Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שזה ידוע לרוב הגדול.

אבל בכל זאת רציתי לשתף בניסיון אישי שקרה לי אתמול בלילה.

חוזר אתמול בלילה מיום עבודה ארוך, לאחר ארוחת בשרים במסעדה (אורחים מחו"ל).

עייף, מלא ומת כבר להגיע הביתה.

נוסע בכביש המוביל לצ'ק פוסט (מכיוון יגור), אקורד לפני, מהירות 80~, נוסעים בנתיב השמאלי.

מתקרבים לצומת, אור ירוק טרי.

הרכב שלפני האקורד, גם הוא בנתיב השמאלי, מחליט כמה מטרים לפני הצומת שבעצם לא נראה לו כ"כ להמשיך ישר בצומת ויותר מתחשק לו לפנות שמאלה. ברור שזה מאוחר מדי לפנות לנתיב השמאלי ביותר שמיועד לפניה שמאלה, אבל לנהג לא אכפת.

האידיוט בולם בלימת חרום ופונה שמאלה, ונעצר שחצי מהאוטו בנתיב שאני נמצא בו וחצי בנתיב ההשתלבות שמאלה.

גם אני וגם האקורד בולמים בכל הכוח, ותוך כדי ההאטה של הרכב פונים ימינה (מזל שלא היה רכב בנתיב הימני).

ברור לי לחלוטין שללא ABS הסבירות שהייתי מצליח לברוח מהתנגשות עם האדיוט הייתה הרבה יותר נמוכה, והיום הזה היה נגמר עם הרבה יותר מכמה דפיקות לב מואצות.

אם אתם קונים רכב משומש, מספיק ישן, מהשנים שלחלק מהרכבים היה ולחלק לא היה ABS, תעשו לעצמכם טובה ואל תוותרו על ABS.

צרפתי תמונה להבהיר

untitled.JPG

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ABS לרוב טוב למי שלא יודע לנהוג , למי שלא מכיר טוב את הרכב , ובכלל מי שלא לקח את הרכב למגבלות ויודע

אין הרכב מגיב במצבים כאלה ואחרים , קרי רוב האוכלוסייה.

אני אישית מסתדר מצויין בלי ABS ולו רק בגלל העובדה שאני מחליט כמה ואיך אני בולם ולא איזה ג'וק קר וחסר רגשות :-P

-אין להסיק מן האמור כי אני מתנגד לABS.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אז מה יש להסיק מהנאמר?

שאם אתה תותח כמו הכותב אז לא צריך ABS?

ההבדל בינך לבין "הג'וק הקר" שהוא (לפחות במכוניות חדשות) עושה עבודה מושלמת בכל פעם. זה לא אולי לא מעניין, אבל במצב חירום אתה רוצה לצאת שלם, לא להנות.

אני מודה שאני הצלחתי לבצע תמרון בלימת חירום תוך פנייה על משטח החלקה (מדמה מצב שהוא כמעט קרח). בפעם השנייה כבר הלך מצויין (ביבש אני לא מפספס). רק שצריך לזכור שבתרגול יש את המוכנות וההתכוננות מראש שאין במצב חירום אמיתי. ויותר חשוב, בחיים אין "פעם שנייה..."

תן לג'וק לעבוד.

הג'וקים של היום מדהימים.

אבל, עם כל ההבקרות, נכון להיום, עדיין צריך נהג מיומן מאחורי ההגה, גם אם פחות מיומן מבעבר. גם כשיש את כל הבקרות הכי מוצלחות, עדיין צריך להיות צלול ומתורגל מספיק כדי לזכור לתפעל את הרכב ולכוונו למקום הנכון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ברור לי לחלוטין שללא ABS הסבירות שהייתי מצליח לברוח מהתנגשות עם האדיוט הייתה הרבה יותר נמוכה, והיום הזה היה נגמר עם הרבה יותר מכמה דפיקות לב מואצות.

אל תהיה בטוח. אם היית רואה איזה בלימות אני הצלחתי לבלום בגלל אידיוטים למניהם בלי שהגלגלים ננעלו היית מבין שיש דרך לבלום כמו שצריך בלי לעשות תאונה (לפמפם).

