Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק רוצה להבהיר משהו.

לכל אחד מותר להביע דיעה ואם יש דיעה להביע אז חשוב להביע אותה.

אבל יש דרך לאמר דברים.

לבוא ולאמר על דברים של מישהו שטויות - צריך להיות מגובה בלמה הדברים שלו הם שטויות.

אי אפשר לבוא ולשלול סתם ככה דיעה של בן אדם בטענה ש"הוא לא מבין"

אי אפשר לבוא ולאמר לבן אדם "שב ותלמד" בלי להסביר לאותו אדם למה הוא צריך לשבת וללמוד.

אחד הדברים שהכי מרגיזים אותי זה שמשתמש חדש בפורום בא וטוען שכולם בפורום חושבים שהם יודעים יותר.

יופי! באת והעלאת טענה - עכשיו תצדיק אותה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר לינק או הסבר קטן.. ללמוד על מה אתם מדברים :roll:

ותאמת אני לא פריק של סאונד אני לא רוצה מעכרת מטורפת ב8 אלף שקל.. אני רוצה רמקולים שישמעו טוב.. לשים מקדימה.. איזה אתם מליצים לי שלא עולים מעל ה500 שקל..

תודה לכם..

פורסם

ברצון

www.bcae1.com

אבל יהיה לך קל יותר להתחיל באינדקסים של האתר הבא:

www.autosound.co.il

תחפש כתבה על פילטרים פאסיביים.

תקרא קצת על חיתוך תדרים לרמקולים ואיך בעצם קבל עובד ואיך סליל עובד.

bcae זה ראשי תיבות של

basic car audio electronics

בהצלחה - באמת קשה להסביר את זה על רגל אחת ובגלל זה נתתי לפותח הת'רד רשימת מכולת - יותר מזה הוא לא צריך לדעת.

ובאמת שמדובר רק בחומר בסיסי - כי אתה תוכל להבין שם טוב מאוד אולי איך קבל עובד ובסופו של דבר איך קרוס עובד - אבל אתה לא תוכל לרכוש משם ידע לגבי למה בדיוק מערכת שלושה חלקים עדיפה מבחינה טכנית על מערכת שני חלקים בגלל שכשמגבירים את המיד דרך הטוויטר אז התחום הגבוה צורח ובלה בלה בלה או מאמרים כמו שאתה יכול למצוא באתר של הייבריד אודיו של סקוט בוואלדה לגבי איך המוח האנושי מתרגם צליל והלאה מכאן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ב500 ש"ח מבחינת הרמה הבסיסית שאני הייתי מצפה אליה מרמקולים - אין לי מגוון רחב או יותר נכון רציני להמליץ עליו.

בטווח המחיר הזה למעט רמקול קואקסיאלי של פולס או סט קומפוננט של פולס אין לי משהו אחר שממש נראה לי ששוה להוציא עליו כסף.

מצטער - זו האמת שלי.

אבל בכדי שבאמת יהיה אפשר לענות לך על השאלה אתה צריך לספק לנו עוד פיסת מידע אחת חשובה (הראשונה זה התקציב - סיפקת)

מה סוג הצליל שאתה אוהב?

אתה אוהב שהצליל הוא רך, עמוק, נעים ומלטף? או שאתה אוהב צליל בהיר, חד וצלול?

אחרי כל הדברים האלה אתה צריך להבין דבר אחד פשוט - רמקול טוב זה כמו אוכל טוב - אם לא טעים לך, לא משנה אם האוכל יקר או זול או אם הוא טוב או לא.

מה שאני אומר זה שאתה לא יכול לקנות רק בגלל שאמרו לך שזה טוב - אתה צריך לשמוע ורק אז, אם אהבת את הצליל לקנות.

לא קונים רמקול בלי לשמוע אותו קודם. (קצת מוזר דרך אגב שאני נחוש בדעתי לקנות L4 בלי לשמוע אותו - אבל אני מודע לזה שאני עושה הימור די מוצלח וגם מתבסס על נסיון עם רכיבים אחרים של אותו היצרן).

