Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נאדר +1

מעבר לכל הוויכוח הזה, שקשה לי להאמין (לצערי) שהוא יגיע לפתרון על גבי הפורום הזה, אל תכנס לכיס של יוסי, או של כל אחד אחר.

בשיפוצים

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אדון חיים היקר,

ביום שישי קבעתי עם "מר יוסי ALPINE" להתקין מספר דברים ברכבי, קבענו לשעה 11:00, יוסי הסביר לי שיש לו לקוח לפני והוא יסיים איתו בשעה 11 ויתפנה אלי, ביום שישי הנעתי את הרכב ויצאתי לדרכי, כשהגעתי ליוסי להפתעתי הוא עדיין עבד על הרכב של הלקוח, תיקן "נזקים" של אנשים אחרים, ברגעים אלו ממש אני מצר על כך שלא צילמתי מספר תמונות כי את מה שאני ראיתי בעיינים אף מתקין לא יצליח להצדיק, גם לא באלף מילים, אני לא אומר שהנזק נגרם על ידך אבל דבר אחד בטוח, אני לא הייתי נותן ללקוח שלי לצאת מהעסק בצורה כזו.

אתה כותב ואני מצטט:

אנו מצרים על פזיזותו של רון,

חבל לנו מאוד שלקוחות לא עוצרים וחושבים מעט,

לפני שכותבים באינטרנט או כל מדיה אחרת.

אני מתכוון גם למנהלי האתר CF,

שלדעתי האישית , לא מגלים את האחריות שנדרשת מהם.

אז אתה יודע מה אני אומר מר חיים היקר? שאתה צריך להצטער אך ורק על הפזיזות שלך, חבל לי שבעלי עסק לא עוצרים וחושבים מעט לפני שכותבים באינטרנט ומשמיצים מתקינים אחרים אשר עושים את עבודתם נאמנה, במקום להגיב לדבריו של רון ברצינות אתה בוחר להתעסק בכיס של "מר יוסי ALPINE", אני רק אומר ואזכיר שלא מזמן העלת פה את נושא לשון הרע, אז בעניין זה אומר שגם רמיזה נחשבת כלשון הרע ובכל מקרה אין זה עניינך כמה מרוויח או לצורך העניין אפילו מפסיד יוסי, אני מניח שאתה אינך רצוי לא בכיסו ולא במיטתו.

סלח לי מר סאונדר היקר אבל שום מילה שתגיד פה לא תחפר על מה שראיתי בעייני.

בכל התגובה שלך לא מצאתי ולא דבר אחד ענייני בנוגע לכל מה שרון אמר:

1.אתה אומר שלא ניסית להוציא את רון ילד אבל הנה שוב אתה בוחר להדגיש את העבודה שהוא "פוחד מאבא".

2.אתה ממשיך להתעקש שרון לא מבין כלום ואני לא רואה איפה הבעיה בזה? אם היה לו את הידע הנדרש אני בטוח שהוא היה עושה את ההתקנה בעצמו, במקום זאת הוא בחר ללכת ל"בעל מקצוע" שיתקן את הנזקים ולא יוסיף חת על פשע.

3.רון לא ניסה להתכחש לטיב ההתקנה שהוא וחברו עשו ולקח אחריות על מעשיו, אני מציע לך ללמוד ממנו.

4.בין אם היו או לא היו רעשי מנוע לפני ההתקנה, כאשר הוא יצא ממך היו רעשי המנוע וזו עובדה, אני מניח שבתור מתקין שלקח כסף על עבודה חלק מהעבודה הייתה לפתור רעשי מנוע, בין אם נגמרו על ידך או בין אם לא.

מר חיים היקר, הצעתי הכנה היא במקום להתעלם מתגובותיו של הלקוח ולנסות להיזכר אם הוא בלס שוארמה או לא תתחיל לקחת אחריות על מעשייך ואולי כך ישארו הלקוחות "שלך" ולא תצטרך לחטט בכיסים של אנשים אחרים.

דני.

פורסם

מר סאונדר ממשיך במריו קבל עם ופורום.

צר לי חיים, אבל ההתכתשות הפומבית הזו מביאה לך יותר נזק מתועלת. די היה לך בתגובה עניינית, מקצועית ולקונית. זה מיותר.