לא מפחיד אותי לנסוע ברכב ישן ולא בטיחותי כי אני יודע לנהוג כמו שצריך, ויותר מזה: אני בכלל לא מרגיש בחסרונו של ה- ABS.

פורסם
לא מפחיד אותי לנסוע ברכב ישן ולא בטיחותי כי אני יודע לנהוג כמו שצריך, ויותר מזה: אני בכלל לא מרגיש בחסרונו של ה- ABS.

עד שלא תיכנס ברכב שלפניך מכיוון שחרף העובדה שלימדת את שומאכר לנהוג התנאים לא שיחקו לטובתך (הרצפה עקומה, הביצים הפריעו וכדומה) לא תבין עד כמה זה חשוב? על כביש רטוב, כל בלימה חזקה תמחיש לך עד כמה חסר לך ה-ABS. אף נהג, כולל הגדולים באמת (לא כאלה ש"יודעים לנהוג כמו שצריך", אלא הרבה יותר מכך) לא מסוגל לשחזר את פעולת ה-ABS, זה פשוט בלתי אפשרי הלכה למעשה. כמו שאמר falou לפני, הג'וק לא טועה, אף פעם, והוא עקבי להחריד. הפמפומים שלך לא עושים דבר פרט להפרת האיזון של הרכב והארכת מרחק הבלימה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חשוב חשוב אבל למה כל כך יקר? :| החלפתי חיישן אחורי ימני שנדפק - 600ש"ח לפני מע"מ ועבודה :shock:

נכון שלחיים אין מחיר אבל בכל זאת - צריך למשכן את החשבון בנק בשביל לתחזק רכב?

יום טוב

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

ובשביל לחדד קצת את הנאמר , מערכת ה ABS מפעילה את בוכנות הקליפר 60 פעם בשנייה לסירוגין ,

נהג מירוצים לא מגיע אפילו לעשירית מהקצב הזה ( להוציא מהכלל כמובן את התותח פה).

פורסם
אל תהיה בטוח. אם היית רואה איזה בלימות אני הצלחתי לבלום בגלל אידיוטים למניהם בלי שהגלגלים ננעלו היית מבין שיש דרך לבלום כמו שצריך בלי לעשות תאונה (לפמפם).

קלאסיקה!

פמפום זו לא הדרך הנכונה לבלום.

אתה מוזמן לחפש שירשורים בעניין ולקחת קורס, כדי שלהבא תפעל יותר נכון.

פורסם

RK, הייתי במצב הזה, אתה לא מחדש לי כלום.

בגשם הראשון בחורף לפני כמה שנים, נסעתי בירידה רצינית בתוך העיר, שבסופה היה רמזור שהיה אדום.

הכביש היה רטוב, גשם מטפטף, המגב עובד לסירוגין.

הייתי על 50 קמ"ש בהילוך שלישי, לכן לחצתי ממש מעט על הבלם כדי להאט לקראת העצירה.

מיד 2 גלגלים קדמיים ננעלו והרכב שט לו והגביר מהירות.

לפני הרמזור עמדה יונדאי H1 מסחרית, הרכב שט ישר אליה. הורדתי להילוך שני כדי להאט את המנוע והרכב החל להאט, הסרן הקדמי עדיין נעול לגמרי, בלמים לחוצים בכל הכוח (במצב כזה לא מפמפמים בשום אופן).

במקביל הרמתי בלם יד בהדרגה והרכב עצר ס"מ אחד לפני היונדאי תוך חריקת צמיגים, וכולם הסתכלו.

היו עוד כמה פעמים, אח"כ מהר החלפתי את הצמיגים הקדמיים שהיו מתוצרת סינית.

עריכה: falou: אם יש לך מספיק מרחק כדי לבלום, עדיף לבלום ע"י פמפום מאשר לבלום בפאניקה ע"י לחיצה חזקה.

פורסם
RK,

עריכה: falou: אם יש לך מספיק מרחק כדי לבלום, עדיף לבלום ע"י פמפום מאשר לבלום בפאניקה ע"י לחיצה חזקה.

זה נכון. עדיף למות בירייה מאשר בטביעה.

עדיין, עדיף לא למות.

מה שעשית עם ה-H1 זהו רצף שימוש בטכניקות שגויות ובסדר שגוי, שמראה (1)שהמצב לא היה דחוף כפי שאתה סבור שהיה (2) ושההצלחה שלך היתה מקרית.

