Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש יותר חשיבות על הגלגלים הקדמיים בגלל

שהעומס הנופל עליהם גדול יותר מהאחוריים כי המשקל

עובר קדימה בזמן בלימה, הגלגלים האחוריים לאומת הקדמיים ננעלים יותר מאוחר.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה כבר נשמע יותר כמו תיאור מקרה ולא תאור הצלחה.

איך הורדת הילוך תעזור שכבר עם הבלמים עברת את יכולת הבלימה המקסימלית של הרכב?

עכשיו שאלה שנייה.

למה הרמת בלם יד ובמה זה עזר?

זה תיאור מקרה עם הצלחה ביחד.

הורדת הילוך מתבצעת במטרה להאט את הרכב בעזרת המנוע וללא שימוש בבלמים.

לדוגמא בירידות ממושכות אני נשאר על הילוך נמוך, ובכך מונע שימוש לעיתים תכופות בבלמים. כמובן שבמקרה בו הצמיגים איבדו אחיזה לחלוטין והרכב "שט" בירידה זה לא אפקטיבי כלל.

עכשיו תשובה לשאלה השנייה:

כמו שטענתי קודם, איך כשלחצתי על דוושת הבלמים הסרן הקדמי ננעל לחלוטין. כלומר אני נסעתי עם שני גלגלים קדמיים נעולים.

לעומת זאת, שני הגלגלים מאחור נשארו עם אחיזה והמשיכו להסתובב בהתאם למהירות הנסיעה. המטרה היתה להפעיל כוח בלימה נוסף על הגלגלים האחוריים שעדיין אוחזים בכביש, ובכך להאט את הרכב כדי לצמצם את הנזק בתאונה שעמדה להתרחש, ואף לעצור את הרכב ללא תאונה כלל.

בפועל התאוריה הצליחה, משום שאיך שהרמתי את מנוף בלם יד (בהדרגה ולא בבת אחת), הרכב החל להאט עוד ועוד עד שלבסוף נעצר.

לקראת סוף העצירה שמתי לב שגם הסרן האחורי ננעל לחלוטין משום שהחלקתי קצת לצד שמאל עם ה"תחת" של הרכב.

הבהרה:

איך שלחצתי בפעם הראשונה על הבלמים במטרה להאט ולהוריד הילוך לקראת הרמזור האדום שהיה מלפנים, הגלגלים ננעלו באופן מיידי ומוחלט. הלחיצה היתה עדינה מאוד משום שהתחלתי להאט מבעוד מועד ולא באותו מרחק שאני רגיל להאט בקטע כביש זה ביום יום מכיוון שירד הגשם הראשון, הכביש היה חלק במיוחד ולקחתי מרחק ליתר ביטחון.

מיד כשגיליתי שאיבדתי אחיזה מהגלגלים הקדמיים לחצתי בכל הכוח על דוושת הבלמים. אני ידעתי שדווקא הסרן הקדמי ננעל מכיוון שהיו רעשי מים חזקים מהכיוון הקדמי לאורך כל ההחלקה.

אם עשיתי פעולות נכונות או שגויות אתם תחליטו, כי ברור שאתם מנוסים יותר ממני (לפחות רובכם), אבל את ההצלחה אי אפשר להשתיק. עובדה, הרכב עצר.

פורסם
אשמח לקבל תשובה לשאלתי.

תודה.

בכל רכב יש מערכת (מכנית או משולבת מכנית-אלקטרונית) שתפקידה לוודא שלעולם לא ננעלים רק האחוריים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם עשיתי פעולות נכונות או שגויות אתם תחליטו, כי ברור שאתם מנוסים יותר ממני (לפחות רובכם), אבל את ההצלחה אי אפשר להשתיק. עובדה, הרכב עצר.

זה שהרכב עצר, זה נכון.

רק לא הורדת ההילוך ולא הפעלת בלם היד עזרו לו להאט יותר מהר.

אתה בסה"כ מתאר מקרה של נעילת גלגלים בבלימה. רק שבמקרה שלך, גם עם הבלימה הקלוקלת, הרכב עצר בזמן.