כתבת בהחלט דבר רע. אני מציע שאולי "מר יוסי" יעלה את רשומות המאזנים הכלכליים שלו, רשימת הוצאות מפורטת ומדוייקת - לצד רשימת הכנסות מפורטת ומדוייקת + דפי ח-ן בנק + יומן עבודה חודשי של כניסות רכב לסדנה, רשימת לקוחות מסודרת. כך אולי תוכל, חיים, לישון היטב בלילה..

התחלת טוב, חיים, והערכתי אותך על כך. אני מבין לליבך - טובת העסק מולך ובעיני רוחך אתה מדמיין בסיוטיך עשרות לקוחות שלך נודדים לסדנת ההתקנות ECA של יוסי. זה קשה. באמת קשה לך לחשוב על כך. אבל תתאפק. תתגבר.

פורסם

לא צריך להתרגז,

(למרות שאני חושב שכמה מכם זקוקים לכוס מים קרים ומנוחה קלה).

אין לי כל עניין בכיסו של מר יוסי.

אני עדיין מחזיק בדיעה שפירוק מלא +הרכבה מלאה +פירוק דלתות עולה יותר מ-500 ש"ח

בעסק נורמטיבי שמשלם את מיסיו כחוק.

למי שספקן , כדאי שיקרא את ההודעה שלי שוב.

בתור עיצה לחיים,

אל תעשה את השיקולים של בעל העסק או המוסך, הם עושים אותם בעצמם,

לך יש את הזכות לחפש מקום אחר.

אגב, מר יוסי עושה לך פירוק+הרכבה+טבעות עץ +כיוונים+סנדויצים ב-500 ש"ח ?

מוזר.

כדאי שתסביר למר יוסי (שמשלם את מיסיו כחוק)

ש500 ש"ח ששילמת זה לא הנטו - זה הברוטו .

15.5% מתוך הסכום הולך למע"מ,בערך 78 ש"ח ,

כלומר בידיו של יוסי ייותרו 422 ש"ח לפני מס הכנסה של שלושים ומשהו אחוז,

כך שלאחר ניכויי מיסים ייותרו לו 280 ש"ח,

ומהם צריך להוריד חשמל, ארנונה, בלאי לכלי עבודה, וכו' (כן גם סנדויצים).

הוא מסכים לעבוד ב-500 ש"ח?

אני מכבד ומעריך בעלי מקצוע טובים מכל תחום שהוא, ובוודאי בתחום שאני עוסק בו,

אני מאחל לו בהצלחה עם הלקוחות החדשים שהרויח ביושר.

בברכה.

-

פורסם

אני התרגזתי על רון שנכנס לי לכיס,

..

צר לי חיים איננו מכירים, אבל בחרת בדרך משונה להעריך בעלי מקצוע, כעסת על רון על שנכנס לך לכיס אבל זה לא מנע ממך להכנס בצורה בוטה לכיס של אחר (מה גם שאתה לא מדייק בפרטים), אני מתמקד בעבודותיי וברצון להוציא לקוח מרוצה, ולא בפרשנות ל"עסק נורמטיבי".

לגופם של דברים לא אכנס, רשמיו החיוביים של הלקוח המרוצה שלי מספקים בהחלט.

פורסם

אנו חיים במדינה בה הלקוח מזלזל ברוב המקרים בבעל העסק והיחס הזה מוחזר בצורה מושלמת מבעל העסק כלפי הלקוח.

לצערי - אף אחד כאן לא יודע להעריך (בכל המובנים) מחיר של עבודה.

אין כאן כבוד לפרנסתו של אדם ואין כאן כבוד למעמדו של אדם שכן בעלי המקצועות בארץ זו, הפועלים, נחשבים למעמד הנחות ביותר בעוד עמל ידיהם הוא זה שמחזיק את המדינה על רגליה.

עצוב.

אני מבקר את שמעון מסאונדסטורם בכל אפשרות שיש לי, אני מבקר גם מתקינים אחרים, רבים מהם נחשבים בעיניי חברים - המצב עגום!

