Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם מה שכתבת אני מסכים, בכפוף לתיקונים הטיפה פדנטיים של falou. הוא צודק בכך שנטיתה של מכונית בעלת הנעה אחורית להיגוי יתר מצומצמת למשך היציאה מהפניה בלבד, והיא לא מעידה על הנטיה הכללית של המכונית.

זה בסדר, כבר מזמן התרגלתי לזה שתמיד יהיה כאלה שינסו להראות כמה הם חכמים ע"י תיקון אובססיבי של כל מה שאומרים.

ברור שהנטיה של מכונית הנעה אחורית להיגוי יתר מצומצמת למשך היציאה מפניה, למה מתי זה יקרה, כשהיא יוצאת ברמזור ירוק?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל מקרה לגופו.

יש מכוניות הנאה קדמית מהנות יותר מהנאה אחורית, וההפך.

רוב המכוניות הספורטיביות המהנות לנהיגה שנהגתי בהן, היו בעלות הנעה אחורית.

במכוניות עם הספקים גבוהים במיוחד - להנעה קדמית חסרון.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
ברור שהנטיה של מכונית הנעה אחורית להיגוי יתר מצומצמת למשך היציאה מפניה, למה מתי זה יקרה, כשהיא יוצאת ברמזור ירוק?

ברור למי?!

לפותח השרשור?

אני בספק...

שוב, מה שכתבת זו שגיאה מהתחלה עד הסוף.

הסברתי למה, נימקתי ונתתי דוגמאות.

זו לא חוכמה, זה ידע.

דרך אגב, את היגוי היתר הכי מפחיד שלי במכונית הנעה אחורית קיבלתי ביציאה מרמזור ירוק בדיזינגוף, אבל זה בטח בגלל שהחוכמה שלי לא תואמת את הידע...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ההבדל העיקרי הוא היגויי באמצעות דוושה , או ביתר דיוק שליטה בהיגויי היתר באמצעות שני כלים בעוד שבהנעה קידמית

רק ההגה משתתף בחגיגה .

כל עוד מדובר בנהיגה על גבול האחיזה ומתחתיה,מכונית הנעה קידמית טובה כמו 306GTI תאפיל על לא מעט טהורות גזע .

ד.א בזמנו כשר.א בחן בצרפת את ה 205GTI 1.9 שאך יצאה לשוק, הרושם מהמכונית היה עז עד כדי כך שטען כי בכביש מפותל היטב לא יהיה יתרון לקונטאש ,פרארי או פורשה.

פורסם
בעוד שבהנעה קידמית רק ההגה משתתף בחגיגה.

זה לא רק שלא מדוייק, זו שגיאה גסה. היגוי יתר תמיד מתקנים עם האצה. ההבדל הוא באופן בו מאזנים בין ההיגוי להאצה (דורש יותר מיומנות במכונית הנעה אחורית, בייחוד חזקה) לשם תיקון היגוי היתר, אבל ללא העברת משקל לאחור אין תיקון יעיל.

פורסם

ד.א בזמנו כשר.א בחן בצרפת את ה 205GTI 1.9

זה היה ג'רמי קלרקסון. התכוונת לרוני אהרוניביץ או לג'ורג' כשר ? מה שכתבת מתפרש כ:

דרך אגב בזמנו כשר (ג'ורג').

וגם כשר.א יכול להיות כשרוני אהרונוביץ.

ב-205 שלי הגעתי לרמת מיונמנות די טובה, סיבובים רבים היו נלקחים בהיגוי יתר כשהשליטה מתבצעת עם דוושת האוץ בלבד ללא סיבוב ההגה.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

לא הבהרתי כנראה :

נכון , היגויי יתר מתקנים עם האצה ,אבל בהנעה קידמית ההשפעה שונה , התיקון בעזרת הדוושה נעשה לקראת סוף ההחלקה

כשאתה מגיע לנקודה בה אתה רוצה "ליישר" את הרכב , ואילו בהנעה אחורית אתה יכול להשתמש בדוושה במינונים שונים מוקדם יותר.

סרוניס ...ר.א =רוני אהרונוביץ, קשה לי להאמין שענק גרמני בגובה מעל 2 מטר הצליח להדחק ל 205 .

פורסם

פאולו, הניסיון שלך על הנעה אחורית מסכם ב-325 קופה ?

