Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל כמה זמן מגיע מישהו ומציין שהגבול של מכוניות הנעה קדמית הוא X כ"ס. לדעתי מה שקרה זה שקלארקסון אמר פעם שהגבול העליון הוא 200 כ"ס

אני לא יודע לנקוב במספר, אבל גם במכונית מכויילת היטב, בהנעה קדמית חזקה תכנס לתת היגוי או לאבדן הגה בהאצה בסיבוב. במקום לבצע העברת משקל והצמדת גלגלים אחוריים, תקבל אובדן הגה וסחיפה. כן, זה יכול להיות כיף, אבל שליטה בזה קשה בהרבה, גם לנהג מיומן. כדי להתגבר על אובדן ההגה אתה תפחית את ההאצה, ושוב תוותר על העברת משקל לאחור. אתה בסתירה, והאוטו ימשיך בסחיפה ...

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
WTF??

אולי ברולרבליידס.

אולי, מעולם לא הייתי טוב בהחלקה על רולרבליידס.

אבל על מכוניות יש לי קצת, רק קצת ניסיון מעשי.

יש היגויי יתר שאין מנוס מלחיצה על הברקס, בין אם אתה חושב שאתה צודק או לא.

אביחי

פורסם

אביחי צר לי אבל לנוכח ההודעה הזאת וזו שלפניה, אני נאלץ להכריז בקול תרועה שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

אבל אתה בחור טוב, אני בטוח.

פורסם
יש היגויי יתר שמספיק לתת לרכב להתיישר מעצמו בצורה מושלמת, ויש כאלה שלחיצה על הברקס תניב יותר תוצאות. יש המון סוגים של היגוי יתר.

אגב, היגוי יתר הכי מפחיד ביציאה מרמזור? :shock:

אם אתה נוסע מספיק לאט אתה יכול לעשות הרבה שטויות והחלקה תפסיק ברגע שהמהירות תרד מספיק, אבל אני לא ראיתי מדריך נהיגה מתקן היגוי יתר לא עם ברקס ולא "מעצמו". ההנחייה הגורפת לטיפול בהחלקה שלא בשליטה היא "תעמוד על הברקס", אבל לא הייתי קורא לזה "תיקון". תיקון זה כשאתה מנסה לגרום למכונית לעשות משהו באופן הכי מדוייק ומהיר.

במסלול החלקה מתקנים היגוי יתר עם קלאץ' (והגה), אבל עם ברקס?

דחילק...

לגבי היגוי היתר מהרמזור, הבעיה היא בד"כ לא ההחלקה שאתה צופה מראש.

לילה, כביש רטוב, לא היה משעשע (עובדה שאני זוכר עד היום).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מי מכם נהג נהיגת דריפטינג רצינית, ולא "בכאילו" שכלל כמה החלקות מקריות?

תענו על זה ונוכל לדיין על זה.

פרוקסימה - זה נכון רק במצבים שהאחיזה שווה לתחת, כמו צמיג שרותח אחרי דריפטינג של 10 דקות רצוף או כביש חלקק במיוחד מסיבה כלשהי.

פורסם

אז מה? איינשטיין פיתח את תורת היחסות בלי לנסוע בעצמו במהירות האור.

ואני לא צריך לדחוף מזלג לשקע כדי להתנסות ולהיות בר-סמכא בחשמל.

פורסם

המצב היחידי שבו אני רואה את עצמי נוגע בברקס בעיצומו של היגוי יתר הוא אם אני רוצה לאלץ את הרכב לעבור לסחיפה/החלקה של כל 4 הגלגלים.

לא מבין בדיוק למה שאני ארצה לעשות כזה דבר אבל מעבר לאופציה הברורה של סבסוב בילתי נשלט של הרכב זאת התוצאה היחידה שאני יכול לראות אותה כ"רצויה" (אולי בעולם מרוצי הדריפט? )כתוצאה משמוש בברקס תוך כדי היגוי יתר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן טכניקה מוכרת מעולם הדריפט, אבל מעבר לזה היא גם מרככת במידה ניכרת את מהירות ההחלקת הזנב ובו זמנית מאיטה את הרכב ואת התרחשות האירועים, או שאתה יודע שנכנס ליותר מידי זווית, אז לחיצה על הברקס הכרחית.

שוב, אי אפשר ללמוד וללמד נהיגה בהתכתבות, אז לכן לא רואה טעם להתווכח עם אנשים באינטרנט, חבל המאמץ. הלא כך?

