Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
100%

מעבר לכל התאוריה הזאת, המבחר של רכבים ספורטיבים עם הנעה אחורית הוא כ"כ מצומצם ( כל דגמי ב.מ.וו, מיאטה, כל שלל המשאיות הקלות מתוצרת מרצדס ונראה לי שזהוא) שנראה לי שפשוט תחשוב בצורה פרטנית אם הרכבים האלה מתאימים לך (אישית, כלכלית וכו) כי עלול להווצר מצב שבו תחליט לאחר דיונים רבים שאתה רוצה הנעה אחורית ואז תבין שאין בעצם רכב שמתאים לך.

בגירה??

שכחת את זו שמציעים לה נישואין (פורשה) ואת זו שמתחתנים איתה (S2000 - untill death do us part)...

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רואה שכבר הגעונו לעמוד שני אז אני אכתוב את זה שוב פה:

מבחינה פיסיקלית הנעה אחורית/כפולה היא פתרון יותר טוב.

לא משנה על מה נהגתי או לא נהגתי או אם כל אחד בשירשור הזה הוא לואב.

פורסם
לא הייתי ממליץ לבנאדם שלא יודע מה ההבדלים בין הנעה קדמית לאחורית, לקנות הנעה אחורית.

תמיר, קרא את ההודעה שציטטתי. פוקה בורה כלב.

פורסם

אם לא שמת לב לא המלצתי שום דבר. אני גם לא יכול להמליץ לאף אחד סבבה?

עכשיו אתה לא מתיחס לשורה שמעליך, לא צריך ניסיון בנהיגה בשביל להבין פיסיקה בסיסית.

פורסם

נכון, אבל התפתח מין וויכוח תאורטי ואני הגבתי לוויכוח הזה, אולי הייתי צריך לצטט אבל אז הייתי מכעיס את יאשה :lol:

לגבי פותח השרשור, ענו לו כבר בעמוד הקודם.

פורסם
100% עניין של העדפה אישית

בידיים לא מנוסות רכב ספורטיבי עם הנעה אחורית עלול להיות יותר מסוכן.

בגדול, רכב הנעה קדמית נוטה באובדן אחיזה לתת היגוי, זאת אומרת שהגלגלים הקדמיים מאבדים אחיזה.

התרופה המיידית לעניין היא הרמת הרגל מהגז, הפחתת הכח לגלגלים וכך הם מקבלים אחיזה בחזרה ופתרת את הבעיה ( זה קצת יותרמסובך אבל כרגע אני רק נותן קוי מתאר).

משמע שהפעולה האינסטינקטיבית של כל נהג ממוצע היא בעצם הפעולה הנכונה בכדי להתגבר על הבעיה.

ברכב הנעה אחורית הנטיה היא דווקא להיגוי יתר (כאשר הגלגלים האחוריים מאבדים אחיזה ומתחילים את מה שכולנו מכירים כדריפט), בשעה שזה קורא, עזיבה מהירה של דוושת הגז או חלילה נגיעה בברקס תגרום לבריחה מיידית של הזנב, אובדן שליטה מוחלט על הרכב וסבסוב שלו. ז"א שהפעולה האינסטינקטיבית של הנהג הממוצע רק מחריפה את הבעיה ולכן אם לא מדובר בנהג מיומן שיודע בדיוק מה ואיך לעשות, מדובר ברכב יותר בעייתי לשליטה.

מכל מה שכתוב כאן, רק המשפט הראשון נכון לגמרי.

ניתן, בתנאים מסויימים, להגיע להיגוי יתר ברכב הנעה אחורית ע"י האצה וגרימת אובדן אחיזה של הגלגלים האחוריים, דבר שלא ניתן לעשות ברכב הנעה קדמית. אבל זה לא נכון, כהכללה, שלרכב הנעה אחורית יש יותר נטייה להיגוי יתר בגלל ההנעה (להוציא עניין ההאצה). במילים אחרות, נכון לאמר שרכב הנעה אחורית יכול לסבך אותך בהיגוי יתר בזמן האצה (בתנאים מסויימים) מה שלא ייקרה לעולם עם רכב הנעה קדמית.