Pioneer TS-X150

פורסם

"אתה אוהב שהצליל הוא רך, עמוק, נעים ומלטף? או שאתה אוהב צליל בהיר, חד וצלול?" חח לא יודע תאמת..

אני אוהב שישמעו בס.. אני שומע ראפ וטראנסים אני רוצה שישמעו מאוד תבס.. איזה אתה ממליץ לי..?

ואפשר בבקשה לינק למרקולים שתבחר

פורסם

קבל ב 5 שקל נו.. קבלים בטור לרמקולים הם דבר שפוגע באיכות השמיעה, בטוח בערכים גדולים כאלה ובטוח שכמחיר כזה. אחד הנושאים החשובים בבכרוס פסיבי של רמקול זה איכןת הקבלים , במיוחד אלה שבטור לרמקולים, ופה ממליצים לשים קבל ענק ב 5 שקל

נו ,, אני אומר לברוח מהפורום הזה , אני בורח

תהנו

רון

פורסם

אל סמך מה אתה קובע את זה? לכל הרוחות - ניסית בכלל?

זה שקבל בחמישה שקלים לא איכותי ברמה כמו קבל של בניק או מנדורף בכמה עשרות שקלים - זה ממש זניח כשאתה מדבר גם על רמקול סטנדרטי שגם עובד על הHU.

קבל לא פוגע באיכות מהבחינה הזאת - מה שהוא עושה זה לחתוך לרמקול תחום תדר מסויים שהרמקול מנגן בעיוותים.

בוא ניקח כבל של 500 מיקרופאראד - אפשר להזמין מהאתר הבא בלי שום בעיות:

www.madisound.com ואם פותח הת'רד ירצה לינק מדוייק אני אספק.

עכשיו אנחנו מדברים על קבל יחסית איכותי - אוקיי? - אז עכשיו הורדתי מהפרק את הסיכוי שקבל בחמישה שקלים לא יספק את פותח הת'רד למרות שמנסיון רב מאוד - זה פותר את הבעיה.

מה שקבל עושה זה שהוא לא מאפשר לתדירות של גלים חשמליים לעבור החל מנקודה מסויימת מעלה (וזה כשהוא מחובר בטור והוא בודד) - זה בעצם פילטר HPF.

קבל של 500 מיקרופאראד על רמקול בהתנגדות של 4 אוהם חותך אותו ב80 הרץ.

אתה כבר תגיע למצב שאת רוב התדרים שגורמים לרמקול לעוות - הוא לא מנגן, עכשיו נשאר לך רק לעשות קצת כיוונים במערכת ואתה תהנה מהרמקול הרבה יותר.

במצב כזה - אם תקנה רמקול נציל יותר אתה ברמה עקרונית תהנה ממנו הרבה יותר.

אבל זה שרמקול נציל יותר לא אומר שהוא תהיה בחירה טובה מבחינת סאונד - אבל זה כבר נושא אחר.

אתה בורח מהפורום? - חבל, אמנם אתה לא מאלה שאומרים לאנשים שב ותלמד אבל אתה בא ואומר שקבל פוגע באיכות ואתה לא מסביר למה.

הוא יפגע באיכות אולי כי מהירות הפריקה שלו היא איטית, אולי כי הוא בעל ערכים שבהם המתח יהיה גבוה מידי והקבל יוציא פיקים - אבל כשאתה לוקח בחשבון הגברה של HU ורמקול ב500 שקל - זה כל כך זניח שזה כמעט חסר משמעות.

אבל בסדר - אני דווקא הייתי שמח שהיית נשאר בפורום לגדול איתנו, זה קל להחליט שמדברים שטויות ולא לנסות ללמוד שום דבר חדש (הייתי שמח לשם שינוי אם היית מצליח לגרום לי להבין למה אתה חושב שאני מדבר שטויות) - תברח...

Pioneer TS-X150

פורסם

זה לא קשור לפז"ם, זה לא קשור למספר הודעות.

זה קשור להתבססות על משהו שהוא אמיתי ולא ע"פי השערות.

יש כאן חברי פורום עם מספר הודעות קטן משלי (יש כאן כאלה שהם רדומים) והם בעלי הבנה גבוהה משלי בכמה דרגות.

