות בעייתי כשלעצמו. למעשה, על מנת להחליף אלטרנטור ברכב, אתה מחויב להיות בעל תעודת חשמלאי רכב, אך בפועל אתה צריך להעלות לא פעם את הרכב על ליפט, לפרק מכלולים מכניים אחרים ונוספים [ציריה בקליאו למשל] - אתה מחויב להיות בעל תעודת מכונאי מוסמך. אותו כנ"ל לגבי החלפת מדחס מזגן. הסמכה למיזוג אוויר + הסמכה למכונאות.

9. ככל דבר "טוב" בארץ, גם איגוד המוסכים התפצל לאחרונה. מאות מוסכים פרשו ממנו והוקם איגוד נוסף - חטיבת מוסכים באיגוד לשכות המסחר. בפועל, כמעט ואין למוסך שום דבר טוב וחיובי מחברות [לא זולה] בכל אחד מהאיגודים הנ"ל.

10. "התקנת מערכת" - זה מושג מאד רחב ונתון לפרשנויות. זה לא מוצר מדף אותו ניתן לתמחר במחיר כזה או אחר. בעיית המחירים השונים להתקנות שונות, נובעת בראש ובראשונה משונות אובייקטיבית בין התקנה אחת לשניה. לא הרי סלילת כבלי מתח וRCA ברכב X לבין רכב Y. לעיתים הפערים בזמנים להתקנות, שזהות מבחינת רכיבים, אך ברכבים שונים, כפולים או יותר מכך.

11. בתור חובבי אודיו לרכב, קל לנו לראות את עצמנו 'נדפקים' ע"י מתקינים מסויימים ולחשוב שהענף בארץ מתחת לכל ביקורת, אך זוהי מנת חלקם של ענפים רבים בארץ. רבים מדי. המנטליות הישראלית לא מאפשרת התמקצעות, משום הרוח הרווחת של חוסר הערכה משווע, ובמקביל/לחלופין - חוסר רצון לשלם על מקצועיות מוכחת.

12. נאיבי מדי לחשוב שנוכל להמציא את הגלגל ולחייב סטנדרטים של התקנות בארץ. לא בארץ שלקוח יכול להפטיר כלאחר יד למתקין "זה כולה כמה ברגים.." ולרצות לשלם מעט מאד, או לא לשלם בכלל. בחו"ל - המוסך והמתקין שלך הוא כמו רופא שלך, כשהוא מגיש לך חשבון של 845$ או 1260$, אתה מוציא את הויזה ונותן לו. בארץ - אתה רואה את המוסך כאילו הוא האויב שלך, ולכן אתה מתנהג בהתאם. ובהתאם - המוסך 'מחזיר' לך. יחס גורר יחס.

13. למרות כל האמור לעיל, הייתי מאמץ את הרעיון של רזי. ולו רק בכדי ליצור פילטריזציה שמי שלא עבר דבר כזה - לא נלקח כלל בחשבון בשיקול של היכן לבצע התקנה, קודם שתדע לדבר ולהתנהג לאנשים, אח"כ נראה אותך לוחץ סופיות כמו שצריך, אך גם זה בהסתייגות, שהרבים [מדי] המחפשים זול או זול מאד, לא יעניין אותם שום דבר חוץ מלהרוויח, או לחשוב שלהרוויח, כמה לירות - ולבכות אח"כ.. רגילים כבר לבכות בארץ, אז עוד כמה דמעות, ואני לא רוצה לשפוט אנשים כאלו - כי לא אני משלם במקומם, ולפעמים מדובר באמת שאין להם כסף - אך אל להם לבוא בטענות אח"כ זולת אל עצמם בלבד.