אפשר גם לטעון שבגלל מיקום המנוע גיר שמחייבת הנעה קדמית התצורה יוצרת חלוקת משקל עם העדפה לפנים, מה שהופך את המכונית עם נטייה גדולה יותר לתת היגוי, אבל זה לא בגלל הגלגלים המונעים פר-סה.

אגב באגירה, מחזק את ההסבר שלך

תזכיר לי היכן אתה מדריך נהיגה, בבקשה?

כי ב-GET ז"ל היו מקבלים כאפה על הסבר כזה (ואני מדבר על החניכים...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה רבה חברים....

מכל מה שקראתי למדתי הרבה, ומה שהבנתי זה שלמכונית ספורטיבית (לבנאדם מנוסה שיודע לנהוג גמובן...) הנעה אחורית טובה יותר...

אין לי באמת ניסיון רב בנהיגה במכוניות ספורטיביות, אך אני בנאדם שמחפש ריגושים , ובמכוניות אני מוצא הכי הרבה מהם(פתיחה, אחיזה,דיוק בסיבובים וכו').

בנוסף אני במצב כלכלי המאפשר לי לקנות מכוניות כמו:גולף GTI, סיוויק TYPE R, לאון COPRA...

בכל מקרה תודה רבה חברים!!

פורסם

TYPE-R מכונית מעולה (מבחינה ספורטיבית. ליום יום ולכבישי הארץ לא נוחה במיוחד.) אם מדברים על יחס עלות/תועלת.

אם מישהו רוצה אנסה לצלם כתבה על המכונית ממגזין CAR.

פורסם

תמיר אתה טיפה לא יודע על מה אתה מדבר וזה טיפה מרגיז, אבל בכל זאת אנסה להיות בוגר ואחראי במקום להתרכז בלרדת עליך.

די בצפיה במירוץ של WTCC או BTCC כדי להבין שאתה טועה. כרגע ב-WTCC סיאט מובילה על BMW בהפרש אדיר. הם ניצחו במהלך כל העונה ברטוב וביבש. גם בעונה האחרונה ב-BTCC כל הקבוצות המובילות התחרו במכוניות עם הנעה קדמית. וזה לא ש-BMW לא יודעים להכין מכונית למירוצי טורינג... אם אתה מבין למה אני מתכוון.

כך שמבחינה פיזיקלית... עשה לי טובה.

וכן, אפשר להתווכח על זה עוד הלוך ושוב, אבל המציאות הפשוטה היא שיש מכוניות הנעה קדמית שיזמברו מכוניות הנעה אחורית כאשר המשקל וההספק זהים.

זה מסתכם במה שאמר בגירה. במכונית כביש, הכל עניין של העדפה אישית.

אגב אני לא מסכים שמכונית הנעה אחורית היא מסוכנת ממכונית בעלת הנעה קדמית. מי שאומר את זה מניח שהנהג איננו מיומן, ושהמכונית בעלת ההנעה הקדמית היא חלשה.

מה במקרה שהמכונית היא חזקה מאוד ועם סטאפ אגרסיבי? תעזוב את הגז ותסתבסב במקום.

אחרי מלחמת העולם השניה היתה במרוצי האינדי מכונית בשם נובי. היו לה 500 כ"ס ממנוע מוגדש (אורכי) והנעה קדמית. המכונית הקיפה מסלול מהר יותר מכל דבר בן התקופה. השימוש בה הופסק מכיוון שהיתה מסוכנת מאוד (מהסיבה שציינתי).

פורסם

בידיים לא מנוסות רכב ספורטיבי עם הנעה אחורית עלול להיות יותר מסוכן.

אגב אני לא מסכים שמכונית הנעה אחורית היא מסוכנת ממכונית בעלת הנעה קדמית. מי שאומר את זה מניח שהנהג איננו מיומן, ושהמכונית בעלת ההנעה הקדמית היא חלשה.

