Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תנו לי לגלות לכם סוד....על כביש יבש מערכת ABS דווקא מגדילה את מרחק הבלימה. אגב, רוב הנהגים בבלימת חירום לא מפעילים את מקסימום הכוח על הדוושה לכן נעילת גלגלים על כביש יבש לא כ"כ נפוצה.

ABS מאריכה את מרחק הבלימה גם בכביש רטוב, מטרת המערכת איננה לקצר את מרחק הבלימה אלא לאפשר היגוי תו"כ בלימת חירום.

מערכת ABS עושה את הדברים לפשוטים הרבה יותר במצב של בלימת חירום מכיוון שהיא מאפשרת לנו לעבוד ביחד עם האינסטינקט שלנו (שבד"כ הוא ללחוץ על הבלמים כמה שיותר חזק) בצורה כזו שלא יכולה להרעה את המצב. אחת הבעיות הגדולות במצבי חירום היא שלפעמים האינסטינקטים שלנו גורמים לנו לעשות דברים שמחמירים מצבים מסויימים.

תיקון קל: למעשה האינסטינקט שלנו הוא לבלום בצורה פרוגרסיבית ולא לבלום בצורה אחידה והחלטית.

בלה בלה בלה

תעשה טובה לכל הנהגים ולך בפרט, לך לקורס נהיגה מתקדמת.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ABS מאריכה את מרחק הבלימה גם בכביש רטוב, מטרת המערכת איננה לקצר את מרחק הבלימה אלא לאפשר היגוי תו"כ בלימת חירום.

ABS מודרנית לא מאריכה את מרחק הבלימה. זה היה נכון לדור הראשון, אולי גם לשני, של המערכות הנ"ל. זה כבר מזמן לא נכון.

תנו לי לגלות לכם סוד....על כביש יבש מערכת ABS דווקא מגדילה את מרחק הבלימה. אגב, רוב הנהגים בבלימת חירום לא מפעילים את מקסימום הכוח על הדוושה לכן נעילת גלגלים על כביש יבש לא כ"כ נפוצה.

כפי שציינתי, תן לי לגלות לך סוד.

כבר שנים שזה לא נכון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא מסכים איתך, המערכת משחררת את הבלם (גם אם למאית שניה) מה שמן הסתם יאריך את מרחק הבלימה היות וכוח הבלימה קטן, אפילו אם מדובר בס"מ וחצי.

מה שכן, זה ממש לא משנה כי לא זאת מטרתה אלא, כפי שכבר כתבתי, לאפשר היגוי בבלימת חירום.

פורסם
מה שעשית עם ה-H1 זהו רצף שימוש בטכניקות שגויות ובסדר שגוי, שמראה (1)שהמצב לא היה דחוף כפי שאתה סבור שהיה (2) ושההצלחה שלך היתה מקרית.

פמפום איננה טכניקה מומלצת ויש לה חסרונות שלא אכנס אליהם עכשיו.

מכיוון שחסר לך היידע והניסיון אבקש ממך עכשיו לחדול לייעץ וללכת לקרוא.

מה שעשיתי במקרה ההוא זו היתה האפשרות היחידה שלי לצאת מזה בחיים. מי שנכח בתוך הרכב זה אני, ורק אני יודע מה קרה שם בדיוק.

מכיוון שחסר לך הידע המדוייק בנושא מה קרה בדיוק באותו מקרה, אבקש ממך גם כן לחדול מההתלהמות ולהפסיק לתקוף אותי לשווא.

בנושא הפמפום אני מסכים, היא אינה טכניקה מומלצת, אבל זה מה שעושים 90% מהנהגים נטולי ה- ABS כדי לחמוק מנעילת גלגלים בחירום.

אם הגעתה למקרה של כמעט תאונה אני במקומך הייתי מתחיל לחשוב אלו דברים היו לא בסדר ולמה הגעתי למצב כזה במקום להתפאר ולהתרברב, חשיבה כזו באמת תשפר את רמת הנהיגה שלך.