פורסם
א. סדנאות שירות הן דבר נלווה

ב. אני לא מסתכל על אף בן אדם מלמעלה ואני לא מאמין שאף בן אדם צריך

ג. ההצעה שלי הינה שעל מנת לעסוק בהתקנת מערכות סטריאו ידרש מן המתקין לחתום על טופס מסויים בו נכללת ההגדרה של מה היא התקנה, ואותו טופס יעבר ללקוח- הבעייה היא לנסח מה היא אותה התקנה, המטרה בהצעתי היא שצרכן ידע מה הוא קונה ומוכר ידע מה הוא צריך לתת, שהמילה התקנה תהיה ברורה ולא מושג ערטילאי

ובהרחבה על ב'

"הבעיה היא שרוב האנשים שמגיעים כאן למקצוע הזה בארץ הם אנשים שהיו מעדיפים לעשות משהו אחר או לפחות מקנאים באנשים שעושים משהו אחר כמו להיות עובד היי-טק"

"להעביר אנשים כאלה סדנאת שירות - זה לא יפתור את הבעיה."

"בגלל זה אין כאן אנשים איכותיים שרוצים לעשות את העבודה מלכתחילה."

"אז זה שפה ושם אתה פוגש מתקין שהוא גם בן אדם איכותי - ואללה, תודה לאל."

אני יודע שהכיוון שאליו הלכת הוא בדיוק ההפך אבל הביטויים שבחרת להשתמש בהם עלולים לפגוע מאוד בחלק מחברי הפורום, אני ממש לא מסכים איתך ובוא נסכים עם לא להסכים

שרגאמן -לא תקפתי אותך ולא דיברתי עליך בשום פנים ואופן ושום צורה.

ידידי - אני מסכים איתך במאה אחוז.

אני מדבר על החברה ככלל בארץ ואני מדבר על תופעה שמאוד מכאיבה לי ומקשה עליי לחיות כאן.

ואני לא מדבר על המתקינים שנמצאים כאן בפורום כי רובם חברים בעיניי ומתקינים אלו הם אנשים שיש להם כלים, יכולת ביטוי, יכולת לתקשר ובאמת רובם כאן כי הם גם אוהבים את התחום - אבל אתה צריך להבין שמדובר כאן בקבוצת מתקינים שהם סה"כ מספר קטן מאוד ושונה מאוד משאר בעלי העסק שעובדים בתחום הזה. אני מדבר על הרוב המצוי, לא על מתקינים מדהימים כמו יוסי או רוני, אני בטח ובטח שלא מדבר על חברי פורום כמו דני זומרשטיין שהוא פשוט נכס לפורום וגם לא על אנשים כמו עופר רוטמן שהוא פשוט עילוי בתחום.

אני מדבר על ה"חאפרים" שאליהם מייחסים את הסטיגמות האלו - לא סתם מייחסים אליהם את הסטיגמות האלו.

ואם חשבת שחס וחלילה אני אמרתי לך שאתה מסתכל על מישהו מלמעלה - תקרא שוב את ההודעות שלי - אף אחת מהן לא מכוונת אליך בשום מצב, להפך - אני מסכים איתך לחלוטין.

אחת מהבעיות הן שאותם מתקינים שהם יקרים לליבי ונחשבים בעיניי כחברים לכל דבר שאלו הם אנשים שאני פשוט מעריץ ובתי עסק שאני נהנה כל יום לדעת שנכנס אליהם לקוח כמו אפי 4*4 למשל או עוד התקנה חדשה של יאריק וכל כך הרבה נוספים שיש כאן בפורום - מרגיז אותי שגם עבורם קהל הלקוחות העיקרי שלהם הוא קהל לקוחות שלא מכבד את עבודתם, קהל לקוחות שחושב שלמחיר של העבודה שלהם אין הצדקה קהל לקוחות שחלקו הגדול חושב שהוא טוב יותר - וזו תופעה חברתית לצערי.

וכן יש גם מתקינים שמחזירים בדיוק את אותו היחס חזרה - כי הם חלק מהעדר וגם הם, לא טובים יותר מאף אחד אחר.

אני לא זוכר מי אמרת את המשפט אבל: "אנשים, הם ראויים אחד לשני". זה כל כך נכון, לטוב ולרע.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא חשבתי שתקפת אותי לרגע (אני לא ממש עוסק בתחום האודיו) אבל נראה לי לנכון להגיב על מה שאמרת כי זו ראייה שפוגעת באנשי מקצוע

"אני מדבר על הרוב המצוי, לא על מתקינים מדהימים כמו יוסי או רוני, אני בטח ובטח שלא מדבר על חברי פורום כמו דני זומרשטיין שהוא פשוט נכס לפורום וגם לא על אנשים כמו עופר רוטמן שהוא פשוט עילוי בתחום."