מתקין מצד אחד ממש לא חייב לתקן נזק קיים ברכב - אבל במצב כזה צריך להביא לידי ידיעתו של בעל הרכב את המצב הקיים בו ולמען האמת להחתים אותו על מסמך בו הוא מודיע על מודעותו לעניין.

מתקין טוב לדעתי - שלוקח עליו רכב שנעשתה בו התקנה פגומה - צריך לתקן את הנזק התשתיתי שנעשה באם אפשר ואם לא לשלוח קודם כל את בעל הרכב לתקן את הנזק לפני שממשיכים בעבודת ההתקנה.

אין נהלים מסודרים לנושאים כאלה לצערי - אין איגוד למתקיני אודיו ומיגון לרכב שמכתיב את זה עד כמה שידוע לי ואם יש - אין לו שיניים.

לגבי יוסי - אין מילים בפי לתאר את טיבו של האדם שמתחבא מאחורי בעל המקצוע וגם אין מילים בפי לתאר את איכותו של בעל המקצוע.

לגבי יחס של בעלי המקצוע אל הלקוחות - למצוא בעל מקצוע הגון וישר בארץ הזו - מעשה קשה ונדיר וזה נובע מהמילכוד 22 הזה ביחס של לקוח למוכר ומוכר ללקוח בארץ הזו.

אני אמרתי פעם ליוסי ואני גם אמרתי פעם לשמעון - אני לא אעשה אצלכם התקנה, אני אעשה אותה בעצמי מגעיל ככל שיצא - עד שלא יהיה לי כסף לשלם לכם על התקנה ראוייה.

אני לא מעוניין לקבל ריפוד לבניות לרכב או בניות לרכב מאחד משניהם במחיר שהם לא ירגישו מסופקים ממנו - מצטער, מעדיף לעשות בעצמי.

עשיתי את זה פעם אחת, עם הקורות שלי, בעל המקצוע הלך לקראתי ולא ההפך - לא עושה זאת שוב עד שאני לא יכול להרשות לעצמי לשלם סכום הוגן בעד עבודה של אדם. מצטער - זו בושה וחרפה הנטייה הזאת להתמקח על מחיר עד למצב שאחד הצדדים מדליק סיגריה מרוב עצבים. (המחשבות שבטח רצות לו בראש, הפיות של הילדים שהוא צריך להאכיל, הסחורה הטובה שעד שהוא השיג אותה עכשיו הוא צריך למכור אותה במחיר זנות וכו' וכו').

לגבי רוני - עשיתי אצלו את ההתקנה עבור הרכב של אבא שלי - אמרתי לרוני דבר אחד - מחיר על העבודה שלך, אתה מחייב אותנו מחיר מלא! - אני לא יודע עם הוא עשה את זה או לא ואני לא נכנס לא לכיס של אבא שלי ולא לכיס של רוני אבל רוני יעיד שאני אמרתי את הדברים האלה.

לא הייתי מוכן לשמוע מרוני שהוא מוזיל עבור אבא של חבר את עלות העבודה שלו. - אם הוא כן עשה את זה אני מודה לו מקרב לב, אם הוא לא עשה את זה - אני מודה לו על שכיבד את בקשתי. רכיבים אם הלכו לקראתי במחיר אני לא אתווכח, אבל על עבודה, על יזע כפיים - אני לא מוכן לזה. הבן אדם עבד תחת כיפת השמיים יום שלם באחד הימים החמים ביותר של השנה - למה שלא יקח תשלום מלא?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שלום

איך אני משיג את הטלפון של היוסי?!?!

אני מעוניין להתקין מערכת ולאור הביקורות אני מעוניין שהוא יתקין לי אותה....

תודה לעוזרים

פורסם

אין לי כל עניין בכיסו של מר יוסי.

אני עדיין מחזיק בדיעה שפירוק מלא +הרכבה מלאה +פירוק דלתות עולה יותר מ-500 ש"ח

בעסק נורמטיבי שמשלם את מיסיו כחוק.

בברכה.

חיים, אם כך בוא בבקשה ותסביר לנו למה זה כלכך מעניין אותך כמה הוא לוקח? וכמה הוא מרוויח?

ולמה אתה כותב לפחות 3 פעמים ש"עסק נורמטיבי שמשלם את מיסיו כחוק".