אני לא רואה איך יכלתי לכתוב את זה יותר ברור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תמיר אתה טיפה לא יודע על מה אתה מדבר וזה טיפה מרגיז, אבל בכל זאת אנסה להיות בוגר ואחראי במקום להתרכז בלרדת עליך.

די בצפיה במירוץ של WTCC או BTCC כדי להבין שאתה טועה. כרגע ב-WTCC סיאט מובילה על BMW בהפרש אדיר. הם ניצחו במהלך כל העונה ברטוב וביבש. גם בעונה האחרונה ב-BTCC כל הקבוצות המובילות התחרו במכוניות עם הנעה קדמית. וזה לא ש-BMW לא יודעים להכין מכונית למירוצי טורינג... אם אתה מבין למה אני מתכוון.

וכן, אפשר להתווכח על זה עוד הלוך ושוב, אבל המציאות הפשוטה היא שיש מכוניות הנעה קדמית שיזמברו מכוניות הנעה אחורית כאשר המשקל וההספק זהים.

חוץ משניים ראיתי את כל מירוצי הWTCC מתחילת העונה. סיאט פשוט הגיעו עם מכונית יותר טובה, זה הכל.

ובהספקים והמשקל של הWTCC זה לא כל כך משנה אם ההנעה קדמית או אחורית.

אם הנעה קדמית היא פתרון פיסיקלי יותר טוב אז למה בפורמולה 1 יש הנעה אחורית?

אחרי מלחמת העולם השניה היתה במרוצי האינדי מכונית בשם נובי. היו לה 500 כ"ס ממנוע מוגדש (אורכי) והנעה קדמית. המכונית הקיפה מסלול מהר יותר מכל דבר בן התקופה. השימוש בה הופסק מכיוון שהיתה מסוכנת מאוד (מהסיבה שציינתי).

מה האינדי קשור לעניין? אני דיברתי על מסלול מירוצים עם הרבה פניות ולא מסלול אובאלי

תגובות באדום.

וכנראה שלא הבנת מה הכוונה פיסיקלית, פיסיקלית הכוונה שבתנאים אופטימליים הנעה אחורית תמיד תהיה יותר טובה.

בתנאי מסלול ועם מכוניות חזקות וקלות הנעה אחורית תהיה יותר טובה.

זה שבWTCC ההספק יחסית נמוך נותן גם למכוניות הנעה קדמית תחרות.

בנוסף המירוצים בWTCC יחסית קצרים ובגלל זה מכוניות ההנעה הקדמית מצליחות לשרוד את המירוץ ולא לגמור צמיגים לפני הבימריות.

עריכה: אחרי קריאת ההודעות אני חושב שהבודעה הראשונה לא התנסחתי כל כך נכון.

אני לא אומר שהנעה קדמית זה רק למשפחומטיות ולנסיעות לסופר פשוט כשזה מגיע להספקים גבוהים ומשקלים נמוכים זה פשוט לא נכון פיסיקלית, המהנדסים יודעים את זה ובגלל זה מכוניות עם יחס כוח/משקל גבוה לא מגיעות עם הנעה קדמית.

אני לא אומר שכל הנעה קדמית היא לא ספורטיבית אני בטוח שגולף GTI, וקליאו ספורט הם מכוניות ספורטיביות לכל דבר אבל כשזה מגיע למכונית ספורטיבית "פרופר", כלומר מדרגת הS2000, איבו וSTI ומעלה אתה כמעט ולא תראה הנעות קדמיות (אלפא וTT 2.0).

נ.ב איזה דיון התפתח מהשאלה הראשונית :lol:

פורסם
אני לא רואה איך יכלתי לכתוב את זה יותר ברור.

לא התייחסתי אליך בדברי, אלא לאחרים שטענו זאת.

עם מה שכתבת אני מסכים, בכפוף לתיקונים הטיפה פדנטיים של falou. הוא צודק בכך שנטיתה של מכונית בעלת הנעה אחורית להיגוי יתר מצומצמת למשך היציאה מהפניה בלבד, והיא לא מעידה על הנטיה הכללית של המכונית.