שוב: מדובר היה בצמיגים קדמיים גמורים בני למעלה מ- 4 שנים מתוצרת סינית. הצמיגים הוחלפו.

ראשית, תצא מהגישה של "אני יודע הכל", לפחות באם אתה רוצה לחיות יותר וללא טראומות תאונתיות למיניהן.

שנית, שום טכניקת בלימה נכונה בעולם לא תתקרב לביצועו של ABS רגיל ביותר. אתה יכול להאמין לי, שנסעתי שנים רבות ברכבים בלי ABS ובכבישים ובתנאים מגוונים ביותר ועדיין אני אומר לך, ואני לא לבד כאן, שה-ABS עדיף על כל רגל אנושית באשר היא אנושית.

נכון לעכשיו אתה נוהג לא נכון, אתה יהיר ומסוכן. חבל.

מי שיהיר כאן זה דווקא אתה.

אני נוהג לא נכון? על סמך קריאה של משפט אחד שכתבתי החלטת שאני "נוהג לא נכון". מעניין מאוד.

אומנם אני עדיין נחשב "צעיר", אך אני נוהג מעל 4 שנים ללא כל שריטה קטנה לכל המכוניות שבהם נהגתי, וללא שום דו"ח ולא הקטן ביותר, אז תעשה לי טובה ואל תלמד אותי איך לנהוג.

לבסוף, לא טענתי שרכב נטול ABS עדיף. אני מסכים איתך שמערכת ABS עדיפה על פני כל רגל אנושית.

לסיום:

חבל שכמעט בכל דיון אתם מעירים הערות מיותרות כלפי הכותבים, זה לא תורם לא לרמתכם האישית ולא לרמתו של הדיון בפרט.

ל- DaMN:

חבל שאתה מצטט אותי שכאילו כתבתי "בלה בלה בלה". אם אינך יודע להשתמש במערכת הפורמים, אני ממליץ על קורס בסיסי בנושא.

פורסם

נכון, והאפשרות של היגוי במצב חירום יכולה למנוע תאונה. ומנגד, גם תוספת של 10 ס"מ במרחק הבלימה לא משמעותית כלל, אתם יודעים מה - גם 15 ס"מ.

חבל שהרבה אנשים לא מפנימים את זה, או שיותר גרוע, כן מפנימים אבל חושבים שיש קשר בין מערכת ABS לגודל האיבר :lol:.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
מי שיהיר כאן זה דווקא אתה.

אני נוהג לא נכון? על סמך קריאה של משפט אחד שכתבתי החלטת שאני "נוהג לא נכון". מעניין מאוד.

אומנם אני עדיין נחשב "צעיר", אך אני נוהג מעל 4 שנים ללא כל שריטה קטנה לכל המכוניות שבהם נהגתי, וללא שום דו"ח ולא הקטן ביותר, אז תעשה לי טובה ואל תלמד אותי איך לנהוג.

לבסוף, לא טענתי שרכב נטול ABS עדיף. אני מסכים איתך שמערכת ABS עדיפה על פני כל רגל אנושית.

ההערה שלי לעניין יהירותך הייתה בשל העובדה שטענת בריש גלי כי אתה נוהג מעולה, גם בלי ABS, לא מרגיש בחסרונו (נהגת אי פעם על רכב עם ABS? זאת שאלה אגב, לא התרסה) ויודע יותר טוב מכולם (כי אתה לא רוצה שאף אחד ילמד אותך לנהוג). בעיני, זאת יהירות. פירוט טעויותיך אשר צוטט מפיך, בשילוב עם התנהגותך זו הביא אותי לכתוב שאתה לא נוהג נכון. אם אתה חושב שזוהי יהורת, זכותך. זה בוודאי לא היה המניע שלי, אבל אתה בחרת להתגונן במתקפה, וחבל. אני לא אלמד אותך לנהוג, אבל אציע לך להשתלם אצל אנשים שמבינים יותר. ממך וממני. אני לא נהג צעיר, וכיסיתי קילומטרים רבים, אני מאמין שיותר ממך (לאור היותך נהג צעיר), ותאמין לי שיש לי עוד הרבה מה ללמוד ולתרגל.