אתה רומז למשהו?, אם כך מה שכתבת בהתחלה על תביעת לשון הרע זה קצת אירוני לא?:idea:

---------------------

מישהו העלה חוו"ד שלילית לגבי התקנה אצלך- זכותו.

אתה חבר פורום וביחד עם זאת שמורה לך הזכות להגיב- זכותך.

חברי הפורום רואים את 2 התגובות ויבינו מכך מה שהם רוצים.

לבוא לשנות את פני הדברים על מול בעלי מקצוע אחרים כי לא נראה לך שיש חו"ד שלילית כלפי עבודה שלך- זה ממש לא לעניין.

under construction..

פורסם

אדי, היטבת לתאר זאת. אתה כל כך צודק, דבריך כל כך נכונים ומדוייקים. באמת עצוב שכך המצב.

הייתי רק מוסיף, שכנגזר מהמיקוח ומרצון הלקוח להוריד מחיר בכח, לפעמים מתקין - מחוסר ברירה, "מוזיל" את העבודה, ומשקיע פחות, מה שמתבטא כמובן בתצואה הסופית. הרי אנו לא מצפים מאף אחד שישקיע וישקיע וישקיע - בלי תמורה הולמת. נכון, אפשר לומר לאדם, אם אתה מראש יודע שתוציא עבודה גרועה [שתשקף את השקעת הלקוח] - אל תבצע אותה. אך זה מיופיף לומר זאת, וזה נכון בעיקר כשאתה יכול להרשות לעצמך לבצע סלקציה כזו ללקוחות ולבחור את השמנת.

דא עקא, במצבנו הלא מזהיר, וברצוננו למלאות את הקופה - הלעיתים מצומקת - אנו אוכלים כל דבר. גם לקוח שמוריד אותנו לזנות במחיר - ומקבל תמורה למה ששילם. נכון, אפשר לתת לו יותר ממה ששילם - אבל אף אחד לא חייב לו. זה נטו לארג'יות או טוב לב.

אך מאידך, בעל המקצוע לא יכול להאשים אף אחד זולת עצמו, להשלכות עבודותיו האלו. אם זה ביח"צ גרועים, ואם זה בנזקים ישירים ועקיפים כתוצאה מעבודתו זו. אתה לחוץ קצת? אתה אוכל מה שיש גם במחיר זנות? שא בעצמך בתוצאות.

כמו שאדי אמר, גם אני, לכל בעל מקצוע שנותן לי עבודה, אני לא מוריד שקל. אם אני מראש יודע שעבודה מסויימת אינה בתקציב שלי, אני לא נכנס אליה מלכתחילה, אלא ממתין שהתקציב הדרוש יהיה זמין.

לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שכשאתה מתקשקש על הכסף מראש עם בעל המקצוע, כל הכיף שלו לתת לך אפילו מעט מעבר - לא קיים. לעומת כמובן - אם אתה משחרר בכיף [ואפילו נותן טיפ], בעל המקצוע לפעמים ייצא מגידרו כדי להעניק לך יותר.

לא שווה?

פורסם

צביקה - מי כמוך מכיר את הסיטואציות האלה - גם בתור קניין וגם כנותן שירות.

אני רק יכול לאמר לך שאני גם מכיר דוגמאות אחרות שבנוסף למילכוד הנ"ל מתחברת לה גם כן חוסר הטעמה של מנטליות לנושא ואני מדבר על סאונדסטורם.

נושא כאוב בעיניי שכן מדובר באומן יוצא דופן בתחום הזה - העבודות שלו מפורסמות במגזינים ברוסיה, פשוט מעשי מופת.

אבל הוא איננו מסוגל להתחבר למנטליות הישראלית והתדמית שלו רעה גם בגלל שהודבקה לו תווית לפני זמן רב בפורום וגם משום שהוא בעצם קיבל על עצמו במובן מסויים את התווית הזו והוא מתנהג בהתאם.

הוא לא יתווכח עם לקוח יותר מידי על המחיר אבל הוא גם באמת לא יעשה עבודה טובה ולא יסביר למה - וכאן יש התנגשות עם המנטליות שלנו שבה היה צפוי ממקור החינוך שלו, בארץ המולדת שלו שלקוח שישלם ככה כבר ידע מראש מה הוא הולך לקבל - ישראלים משום מה מופתעים כשזה קורה להם.