יופי, מזל, אבל לא ממש קשור לשומדבר ממה שעשית.

אם הצמיגים הקדמיים שלך ננעלו גם בבלימה עדינה זה בגלל אחד מהשניים (או שניהם)

1. צמיגים קלוקלים בעלי אחיזה נמוכה על רטוב.

2. כביש מאוד חלק.

אין יותר מדי מה לעשות במקרה בו מספיקה לחיצה עדינה (בהנחה שאתה באמת היית מודע לכמה חזק אתה לוחץ) לנעול צמיגים קדמיים (ועוד בירידה) מבחינת הוספת כושר בלימה/האטה. נהג (מאוד) מיומן יידע כאן לשחרר את הבלמים ולתמרן, אבל לא יודע אם היה לאן...

המסקנה מכל הסיפור היא שצריכים צמיגים טובים.

וזהו.

פורסם

הצמיגים הקדמיים היו גמורים, ואת זה טענתי גם מההתחלה. לא מדובר בטעות במהלך הנהיגה.

חבל שלא שמתם לב לנושא מההתחלה במקום לנהל ויכוחי סרק.

פורסם

הטעויות בנהיגה התחילו אחרי זה - ניסיון להוריד הילוך, למשוך בלם יד - כל אלה לא עזרו לך, פשוט יחד אתן, בצירוף מקרים, הרכב נעצר עקב הבלימה הראשונית. זה הכל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

stio

האמת שהטעיות שלך התחילו עוד לפני זה, אם זה בצמיגים ישנים או בהערכה לא נכונה של תנאי הדרך.

אחרי הכל זה לא שמישהו קפץ לך לנתיב או משהו.

ושלא תבין אותי לא נכון לכולם יש טעיות אבל החוכמה פה זה לא להגיד "אה הצלחתי לצאת מזה אני כי אני נהג טוב" אלה להגיד "וואלה יצאתי טמבל" ולילמוד מהטעות כדי שפעם הבאה זה לא יקרה.

וגשם ראשון זה בכלל דוגמה טובה כי רק אחרי שאתה מחליק ממנו אתה מבין כמה זה לא צפוי ושונה מכביש רטוב במהלך החורף.

ואני יכול להגיד לך עלי שבגשם ראשון יש מצב אני נוהג כמו זקנה עם טחורים ואני מעדיף לצאת זקנה עם טחורים מאשר טמבל (אני גם דואג להשאר בצד ימין ולא להפריע לאנשים אחרים).

*גילוי נאות - אין לי שום דבר נגד זקנות עם טחורים.

פורסם

הבלם יד דווקא עוזר

בבלימה על רטוב צריך לבלום חלש יחסית כדי לא לנעול את הקדמיים, במקרה כזה כמעט ולא בולמים עם הסרן האחורי.

כי יוצא שהבלימה הכי יעילה היא בלימה דגרסיבית עם עזרה מהבלם יד!

זה קשה לעשות טוב ולא מומלץ לנסות סתם כך, אבל מוכח!

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
חבל שלא שמתם לב לנושא מההתחלה במקום לנהל ויכוחי סרק.

הויכוח הוא לא ויכוח סרק והוא בכלל לא על עצם העובדה שאתה נוסע עם צמיגים גמורים מלפנים. להזכירך:

אל תהיה בטוח. אם היית רואה איזה בלימות אני הצלחתי לבלום בגלל אידיוטים למניהם בלי שהגלגלים ננעלו היית מבין שיש דרך לבלום כמו שצריך בלי לעשות תאונה (לפמפם).

לא מפחיד אותי לנסוע ברכב ישן ולא בטיחותי כי אני יודע לנהוג כמו שצריך, ויותר מזה: אני בכלל לא מרגיש בחסרונו של ה- ABS.

הויכוח הוא על עצם העובדה שאתה חושב שאתה יודע לבלום בלימה חירום אבל השיטה שלך לבלימת חרום פשוט לא נכונה ברוב המוחלט של המקרים ואני מוכן להתערב שאתה לא יודע לבצע אותה כמו שצריך.