כמות תאונות, אגב, אינה אינדיקטור בעיניי, כי תאונה, ככלות הכל, היא צירוף מקרים, אחרת כל טעות נהיגה הייתה מובילה לתאונה. כמות דו"חות היא על אחת כמה וכמה לא אינדיקטור לכלום. זה פשוט אומר שלא נתפסת (וגם אם נתפסת, 180 דו"חות חניה, לדוגמא, הם לא אינדיקציה למסוכנות. 2 דו"חות פס לבן או רמזור אדום הם כן וכו').

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם כבר בנושא הזה עסקינן, אז יש לי שאלה קטנה:

ברוב המכוניות "הקטנות", שמתי לב שיש ABS, רק על שני הגלגלים הקדמיים.

למה זה ככה?

האם בעקבות זה, לא יכול להיווצר מצב ששני הגלגלים האחוריים יינעלו?

פורסם
נכון, והאפשרות של היגוי במצב חירום יכולה למנוע תאונה. ומנגד, גם תוספת של 10 ס"מ במרחק הבלימה לא משמעותית כלל, אתם יודעים מה - גם 15 ס"מ.

צר לי, אבל אתה פשוט טועה, גם ס"מ אחד יכול לעשות את ההבדל בין ילד מפוחד ומבוהל לבין ילד שרכב במשקל מעל טון פוגע בו.

קרה לי כבר מקרה שבצומת נהג שראה אותי (כי דאגתי שיראה אותי ע"י צפירות והיבהובי אורות ממרחק 150 מטר), חיכה שאני אעבור ורק משום מה בשניה האחרונה יצא מהצומת, מה שאילץ אותי לבלום בחוזקה ולהפנות את ההגה, עצרתי מ"מ ליד המדרכה המאוד גבוהה שהייתה שם ושום נזק לא קרה. לא רוצה לחשוב איזה נזק היה קורה לרכבי אילו כן הייתי פוגע במדרכה.

ל- DaMN:

חבל שאתה מצטט אותי שכאילו כתבתי "בלה בלה בלה". אם אינך יודע להשתמש במערכת הפורמים, אני ממליץ על קורס בסיסי בנושא.

שמע, אתה יכול לקבל את דברי כעלבון או שבמקום זה תנסה להבין שמה שכתבתי לא נועד ע"מ לפגוע בך או להשפילך, נהפוכו רק רציתי להשיג את תשומת ליבך.

גש לקורס נהיגה מתקדמת, אתה זקוק לו ולצערי לא תבין את זה עד שתעשה אחד כזה.

פורסם

כשאנחנו מדברים על הסנטימטרים האחרונים של העצירה, אנחנו מדברים על מהירויות מאוד נמוכות, כאלו שכנראה לא יגרמו נזק כלל. לפני כשנה בערך נכנס בי מישהו מאחורה ממש בסוף הבלימה שלו, לא קרה שום דבר, אפילו לא סימן קטן. יצאנו מהרכב, הסתכלנו שאין כלום ונפרדנו לשלום.

כמובן שעדיף לקצר כמה שיותר את מרחק הבלימה, אבל תסכים איתי שהטיעון שנהיגה בלי ABS עדיפה על נהיגה עם - בגלל מרחק העצירה, הוא פשוט לא נכון ומיותר. במיוחד שמערכות מודרניות לא מעריכות את מרחק הבלימה. ושוב, גם עם בכמה סנטימטרים בודדים - ההבדל בין אי פגיעה למהירות פגיעה שגורמת לתזוזה של עוד כמה סנטימטרים היא זניחה לעומת התרומה של מערכת כזו.

בכוונה הדגשתי את המשפט האחרון, אנו תמיד מדברים על מצב יחסי מכיוון שאי אפשר למנוע תאונות ב 100% ואנו מחפשים לנסות ולנהוג בצורה הכי בטוחה - יחסית.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

stio,

כולם רוצים כאן בעזרתך, לא ברעתך,

ולגבי המקרה שלך[כן גם אני נוהג ברכב בלי ABS לעיתים],

במידה והיית עוזב את דוושת הברקס, היית מקבל בחזרה את האחיזה ומבטל את התת היגוי[הרכב ממשיך ישר, לא משנה מה תעשה להגה].