כי אתה אומר כמה דברים לא מדוייקים. למשל, לא כל היגוי יתר מחייב להאצה לתיקונו.

הרבה מכוניות הנעה קידמית לא נופלות ממכוניות הנעה אחורית, ואף מתעלות

אבל הפואנטה!, שהסוג ההנעה עצמו, הוא חיסרון אדיר, לא הרכב עצמו.

פורסם

סרוניס

והפעם אתה מתכוון לסקורניצקי רונלדיו, או אֵלַי ? רז ?

קשה לי להאמין שענק גרמני מעל 2 מטר הצליח להדחק ל 205 .

גם אהרונוביץ לא צנום ולא נמוך.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
כי אתה אומר כמה דברים לא מדוייקים. למשל, לא כל היגוי יתר מחייב להאצה לתיקונו.

נכון.

אם אתה בעלייה כוח המשיכה יעשה את העבודה. אם אתה איטי מספיק, אובדן המהירות יחזיר בסוף את האחיזה (עם או בלי היגוי). אם אתה על קרח (או משטח החלקה), לא מתקנים עם האצה (כי כל האצה מובילה לאובדן אחיזה). אבל התיקון הקלאסי הוא עם גז.

לא הבהרתי כנראה :

נכון , היגויי יתר מתקנים עם האצה ,אבל בהנעה קידמית ההשפעה שונה , התיקון בעזרת הדוושה נעשה לקראת סוף ההחלקה

כשאתה מגיע לנקודה בה אתה רוצה "ליישר" את הרכב , ואילו בהנעה אחורית אתה יכול להשתמש בדוושה במינונים שונים מוקדם יותר.

זה יותר נכון.

התיקון בהנעה אחורית מורכב יותר וצריך להתחיל מוקדם יותר, אבל אפשר להמשיך איתו בהחלקה ולשלוט בה. בהנעה קדמית היכולת הזו מוגבלת עד לא קיימת.

פורסם

תמיר-

1. מפליא אותי שאתה אומר שראית את כל המירוצים. מי שרואה את כל המירוצים בטח יודע שלמכוניות WTCC יש 270-280 כ"ס (שזה ימבה) על 1100 קילו (שזה נאדה למכוניות סלון). ומי שראה את כל המירוצים יודע שסיאט כיכבו במבול שירד ביפן לפני שבועיים או מתי שזה לא היה, בתנאים אידאלים להוכחת כל מיני טענות פיזיקליות (לדוגמא, טענה שאומרת שמשקל עובר אחורה בתאוצה ולכן המכונית תגיע למגבלת האחיזה ולא תוכל לנצל את מלוא הספק המנוע וכו').

מה לעשות שהמציאות מראה שהכל תלוי בסטאפ. את המגבלות של הנעה קדמית ניתן לעקוף, בדיוק כשם שניתן לעקוף את מגבלות ההנעה האחורית. ובוא לא נתבלבל - אתה טוען שלהנעה אחורית יש יתרון על הנעה קדמית. אני לא טוען את ההיפך ממך, אני טוען שלאף אחד מהם אין יתרון חד משמעי, ושזה תלוי במכונית ובספורט.

2. הסיבה שלמכונית פורמולה 1 יש הנעה אחורית היא זהה לסיבה שאין להן גראונד אפקט ושהכנפיים לא מחוברות לנאבות במקום לשלדה. זה לא קשור למה יותר טוב, אלא למה כתוב בתקנות.

3. האינדי מאוד קשור לעניין משום שזו עובדה היסטורית. הצגתי מספר דוגמאות בהן הנעה קדמית היוותה יתרון. ואגב, לא ברור לי למה אתה "דיברת על מירוצים עם הרבה פניות". מי הגביל את הדיון לסוג מסויים של ספורט ומתי זה קרה? שנית, אם כבר העלת את זה, מירוצים אובליים זה ספורט מצויין כדי לבחון דברים כאלה, יש מלא פניות. שלישית, זאת בכלל היתה דוגמא למכונית הנעה קדמית מסוכנת במיוחד, כתשובה לכך שאמרו שמכוניות הנעה קדמית הן פחות מסוכנות, בלי קשר לדיון איתך.