הויכוח הוא על עצם העובדה שאתה חושב שאתה יודע לנהוג כמו שצריך רק בגלל שהמזל האיר לך פנים ולא ריסק לך את האונו על האחוריים של המסחרית ההיא בחורף האחרון.

הויכוח הוא על עצם העובדה שאתה לא מרגיש בחסרונו של הABS, אבל אם היה מתמזל מזלך ובאונו היה ABS כנראה שלא היית טורח לספר לנו על התקרית המסחרית שלך על גבי הפורום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתה צודק, אבל הוא היה עם קדמיים נעולים לכל אורך הדרך.

בירידה...

תראה, האמת היא שאנחנו לא יכולים להיות בטוחים מה היה שם, כי נהג לא מיומן מתקשה לנתח בדיעבד את מעשיו (כבר ראיתי אנשים עם קלאץ' לחוץ בזמן אמת נשבעים שהרגל שלהם לא נוגעת בקלאץ'...), אבל כנראה שדבר אחד היה שם. זמן. מספיק זמן לנהג לא מיומן להוריד הילוך ולשחק עם בלם היד. אם היה כל כך הרבה זמן אז אני מניח שאפשר היה להסתדר גם בלי בלם היד. רק שלנהג לא מיומן קופאת הרגל על הבלם, מהלחץ.

אולי לא.

זו לא הנקודה.

הנקודה היא שצריך ללמוד, להבין ולתרגל ולא להמציא וללמד תו"ל על סמך ניסוי וטעייה במקרה אחד.

מה שאתה מתאר זה אפשרי, אבל מאוד קשה לביצוע ובטח יותר שימושי בסיטואציות שאתה נמצא בהן.

פורסם

משהו הרבה יותר מפחיד שקרה לי ולדעתי רק בעזרת ה abs הבן אדם יצא משם בהליכה.

נסעתי בכביש של 3 נתיבים(באותו כיוון) במהירות של פחות או יותר 80 קמש

ראיתי בן אדם עומד על פס הפרדה בין הנתיבים ומתחיל ללכת לכיוון שמאל(למעשה לכיוון הנתיב שבו נסעתי)

אז עברתי נתיב לנתיב הימני פתאום הוא החליט שזה לא הכיוון הליכה שמתאים לו הוא עשה סיבוב והתחיל ללכת לנתיב שלי

בלמתי וישר ברחתי לנתיב לידו בסופו של דבר עצרתי בערך 10 מטר אחריו אולי יותר

ורק בעזרת ה abs הצלחתי(לא יודע איך הייתי פועל בלי abs הכל היה מהר מדי וקרוב מדי

תמלא את הרכב במים מהסנרוף (עם צינור), תתכופף למטה ותראה מאיפה נוזל.
פורסם

תראה, האמת היא שאנחנו לא יכולים להיות בטוחים מה היה שם, כי נהג לא מיומן מתקשה לנתח בדיעבד את מעשיו

(כבר ראיתי אנשים עם קלאץ' לחוץ בזמן אמת נשבעים שהרגל שלהם לא נוגעת בקלאץ'...)

או אנשים שמשחררים את דוושת הבלם בשנייה שהם מסובבים את ההגה (וכמובן שנשבעים שאין מצב שהם שחררו אותה)... ועוד.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
הטעויות בנהיגה התחילו אחרי זה - ניסיון להוריד הילוך, למשוך בלם יד - כל אלה לא עזרו לך, פשוט יחד אתן, בצירוף מקרים, הרכב נעצר עקב הבלימה הראשונית. זה הכל.

הניסיון להוריד הילוך היה הולך מצויין, אילו רק הייתי עוזב קצת מהבלמים ומשחרר את הנעילה. הבעיה היתה שלא היה מספיק זמן.

אין צירוף מקרים. בלם היד זה מה שהציל אותי מתאונה.

stio

האמת שהטעיות שלך התחילו עוד לפני זה, אם זה בצמיגים ישנים או בהערכה לא נכונה של תנאי הדרך.