אז אחר כך אתה אומר

"אפי 4*4 למשל או עוד התקנה חדשה של יאריק וכל כך הרבה נוספים שיש כאן בפורום מרגיז אותי שגם עבורם קהל הלקוחות העיקרי שלהם הוא קהל לקוחות שלא מכבד את עבודתם,"

אנשים לא מכבדים את אותם מתקינים בדיוק מאותה סיבה שאתה לא מכבד מתקינים אחרים חוץ ממי שאתה מכיר מהפורום או מניסיון, הם לא מכירים אותם והיחס שלהם הוא כמו שאתה מתייחס "רוב מצוי"

תשתדל להתייחס לאנשים באופן פרטני במקום להנציח סטיגמות, לך תדע אולי מתקין שלא כותב בפורום ולא יודע להפעיל מחשב הוא עדיין בעל ידיים של זהב ובן אדם אחלה, קורה

פורסם
הבעיה הרבה יותר עמוקה ממה שזה נראה

הפועלים בארץ הזו, בעלי המקצוע בארץ הזו נחשבים ותסלח לי על הביטוי ל"מיץ של הזבל" מבחינת היחס שהם מקבלים ומבחינת התדמית שלהם.

כל האמאהות כאן רוצות רופא, עו"ד, טייס. SO WHAT ? כול הפולניות רוצות טייס אבל הן בהחלט יקחו ירקן אם יש לו המון כסף :lol:

עזוב אותך שמוכר בטטות שהולך לו טוב יכול להכניס כמעט כל טייס לכיס הקטן שלו - יש כאן בעיה של תדמית.

ואני עוד עובד בתחום ההיי-טק - בתחילת דרכי יצאתי עם מישהי שההורים שלה רצו שהיא תזרוק אותי בגלל שאין לי תואר ועוד כמה סטיגמות שהיו חסרות לי - כן, יש אנשים כאלה! יש לי דודה שחושבת שאם את/ה ממוצא מזרחי אז אתה "שווארצה חייה" אז מה ? אני פשוט מרחם על הרדידות שלה ועוזב את זה , שתתבשל בגזענות שלה

על אנשים שמחזיקים בארץ הזאת מפעלים שמייצרים חומרי בסיס יש הרבה שמסתכלים עליהם מלמעלה בזמן שאלו הם האנשים שמייצרים תפוקה במשק הישראלי.

יש הרבה אנשים כאלה שלמרות זה שהעסק שלהם יציב - סובלים מרגשות נחיתות בגלל המצב הזה - על מה? אני לא יודע. כי הם נותנים לאחרים להכתיב להם מה הם שווים . כבר היה לי דיבורים עם כמה חברים שיש להם את הבעיה הזו , ואני למקרה ואתה לא יודע , מאוד בררן לגבי האנשים שאתם אני מתחבר , ולכן הם כולם אנשים על רמה אישית/מוסרית וידע ברמה העליונה ביותר (וזה לא חייב להיות ידע ממוסד , לעיתים חוכמת חיים שווה יותר מידע של תואר שלישי בטכניון או בקאל טק) , ואמרתי להם דבר פשוט אחד "אל תתן ללואו לייף כמוהם שרואים את העולם ממבט של לוזרים לגרום לך להיות לוזר ", אלו שיימו את זה לא מרגישים את זה , אלו שלא עדיין מרגישים , אבל אז הם בוחרים להרגיש וזה בעיה שלהם ובחירה שלהם

אז זה שפה ושם אתה פוגש מתקין שהוא גם בן אדם איכותי - ואללה, תודה לאל.