לאחר מכן, אתה לוחץ על הברקס ומגיע ס"מ לפני שהגלגלים מאבדים אחיזה ומחליקים,

איך הדבר נעשה?

לוחץ על הדוושה בחוזקה ולאט לאט מרפה עד שהגלגלים ''מקבלים'' את האחיזה בחזרה.

אך אתה צריך להבין שהדבר מתקבל עם תירגול וניסיון,

או שהולכים לקורס, או שהולכים לחניון של סופר בימי שבת,

מציבים קונוסים, מומלץ לחבלל את השטח מסביב ומטגנים את הברקסים פעם אחרי פעם,

עד שאתה פשוט מצליח.[וצוחק מכל אלו שמסתכלים עליך כמו משוגע]

לגבי ה-ABS, המון נהגים הם מסוג הברסלב בעת בלימת חירום,

הם פשוט בועטים בברקס עד סופו ומתפללים שהרכב יעצור[אני לפעמים גם מתפקד ככה],

בשעת בלימת חירום[במהירויות סבירות, מעל 130 עדיף להחזיק את ההגה ישר כדי לא לעוף], מומלץ בחום להתחמק עם ההגה מהמפגע שנעצר לפניך.

----

פורסם

אתערב לשניה, כי הוויכוח מיותר ולא מגובה בכלום:

http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-lock_braking_system

לקרוא תחת Effectiveness.

מה קשה בללכת ולקרוא עובדות, במקום להתווכח? עשו מחקרים על הנושא הזה, יותר מאחד ויותר משניים.

מצטט עם הדגשה:

In real world conditions even an alert, skilled driver without ABS would find it difficult, even through the use of techniques like threshold braking, to match or improve on the performance of a typical driver with a modern ABS-equipped vehicle

בנימה אישית: בקורס נהיגה מתקדמת זה כיף גדול - לבטל את ה-ABS ולהצליח בלעדיו לעשות את תמרוני ההתחמקות, עם שליטה על זריקת רכב לכיוון הרצוי ע"י נעילה ושחרור גלגלים. עוד יותר כיף - כשאתה מצליח לעשות את זה מפעם ראשונה ובמרחק 1/2 מ' מהקונוסים בכל צד של נתיב החמיקה. אבל - ללא ספק - ABS עושה את החיים קלים, ובמצבים רגילים על הכביש אני מעדיף שיהיה ויפעל, ואת הטכניקה להשאיר למגרש.

נ.ב. פמפומים זה פאסה. רוצה לבלום טוב? תלמד לתת מכה בדוושה ולהגיע קרוב מאוד לסף הנעילה בצורה מהירה, ולהשאיר את הבלימה שם.

פורסם
ההערה שלי לעניין יהירותך הייתה בשל העובדה שטענת בריש גלי כי אתה נוהג מעולה, גם בלי ABS, לא מרגיש בחסרונו (נהגת אי פעם על רכב עם ABS? זאת שאלה אגב, לא התרסה) ויודע יותר טוב מכולם (כי אתה לא רוצה שאף אחד ילמד אותך לנהוג). בעיני, זאת יהירות. פירוט טעויותיך אשר צוטט מפיך, בשילוב עם התנהגותך זו הביא אותי לכתוב שאתה לא נוהג נכון. אם אתה חושב שזוהי יהורת, זכותך. זה בוודאי לא היה המניע שלי, אבל אתה בחרת להתגונן במתקפה, וחבל. אני לא אלמד אותך לנהוג, אבל אציע לך להשתלם אצל אנשים שמבינים יותר. ממך וממני. אני לא נהג צעיר, וכיסיתי קילומטרים רבים, אני מאמין שיותר ממך (לאור היותך נהג צעיר), ותאמין לי שיש לי עוד הרבה מה ללמוד ולתרגל.