מה? איך עשו לי כזאת עבודה ירודה ברכב? הרי שילמתי על התקנה של שני מגברים, שישה רמקולים, HU וחיווט 350 שקל ממיטב כספי... נו באמת...

יום עבודה שלם של אדם שמחזיק בית התקנות שמכיל בתוכו סחורה באמת נדירה.

אני לא עושה ממנו מלאך - חס וחלילה, אני כבר דיברתי איתו כמה וכמה פעמים על הנושא, אבל אני גם מבין את הצד הבעייתי במציאות שאנו נמצאים בה ועוד יותר גרוע - את חוסר ההתאמה שלו למנטליות הישראלית וחוסר היכולת שלו להסתגל אליה.

יוסי לדעתי מבין את זה וזה גם באופי שלו - הוא יודע טוב מאוד שלקוח לא מרוצה זה לקוח שלא חוזר וגם בדרך מונע הגעתם של לקוחות אחרים - אז נכון, עדיף לפרק רכב שלם ולבנות את המערכת מהיסוד ולקחת מחיר רק על ההתקנה שמתווספת לכל עבודת היסוד מאשר לאבד לקוח - ככה בארץ שלנו מרוויחים לקוחות נוספים בסופו של דבר.

זה מה שסאונדסטורם לא מצליח להבין כי זה פשוט בלתי נתפס בעיניו - וזה ברור לי, חבל - אומן ברמה נדירה. ושתבינו אותי - במנטליות של סאונדסטורם - אם יש כבוד הדדי בין שני הצדדים אז גם הוא יתן את הנשמה, אני יודע שיש כאן הרבה שיקפצו וישללו את הדיעה שלי - אבל ההיכרות שלי איתו היא אחרת, הנסיון שלי איתו הוא אחר - הוא חבר והוא מורה בשבילי.

אבל בארץ עם מנטליות נכונה ותקנית - יוסי היה כבר בליגה אחרת לגמרי של רווחיות כלכלית וכך גם סאונדסטורם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

+1 אדי

מסכים עם כל מילה,גם כשלי הציעו מחירים נוחים במיוחד לא היה לי נוח לקבל

הכבוד שווה הרבה יותר מחיסכון של כמה שקלים במיוחד במקרים של עבודה פיזית וסיפוק הלקוח

אבל כמו שאני נותן ומשתדל להיות פייר והוגן עם המתקין אני מצפה לאותו יחס -

אם אני אגלה שהמתקין רימה אותי (ואני נותן דוגמא,לא מישהו שקשור לדיון),שיקר או הפריז במחירים באופן שחורג מגבול הטעם הטוב

זו תהיה הפעם האחרונה שהוא יראה אותי או מישהו מטעמי

יחס וכבוד הדדי וכולם מרוצים

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
מר יהודה.

אני שמח שאתה יודע שיש מתקינים בפורום , זה לא מנחם.

זה רק מוכיח את הרמה הכללית .

משהו אחד שאתה לא מבין , ואני אשתדל להסביר בשפה קלה , האנשים האלו באו מתוך הפורום וכולם התחילו מאההבה לתחום ואז ניסו להרוויח , זה לגיטימי

כדאי לעצור את התופעה.

לא שופכים את התינוק עם המיים , לכולם יש המון ידע שאין לרבים מהמתיעצים כאן , צריך בהחלט להבין שיש להם אינטרס , אבל לא למנוע מהם להגיב , ובנתיים אני רואה שרובם שומרים על גבולות סבירים מאוד , והם שומרים על זה ללא משמעת של מנהלי הפורום (או לפחות לא משמעת נראית ) אני מכיר את זה מפורומים אחרים ושם זה יותר גרוע

לא רמזתי דבר.

מה שכתבתי כדלקמן:

יש לי עסק,

עשיתי חישוב כללי למחיר של 500 ש"ח להתקנה ממוצעת

מהם נותרים כ60% נטו :

לא כתבתי דבר רע,

אני פשוט לא מבין איך אפשר לשלם מיסים , להחזיק עסק ולעבוד 8 שעות תמורת 500 ש"ח.