כל העניין הוא לבסס את ההודעה שלך בנושא טכני כשיש מאחוריה גב, כשיש מאחוריה אמת.

ולא - זו לא בושה לטעות או לא להבין משהו, יש רק דרך לבטא את הדברים.

Pioneer TS-X150

פורסם

קטע הפזם היה סתם קטע. כל זה ברור השאלה כמה משתמשים חדשים,ישנים יקראו את הת'רד הזה ויבינו לא רק לפורום הלאה גם שדרך ביטוי חשובה לא פחות מהידע שלהם.

רונקו אתה איתנו? או שהלכת

ג'ובני

פורסם

לגבי פותח הת'רד - תשמע, נתתי לך עצה - לא יותר.

לגבי החלפה לרמקול נציל יותר - זה טוב ונהדר על הנייר אבל הבעיה שלך לא תיעלם.

אם אתה לא רוצה להשקיע במערכת עם הגברה או בסט קומפוננט שיש לו מידבאס 6.5 שיכול לרדת נמוך - המינימום שאתה צריך לעשות זה להבין שיש גבול עד כמה אתה יכול להגביר את הרמקול.

הורדה של הLOUD וכמות הבאס שאתה מעביר לרמקול גם כן תעזור להפחית את התופעה.

אתה יכול לשים 6*9 מאחורה ולחתוך את הרמקולים הקדמיים כמו שהצעתי - לקבל סאונד יותר טוב ממה שיש לך כרגע אתה בטוח תקבל.

או לפחות לקנות רמקול שיכול לרדת נמוך יותר מהרמקולים המקוריים שיש לך ברכב כמו הפולס של מורל למשל.

Pioneer TS-X150

פורסם

רונקו, אני מודה לך על תגובתך בת'רד שלי לגבי ה3WAY. העניין ייבדק ביסודיות.

אך ישנם דרכים תרבותיות לנהל ויכוח ענייני ומקצועי.

נראה לך שחיבור קבלים של 5 ש"ח בטור על מנת לחתוך תדרים מסויימים מרמקולים פשוטים שמחוברים לHU פשוט, זה דבר לא נכון מבחינה מקצועית, ועלול לפגוע קשות בסאונד של הרכב? אדרבה, תכתוב זאת. ואז מר lanosforce המכובד, ובאמת מכובד, ולא בגלל 10K הודעות, אלא בגלל ידע והבנה מעמיקים בתחום, יכתוב וינמק ההיפך. ואז אתה תאמר, נכון טעיתי, או לחילופין תאמר לו, איני מסכים איתך ותנמק מדוע, וכך יתנהל לו דיון מכובד, כיאה לפורום המכובד. אך אתה בוחר לענות בזילזול. חבל.

פורסם

דייהו רייסר (לשעבר) של הורים של אשתי

רמקולים 3.5 אינטש מקדימה

6.5 אינטש מאחורה (אבל רמקולים שיורדים נמוך יחסית יפה - דווקא מיצרן עלום שם).

שמתי קבלים 100 מיקרו מקדימה והיה אפשר לסחוט את הווליום של הHU עד הטיפה האחרונה מבלי לקבל עיוותים מורגשים.

והסאונד היה מספק לכל הדיעות בשביל מערכת בלי הגברה.

איכות מהרמקולים לא נפגמה בצורה מורגשת והיה מדובר סה"כ ברמקולים 3.5 אינטש של אינפיניטי רפרנס (שהגיעו עם קבלים משלהם רק שאיבדתי אותם בזמנו) - ולעומת ההבדל של לשמוע עם או בלי עיוותים - הקבלים לקחו בסיבוב את האופציה השניה.

אז אני את הקלפים שלי שמתי על השולחן מבחינתי ובזאת סיימתי את הת'רד הזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

לפותח הת'רד נראה לי שהוצפת במידע עד לרכב הבא שלך רק תייסם לפחות ממה שנאמר פה באמת שזה יהווה לך פיתרון הכי זול לרמה טובה יותר.

ג'ובני

• תוכן חדש...