Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

החלטתי לרכוש רכב מיצובישי לנסר 2005 מאחת מחברות הליסינג הגדולות.

לקחתי את הרכב לבדיקה ב-מ.מ.מ. ויש שוני בין תוצאות הבדיקה לתוצאות הבדיקה של חברת הליסינג.

אשמח אם תעזרו ותחוו דעתכם.

תוצאות הבדיקה של חברת הליסינג:

המערכת שנבדקה + אבחנה

1.מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה- תקין.

2.מערכת פליטה- תקין.

3. סרן קדמי ומערכת היגוי- לא תקין. לתקן זוויות היגוי.

4. קפיצים- תקין.

5. שלדת מרכב- ליקויים בעלי משמעות נמוכה.

תיקוני פגיעות בגוף הרכב, פחחות וצבע מאחור ולאורך צד ימין, הוחלפו חלקי מרכב, מילוי חומר כנף אחורית פגיעות/מעיכות קורות מרכב תחתונות, פגיעות פח חיצוני פגמים בצבע, לחיצות בגג, תיקוני פגיעות בפגושים.

6. מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים)- תקין

7. צמיגים- לא תקין. צמיג אחורי שמאלי פגום.

8. מערכת תאורה- תקין.

9. העברת כח- תקין.

10. מחוונים- תקין.

נאמר לי שהוחלפה כנף, והמעיכות זה סתם שטויות, ושיכול להיות שנגרם אפילו ממישהו שלא שם את הג'ק כמו צריך.

הרכב עבר מקצה תיקונים בחברת הליסינג ואח"כ לקחתי אותו לבדיקה ב-מ.מ.מ.

תוצאות הבדיקה של חברת מ.מ.מ:

המערכת שנבדקה + אבחנה

1.מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה- לא תקין. רעש מערכת שסתומים, לחץ דחיסה לא זהה, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה

2.מערכת פליטה- תקין.

3. סרן קדמי ומערכת היגוי- לא תקין. לתקן זוויות היגוי.

4. קפיצים- תקין.

5. שלדת מרכב- ליקויים בעלי משמעות נמוכה.

פגיעה מימין, הוחלפו דלתות ימין, תיקונים כללים בגוף המרכב + דופנות אחוריות, מעיכות בתחתית + קורות תחתית.

6. מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים)- לא תקין. לפרק גלגלים ולבדוק.

7. צמיגים- תקין.

8. מערכת תאורה- תקין.

9. העברת כח- לא תקין. בלאי דסקיות הילוכים, נקישה בשילוב והחלפת הילוכים.

10. מחוונים- תקין.

הבוחן אמר שזה נראה כמו רכב שנסע בשטח/כבישי עפר.

מה דעתכם על מצב הרכב? האם כדאי לקנות או לוותר? האם אתם רואים שוני מהותי בין שתי הבדיקות?

תודה מראש!

פורסם

הבעיה היא שהרבה פעמים רכב ליסינג = רכב שטח.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מזדה 3 ליסינג זה הרכב בעל העבירות הגבוה ביותר שאני מכיר (חזרתי ממילואים ואחד החברה אצלנו הצתרף אלינו לתרגיל מנוגמ"ש ברמת הגולן עם רכב הליסינג שלו).

והיו שם מקומות שהיה קשה לעבור אפילו עם נגמ"ש.

פורסם

אני לא רואה שום הבדל בין שתי הבדיקות, למעט כסת"ח קצת יותר רציני של מ.מ.מ.

לגבי הבדיקה עצמה - הרכב עבר תאונה בצד ימין אחורי, אבל שום דבר משמעותי מבחינת שילדה.

יש להוריד מחיר על הפגיעות והתיקון (ככל הנראה הוא לא איכותי), ועל הבלאי המשוער בתיבת ההילוכים האוט'.

אם חבל לך על כספי הבדיקה - אפשר לקחת את הרכב במחיר מתאים (לשיקולך, כמובן). סה"כ השד לא כ"כ נורא.

