Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוב עצר אותי שוטר אבל הפעם....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשוטר אסור ואין כל זכות להרים יד על אזרח בשום מיקרה כבר כתבתי בעבר מגילה שלמה על כך (ראה לתת דוח לשוטר) בפורום הזה . אבל יש לזכור שהתנהגות תורמת של האזרח

מחריפה ומעצימה כל ארוע -אף אחד מהמעורבים בארוע כזה לא יכול לטעון לנקיון כפיים

אבל מהשוטר מצופה להתנהגות אחרת. אבל זהו לא הויכוח, כאן מצגת גרסתו של בחור המודה קבל עם ועדה כי עבר על החוק, סיכן עצמו ואחרים, ניסה להיתחכם עם השוטר כשניתפס ומאשים את כל העולם ואישתו במחדל חוץ מאשר את עצמו. בחרת לנהוג מהר, ניתפסת, אכלת אותה, אל תאשים איש פרט לעצמך-נורא נחמד להאשים את המשטרה בכל, כי המשטרה היא שק האיגרוף הכי נח-בכלל הרי עכשיו הכי פופלארי להכות במישטרה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אור כחול צריך להיות ממוקם מחוץ לרכב (על הגג) ובאופן בולט.

אתה בטוח :?:

"רכב בטחון - אמבולנס של מגן דוד אדום, רכב של משטרת ישראל או של צבא הגנה ישראל, רכב לכיבוי שריפות ורכב אחר שאושר על ידי רשות הרישוי כרכב בטחון, כשהם מפיצים בפנס מיוחד אור מהבהב אדום או כחול ומשמיעים אות אזעקה בסירנה."

.

כלומר לפי הציטוט הנ"ל, רכב שאיננו מפיץ אור כחול/אדום וגם משמיע סירנה, איננו רכב בטחון?

יש הרבה מכוניות שמסתובבות עם צ'קלקות כיום. כל רכב משטרתי מחויב להפעיל אותה גם בנסיעות מנהלתיות. אם הוא לא מפעיל גם סירנה - אפשר פשוט להתעלם ממנו?

נמרוד

פורסם
לבקשת הקוראים, להלן מקבץ ציטוטים מהשטויות שנכתבו פה :

7. אבל אם לאף אחד אין בעיה אז אין סיבה שאני לא אסע במהירות שאני מרגיש בה בטוח, ושאיני מסכן את הנוסעים.

8. אפשר גם לנסוע על 200 רגוע (אם אתה רוצה אני יכול להדגים לך).

13. בנאדם ש"טס" בכביש מהיר ב-150 עם חברים לא בהכרח משתולל ולא בהכרח מסכן את חבריו!

דני.

דברי שנאמרו הם לא בתור המלצה או בתור "אוקיי" לקוראים.

7. רוולונטי רק לגבי, אני לא יודע מהו ידע קוראי השירשור בנהיגה אין כאן שום המלצה לאף אחד, לא ישירות ולא בעקיפין.

8. אולי שוב לא הובנתי נכון, רגוע לא מתאר כאן נהג שנוסע על 200 מרגיש ודרך המחשבה שלו היא כנהג שנוסע 90.

הכוונה היחידה כאן ב"רגוע" היא התמונה הזו- נסיעה בכביש בין עירוני רחב ותקין בזמן שאין נפש חיה על הכביש בקו ישר, הראיה קדימה (הרבה קדימה) ברורה, וכן גם לצדדי הדרך.

וכמובן רכב שמסוגל להתמודד עם המהירות הזו.

13. ראה את 8, ותוסיף לזה שתלוי בידע נסיון הנהג, וסיכון תמיד קיים לכל נהג (עד כמה שהוא "נהג"), הרי מטרתנו היא להפחית את הסיכון הזה כמה שיותר.

כשנסעתי עם ראם (הוא נהג), ואיתי באוטו היה עוד נוסע וראם נסע באגרסיביות ובחלק מהנסיעה מעל 150 אז בהחלט יש סיכון, אבל שוב זה לא אומר שצריך לשלול נסיעה על 150 עם נוסעים נוספים, לאנשים עם ידע ונסיון (ולא חושבים שיודעים, כמו רוב הישראלים).

