Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעבר לטכניקת דריפטינג בלימה תוך כדי החלקה יכולה להציל אותך בהרבה מאוד מקרים.

בסוף ההודעה אני יפרסם לינק לסירטון של אח שלי מחליק בכיכר ומסיים את ההחלקה בברקס יחסית חזק.

אין כן ולא פשוטים בנושא של איבוד אחיזה, הרבה מאוד תלוי במשטח (אספלט) ובמהירות שלך.

אני יכול להגיד לכם שהחלקה במהירות של 50, 60 קמ"ש על אספלט איכותי אפשר ללא בעיה לסיים בעזרת ברקס.

ובעניין של אספלט לא איכותי ומחליק, עדיין אפשר להאט את ההחלקה עם ברקס עדין ומתמשך, במצבים כאלו הדבר היחידי שחשוב שלא תעשה זה, פרובקציה מכוונת. אל תיתן ברקס במכה, אל תיתן גז במכה, הדבר היחידי שמותר לך לעשות ממש מהר זה תיקון עם ההגה.

בכללי אין מקרה כולל אחד, הכל תלוי בגורמים המשפיעים באותו הרגע.

יצא לי אישית כמה פעמים להחריף בכוונה את היגוי הייתר לכדי ספין, רק בשביל להימנע מפגיעה בעצם כלשהו (מדרכה וכו').

תכלס ל99 אחוז מהאוכלוסייה אין שום נסיון בהחלקה כלשהיא ואין להם שום מושג איך להתמודד עם מצב כזה ועל זה, נכון להגיד בבתי הספר ללחוץ במיידיות על הברקס, כדי שלפחות המכה שהם ייקבלו בסוף תהיה משמעותית פחות מסוכנת!

דריפטינג, מבחינתי, אינו שונה מלוליין בקרקס. אתה מתאמן הרבה בסביבה סגורה, רוכש טכניקה ולומד לבצע את מה שהתאמנת עליו בצורה קרובה למושלמת. אתה גם מרשים את הקהל שמסביבך, אולי אפילו מקבל קצת מחיאות כפיים.

ועכשיו מה? מה זה שווה מחוץ לקרקס?

אף אחד לא התווכח על כך שבלימה תוך כדי החלקה היא פרק חשוב בהלכות נהיגה, אבל מה זה קשור ליכולת הדריפטינג?

אתה לוקח מקרה קיצוני של החלקה על אספלט מאוד איכותי, עם נהג שכבר התנסה בהחלקות - ומשליך אותה לחיי היום יום בכבישים ציבוריים (ועוד טורח לספר לנו כמה גיבור היית שנמנעת ממפגש עם מדרכה בזכות ספין?).

תעשה לי טובה - אתה מתבטא כאן כמו ילד קטן, וחושב שמיומנות זו או אחרת תציל אותך - וגרוע מזה, שוכח שאחרים, עם קצת פחות נסיון ממך, קוראים אותך גם ועלולים לחשוב שאלה דברי אלוהים חיים.

אם היה כאן מסלול מסודר, בו יכולת לחלוק (עם אלה שקוראים אותך) את כשרונותיך הברוכים ולהעביר למישהו מקצת מנסיונך - אז מברוק.

מכיוון שאין כאן מסגרת כלשהי - וברור שיהיו לא מעט שיתלהבו למקרא הדברים וירוצו לנסות את זה בכבישים פתוחים (לא מאמין? חפש כאן שרשורי דריפט שנמצאים למכביר) - מן הראוי שתצנן מעט את ההתלהבות שלך מעצמך, ותחשוב גם על ההמלצה הראוייה לפותח השרשור, ולשכמותו.

יהודה - לשאלתך,

מה מייצג מכונית ספורט?

אענה לך בשאלה אחרת. מה מייצג שחייה מהירה? חתירה, נכון? מה מלמדים ילדים שרק התחילו לשחות? חתירה? בחיים לא.

מלמדים אותם לשחות בסגנון הקל יותר, הטבעי יותר כדי שישלטו בגופם קודם כל, ואז - אחרי שהם צפים בכוחות עצמם - עוברים לסגנון מהיר יותר.

מעטים הם האנשים שעברו את מערכת לימוד הנהיגה בארץ - שיש להם מושג מה הם עושים ליד ההגה. בגיל 17-18, גם אם יש לך מושג (ולשמחתנו, אפשר היום ללמוד לנהוג קצת יותר טוב מאשר רק לשבת ליד כסא של רכב עם כובע "ל" על גגו) - רוב הסיכויים הם שיש לך גם דם חם יותר, ואם אתה אוהב את האנדרנלין שמגיע עם נהיגה מהירה - גם תנסה להגיע יותר ויותר רחוק.

