Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מסכים איתך, המערכת משחררת את הבלם (גם אם למאית שניה) מה שמן הסתם יאריך את מרחק הבלימה היות וכוח הבלימה קטן, אפילו אם מדובר בס"מ וחצי.

מה שכן, זה ממש לא משנה כי לא זאת מטרתה אלא, כפי שכבר כתבתי, לאפשר היגוי בבלימת חירום.

למה להתווכח על עובדות?

קח מכונית שיוצרה ב-5 עד 8 השנים האחרונות, כזו שאפשר לחבר ולנתק את ה-ABS עם פיוז, ותבדוק.

דרך אגב, ס"מ וחצי זה נתון זניח לחלוטין בהקשר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עד שלא תיכנס ברכב שלפניך מכיוון שחרף העובדה שלימדת את שומאכר לנהוג התנאים לא שיחקו לטובתך (הרצפה עקומה, הביצים הפריעו וכדומה) לא תבין עד כמה זה חשוב? על כביש רטוב, כל בלימה חזקה תמחיש לך עד כמה חסר לך ה-ABS. אף נהג, כולל הגדולים באמת (לא כאלה ש"יודעים לנהוג כמו שצריך", אלא הרבה יותר מכך) לא מסוגל לשחזר את פעולת ה-ABS, זה פשוט בלתי אפשרי הלכה למעשה. כמו שאמר falou לפני, הג'וק לא טועה, אף פעם, והוא עקבי להחריד. הפמפומים שלך לא עושים דבר פרט להפרת האיזון של הרכב והארכת מרחק הבלימה.

מצדיק את הנאמר, פימפום הוא רק מסבך יותר את העניינים.

זאת סטיגמה שחלים על רוב הנהגים וזה לא בסדר.

פורסם
מה שעשיתי במקרה ההוא זו היתה האפשרות היחידה שלי לצאת מזה בחיים. מי שנכח בתוך הרכב זה אני, ורק אני יודע מה קרה שם בדיוק.

מה שעשית שם, לדבריך, זה בעיקר שגיאות. זה שיצאת בשלום זה למרות התמרון המגוחך שלך, לא בגללו.

למען האמת, גם לך אין מושג מה באמת קרה שם. אחרת איך אתה מסביר שהרפית מהבלמים לשם הורדת הילוך והצמיגים המשיכו להיות נעולים תוך כדי...?

לפני הרמזור עמדה יונדאי H1 מסחרית, הרכב שט ישר אליה. הורדתי להילוך שני כדי להאט את המנוע והרכב החל להאט, הסרן הקדמי עדיין נעול לגמרי, בלמים לחוצים בכל הכוח (במצב כזה לא מפמפמים בשום אופן).

אם היית קצת יותר צנוע ומציאותי לגבי יכולתך ולא מנפק עצות אחיתופל בפורום הכל היה נחסך ממך. אחרת, חשוב שמשתמש מקרי שיגיע לכאן ייראה בבירור מי מבין ומי לא, כי יש לזה חשיבות מעבר לחשיבות של נימוס בסיסי.

פורסם

למען האמת, גם לך אין מושג מה באמת קרה שם. אחרת איך אתה מסביר שהרפית מהבלמים לשם הורדת הילוך והצמיגים המשיכו להיות נעולים תוך כדי...?

אם היית קצת יותר צנוע ומציאותי לגבי יכולתך ולא מנפק עצות אחיתופל בפורום הכל היה נחסך ממך. אחרת, חשוב שמשתמש מקרי שיגיע לכאן ייראה בבירור מי מבין ומי לא, כי יש לזה חשיבות מעבר לחשיבות של נימוס בסיסי.

היכן כתבתי שהרפתי מהבלמים?! קצת הבנת הנקרא לא תזיק כאן לאף אחד.

בשביל להוריד הילוך (ועוד בירידה) לא צריך להרפות מהבלמים. לוחצים על הקלאץ' ומורדים לשני..

פורסם

אולי מישהו מוכן לכתוב איך באמת צריך לפעול ברכב בלי ABS כדי לא להחליק בבלימה?

דרך אגב היום במגרש חנייה כלשהו היתה שלולית (לא בטוח שהיא הייתה רק מים) בסיבוב מסויים, עשיתי אותו באיזה 15 קמ"ש ובכל זאת האוטו החליק ממש. (אני עשיתי סיבוב שמאלה ואז האוטו החליק עוד שמאלה) אבל זה היה איטי אז פשוט כיוותי את ההגה לאיפה שההיתי אמור לנסוע וההחלקה הפסיקה בסופו של דבר. במקרה הזה גם ABS לא היה עוזר כי אני לא חושב שנגעתי בברקסים בכלל.. (דרך אגב 4 הצמיגים חדשים לגמריי של פאלקון ברוחב 155)

למה זה קרה בכזאת איטיות ומה יהיה בחורף בכביש מהיר או אפילו בעיר ב40 קמ"ש? (אני נהג חדש, עוד לא יצא לי לנהוג בחורף)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

השיטה לבלום ברכב בלי ABS, ברטוב או ביבש, היא מה שנקרא threshold braking, דהיינו בלימה על סף הנעילה. בשיל זה צריך לתרגל ולדעת היכן מצוי אותו סף נעילה ולדעת להגיע אליו מהר, יציב ואפקטיבי. בשביל זה לא מספיק לקרוא את הפורום, אלא צריך לקחת קורס.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמה שאתה צודק ...