תודה לאל שאתה פוגש אדם איכותי . וזה לא משנה אם הוא מתקין או לא , בזמן האחרון הייתי יותר מידי בבתי חולים , ונפגשתי עם כמה פרופסורים לייעוץ פרטי , ולא נעים לי לומר לך , אבל 99% מהאנשים האלו , לא ראויים להיות אדם איכותי ע"פ הסטנדרטים שלי , חלקם הם כ"כ שחצניים עד שפשוט לא יכולתי לסבול (אני מתעב שחצנים)

הבעיה היא שרוב האנשים שמגיעים כאן למקצוע הזה בארץ הם אנשים שהיו מעדיפים לעשות משהו אחר או לפחות מקנאים באנשים שעושים משהו אחר כמו להיות עובד היי-טק (ותאמינו לי - אני לא ראיתי מהתעשייה הזאת שום זוהר עד עכשיו, יציבות ולא יותר) או להיות איזה יועץ או עו"ד או עיש עסקים - במילים אחרות - האנשים בארץ שמסתכלים עליהם במבט מעריץ הם אלו שחיים מבעיות של אנשים (לקוחות) אחרים.

בגלל זה אין כאן כבוד למחיר של עבודה, בגלל זה אין כאן אנשים איכותיים שרוצים לעשות את העבודה מלכתחילה.

להעביר אנשים כאלה סדנאת שירות - זה לא יפתור את הבעיה.

את האנשים האיכותיים לא צריך להעביר סדנאות שירות , כי הם אנשים , את אלו שכן צריך , אני לא ממש מעוניין להכיר

נכתבו כאן כמה וכמה דברים, אנסה להתייחס לכולם.

12. נאיבי מדי לחשוב שנוכל להמציא את הגלגל ולחייב סטנדרטים של התקנות בארץ. לא בארץ שלקוח יכול להפטיר כלאחר יד למתקין "זה כולה כמה ברגים.." ולרצות לשלם מעט מאד, או לא לשלם בכלל. בחו"ל - המוסך והמתקין שלך הוא כמו רופא שלך, כשהוא מגיש לך חשבון של 845$ או 1260$, אתה מוציא את הויזה ונותן לו. בארץ - אתה רואה את המוסך כאילו הוא האויב שלך, ולכן אתה מתנהג בהתאם. ובהתאם - המוסך 'מחזיר' לך. יחס גורר יחס.

צודק . אבל מאידך גם כשאני בא למתקין , ואני נותן לו מה שהוא ביקש , אני תמיד מרגיש שאיכשהו יצאתי פראייר , כי איכשהוא זה מה שהם גם משדרים לאלו שנותנים להם מה שהם רוצים . אולי בגלל שאני לא ממש יודע ולא ממש בא לי להתבזות עם להתמקח כמו בשוק

13. למרות כל האמור לעיל, הייתי מאמץ את הרעיון של רזי. ולו רק בכדי ליצור פילטריזציה שמי שלא עבר דבר כזה - לא נלקח כלל בחשבון בשיקול של היכן לבצע התקנה, קודם שתדע לדבר ולהתנהג לאנשים, אח"כ נראה אותך לוחץ סופיות כמו שצריך, אך גם זה בהסתייגות, שהרבים [מדי] המחפשים זול או זול מאד, לא יעניין אותם שום דבר חוץ מלהרוויח, או לחשוב שלהרוויח, כמה לירות - ולבכות אח"כ.. רגילים כבר לבכות בארץ, אז עוד כמה דמעות, ואני לא רוצה לשפוט אנשים כאלו - כי לא אני משלם במקומם, ולפעמים מדובר באמת שאין להם כסף - אך אל להם לבוא בטענות אח"כ זולת אל עצמם בלבד.

אין דבר כזה , כי עובדה שיש די הרבה מכונאי מדרכה . אם יש ביקוש למשהו הוא יתמלא , אז אם אתה רואה מכונאי מדרכה , זה בגלל שיש סגמנט באוכלוסיה שרוצה את זה . וזה לא משנה מה הסיבות לזה

אבל כאן חייבים לומר שיש המון אמת במה שלאנוס אמר , שחלק מהאי אמון שיש בין מוסכים ובין לקוחותיהם , גם בא בגלל העובדה שיש מעין DNA קולקטיבי שפועל הוא נחות מלובש חליפה , והיות וכך לובשי הסרבלים לא ממש אוהדים את לובשי החליפות , והם לא ממש יוצאים מגדרם , לגרום להם להרגיש טוב , ואז כשלובש החליפות בא לאיזור לא מוכר והוא מרגיש לא רצוי , הוא בהחלט מבין שאולי בגלל הזלזול שלו דופקים אותו ואז הוא נעשה חשדן ומתחיל להאמין שדופקים אותם

בברכה יהודה

פורסם

אני מדבר על מתקינים כי זה פורום אודיו - זה נכון לגבי כל מקצוע, זה נכון לגבי כל מעמד.