פמפום איננה טכניקה מומלצת ויש לה חסרונות שלא אכנס אליהם עכשיו.

מכיוון שחסר לך היידע והניסיון אבקש ממך עכשיו לחדול לייעץ וללכת לקרוא.

פורסם
ABS לרוב טוב למי שלא יודע לנהוג , למי שלא מכיר טוב את הרכב , ובכלל מי שלא לקח את הרכב למגבלות ויודע אין הרכב מגיב במצבים כאלה ואחרים , קרי רוב האוכלוסייה.

אני אישית מסתדר מצויין בלי ABS ולו רק בגלל העובדה שאני מחליט כמה ואיך אני בולם ולא איזה ג'וק קר וחסר רגשות :-P

-אין להסיק מן האמור כי אני מתנגד לABS.

וואוו, כמה שטויות בתגובה אחת.

אני מקווה שאף אחד כאן לא לוקח ברצינות את הדברים האלה.

רמת נהיגה וידע בנהיגה ממש, אבל ממש לא קשורה אם אתה נוסע ברכב עם או בלי ABS. ההודעה שלך מתאימה לילד מתלהב בן 15 שלא מבין שמערכות ABS פועלות היום בצורה כל כך מדוייקת ומהירה, שאף נהג לא יכול לבצע בלימת חירום טוב יותר מהן.

מערכת ABS עושה את הדברים לפשוטים הרבה יותר במצב של בלימת חירום מכיוון שהיא מאפשרת לנו לעבוד ביחד עם האינסטינקט שלנו (שבד"כ הוא ללחוץ על הבלמים כמה שיותר חזק) בצורה כזו שלא יכולה להרעה את המצב. אחת הבעיות הגדולות במצבי חירום היא שלפעמים האינסטינקטים שלנו גורמים לנו לעשות דברים שמחמירים מצבים מסויימים.

כמובן שגם במערכת ABS צריך לתרגל ולהכיר את אופן השימוש בה. תתפלא כמה אנשים מרפים מהבלם כאשר הם חשים את הרעידות שגורמת המערכת.

ועדיין, תועלת המערכת ולימוד השימוש בה קלים, נוחים ופשוטים בהרבה יותר מאשר התחמקות ממכשול בלי מערכת כזו.

גם לנהג מדהים, כשרוני ומיומן כמוך, מערכת כזו רק תתרום.

אם יש לך אפשרות לנהוג ברכב עם ABS, אין שום סיבה בעולם לנהוג בלי. ואם אתה עדיין חושב שיש לזה קשר לרמת הנהיגה שלך, אז תמשיך לחשוב ככה, חבל. :lol:

RK, הייתי במצב הזה....

אם הגעתה למקרה של כמעט תאונה אני במקומך הייתי מתחיל לחשוב אלו דברים היו לא בסדר ולמה הגעתי למצב כזה במקום להתפאר ולהתרברב, חשיבה כזו באמת תשפר את רמת הנהיגה שלך.

RK,

בהמשך לדבריו של FALOU, פמפום זו טכניקת נהיגה שעבר זמנה מהעולם. בכל מצב.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

תנו לי לגלות לכם סוד....על כביש יבש מערכת ABS דווקא מגדילה את מרחק הבלימה. אגב, רוב הנהגים בבלימת חירום לא מפעילים את מקסימום הכוח על הדוושה לכן נעילת גלגלים על כביש יבש לא כ"כ נפוצה.

פורסם
RK, הייתי במצב הזה, אתה לא מחדש לי כלום.

תגובה מתלהמת, אתה לא חושב?

בגשם הראשון בחורף לפני כמה שנים, נסעתי בירידה רצינית בתוך העיר, שבסופה היה רמזור שהיה אדום.

הכביש היה רטוב, גשם מטפטף, המגב עובד לסירוגין.

הייתי על 50 קמ"ש בהילוך שלישי, לכן לחצתי ממש מעט על הבלם כדי להאט לקראת העצירה.

מיד 2 גלגלים קדמיים ננעלו והרכב שט לו והגביר מהירות.