אני אתן דוגמא - לפני פחות משנה נסעתי על מהירות מופרזת , בקטע כביש קטן (מודה , בדקתי את האוטו ) ולצורך העניין - כשיורדים מהגדר לכיון איילון יש קטע כביש ישר שם כולם טסים , אז גם אני טסתי עם השרייד החמודה .

טסתי וטסתי , עד שהייתי צריך לעצור , כי לא ראיתי שמולי יש פקקון קטן ואני הייתי על 120 .

לחיצה חזקה על הבלם לא עזרה , ראיתי אותי נכנס ברכב שלפניי ובמהירות שהייתי בה הסיכוי שהייתי ניצל - היה נמוך .

משום מקום , פשוט ככה , לקחתי את ההגה וסובבתי חזק שמאלה .

עניין של שניות , החיים שלי ניצלו .

אם היה ABS - הוא היה מציל אותי .

אם לא היו שוליים ריקות מצד שמאל אלוהים רק יודע איפה הייתי היום .

הכי מדהים מ כלהסיפור הזה , שבלי החלטה בכלל ובלי לחשוב פעמיים , פשוט לקחתי את כל הרכב לנתיב השמאלי .

חריקת הבלמים שנשמעה הייתה נוראית , העשן שעלה מהצמיגים היה נוראי אך מאז הוחלפו 2 צמיגים קדמיים , הוחלפו הבלמים והנהג קצת התעשת - הבלימה אצלי ברכב היום היא הרבה יותר טובה מבעבר (תודות להחלפת המערכות)

א-ב-ל , אין תחליף לאותו ABS מופלא , שהיה יכול למנוע ממני את עוגמת הנפש .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
היכן כתבתי שהרפתי מהבלמים?! קצת הבנת הנקרא לא תזיק כאן לאף אחד.

בשביל להוריד הילוך (ועוד בירידה) לא צריך להרפות מהבלמים. לוחצים על הקלאץ' ומורדים לשני..

אני מבין מצויין.

בו נמשיך...

אתה יכול להסביר לי איזו מטרה שירתה ההורדה לשני אם לא הרפת מהבלמים?

פורסם

מרוב לחץ חשבתי שאם אני יוריד להילוך שני זה ייאט את הרכב.

כשראיתי שאני מאבד שליטה נכנסתי ללחץ אטומי. במזל הצלחתי לעצור.

פורסם

אז במזל או ביכולת מופלאה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תן לי לגלות לך סוד כמוס אפילו יותר, מה שאתה אומר הוא לא נכון - מערכת ABS מודרנית לא מגדילה את מרחק הבלימה.

בהתיחס לתגובתך, החל מאיזה שנת ייצור מערכות ה ABS התחילו להיות "מודרניות" ולא "פרימיטיביות". אני יודע שמדובר בדורות של פיתוח ה ABS? אך החל מאיזה שנה\דור החל ה ABS לתפקד כך, שהוא לא מגדיל את מרחק הבלימה באופן משמעותי, למשל.

בדקתי את הנושא ב CARFOLIO לגבי הרכב שלי - 206 GTI מודל 2000. אך מידע זה טיפה לא ברור - VeDi/Di-S-ABS לא אומר לי הרבה. הבנתי שמדובר בדיסק מאוורר, אך האם ה ABS הוא על כל הגלגלים למשל?

הייתי בקורס נהיגה מתקדמת וחוויתי את המערכת בפעולה, ואכן היא עובדת טוב, אך צריך להכיר את צורת הפעולה שלה על מנת לנצל אותה היטב. מה שכן לא התעסקתי עם הנושא של לכבות אותה ולבדוק איך זה בלעדיה.

ול SEAZER - המערכת של הABS היא לא קוסם, היא לא תוציא אותך מכל מצב "לא חכם" שאתה יכול להכניס את עצמך.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
מרוב לחץ חשבתי שאם אני יוריד להילוך שני זה ייאט את הרכב.

כשראיתי שאני מאבד שליטה נכנסתי ללחץ אטומי. במזל הצלחתי לעצור.

זה כבר נשמע יותר כמו תיאור מקרה ולא תאור הצלחה.

איך הורדת הילוך תעזור שכבר עם הבלמים עברת את יכולת הבלימה המקסימלית של הרכב?

עכשיו שאלה שנייה.

למה הרמת בלם יד ובמה זה עזר?

פורסם
בהתיחס לתגובתך, החל מאיזה שנת ייצור מערכות ה ABS התחילו להיות "מודרניות" ולא "פרימיטיביות". אני יודע שמדובר בדורות של פיתוח ה ABS? אך החל מאיזה שנה\דור החל ה ABS לתפקד כך, שהוא לא מגדיל את מרחק הבלימה באופן משמעותי, למשל.

הדור האחרון של המערכת מיוצר החל משנת 2003.

http://www.bosch.com/assets/en/company/innovation/theme03.htm

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אם כבר בנושא הזה עסקינן, אז יש לי שאלה קטנה:

ברוב המכוניות "הקטנות", שמתי לב שיש ABS, רק על שני הגלגלים הקדמיים.

למה זה ככה?

האם בעקבות זה, לא יכול להיווצר מצב ששני הגלגלים האחוריים יינעלו?

אשמח לקבל תשובה לשאלתי.

תודה.

• תוכן חדש...