שיהיה יום מסלול באחד מ-57 המסלולים המגוונים שיש לנו בארץ, אשמח לעבור עם אחד מכם ולהסביר לו מתי לוחצים ברקס בהיגוי יתר.

אביחי

פורסם
ברור למי?!

דרך אגב, את היגוי היתר הכי מפחיד שלי במכונית הנעה אחורית קיבלתי ביציאה מרמזור ירוק בדיזינגוף, אבל זה בטח בגלל שהחוכמה שלי לא תואמת את הידע...

אפשר לשאול איך זה קרה ? הרי אם אין לך תנאים מיוחדים של כביש מוצף/שמן/צמיגים חלקים עד כדי רשלנות, אני לא רואה איך בקו ישר אתה יצא לסחרור . לפרפר אני מבין זה קרה . אבל סחרור שצריך תיקון ?

בברכה יהודה

פורסם
שלום לכולם

אני מעוניין בקניית רכב ספורטיבי אך אני צריך הסבר לפני הקנייה בקשר לעדיפות של הנעה קדמית או אחורית...

אם מישהו יוכל להסביר לי אני אשמח מאוד..

תודה רבה...

מתלבט? בין איזה רכבים? , האם הם עם מערכת בקרה אלקטרונית , או הדגמים הישנים ,ללא "כלבי שמירה" ?

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

se7en:

1. 270 כ"ס על 1100 קילו למכונית מירוץ זה לא כל כך הרבה. במירוצי GT לדוגמא 500-600 כ"ס על1200 ק"ג אאל"ט.

2. לפורמולה יש הנעה אחורית לא בגלל התקנות, אלא בגלל שאם הייתה להם הנעה אחרת לא הייתה מתאפשרת אותה תאוצה, יכולת יציאה מפנייה ועמידות צמיגים.

3. הכל תלויי בסטאפ ובזה אתה צודק.

4. חוקי הפיסיקה אומרים דבר פשוט מאוד, בהאצה, משקל הרכב עובר אחורה מה שאומר יותר משקל על הצמיגים האחוריים=יותר אחיזה בצמיגים האחוריים=אפשר להפעיל עליהם יותר מומנט, זה העקרון על קצה המזלג. ודווקא כשזה מגיע למכוניות ספורט ולא משפחומטיות מאזדה כן מסכימים (RX8, MX5), הונדה (S2000, NSX), ווקסהול (VXR8 ), שברולט (קורבט, קאמרו). פ'זו ורנו מייצרות הוט האצ'ים וככה הן מוגדרות הן לא מייצרות מכוניות שמוגדרות כsports cars.

הסיבה היחידה שלסיאט יש הנעה קדמית היא בגלל שלליאון הסדרתית יש הנעה קדמית, סה טו. המירוצים נועדו (גם) לקדם את הדגמים הסדרתיים.

עוד יתרון של הנעה אחורית - עמידות הצמיגים. הסיאטים בWTCC כמעט וגומרות את הצמיגים כל מירוץ בעוד שהב.מ.וו לא מגיעות לרמות השחיקה שלהם כי הקדמיים בסיאטים נשחקים הרבה יותר.

ולכל הטענות של חוסר ניסיון בנהיגה, אני לא חילקתי עצות נהיגה ספורטיבית לאף אחד. לא צריך לטוס לחלל בשביל להבין באסטרונומיה כמו שלא צריך ניסיון בנהיגה בשביל להבין את הפיסיקה מאחורי הנהיגה.

פורסם
מי מכם נהג נהיגת דריפטינג רצינית, ולא "בכאילו" שכלל כמה החלקות מקריות?

תענו על זה ונוכל לדיין על זה.

בוא נעשה את זה אחרת. אתה תסביר לי מבחינת התיאוריה מה עושה הנגיעה בברקס ואולי תלמד אותי משהו חדש (לא בציניות). לחלופין, אתה יכול להציג את בעל הסמכא שהדריך אותך. גם זו דרך מקובלת להציג גושפנקא. לי קשה לקבל דעות מבית מדרש של לימוד עצמי מניסיון בחצר האחורית.

אותי לימדו לגעת בברקס כדי לגרום לזנב לצאת עוד. אני לא מבין איך העברת משקל לפנים ממתנת החלקה של הזנב, אבל אשמח ללמוד.

לגבי ההערה הטובה של דני, אין שום בעיה לקנות מכונית הנעה אחורית עם בקרת משיכה, מבחינת הסיכון לנהג.

ל-truejoker, אני מניח שהיה משהו על הכביש שהוא יותר ממים. כאמור, זה היה מזמן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...