4. הבנתי מה זה פיזיקלית. תודה שהסברת לי. ומה לעשות שאני לא מסכים איתך. אני וסיאט ווקסהול והונדה ושברולט (הההההה לוקח נשימה) ומאזדה ופיג'ו ורנו וסקודה וכו'.

E dekel-

1. כתבת הרבה מאוד, אבל כמעט הכל נאמר פה כבר לפני. הקישור שמציין את התקנות לא מדוייק בכלל. מכוניות WTCC הן בתקן S2000, ואם תסתכל שם תראה שמשקלי המינימום תלויים גם בסוג תיבת ההילוכים שברכב. אני מציין זאת כדי להבהיר כמה מזערית ההשפעה של 30 קילו (שאפשר כמובן למקם אותם איפה שנוח). האם אתה טוען עכשיו ש-30 קילו עלובים מגשרים על הפער האדיר שבין הנעה אחורית והנעה קדמית? אם כך כנראה שהפער שדיברת עליו לא כ"כ גדול...

2. העובדה היא שניתן לכייל מכוניות הנעה קדמית כך שיוכלו להתמודד עם מעבר המשקל אחורה יפה מאוד, כשם שניתן לכייל מכונית הנעה אחורית להתגבר על הנטיה שלה לצאת. למשל ככה:

supermightyminizk1.jpg

w800.png

אגב זה רכב של 400 ק"ג.

כל כמה זמן מגיע מישהו ומציין שהגבול של מכוניות הנעה קדמית הוא X כ"ס. לדעתי מה שקרה זה שקלארקסון אמר פעם שהגבול העליון הוא 200 כ"ס, כולם קנו את השטות הזאת, ומאז כל פעם יוצאת מכונית עם יותר כוח שנוסעת יפה מאוד, ואנשים מגמישים את עצמם בהתאם :lol:

להנעה קדמית אין גבול עליון, כשם שלהנעה אחורית אין גבול עליון. אלו שטוענים שיש גבולות הם אלו שדוחפים את הדוושה עד הסוף ומתפלאים למה יש תת היגוי (במילים אחרות קניבלים שלא יודעים לנהוג - קלארקסונים למיניהם). והרי ברור שגם במכונית הנעה אחורית אי אפשר לעשות את הטריק הזה, ושפחות או יותר שום פניה בפורמולה 1 אי אפשר לקחת פלאט אאוט, למעט האו רוז' בספא, פניה 8 באיסטנבול ועוד כמה. אז בשביל מה כל הכוח הזה? אולי פשוט נכריז שהגבול העליון המוחלט להנעה אחורית הוא 200 כ"ס? מה לא?

:?

פורסם

פאולו- גם לא מדוייק.

אי אפשר לאמוד את זה בכתב, אלא מעשית בלבד.

אבל לצורך העניין והדיון, זה יותר קשור לכמה חריף ההיגוי יתר, ומהירות תזוזת הזנב.

שוב, לא משהו שניתן לכתוב עליו חוברת הפעלה להיגוי יתר, רק מעשית ניתן להבין.

יש היגויי יתר שמספיק לתת לרכב להתיישר מעצמו בצורה מושלמת, ויש כאלה שלחיצה על הברקס תניב יותר תוצאות. יש המון סוגים של היגוי יתר.

אגב, היגוי יתר הכי מפחיד ביציאה מרמזור? :shock:

SE7EN- אמרת הרבה דברים נכונים, אבל שוב, זה שאלה של סטאפ.

המכוניות הנעה קידמית ב-WTCC מכויילות להמון היגוי יתר כדי לפצות על סוג ההנעה. למסלול אין חיסרון ממשי, חוץ מאולי בגשם,

ששם הן מתקשות להאיץ מספיק מוקדם ביציאה מהסיבוב, שכן האף נוטה להמשיך קדימה.

לכביש ציבורי העניין שונה לגמרי, מאוד קשה לשלוט בהנעה קידמית שמכויילת למסלול בגלל הנטייה החזקה להיגוי יתר, והכביש הציבורי לא תמיד צפוי כמו במסלול.

הנעה קידמית שמכויילת ככה, נוטה להוציא זנב בקלות עם העברת משקל קלה אפילו.

עם אחורית ניתן להשיג איזון כמעט מושלם או מושלם, בתנאי מסלול או לא.

ככה שאין הרבה קשר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...