אתה באמת חושב שעדיף למישהו להתחיל ללמוד שליטה ברכב - על כביש ציבורי - עם רכב שיש לו פוטנציאל גדול יותר להסתבכות כאשר הנהג יגזים? חשבת אולי למה חברות הביטוח "קורעות" נהגים חדשים וצעירים? כי סטטיסטית, אין להם שמץ של מושג מה הם עושים על הכביש, אבל הם בכ"ז מנסים - וגומרים בד"כ על עמוד, מדרכה או מכונית אחרת. רוצה להתווכח על זה? שאל את סוכן הביטוח שלך.

להמליץ למישהו להתחיל ללמוד לנהוג נהיגה ספורטיבית עם מכונית ספורטיבית ככל האפשר - במצב הנתון בישראל - זה כמו להמליץ למישהו ללמוד שחייה בהתכתבות בים התיכון בדיוק בעונת המערבולות (ולצורך העניין, גם מכונית ספורטיבית עם הנעה קדמית היא מתכון לצרות, לא כל שכן הנעה אחורית).

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא דיברתי על דריפטינג ספציפית כל ההודעה שלי הייתה בנושא היגוי ייתר ובלימה, כולכם רשמתם פה תיאוריות שאף אחד מכם אף פעם לא יישם ולא בדק.

באופן אישי אני יכול להגיד שאותם אימונים הצילו אותי לא פעם כאשר נקלעתי למצב שלא הייתי מוכן לו.

אבל לא חשוב נגיד שרשמת את זה מבלי לחשוב על מה באמת אתה רושם, כי הרי כולנו כבר יודעים שאתה מנסה לחרחר מלחמות אנטרנטיות בכל פורום שאתה רק מגיב בו.

אני קישרתי לסרט בגלל שנכון לעכשיו הוא הסרט היחידי שיש לי שמראה שאפשר לעצור החלקה גם אם ברקס חזק במכונית הנעה אחורית וכל התיאוריות שזרקתם פה באוויר על ספינים הם בסך הכל תאוריות שלא מתחשבות בשום גורם משפיע!

אתה יודע אני קורא תוך כדי שאני כותב את התגובה שלך ולא מבין בכלל מאיפה הבאת את השטויות האלו?

אני נתתי המלצה לרכב הנעה אחורית??

אני דיברתי על דריפטינג בכלל????

אני בסך הכל דיברתי על מצב מסויים! ואמרתי שכל מקרה לגופו, יש הרבה גורמים שמשפיעים על ההחלטה אם ללחוץ ברקס בזמן החלקה או לא. לבוא ולהגיד שזאת "התאבדות" (ואני מגזים בכוונה) זאת שטות גמורה.

מסלול מסודר? על מה אתה מדבר? אתה אומר שעד שלא יהיה חוק ספורט מוטורי אנשים צריכים פשוט לזנוח את האהבה והתשוקה שלהם לנהיגה? תתעורר וצא מהסרט זאת המדינה שאנו חיים בה, ואם מישהו יקרא את מה שכתבתי וינסה ליישם את זה במגרש סגור באופן בטיחותי אז מצויין, עשיתי יותר טוב ממה שהממשלה שלנו עושה בלימוד נהיגה!

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

הסיפור שלי מתבקש פה.

אחרי שהוצאתי רשיון נהיגה וכולי מרץ, התלהבות ,אדרנלין והידיעה שאני נהג מעולה כי קראתי את כל הגיליונות של "טורבו" ז"ל,יצאתי עם חבר לנסיעה באוטו של גיסי -VW DERBY הנעה קידמית, נפח 1050,כשרוחב ארבעת הצמיגים יחד שווה לרוחב צמיג אחד במשפחומטית ממוצעת של היום...

נכנסתי לסיבוב ליד כפר הבפטיסטים מהר עם תת היגוי חזק ומהפניקה אחרי שעזבתי גז והאוטו התחיל להתיישר נגעתי בברקס,דבר שגרם להיגוי יתר יפהפה והחלקה לנתיב הנגדי וממנו ירידה לשדה. מכיוון שביצעתי נעילה נגדית של ההגה לא עשיתי ספין.

יופי תיאורטית ידעתי מה לעשות ואפילו ביצעתי הלכה למעשה. מה שהיה חסר לי -נסיון.

לפותח השירשור,כל מכונית ספורט תיתן לך טונות של הנאה אבל אל תמהר- תילמד.

היום הרבה יותר קל ממה שהיה בזמני מכיוון שהיום אפשר לעלות על מסלולי קארטינג וללמוד מיומנויות נהיגת חירום בסיסיות במחיר אפסי ובתנאי בטיחות מקסימאליים,אגב לקארטינג יש הנעה אחורית.