באחד הימים בעבר שאתם (אלטרנתיבי) אירגנתם לחברי הפורום קורס הכנסתם כ-4 איש ב- Skidcar (אני בניהם), והמדריך (במקרה לא אתה, התחלקנו לקבוצות... :D ), באחת מההדגמות גרם לאוטו לאיבוד שליטה חריף ביותר וכן, כמעט ראינו את המדרכה במגרש (והוא הודה בזה, שהיינו במצב של "כמעט"), מה שאני מנסה להעביר כאן שגם המנוסים ביותר לא חסינים נגד סיכונים בנהיגה.

עדי.

Finger's gonna kill me.

פורסם

שוטרים לוקחים את החוק לידיים וחושבים שבגלל שהם שוטרים מותר להם לעשות הכל

לדוגמה מקרה שקרה לפני 6 שנים

חבר שלי נהג ברכבו הפרטי ללא שום עברות תנועה ניידת אשר עקפה אותו הורתה לו

לעצור בצד הוא עצר ובכלל היה מאוד עייף ורצה כבר להגיע לביתו ואמר לשוטר שפשוט ירשום לו דוח וירד ממנו, השוטר אמר שהוא מדבר איתו בגסות והתחיל לקלל אותו

חבר שלילא שתק וקילל גם כן. לאחר מכן הוציאו אותו מהאוטו והמשיכו בקללות (גם השוטרים וגם הוא) כעבור זמן קצר אחד השוטרים שלף את נשקו והתחיל לאיים על חבר שלי (שמו של החבר עודד והוא שרת בקרבי והוא אדם כלל לא קטן) עודד התעצבן ואז התחילו מכות השוטרים קראו לתגבורת ונדרשו 12 שוטרים כדי לעצור אותו. בכל מקרה השוטרים רצו להכניס את עודד לכלא והחל הליך משפטי שנמשך 5 שנים ובסופו עודד יצא זכאי והשוטרים המעורבים בפרשה שוחררו מתפקידם.

וזו רק דוגמה אחת לזה ששוטרים ברוב המקרים שקועים עמוק מידי באשליה שהם הכי חזקים ושיש להם יש את הזכות לעשות הכל.

המשפט לא היה מסתיים כך אם לא במקרה לא היו מגיעות תלונות נוספות באותו עניין על אותו שוטר. שליפת נשק זה עניין מאוד חמור ויכול לגרום למוות.

אם לא היתה מתקבלת התלונה הנוספת על אותו שוטר עודד היה נמצא עכשיו בכלא.

והכי מרגיז שהוא גם לא קיבל שום פיצוי על מה שקרה שם ועל הטרטור שהוא היה צריך לעבור חמש שנים.

אז כמובן יש שוטרים שעושים את תפקידם בצורה טובה אך יש הרבה יותר שמנצלים את תפקידם לרעה

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

עגום,אבל נכון.

לפני שנה וחצי היה לי בלגאן די רציני איתם.עצרו אותי על אי ציות לשוטר .

אחרי שהם כבר הגיעו אלי הביתה,הם הזעיקו את השוטר שממנו ברחתי,כי כביכול הוא נעלב מזה שהצליחו לברוח ממנו.

עוד לפני שהוא הגיע חטפתי מכות מהשוטרים,שבין השאר הטיחו את הראש שלי במשקוף של ניידת (מסביר הרבה דברים).

אחרי שהוא הגיע כבר היתי באזיקים,מה שלא מנע ממנו להכניס לי סטירה,להכשיל אותי בזמן שהלכתי (באזיקים) ולהכניס לי אגרוף בצלעות (הסבירו לי שהתנגדתי למעצר).

בדיעבד,אני מצטער על שלא בחרתי להגיש תלונות נגד אותם שוטרים,מכיוון שמדובר בתהליך מסורבל.לא סיפרתי לאף אחד,גם לא אנשים קרובים, שהם היכו אותי,כי לא רציתי לעשות מזה עיניין.בדיעבד זו היתה טעות.

אז נכון- גם מה שאני עשיתי לא בדיוק מוציא אותי בסדר,אבל המכות שקיבלתי מהם בפירוש לא היו מוצדקות.

הבעיה היא שאפשר בהחלט להגיד שהחוק לצידם (אה.....למעשה הם שוטרים)- אני לדוגמה קיבלתי הבהרה מאוד מרומזת שאם אתלונן הם יגידו שהתנגדתי. ולמי יאמינו? ילד שברח מהמשטרה עם "אוטו מירוץ"- או לשוטרים?

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
עגום,אבל נכון.

לפני שנה וחצי היה לי בלגאן די רציני איתם.עצרו אותי על אי ציות לשוטר .