עצם זה שהכנסת את נושא המס הוא רמיזה , ובבקשה אל תיתמם , ולגבי איך , אני לא נכנס לכיס שלו בדיוק כמו שאני לא נכנס לכיס שלך

אני התרגזתי על רון שנכנס לי לכיס,

ואני עדיין לא מבין איך אפשר גם לעבוד 8 שעות,

וגם לשלם מיסים כחוק.

מסתבר שאפשר , במיוחד אם עדיין בוערת בך אהבה לתחום , וזה לא נהפך לקריירה

מצטער, נשגב מבינתי.

נ.ב.

מר יהודה היקר,

אתה יכול להאמין לכל מי שאתה רוצה.

אבל כדאי שתבין 2 דברים:

1.אם היה שמץ של אמת בהודעה של רון,

לא הייתי טורח לכתוב תגובה.

2. כדאי שתקרא מה ששורלק כתב- חובת ההוכחה היא על רון .

אני מסכים שחובת ההוכחה על רון , אבל אתה מכיר את המשפט הידוע "בכביש אל תהיה צודק אלא תהיה חכם" , אותו דבר לגבי התקנות , בזמנו הבזיון הזה לא היה קורה אצלכם , היום זה קורה

..

ואני חושב שכדאי שתחשוב טוב למה זה קורה .

ואני אומר כאן עוד דבר אחד , אני מכיר את תחום האודיו הבייתי מספיק זמן , ואת תחום האודיו לרכב כבר כמה שנים , אני לא מומחה , ובהתקנות אני 0 מושלם , אבל אני כבר מכיר את כול מה שהולך בתעשיה הזו , ואני יודע היטב מתי משהו הוא משהו מנצח ומתי הוא בינוני ומתי הוא גרוע , וזה למרות הניסוחים השיווקיים , משהו קורה אצלכם , ועדיף שאם תוכל תעשה בדק ביית .

וזה למרות העובדה שברור לי ללא שום של ספק שרון מזווית הראיה שלו ואתה מזווית הראיה שלך רואים מציאות טעונה בתור שהשני משקר , ואני מאמין ששניכם אומרים את האמת . מה שאני מנסה להסביר שאם תנסה באמת להסתכל מהזווית שלו , ולשים את עצמך במקומו , ולדמיין עצמך כשהתחלת אתה תבין לבד למה הוא חושב מה שהוא חושב , ואיך בדיוק "הרווחת" את זה

בברכה יהודה

פורסם
אנו חיים במדינה בה הלקוח מזלזל ברוב המקרים בבעל העסק והיחס הזה מוחזר בצורה מושלמת מבעל העסק כלפי הלקוח.

לצערי - אף אחד כאן לא יודע להעריך (בכל המובנים) מחיר של עבודה.

אין כאן כבוד לפרנסתו של אדם ואין כאן כבוד למעמדו של אדם שכן בעלי המקצועות בארץ זו, הפועלים, נחשבים למעמד הנחות ביותר בעוד עמל ידיהם הוא זה שמחזיק את המדינה על רגליה.

עצוב.

אני מבקר את שמעון מסאונדסטורם בכל אפשרות שיש לי, אני מבקר גם מתקינים אחרים, רבים מהם נחשבים בעיניי חברים - המצב עגום!

מתקין מצד אחד ממש לא חייב לתקן נזק קיים ברכב - אבל במצב כזה צריך להביא לידי ידיעתו של בעל הרכב את המצב הקיים בו ולמען האמת להחתים אותו על מסמך בו הוא מודיע על מודעותו לעניין.

מתקין טוב לדעתי - שלוקח עליו רכב שנעשתה בו התקנה פגומה - צריך לתקן את הנזק התשתיתי שנעשה באם אפשר ואם לא לשלוח קודם כל את בעל הרכב לתקן את הנזק לפני שממשיכים בעבודת ההתקנה.

אמת

אין נהלים מסודרים לנושאים כאלה לצערי - אין איגוד למתקיני אודיו ומיגון לרכב שמכתיב את זה עד כמה שידוע לי ואם יש - אין לו שיניים.