כמות תאונות, אגב, אינה אינדיקטור בעיניי, כי תאונה, ככלות הכל, היא צירוף מקרים, אחרת כל טעות נהיגה הייתה מובילה לתאונה. כמות דו"חות היא על אחת כמה וכמה לא אינדיקטור לכלום. זה פשוט אומר שלא נתפסת (וגם אם נתפסת, 180 דו"חות חניה, לדוגמא, הם לא אינדיקציה למסוכנות. 2 דו"חות פס לבן או רמזור אדום הם כן וכו').

אני עדיין עומד על כך שאני לא מרגיש בחסרון ה- ABS. החורף בפתח, ומקווה שלא אצטער על כך.

כמובן שנהגתי על מכוניות עם ABS, ואפילו מכוניות חדשות עם הניילונים בפנים. הרגשתי ייתרון משמעותי בבלימה לטובת המכוניות החדשות, גם אם לא הופעל ה- ABS.

זה לא שאני רוצה "שאף אחד לא ילמד אותי לנהוג". העיניין הוא שדרך פורום אתה לא יכול ללמד אף אחד לנהוג.

שמע, אתה יכול לקבל את דברי כעלבון או שבמקום זה תנסה להבין שמה שכתבתי לא נועד ע"מ לפגוע בך או להשפילך, נהפוכו רק רציתי להשיג את תשומת ליבך.

גש לקורס נהיגה מתקדמת, אתה זקוק לו ולצערי לא תבין את זה עד שתעשה אחד כזה.

תשומת לב של בן אדם לא משיגים ע"י השפלתו.

כולנו זקוקים לקורס נהיגה מתקדמת, על אחת כמה וכמה לפני החורף ועוד בנהיגה ברכב ישן ולא בטיחותי, העיניין ידוע ולא צריכים לחזור על כך בכל הודעה.

פורסם
כמובן שעדיף לקצר כמה שיותר את מרחק הבלימה, אבל תסכים איתי שהטיעון שנהיגה בלי ABS עדיפה על נהיגה עם - בגלל מרחק העצירה, הוא פשוט לא נכון ומיותר. במיוחד שמערכות מודרניות לא מעריכות את מרחק הבלימה. ושוב, גם עם בכמה סנטימטרים בודדים - ההבדל בין אי פגיעה למהירות פגיעה שגורמת לתזוזה של עוד כמה סנטימטרים היא זניחה לעומת התרומה של מערכת כזו.

אלון, אני מסכים איתך לחלוטין :mm_yeah:

תשומת לב של בן אדם לא משיגים ע"י השפלתו.

כולנו זקוקים לקורס נהיגה מתקדמת, על אחת כמה וכמה לפני החורף ועוד בנהיגה ברכב ישן ולא בטיחותי, העיניין ידוע ולא צריכים לחזור על כך בכל הודעה.

צודק לחלוטין.

אני מתנצל בפניך אם נפגעת מדבריי.

פורסם
אני עדיין עומד על כך שאני לא מרגיש בחסרון ה- ABS. החורף בפתח, ומקווה שלא אצטער על כך.

גם אני מקווה שלא תצטער ובכל זאת, תנסה להשיג סיבוב בתנאים רטובים, ברצף, על מכונית מצויידת ב-ABS ועל הרכב שלך (או כל רכב אחר נטול ABS). אני בטוח שתיווכח בהבדל ותרגיש בחיסרון.

אגב, אם תחזור אחורה ותקרא את ההודעות תראה שאף אחד לא ניסה להשפיל אותך, כך שעדיף שתתרכז בגופם של דברים, כולם כאן לטובתך.

תבין, אף אחד לא אוהב שמתערבים לו בשיקול הדעת, בין אם זה כאן בפורום ובין אם זה במערכות האלקטרוניות ברכבו. הצד שכנגד הוא שכל הדברים האלה נועדו לטובתנו (גם התגובות בפורום :wink:) ואני הראשון שמתנגד לפאטרנליזם, אז בשבילי זו חתיכת אמירה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...