אחרי שהם כבר הגיעו אלי הביתה,הם הזעיקו את השוטר שממנו ברחתי,כי כביכול הוא נעלב מזה שהצליחו לברוח ממנו.

עוד לפני שהוא הגיע חטפתי מכות מהשוטרים,שבין השאר הטיחו את הראש שלי במשקוף של ניידת (מסביר הרבה דברים).

אחרי שהוא הגיע כבר היתי באזיקים,מה שלא מנע ממנו להכניס לי סטירה,להכשיל אותי בזמן שהלכתי (באזיקים) ולהכניס לי אגרוף בצלעות (הסבירו לי שהתנגדתי למעצר).

בדיעבד,אני מצטער על שלא בחרתי להגיש תלונות נגד אותם שוטרים,מכיוון שמדובר בתהליך מסורבל.לא סיפרתי לאף אחד,גם לא אנשים קרובים, שהם היכו אותי,כי לא רציתי לעשות מזה עיניין.בדיעבד זו היתה טעות.

אז נכון- גם מה שאני עשיתי לא בדיוק מוציא אותי בסדר,אבל המכות שקיבלתי מהם בפירוש לא היו מוצדקות.

הבעיה היא שאפשר בהחלט להגיד שהחוק לצידם (אה.....למעשה הם שוטרים)- אני לדוגמה קיבלתי הבהרה מאוד מרומזת שאם אתלונן הם יגידו שהתנגדתי. ולמי יאמינו? ילד שברח מהמשטרה עם "אוטו מירוץ"- או לשוטרים?

זה מזכיר לי סיפורים של קרובי משפחה שלי על ימי הדיקטטורה בארגנטינה, וזה עצוב מאוד.

אזרח חוטף מכות משוטרים ללא התנגדות ומעדיף לא להתלונן, נשמע כמו משהו מתוך דו"ח "בצלם". זה שדברים כאלו קורים כל יום במדינת ישראל הנאורה והדמוקרטית צריך לכאוב לכולנו.

פורסם
לבקשת הקוראים, להלן מקבץ ציטוטים מהשטויות שנכתבו פה :

1. תצא מתוך נקודת הנחה שכל השוטרים רוצים לדפוק אותך.

2. בין נסיעה במהירות גבוהה לבין הזמנה לבית משפט על נהיגה בקלות ראש עוברים הרבה מים.

3. לפי מייטב ידיעתי נסיעה במהירות גבוהה בטח שלא מוכחת אינה נכללת בסעיף " נהיגה בקלות ראש".

4. אם השוטר כתב שנסעת מהר והוא היה צריך לעקוף , לרדוף או whatever אין שום ראיה להזמנה הטפשית הזו.

5. אך אם הוא רשם שהשתוללת תוך כדי מעבר נתיבים וזגזוג פראי ( לא שאני אומר שעשית את זה ) יהיה לך מאד קשה להוכיח אחרת , אחרי הכל הם היו שניים , ולמרות שאתם הייתם יותר , זו מלה של שני שוטרים נגד אזרחים .

6. להזכירך שאם שוטר רואה עבירה מותר לו לעבור על החוק כדי לתפוס את מבצע העבירה (ברור שיש גבולות).

7. אבל אם לאף אחד אין בעיה אז אין סיבה שאני לא אסע במהירות שאני מרגיש בה בטוח, ושאיני מסכן את הנוסעים.

8. אפשר גם לנסוע על 200 רגוע (אם אתה רוצה אני יכול להדגים לך).

9. אי אפשר לנסוע "רגוע" על 200 קמ"ש,את האמת אדם אחראי לא נוסע רגוע גם על 90.

10. אני אישית הייתי זורק אותו לכלא,אנשים כאלו מסכנים את כבישי ארצנו.

11. בקשר ללסוע 150 כי אין מצב לצאת ממהירות כאלו בשלום במקרה הכי קטן שיכול לקרות מפיצוץ של גלגל ועד חול בכביש.

12.באמת לא תיסע במהירויות כאלה לפעמים, בשעות לילה אפלות?

13. בנאדם ש"טס" בכביש מהיר ב-150 עם חברים לא בהכרח משתולל ולא בהכרח מסכן את חבריו!

14. מהירות לא הורגת !

15. ואני שואל יש כל סיכון ברכב חדשני אשר נוסע במהירות סבירה של 150 קמ"ש בנתיב ימני ריק בכביש מספר אחד בדרך לתל אביב בשעה 2 בלילה?