לא צריך איגוד , צריך להיות בנאדם הגון

לגבי יוסי - אין מילים בפי לתאר את טיבו של האדם שמתחבא מאחורי בעל המקצוע וגם אין מילים בפי לתאר את איכותו של בעל המקצוע.

ממה שנראה מעל דפי הפורום , ומבלי להכירו אישית נראה שאתה צודק

לגבי יחס של בעלי המקצוע אל הלקוחות - למצוא בעל מקצוע הגון וישר בארץ הזו - מעשה קשה ונדיר וזה נובע מהמילכוד 22 הזה ביחס של לקוח למוכר ומוכר ללקוח בארץ הזו.

אני אמרתי פעם ליוסי ואני גם אמרתי פעם לשמעון - אני לא אעשה אצלכם התקנה, אני אעשה אותה בעצמי מגעיל ככל שיצא - עד שלא יהיה לי כסף לשלם לכם על התקנה ראוייה.

נראה לי שאתה ואני צריכים להיות תאומים כי ההרגשה זהה , אבל אני חייב להודות שאני לא רוצה אותך בתור תאום שלי , אני לא צריך עוד אחד כמוני בעולם :lol:

אני לא מעוניין לקבל ריפוד לבניות לרכב או בניות לרכב מאחד משניהם במחיר שהם לא ירגישו מסופקים ממנו - מצטער, מעדיף לעשות בעצמי.

עשיתי את זה פעם אחת, עם הקורות שלי, בעל המקצוע הלך לקראתי ולא ההפך - לא עושה זאת שוב עד שאני לא יכול להרשות לעצמי לשלם סכום הוגן בעד עבודה של אדם. מצטער - זו בושה וחרפה הנטייה הזאת להתמקח על מחיר עד למצב שאחד הצדדים מדליק סיגריה מרוב עצבים. (המחשבות שבטח רצות לו בראש, הפיות של הילדים שהוא צריך להאכיל, הסחורה הטובה שעד שהוא השיג אותה עכשיו הוא צריך למכור אותה במחיר זנות וכו' וכו').

צודק במאה אחוז , אבל מאידך כשאני בא לבעל מקצוע , אני תמיד לא מתמקח בגלל זה , אבל תמיד מתגנבת לי לראש , שאיכשהו יצאתי פראייר , ושילמתי מחיר מופקע שהוא לא היה מעיז לבקש ממישהו אחר . איכשהו הם מזהים את הישרות הזו ונותנים לי הרגשה שהם מנצלים אותה לרע

לגבי רוני - עשיתי אצלו את ההתקנה עבור הרכב של אבא שלי - אמרתי לרוני דבר אחד - מחיר על העבודה שלך, אתה מחייב אותנו מחיר מלא! - אני לא יודע עם הוא עשה את זה או לא ואני לא נכנס לא לכיס של אבא שלי ולא לכיס של רוני אבל רוני יעיד שאני אמרתי את הדברים האלה.

לא הייתי מוכן לשמוע מרוני שהוא מוזיל עבור אבא של חבר את עלות העבודה שלו. - אם הוא כן עשה את זה אני מודה לו מקרב לב, אם הוא לא עשה את זה - אני מודה לו על שכיבד את בקשתי. רכיבים אם הלכו לקראתי במחיר אני לא אתווכח, אבל על עבודה, על יזע כפיים - אני לא מוכן לזה. הבן אדם עבד תחת כיפת השמיים יום שלם באחד הימים החמים ביותר של השנה - למה שלא יקח תשלום מלא?

כול הכבוד , לא ידיעתי עד עכשיו כמה אתה בנאדם טוב , וטוב שזה מתגלה (זה לא שלא הערכתי אותך, אבל תמיד אפשר להעריך יותר :lol:)

בברכה יהודה

פורסם

לדעתי הדבר הראשון שחסר בארצינו הקטנטונת הוא תודעת שרות !

