Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב מצטער על התגובות הקיצוניות שלי. באמת.

קבל בטור תמיד ישפיע על האודיו, כמה שהקבל גדול יותר כך הוא ישפיע יותר.( ישפיע איכותית על השמיעה )

רמקול של 4ohm ל 80Hz צריך בערך 500mf , זאת הסיבה שבדרך כלל עדיף כרוס אקטיבי. השיפוע יהיה 6db לאוקטבה והוא מתוסף לשיפוע המכני של הרמקול ( טוב לא אסבך אותכם נשמור את זה לפעם אחרת. אבל לא מומלץ להישתמש בשיטה זאת כ כרוס )

קבל אודיו איכותי בגודל כזה עולה כמו רמקולים . אבל מי שרוצה בכל זאת לפחות תעשו זאת נכון.

קבל זול אלקטרוליטי ( לא אידאלי לאודיו , אבל מטעמי תקציב ) ובמקביל אליו קבל נוסף בערך קטן , בשום אופן לא אלקטרוליטי. הכי זול שאפשר אלו קבלים של סולן. אפשר לחבר במקביל ל500 קבל של 1mf וכך לחסוך כסף של קבל 500mf איכותי.

לינק לקניה קבל 500mf שלא יהרוס הכל ( לא אידאלי )

http://madisound.com/catalog/product_info.php?manufacturers_id=122&products_id=124

קבל 1mf סולן במקביל ל500 סהכל ערך של 501 , יתקן את הנזקים של הקבל האלקטרוליטי.

http://madisound.com/catalog/product_info.php?manufacturers_id=152&products_id=730

למה Madisound כי שם אני קונה יותר מ 15 שנים , יחסית זולים , אמינות מעולה משלוח מהיר.(אבל לא מתמחים ברמקולים לרכב.)

רון

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מודע לזה שאנחנו מדברים על רמקולים מקוריים של רכב.

אתה מודע לזה שלקנות קבל של סולן על רמקול מקורי של רכב זה פשוט אבסורד.

הקבלים האלקטרוליטיים שאני מדבר עליהם הם אפילו לא בי-פולאריים.

אין צורך במשהו טוב יותר מזה והדגרדציה שהם עושים לסאונד היא חסרת משמעות וזניחה כל כך שאוזן אנושית לא מאומנת לעולם לא תבחין בהבדל מלכתחילה.

יחסית לזה שאתה מראה על כזה צורך בשימוש בכאלו קבלים על כזה ציוד - הייתי אומר שקצת נסחפת לא?

מנסיון - זה ממש לא פוגע באודיו בצורה כזו שיהיה עדיף לקנות רמקול נציל יותר, ועדיין לשמוע עם עיוותים. לעולם לא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
טוב מצטער על התגובות הקיצוניות שלי. באמת.

קבל בטור תמיד ישפיע על האודיו, כמה שהקבל גדול יותר כך הוא ישפיע יותר.( ישפיע איכותית על השמיעה )

רמקול של 4ohm ל 80Hz צריך בערך 500mf , זאת הסיבה שבדרך כלל עדיף כרוס אקטיבי. השיפוע יהיה 6db לאוקטבה והוא מתוסף לשיפוע המכני של הרמקול ( טוב לא אסבך אותכם נשמור את זה לפעם אחרת. אבל לא מומלץ להישתמש בשיטה זאת כ כרוס )

קבל אודיו איכותי בגודל כזה עולה כמו רמקולים . אבל מי שרוצה בכל זאת לפחות תעשו זאת נכון.

רון

1. אם עוד לא הבנת, מדובר על רמקולים מקוריים של הרכב.

לשים עליהם קבלים של בניק ודומיו זה אובר-קיל מטורף.

2.ממש לא עדיף בד"כ קרוס אקטיבי, עובדה מוגמרת 99.9% מהרמקולים הבייתיים מהיותר יוקרתיים בעולם וכנ"ל גם 99.9% מהסטים לרכב מגיעים עם קרוסים פסיביים.

האמן לי שמי שקונה זוג רמקולים ביתיים ב60000$ או סט קומפוננט לרכב ב2500-5000 דולר, יש לו עוד כמה לירות לפרוססור או לקרוס אקטיבי.

בנוסף, במיוחד באודיו לרכב, הקטגוריה הבכירה ביותר היא PURE PASSIVE ושם אתה תמצא קרוסים פסיביים בעלויות של אלפי דולרים עם חיתוכים מדרגה רביעית ומעלה(עד 36-48DB/סלופ וכו') בשילוב מעגל ז'ובל.

under construction..

פורסם

אם אתם לא זוכרים אז בשום אופן לא המלצתי על קבלים, המלצתי על החלפת רמקולים בלבד. אבל מי שמשום מה רוצה לשים קבלים לחיתוך פסיבי אז זאת הדרך הזולה ביותר עם פגיעה קטנה בשמיעה. דרכים אחרות וקבלים זולים יותר לא ממולצים כלל.

רון

פורסם

ואיך בדיוק רמקול עם נצילות טובה יותר ימנע עיוותים?

אז אתה תקנה רמקול יותר נציל שיכול לרדת קצת יותר נמוך - אתה עדיין עובד על הגברה של HU, אתה עדיין עובד עם רמקול סביר להניח שלא יוכל לספק את הסחורה כמו שצריך (מדברים כאן על רמקולים קואקסיאליים פול ריינג' בגג 500 שקל).

עדיין אתה תסבול מעיוותים ולא רק זה - הרמקול נציל יותר = העיוותים שמיעים יותר במידה ולא חתכת ממנו תחום תדר שהוא לא יכול לנגן טוב.

אהבתי את הטריק עם הקבלים של סולן - טריק ישן שאני זוכר שראיתי בפורום בחו"ל לפני הרבה זמן, אני רק לא זוכר אם זה משפיע או מוריד את המתח שהקבלים יכולים לעמוד בו כשזה קורה וזה יכול להיות קריטי כשהם יושבים אחרי מגבר עם הספק גדול - צריך לקחת את זה בחשבון כי אתה מחבר אותם במקביל ויש לזה משמעות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי עוותים וכו

בדרך כלל עיוותים במערכות זולות נובעים מכניסה לרוויה של המגבר, מה שקורה בווליום גבוהה גל הסינוס נקטע ומתעוות, זה יוצר מעין ממתח DC ( הגל מתישר ) שיוצר עיוות וגם שפשוט גומר את הרמקולים.( הנזק הכי גדול לרמקולים יותר גרוע מהספק גבוהה. כן מגבר עם הספק נמוך יכול לגרום יותר נזק ממגבר עם הספק גבוהה )

רמקולים נצילים עוזרים בדרך הבאה: נגיד שהרמקולים המקוריים היו בנוניים בניצילות 89db , והרמקולים החדשים בנצילות 92 זאת אומרת שהרמקולים החדשים צריכים רק חצי ממהספק כדי להישמע באותה עוצמה של הרמקולים הישנים.

מה הרווחנו, המגבר רחוק יותר מנקודת הרויה רחוק יותר מהעיוות , יש סיכוי קטן יותר לגרום נזק לרמקולים החדשים ודבר אחרון אפשר לשמוע בעוצמה גבוהה יותר וכמובן שהרמקולים החדשים יהיו הרבה יותר טובים מהרמקולים המקוריים של מאזדה, לא תאמינו אבל עלותם של הרמקולים המקוריים הם כ$2

רון

• תוכן חדש...