כבר טעות. הרכב לא יכול להגביר מהירות במקרה כזה, אלא אם הוא נופל מצוק. אין מה שיגביר את המהירות - הוא לא יגביר מהירות

לפני הרמזור עמדה יונדאי H1 מסחרית, הרכב שט ישר אליה. הורדתי להילוך שני כדי להאט את המנוע והרכב החל להאט, הסרן הקדמי עדיין נעול לגמרי, בלמים לחוצים בכל הכוח (במצב כזה לא מפמפמים בשום אופן).

במקביל הרמתי בלם יד בהדרגה והרכב עצר ס"מ אחד לפני היונדאי תוך חריקת צמיגים, וכולם הסתכלו.

אני שוב מחזק את מה ש-falou אמר לפני, דהיינו שהמקרה לא היה כה דחוף כמו שפחדת ממנו באותה עת. לחלופין, ואם אני מניח שמדובר על הירידה של יוקנעם מהמרכז בואכה הקניון, לא בטוח שהיית ב-50 או שהמרחק היה גדול מספיק, כי עם שני סרנים נעולים לא היית בולם בזמן בחיים אם המרחק באמת היה קריטי.

היו עוד כמה פעמים, אח"כ מהר החלפתי את הצמיגים הקדמיים שהיו מתוצרת סינית.

הערותיי בכחול לעיל ולהלן:

ראשית, תצא מהגישה של "אני יודע הכל", לפחות באם אתה רוצה לחיות יותר וללא טראומות תאונתיות למיניהן.

שנית, שום טכניקת בלימה נכונה בעולם לא תתקרב לביצועו של ABS רגיל ביותר. אתה יכול להאמין לי, שנסעתי שנים רבות ברכבים בלי ABS ובכבישים ובתנאים מגוונים ביותר ועדיין אני אומר לך, ואני לא לבד כאן, שה-ABS עדיף על כל רגל אנושית באשר היא אנושית.

אתה יכול להגיד שרכב שנועד לכיף נטו (קח כדוגמא סופר 7 וכו') עדיף שיהיה נטול ABS, בקרת משיכה ובקרת אחיזה והיו מספר רכבים בהם בקרת האחיזה הפריעה לי כשניסיתי להנות קצת, אבל אותן בקרות יבצעו את תפקידן כשהן באמת נדרשות, כלומר במצבים שאינך ערוך אליהם ובהם אתה לא שולט, לא מוכן וההחלטה צריכה להתקבל בשבריר שניה.

אגב, אם יש לך מספיק זמן לבלום, אתה לא צריך לפמפם ולא לדפוק את הדוושה לרצפה. יש לך את הזמן לבלום רגוע.

נכון לעכשיו אתה נוהג לא נכון, אתה יהיר ומסוכן. חבל.

עריכה ל-gsk שהגיב מעלי:

תודה על הגילוי, אבל זה כבר מזמן לא נכון עם מערכות ABS מודרניות. נכון לעכשיו אין שום סיבה שלא להשתמש ב-ABS בשימוש יומיומי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תן לי לגלות לך סוד כמוס אפילו יותר, מה שאתה אומר הוא לא נכון - מערכת ABS מודרנית לא מגדילה את מרחק הבלימה.

וגם אם נניח שכן מדובר באחוזים בודדים בלבד, ובמרחקים שבהם שינוי המהירות הוא זניח.

מתי תבינו שהתועלת העיקרית והמשמעותית ביותר במערכת ABS היא היכולת להתחמק ממכשול כלשהו ולמנוע תאונה באופן וודאי !! ולא ביכולת שלה להקטין את עוצמת התאונה.

אם נקח שני מיקרים זהים של בלימת חירום שבסופה לא מצליחים לבלום בזמן ומתרחשת תאונה, פעם בלי ABS ופעם עם ABS, בשני המקרים ההתנגשות תהיה במהירות כמעט זהה לחלוטין.

היתרון במערכת ABS שהיא יכולה להביא למניעת ההתגשות בצורה הרבה יותר פשוט - וכיוצא בכך - באחוזים הרבה יותר גבוהים תימנע ההתנגשות. היא בשום מקרה (כמובן בהנחה שמתבצע בה שימוש נכון) לא תגרום להחמרת תוצאות תאונה !

RK, אתה צדיק בסדום :-)

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...