רק בתקופה האחרונה עסקים וחברות החלו להבין את המשמעות של תודעת שרות גבוהה, והיכולת לא לנצל אדם שאינו בקיא בתחום שבו הוא מעוניין לקבל שרות. לכל אדם ישנם תחומים שבהם הוא בור ואינו מסוגל לעשותם ברמה הנדרשת. אך אין זה אומר כי בעלי המקצוע צריכים "לדוג" את אותם חסרי הישע. אותה אישה מבוגרת שאינה מבינה בתיקון השקע או תקלות פשוטות במכונת כביסה לא צריכה לקבל יחס מחפיר ולשלם סכומים מובקעים בעבור ניקוי מגעים.

בתחום החשמל והרכב קיימת נטיה לעשוק את הלקוח וכתוצאה מכך כאשר מגיע לקוח שבאמת צריך להבין את כמות העבודה הכרוכה בהתקנת מערכת לרכב הוא כבר בטוח כי אותו בעל מקצוע עושק אותו וגובה מחיר שאינו ראלי.

אנו חייבים להבין כי לא יתכן שהחלפת רגש במקום נגיש תעלה סכום מופקע של 850 ש"ח אך שעות העבודה שאותם צריך המתקין לעבוד על מנת להוציא עבודה ברמה מספקת בהחלט שווים כ 150 ש"ח לשעת עבודה ברוטו.

ומכאן יוצא הדבר השני שראציתי להעלות והוא, היכולת להעריך עבודה טובה וכמה היא שווה.

ולכן אנו חייבים להבין את שני צידו של המטה ולדעת כי הלקוח הישראלי אינו לקוח אמריקאי, שאותנו לא "דופקים" ושאנחנו לא מוכנים לצאת פראיירים ומכאן יוצא שבעלי העסקים המקצועיים יצרו מאין סטיגמה של גנבים!

ורוב האנשים אינם יודעים את ערכה של עבודה טובה, או לחילופין רכיבים איכותיים, ואפילו אין הם מסוגלים לדעת כי התמורה הייתה שוות ערך להשקעה שהשקיעו.

ועל כך בעלי המקצוע יצתרכו להשקיע בהסברה כי עבודה ניתן לבצע עבודה איכותית אך ישנו מחיר לכך, ושהבחירה תיהיה בידו של הלקוח. ואם בעל עסק יסביר ויעמוד על כך שעבודה איכותית עולה כסף אולי הלקוח יוכל גם הוא לשנות את דעתו על כך ש"דופקים" אותו.

אין מחירון לכל עבודה שנעשת, ולכן הלקוח אינו מסוגל לדעת כי התקנה של 300 ש"ח אינה משתווה להתקנה של 1000 ש"ח.

כי מבחינתו של הלקוח (זה שאינו מבין במקצוע) שניהם התקנות באותה המידה, בזו שומעים וגם בזו שומעים.

אז מה בעצם האבדל?!

אז בואו לא נשכח שללא ידע הכל ניראה לנו לא הגיוני (למה אני צריך לשלם על שיעור פרטי 120 ש"ח לשעה?! - ידע = כסף)

שאם היה לנו את אותו הידע לא היה לנו הצורך לרכוש את השרות הנ"ל, ולפיכך ישנה עלות לחוסר ידע.

לסיכום העסקים צריכים לעבוד על ההסברה ותודעת השירות (ולא להתעסק במה אכל הלקוח ומתי הוא בא אלה לדעת לשרת את הלקוח ולא לדחות לקוח זול אל מול לקוח יקר או ריווחי יותר כי באותה המידה יכול הלקוח הזול להיות הממליץ ללקוחות כבדים מאוד, וכן לקבוע עם לקוחות כמו שקובעים תור לרופא כך גם למתקין בכדי שכל לקוח יקבל את השירות הטוב ביותר!)

ומאידך גיסא הלקוח חייב להבין כי לכל אחד יש מיקצוע וכמו שאנחנו לא לוקחים תרופות או נכנסים לניתוח כך סתם על דעת עצמינו, אנו הולכים לבעל מיקצוע מאחר ואנו מבינים כי אם אנחנו נעשה זאת בעצמינו זה לא יצא אותו הדבר או לחילופין זה בזבוז זמן שהוא שווה ערך לכסף. ולפי כך אם אתה לא מעוניין לשלם - עשה זאת בעצמך! לא מסוגל - שלם!

AUDI A3 2.0t FSI DSG

• תוכן חדש...