פורסם

זה לא תיקון פדנטי, זה תיקון מהותי. אם להיות פדנטי, הנטייה להיגוי יתר במכונית הנעה אחורית יכול להיות זניח גם ביציאה מהפנייה (למעשה, אפשר לגרום לזנב לצאת גם ביציאה מהמקום...). יש מספר משתנים שמשפיעים על נטייה להיגוי יתר והיכולת (הלעיתים תיאורטית לחלוטין) לגרום לגלגלים האחוריים לאבד אחיזה תחת כוח הוא רק אחד מהם.

לצורך המחשה, בין שתי מכוניות שאני מכיר היטב, ה-ZX וולקן היתה נכנסת להיגוי יתר הרבה יותר בקלות מה-BMW 325 קופה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קרא את החוקים הללו: http://www.courtyard-racing.com/en/page/rules ותבין למה אתה טועה. מכוניות הנעה אחורית חייבות לשקול יותר על מנת לאזן את היתרון המובנה שלהן. על פי רוב, ישנם חוקים בליגות הטורינג השונות שתפקידם לאזן את התחרות בין המכוניות. למשל, יוצא שמאפשרים למכוניות הדיזל רסטריקטור בגודל מסוים כך שיהיו חזקות יותר (יתרון לו הן זקוקות על מנת להילחם בחסרון המובנה שלהן - מנוע כבד יותר וכתוצאה מכך חלוקת משקל מחורבנת). כמו כן מוסיפים משקולות בהתאם לתוצאות המרוצים, כך שאי אפשר לומר שיש פה קרב בין מכוניות 'בעלות משקל והספק זהים'.

אין מה לעשות, מכוחות הטבע משקל הרכב עובר אחורנית בעת תאוצה מה שמגדיל את האחיזה בגלגלים האחוריים. מכונית בעלת הנעה אחורית מנצלת את זה, ומכונית בעלת הנעה קדמית צריכה להילחם בזה. פשוט ככה. זאת הסיבה שמכוניות המירוץ המהירות ביותר בקו ישר הן דרגסטרים טופ פיול בעלות הנעה אחורית וצמיגים דמויי אופנים מקדימה.

אגב, ככל שמכוניות בעלות אחיזה גבוהה יותר כך המשקל שעובר אחורה גדול יותר מה שאומר (וגם ניתן לראות זאת) שככל שהרכב חזק ואוחז יותר, כך היתרון של הנעה אחורית מול קדמית עולה ובגלל זה ישנו סף הספק מסוים(שעולה ככל שהצמיגים משתפרים והמכוניות משמינות) אשר ממנו והלאה אין מכוניות סטנדרטיות בעלות הנעה קדמית. כיום סף זה באיזור ה250-300 כ"ס אם אינני טועה, ובאמת אין מכוניות על בעלות הנעה קדמית. אפילו לא אחת (פיז'ו 106 ראלי אינה מכונית על).

ככל שהאחיזה וכוח המנוע פחותים, כך היתרון של ההנעה האחורית מתקזז כיוון ששני האלמנטים הללו קובעים כמה משקל יכול לעבור אחורה בעת תאוצה. לכן מכוניות ראלי (מסיבות אחיזה) וטורינג (כיוון שברוב הסדרות למכוניות אין הספק גבוה מ300 כ"ס) יכולות ליהיות תחרותיות גם אם הן אינן בעלות הנעה אחורית (הנעה לכל הגלגלים במיוחד בראלי אך גם קדמית בסדרות הטורינג אף שגם בהן תמיד יש קנס משקל למכוניות הנעה אחורית).

כמובן שכל הנאמר לעיל אינו כל הסיפור אלא הסבר פשטני. ישנם עוד המון מרכיבים שמשפיעים על ביצועים של רכב אבל זה כבר ברומו של עולם ופחות קשור, במיוחד לאור נושא השרשור אשר סטינו ממנו מספיק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...