לצערי - בארץ הזו יש בעיה של תדמית יש בעיה של מנטליות.

בארה"ב בפעמיים האחרונות שהספקתי לראות - יש לנו המון מה ללמוד מהם, המון!

התדמית אצלם היא לא הבעיה במה שקשור לבעלי מקצוע והמנטליות שלהם מאוד שירותית - חבל שאת זה לא למדנו מהם.

אם היה אפשר לפתור כאן חלק מהמנטליות הזאת של ה"הישראלי המומחה" ואת מנטליות הפרט שכל ילד חונך כאן ע"י אמא שלו שמגיע לו יותר מאחרים ושהוא קורץ מחומר טוב יותר - היה כאן טוב יותר.

אם היה אפשר לפתור כאן בגלל אותה בעיה שרשמתי למעלה את נושא היחס לאחר - היה כאן טוב יותר.

מצטער - אבל הסיבה היחידה שאני חי בארץ הזאת היא שהמשפחה שלי והמשפחה של אשתי נמצאות כאן - אחרת, מזמן הייתי עוזב וזו האמת.

Pioneer TS-X150

פורסם
צודק . אבל מאידך גם כשאני בא למתקין , ואני נותן לו מה שהוא ביקש , אני תמיד מרגיש שאיכשהו יצאתי פראייר , כי איכשהוא זה מה שהם גם משדרים לאלו שנותנים להם מה שהם רוצים . אולי בגלל שאני לא ממש יודע ולא ממש בא לי להתבזות עם להתמקח כמו בשוק

יהודה, לפני ביצוע העבודה אנחנו לא חייבים לשלם לאף אחד את מה שהוא מבקש - ובהתאמה לא לחוש נדפקים או פראיירים. אנחנו מבקשים לדעת את מחיר העבודה קודם לכן. אם מתאים לנו הסכום, סבבה. אם לא מתאים לנו הסכום, יש עוד מקומות.

אם יידע המתקין מראש שאתה לא הולך להתמקח איתו, ואתה גם יכול לומר לו בצורה מפורשת וחד-משמעית. פשוט כך: "אני לא מתכוון להתמקח איתך על הסכום, יש לי תקציב מסויים אותו אני מעוניין להשקיע. אם המחיר מסתדר לי - אני מבצע זאת", סיכוי רב שהמתקין יתמחר זאת בצורה כזו שלא תאלץ אותך להתמקח, כי סה"כ גם הוא מעוניין לקבל את העבודה - זו פרנסתו.

כך אני פועל. הבעיה שבין יתר המרכיבים הבעייתים של המנטליות כאן, אדם רוצה לקבל מרצדס במחיר אונו. בעיה.

אתה גם יכול להסתכל על הצד השני של המטבע. כשאתה מתמקח עם בעל מקצוע ודוחק אותו לפינה, הוא בעצמו מרגיש נדפק ופראייר. שלא נדבר על רמת העבודה והחשק שיש לו בצורה כזו.

פורסם

אחרי שקראתי את כל התרד הזה יש לי שאלה

כמה (בממוצע) צריך לקחת מתקין לשעה?

אני יודע שלכל אחד יש את המחיר שלו וזה משתנה אבל אם אני בקרוב אלך להתקין מערכת ואני רוצה לדעת שלא "דופקים" אותי.

אני מעדיף לשלם על איכות טובה מאשר לא לשלם על איכות גרועה אבל בגלל שאין לי בכלל ניסיון בתחום הזה אם יגידו לי שעל שעת עבודה הם לוקחים למשל 200 ש"ח אני לא יודע אם זה נחשב ליקר ממוצע או מציאה.

• תוכן חדש...