תנאי הדרך הוערכו מצויין, הבעיה היתה שלא החלפתי מראש את הצמיגים. הבעיה היותר קריטית מההתחלה היתה שרכשתי צמיגים סיניים ולא איכותיים.

הויכוח הוא לא ויכוח סרק והוא בכלל לא על עצם העובדה שאתה נוסע עם צמיגים גמורים מלפנים.

הויכוח הוא על עצם העובדה שאתה חושב שאתה יודע לבלום בלימה חירום אבל השיטה שלך לבלימת חרום פשוט לא נכונה ברוב המוחלט של המקרים ואני מוכן להתערב שאתה לא יודע לבצע אותה כמו שצריך.

אז מה אתה מציע במצב כזה אם לא לפמפם? ללחוץ כמו מטורף על הדוושה, 4 גלגלים נעולים והרכב ישוט היישר לתוך משאית?

אתה מוזמן לנסות זאת אצלך ברכב, לא אצלי. תאונה הכי קטנה ואני מת, מדובר ברכב לא בטיחותי בכלל, כבר ראיתי מה קרה לאונו מרוסקות ולמי שישב בפנים.

אגב, לכל מי שהגיב לגבי קורס נהיגה מתקדמת: אילו רק היה בצפון מקום איכותי שמעביר קורס כזה, תהיו בטוחים שאני הייתי נרשם כבר מזמן. למה?

לא בגלל שאני נהג לא טוב, להיפך, אבל בנהיגה עם רכב כזה לא מספיק להיות נהג טוב, אלא נהג מצויין.

לגבי כל מי שזרק מחירים: אני יודע מה המחיר וזה לא משחק בכלל תפקיד.

אגב, האשמה היחידה בכל המצב הזה של איבודי שליטה והחלקות אלו לא הנהגים, אלא הממשלה הכושלת שיש לנו. אילו רק היו מורידים מהכביש את כל המכוניות הישנות, הלא בטוחות והמזהמות זה ממש לא היה קורה (לא שהייתי מוסר את הרכב שלי, אבל אני מדבר באופן כללי). מה במקום זה עושים?

מעלים את מחירי ביטוח החובה למי שאין כריות אוויר ברכב. פשוט גאוני.

תראה, האמת היא שאנחנו לא יכולים להיות בטוחים מה היה שם, כי נהג לא מיומן מתקשה לנתח בדיעבד את מעשיו (כבר ראיתי אנשים עם קלאץ' לחוץ בזמן אמת נשבעים שהרגל שלהם לא נוגעת בקלאץ'...), אבל כנראה שדבר אחד היה שם. זמן.

הדבר היחיד שלא היה שם זה זמן.

אגב, גם נהג לא מיומן יכול לנתח את מה שקרה. זה שראית אנשים שמרוב לחת שוכחים מה קרה זה לא מעיד על אופי של כל האנשים סביבך.

פורסם
אז מה אתה מציע במצב כזה אם לא לפמפם?

לך לקורס ותדע.

זה יותר פרודוקטיבי מלהאשים את הממשלה בזה שהצמיגים שלך דפוקים.

מעבר לזה, אין לנו בסיס ידע משותף רחב מספיק כדי שאוכל לנהל איתך דיון פרודוקטיבי.

אתה תתפלא איך כולנו פועלים באופן שגוי אינסטנקטיבית, בלי בכלל להיות מודעים.

אחרי שתעשה קורס, תראה...

פורסם
wikipedia איננה אסמכתא.

זה כן:

http://www.stop.se/test/abstests.pdf

זה מפנה לאסמכתא:

http://www.tarorigin.com/ARnews/ARnews9-98/0101.html

וגם זה - למרות שמדובר באופנועים, בהם בלימה "על הקצה" בעייתית הרבה יותר, כי החלקת הגלגל למשך יותר מחצי שניה מלווה בנפילה:

http://www.msf-usa.org/imsc/proceedings/a-Green-ComparisonofStoppingDistance.pdf

• תוכן חדש...