לחילופין אפשר למחול על ה-400 ומשהו שקל ששילמת, ולחפש הלאה - אבל לא נראה לי שיש לך קייס כלשהו מול חב' הליסינג.

לא הוסתרו ממך דברים מהותיים - אם בכלל.

פורסם

לפני שרשמת שהבוחן אמר שאולי הרכב נסע בעפר ישר חשדתי.

מעיכה בתחתית זה לא נסיעה בעפר זה ממש טיול שטח.

אני הייתי עובר הלאה, תחשוב על זה עוד כמה שנים טובות תרצה למכור את הרכב,

ובבדיקה יראו את המעיכות ועוד עבר של ליסינג ישר יחשבו שקרעו את האוטו...

תמיר.

פורסם

מעיכה בתחתית יכולה להיות ג סתם ירידה לא טובה ממדרכה.

כמו ששמר כתב - הבדיקות תכל'ס זהות, זה דווקא מפתיע לטובה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לגבי מהות השאלה שנשאלה פה: יש שוני בין תוצאות הבדיקה לתוצאות הבדיקה של חברת הליסינג.

התשובה היא פשוטה: לבדיקה של המוכר (במקרה זה חברת הליסינג) מבחינת הרוכש אין שום משמעות, אפשר לא להסתכל עליה בכלל ולהסתמך אסור. מבחינה החוקית הכל תקין, אין שום עילה לתביעה או לטענות כל שהם מצדו של הרוכש.

ככה זה כמעט כל רכב ליסינג מה מפתיע.

שטויות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

שאלה נוספת ברשותכם,

האם עפ"י החוק חייב המוכר לדווח לקונה על תאונה שעבר הרכב גם אם התאונה לא גרמה להורדת ערך או לסכנה בטיחותית?

לדוגמא תאונה שבה הוחלפו דלתות הרכב.

תודה מראש.

פורסם

יש סיבה מיוחדת למה אתה נכנס להרפתקה עם רכב ליסינג לשעבר? האם הפרש במחיר באמת שווה את הקושי במכירה אח"כ?

מדובר סה"כ ברכב בן 3 שנים.

רכבי ליסינג בד"כ עוברים חיים קשים יותר מרכבים פרטיים, יותר קילומטרים וכמו שתיארו מעלה טיולי שטח וכד'. זאת הסיבה לכך שמחיר רכב ליסינג נמוך יותר מרכב רגיל. בנוסף מדובר על רכבים שעוברים הרבה נהגים, כל נהג עם סגנון נהיגה שלו וכאשר מדובר ברכב לא שלך, כניראה סגנון נהיגה לא יתחשב במיוחד בבריאות הרכב (כמו נסיעה מתונה יותר עד מנוע לא הגיע לטמפרטורת עבודה וכד').

מכיוון שרכב עוד יחסית צעיר, כניראה העבר הקשה שלא לא יבוא לידי ביטוי באמינות בקדנצייה שלו אצלך. אבל קונה הבא ובצדק יחשוש לקנות רכב כזה.

עדיף להשקיע קצת יותר כסף ומאמץ ולקנות רכב מידיים פרטיות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
האם עפ"י החוק חייב המוכר לדווח לקונה על תאונה שעבר הרכב גם אם התאונה לא גרמה להורדת ערך או לסכנה בטיחותית?

לדוגמא תאונה שבה הוחלפו דלתות הרכב.

רק אם תסדירו את הענין הזה בחוזה בינכם לפני בדיקת הקנייה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
לפני שרשמת שהבוחן אמר שאולי הרכב נסע בעפר ישר חשדתי.

מעיכה בתחתית זה לא נסיעה בעפר זה ממש טיול שטח.

אני הייתי עובר הלאה, תחשוב על זה עוד כמה שנים טובות תרצה למכור את הרכב,

ובבדיקה יראו את המעיכות ועוד עבר של ליסינג ישר יחשבו שקרעו את האוטו...

מעיכות בתחתית זה סעיף שמופיע כמעט בכל בדיקה.

• תוכן חדש...