פורסם

מה שתום אמר :mm_yeah::mm_yeah:

מכיוון שביצעתי נעילה נגדית של ההגה לא עשיתי ספין.

יופי תיאורטית ידעתי מה לעשות ואפילו ביצעתי הלכה למעשה. מה שהיה חסר לי -נסיון.

מצטער לבשר לך, אבל גם תיאורטית לא ביצעת את הפעולה הנכונה.

(לא נכתב כביקורת חלילה אלא כנקודה למחשבה).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

???

התחת של האוטו נזרק ביצעתי נעילה נגדית - מה לא נכון?

בכל מקרה צברתי נסיון מאז,אפילו דריפטים עוד לפני שהמושג היה קיים,בעזרתה האדיבה של סיירה 2ליטר עם שיפורים קלים ומעגל תנועה קטן .

פורסם

למה (לדעתך) הזנב הלך לטייל ?

(תשובה נכונה לשאלה תזכה אותך בתשובה למה נעילה נגדית היא רק חלק מהפיתרון, והיא החלק הפחות חשוב שבו).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ידידי ,אני אחדד את הנקודה שפיספסת :היה לי רישיון בערך שבועיים וחשבתי שאני יודע הכל כשבעצם לא ידעתי כלום,זאת הנקודה .

העובדה שנכנסתי מהר מדי (ליכולת שלא היתה לי) שנגעתי בברקס באמצע הסיבוב ועזבתי גז ושאר השטויות שעשיתי רק מחדדת את הרעיון שכאשר אתה צעיר ללא נסיון אבל עם המון המון רצון וצורך להוכיח, השגיאות שתעשה יכולות להיגמר רע מאד.

ומה הקשר לשירשור? פותח השירשור צעיר,ללא נסיון ועם המון רצון. ולא רק שאין לי כוונה לצנן את התלהבותו להיפך -רק מומלץ לרכוש נסיון מסלול (קארטינג= מסלול) לפני שעולים עם מכונית ספורט בעלת הנעה אחורית/קידמית לכביש.

פורסם

קארטינג כמעט ולא עוזר לך לסמלץ נהיגה מתקדמת במכונית כביש.

בתור התחלה, אין לו מתלים.

ובסוף יש לו הנעה אחורית בלי דיפרנציאל ועם בלם על הציר האחורי לבד.

ובאמצע יש לו הגה ישיר.

ואין הילוכים ו...

הבנת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טוב ,בלי קשר , לוויכוח שהתנהל פה לגבי מכוניות מירוץ , ואיזה הנעה עדיפה במירוצים , אני חושב שציטוט מהידיעה הבאה , יבהיר את העובדה שהנעה אחורית עדיפה כמעט תמיד

" בניגוד לטוארג הסדרתי, עם המנוע הקדמי וההנעה הכפולה, למכונית המירוץ יש מנוע מרכזי והנעה אחורית." , אזי לכול אלו שחשבו שעדיפה 4WD או הנעה קדמית איך בדיוק זה מתיישב עם דעתכם ?

בברכה יהודה

פורסם

דריפטינג, מבחינתי, אינו שונה מלוליין בקרקס. אתה מתאמן הרבה בסביבה סגורה, רוכש טכניקה ולומד לבצע את מה שהתאמנת עליו בצורה קרובה למושלמת. אתה גם מרשים את הקהל שמסביבך, אולי אפילו מקבל קצת מחיאות כפיים.

ועכשיו מה? מה זה שווה מחוץ לקרקס?

אף אחד לא התווכח על כך שבלימה תוך כדי החלקה היא פרק חשוב בהלכות נהיגה, אבל מה זה קשור ליכולת הדריפטינג?

ומה קשורה יכולתו המופלאה של אחיך הנערץ לסיים כיכרות בברקס (אה, שכחתי, היא עוזרת לו מאוד כאשר הוא מאיץ בצמתים ומישהו נכנס בו) לשאלתו של פותח השרשור?

אני מצטער לאכזב אותך שמר, אבל חוסר ניסיונך מביא לטעות ענקית מצידך.