16. אם כן יקרה משהו הנזק יהיה כפול במהירות כפולה

17. אם תכתוב בדיוק את דברי השוטר בדו"ח אני חושב שנוכל לעזור לך טוב יותר.

18. הכלל הכי פשוט הוא ככול שתיסע לאט יותר הסיכון שלך להפגע בתאונה נמוך יותר.

זו רשימה חלקית,

כשכל מה שמופיע בה הוא : טעות / אי דיוק / דיעה אישית (ללא קשר למציאות), דוגמא רעה לקוראים ... וכו'.

דני.

אני מסכים איתך במרבית המקרים.

אם זאת אתה כתבת שהדברים הללו מלבד אי דיוקים וטעויות כוללים דעה אישית,עם קשר

למציאות או בלי קשר זו דעה אישית.

תרשה לי לחלוק על מספר דברים כאן,כי הרי אם קוראים אחרים כאן אבוי שיקשיבו לדעתנו

האישית,אבוי גם אם יקשיבו לדעתך האישית,גם היותך מדריך נהיגה,אינה מקנה לדעתך האישית שום לגיטימציה,אינך איש חוק,עובד מדינה,פרופסור,או רופא מנתח,או כל דבר אחר המסמיך אותך לתת ביקורת על דעותיהם של אחרים.

לא בכולם שורר הביטחון הרב כמו שלך בנהיגה מנהלתית על 90 קמ"ש וכבישי ישראל לרוב אינם מאפשרים נסיעה ב 200 קמ"ש,לרבים דורש העניין

ריכוז גבוהה,ומשרה בהם תחושת לחץ,ולא צריך להיות מדריך נהיגה בשביל לדעת את זה

צריך להיות נהג חדש,וגם אם דעתך האישית שונה מדעתי,אין זה אומר שאתה צודק יותר ממני

ולכן אני מאמין שהקוראים הצעירים כאן יותר מכל דבר אחר מושפעים מדעותם האישית

של אותם אלו בעלי הוותק הגבוה בכלי רכב (כמוך,וגם כמוני).

לכן מוטלת עלינו האחריות לא לתת את דעותינו האישיות,אלא להתרכז בדעותינו המקצועיות.

אנחנו מנסים ולא תמיד מצליחים,אני נשברתי מספר פעמים באומרי את מחשבותיי מספר פעמים ללא צורך,גם במקרה שלך לא היה צורך להטפל לדעותם של אחרים,שוב...זו דעתם.

ואין בה היבט מקצועי,קשר לניסיון,עובדתיות או פיזיקה גרעינית.

ועוד דבר שרציתי לברר....בחוקי הפיזיקה וגם במבחני ריסוק מצביעים על כך שככל שהמהירות גבוהה נגרם יותר נזק לגוף בתנועה,אם לקחת בחשבון שנניח שתנתן לאדם הבחירה בין התרסקות ב 80 קמ"ש או ב 160 קמ"ש,גם ללא ידע מוקדם הוא יבחר את האופציה הראשונה.

לא התכוונתי להתרברב ,או להתווכח,או אפילו חס ושלום להמעיט מערכו של מישהו.

ראה זאת כתגובה ידידותית,קרא לזה הבעת דיעה....משהו שלרוב אני מעדיף לא להתעסק איתו.

פורסם

כנראה שאנחנו יותר מסכימים בדעותינו ממה שאתה חושב,

מאחר ולא היה בכוונתי (וגם לא עשיתי כן) להביע דעתי, אלא יצאתי כנגד אנשים שהגיבו בת'רד תוך שהם מעלים את דעתם האישית הגם שאינה קשורה למציאות.

על כן, אין זה משנה האם אני שולט ברכב טוב יותר או טוב פחות ממישהו אחר כאן, וגם אין בכוונתי להמליץ למישהו לעשות משהו על סמך זה.

כל הנקודות שהעלתי היו במטרה הפוכה - להראות כיצד חלק מהתגובות שנאמרות עשויות לעשות יותר נזק מתועלת.

דני.

פורסם

כל הנקודות שהעלתי היו במטרה הפוכה - להראות כיצד חלק מהתגובות שנאמרות עשויות לעשות יותר נזק מתועלת.

דני.

מבין,קיבלתי,אם זאת הסיבה המדוברת,התופעה קשה מאוד לעצירה.

אשמח לעזור בריסון התופעה.

• תוכן חדש...