1. דריפטינג זה ספורט שונה מתחרויות מסלול, גימקנה, ראלי וספורט מוטורי אחר, אבל הכישרון הדרוש הוא דומה . קח בן אדם עם כישורי נהיגה מצויינים בענף אחד - ותראה איך הוא יכול להיות טוב מאוד בענף אחר. ולנטינו רוסי הינו נהג אופנועים תותח - אבל הוא יכול להיות נהג ראלי מצויין, נהג פורמולה 1, ואפילו לבצע דריפטים מדהימים (ואולי תתפלא - אבל הוא עשה את כל אלו). ראית את שומאכר נוהג בתחרויות עם רכבי ראלי? קרטינג? את סולברג ראית מחליק בכישרון רב STI עם הנעה לארבעת הגלגלים?. גם בישראל אתה יכול לראות נהגים שיכולים להיות טובים בגימקנה, טובים בדריפטים וטובים על מסלול מרוצים (אלי אבוחצירא, אדם פרנק, רוני שטרן .. אה ... נתמקד באבוחצירא ואדם :-) )

ניסיון בדריפטינג ובגימקנות (כן במגרשי חניה) עוזר מאוד בהתמודדות עם מצבים אחרים בכביש ומקנה ידיעה של נהיגה ספורטיבית - גם שאיינה דריפטינג. נכון - במסלול אמיתי הכל יותר מהיר - אבל הכללים נשמרים, רק שצריך נהג עם תגובות פי כמה יותר מהירות כדי לשמור את הרכב במסלול הנכון.

2. אף אחד לא המליץ על רכב הנעה אחורית כרכב ספורטיבי ראשון. למעשה רוב נהגי הדריפט בארץ עברו את המסלול הרגיל - הנעה קדמית, הנעה קדמית ספורטיבית ואז הנעה אחורית. פשוט החברה טרחו לתקן חלק מטענותייך חסרות הניסיון

3.

4. בלימה בזמן היגוי ייתר - כן כן, הנושא המדובר. התשובה היא - גם נהג מיומן יכול לבלום תוך כדי היגוי ייתר ולהשאר בשליטה מלאה. איך זה ייתכן? היגוי ייתר מורכב ממספר גורמים: העברת משקל, התנהגות הצמיגים האחוריים (גז חזק, תאוצה עדינה, החלקה בניוטרל או ברקס) והיגוי. שכמובן כל דבר משנה את שאר המרכיבים. היגוי גדול יותר מאפשר להשאר יציב ביותר החלקה (נתינת גז תגביר את ההחלקה - יותר היגוי יאזן את תוספת ההחלקה), גז עדין יכול לייצב החלקה נייטרלית עם הורדת היגוי (המשקל יעבור אחורה, ההחלקה תפסק ואין צורך בהיגוי נגדי) וכמובן להיפך. בכל התהליך הזה נוצר מצב שנהג דריפט צריך להאט, אבל הוא לא רוצה לעשות ספין, מה הוא עושה? בולם את הרכב ונותן יותר היגוי נגדי. בפועל נוצר מצב שהרכב מאט ועדיין נשאר מאוזן.

איפה יוצא להשתמש בברקס תוך כדי דריפט? במצבים שבהם חייבים לעבור מדריפט מהיר ביותר לדריפט איטי - למשל - באשדוד היו בעבר 3 עיגולים שבהם ניתן היה להשתעשע, אחד התרגילים היה לבצע החלקה שטוחה לאורך של שתי כיכרות (כלומר לבצע החלקה בצורה כזאת ] ). הבעיה היא שאין הרבה מרחב, וכדי לאפשר את ההחלקה צריכים להיות במהירות של 70-90 קמ"ש, ומיד לאחר שעוברים את שתי הכיכרות חייבים לקחת שמאלה חזק - במהירות של 50-60 קמ"ש. מה עושים? מגיעים במהירות גבוהה של 80 קמ"ש, מאיצים עד שעוברים שלושה רבעים של ההחלקה, ואז מאיטים את הרכב תוך כדי החרפת ההיגוי הנגדי - תוצאהע - הרכב מאט, הרכב בשליטה, ניתן להמשיך לנסוע (ואפילו בהחלקה).

מה צריך לבצע לפי התיאוריה שלכם?

א. להשאר באותה מהירות - בצורה זט תגיע לחול כזה או אחר

ב. התרגיל איינו אפשרי.

בפועל - אפשרי ואף מהנה מאוד :-)

ולשאלה הראשונה - לנהג ללא ניסיון עם רכב ספורטיבי - הייתי ממליץ על הנעה קידמית. הבית ספר הטוב ביותר לעולם רכבי הספורט, שילוב בין קלות שימוש ויכולת ספורטיבית שבדרך כלל לא תיפול מרכב הנעה אחורית. בהנעה אחורית - הלימודים יכולים להיות יקרים למדי ...

פורסם

תודה senda על הסבר משכיל ממישהו שמבין למה הוא עושה מה שהוא עושה. אני לא מכיר את המקום האמור, אבל ההסבר שלך "עושה שכל". כשיטה יש חסרונות לשימוש בהגה לתיקון היגוי יתר, אבל במהירויות הנ"ל זה נשמע כמו אופציה הגיונית.

האם האפשר לעשות זאת אחרת?

לא יודע, לא ניסיתי. אני מניח שאם ההתעקשות היא לעשות את התרגיל בהיגוי יתר, אז לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...