Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא של חבר טוב עבד בזמנו (לפני כשלושים שנה) בחברת בנייה ירושלמית בשם מתיתיהו ליפשיץ, היו להם מלא משאיות מאק צבועות ב-2 צבעים (בז/כתום ירוק/ירוק כהה), נראה לי דגם RD

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בס"ד

לאחר ש"בחשנו" בנושא הליילנד מעין החורש

מסתבר שהמוח היהודי ממציא ומחדש לנו דברים חדשים ומוזרים עקב הוראת השעה.

מדובר ברכב משטרתי ממוגן ירי שכמוהו נוסעים ומפטרלים ביש"ע.מה שאני יודע המכללים שלו הם מדגם פורד,השוטר שדברתי

איתו בקושי ידע שמדובר בפורד ותו לא.אם תשימו לב למראה האחורי שלו ישנן דלתות שאפשר לפתוח אותן במקרה של ארוע ירי

ולהילחם משם.

מישהו יודע עליו עוד פרטים?אשמח לקבל תשובה.

במקרה !!!!!!!!!!

אני מכשיר את הנהגים על הרכב הספציפי הזה.

באופן כללי , ולא אכנס לפרטים הן בגלל שזה רכב בטחון , והן בגלל שאנחנו בשרשור משאיות .

זה אמנם רכב כבד מאוד אבל הוא לא בקטגוריה של משאית .

הרכב נקרא בשמו הזמני - קרקל.

מורכב על שלדת פורד F350

הרכב ממוגן ומשרת בעוטף .

רוב הרכבים (בלי לנקוט במספרים) נמצא במשמר הגבול , חלקם במשטרה הכחולה.

קרקל.jpg

טפט מציג התמונות של Windows.jpg

צביקה מרגלית

פורסם
בס"ד

לאחר ש"בחשנו" בנושא הליילנד מעין החורש

מסתבר שהמוח היהודי ממציא ומחדש לנו דברים חדשים ומוזרים עקב הוראת השעה.

מדובר ברכב משטרתי ממוגן ירי שכמוהו נוסעים ומפטרלים ביש"ע.מה שאני יודע המכללים שלו הם מדגם פורד,השוטר שדברתי

איתו בקושי ידע שמדובר בפורד ותו לא.אם תשימו לב למראה האחורי שלו ישנן דלתות שאפשר לפתוח אותן במקרה של ארוע ירי

ולהילחם משם.

מישהו יודע עליו עוד פרטים?אשמח לקבל תשובה.

הנה, זה עשוי לענות לך:

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=108267&highlight=%F7%F8%F7%EC

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

למה, למה, למה עשית לי את זה- יש שם את החלומות שלי!!!! אני לא צריך הרבה- רק אוראל אחד!!!!!!!!!:oops::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

יב"א מצרית ניידת כזאת , עם זילים מהצורה הישנה, היתה ביב"א 511 - ג'בל אום מרגום ,מעל צומת רפידים. היו כאלה שהניעו ונהנינו להפיל אותם מהצוק.אמבולנס זיל שימש את המפקד,יגאל זיו (אז סרן, אח"כ תא"ל) להסתובב בשטח.

פורסם

כן- אבל באיזו שנה זה היה? :-( היום כבר לא נשארו יותר מדי כאלה, ואלו שנשארו- במצב גרוע מאד.... ושם- תראה מה הולך? :-(

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
למה, למה, למה עשית לי את זה- יש שם את החלומות שלי!!!! אני לא צריך הרבה- רק אוראל אחד!!!!!!!!!:oops::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

אתה יכול אולי לתת תקציר של תוכן הדברים הכתובים שם?

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם
כן- אבל באיזו שנה זה היה? :-( היום כבר לא נשארו יותר מדי כאלה, ואלו שנשארו- במצב גרוע מאד.... ושם- תראה מה הולך? :-(

אחרי ששת הימים. הכביש ליב"א המצרית היה הרוס וממוקש. בהתחלה הגענו עם אלואט מבח"א 3. (מהארץ עם הפייפר של יגאל זיו שפעם נכבה ונחת על הכביש בג'אבל ליבני, או עם האיילנדר לטסה/באלוזה). אח"כ סללו כביש חדש בתוואי שונה מהכביש המצרי. אז גם "קיבלנו" אוטו ראשון ביזמת אחד החבר'ה שמצא אותו למטה בצומת. ג'יפ אפור מגויס מחברת חשמל לששת הימים,שעד היום הם מחפשים אותו.יגאל התלבש על האמבולנס כרכבו האישי. המכ"ם היו צרפתיים שעבדו מעט (פתוחים לסופות חול - לא היו כדורים לבנים ) ואיטלקיים. לא היה אמריקאי ואלתא אבל הגיעו מדויק להפצצות עומק רחוקות עם אוראגאנים,ווטורים ומיסטרים שהיו תלויים לגמרי בניווט מהיב"א. דו"ח מטאו לפני פ.מ ? היה.- 2 מטאורים ("גף מטאורולוגיה" ב 110) שנשלחו לראות בעיניים.מעניין אם יעיר כאן מישהו.

פורסם
אתה יכול אולי לתת תקציר של תוכן הדברים הכתובים שם?

היא פשוט מספרת את מה שרואה, ומאד מופתעת מזה שכל הדברים האלו לא מעניינים אף אחד- אלא פשוט ככה סתם זרוקים באמצע "שומקום", ללא שמירה או משהו! והיא דפקה לעצמה מנורה מקרון תקשורת- לא עמדה בפיתוי...:twisted: לא מוסבר בדיוק איפה זה- אבל בטח מדובר ב"ימ"ח" שננטש ממזמן... אם תשים לב- רואים שכל הציוד שם במקור היה שמור ומטופל- אבל רואים שיש כבר גנבים שמבקרים שם תדיר...:-(

פורסם

אני חושב שאם נתחיל מהסוף, נקל על כולם:

כל בלם מנוע שמבוסס על עיקרון הג'ייקובס ברייקס עובד בסופו של דבר על אותו עיקרון:

פתיחת שסתום פליטה בתום פעולת דחיסה.

ברגע שמבינים את זה (נצרכת אנרגיה רבה כדי לדחוס את האוויר שנינק לבוכנה, ואז, במקום שיהיה רסס סולר שיחד עם החום יצור פיצוץ ולכן ידחוף למטה את הבוכנה בכוח רב, נפתח שסתום הפליטה וכל הלחץ הזה "בורח" - האנרגיה הרבה מתבזבזת.

עכשיו דבֶּר.

דב, לכתוב על ההבדל בין דיינאטארד לג'יקובס קצת גדול כרגע על מעטפת הביצועים, זה דורש דגירה חפירה ולימוד, ובכלל עדיף לפרק כדי להבין בדיוק איך זה עובד באמת. אולי מסתובב כאן מכונאי שמכיר מקרוב את שתי השיטות.

כדי להוסיף עוד שחקנים - לוולבו יש בלם מנוע שנקרא VEB , וגם הוא משחק בטיימיניג של שסתומי הפליטה. בעיה מעניינת עלתה בגורר צבאי FH16 , בהספק 610 כ"ס, זה גורר שנלקח מהמדף, כרגיל צה"ל לא מזמין משהו תפור, העיקר שאת האושקוש בעטו.

בכל מקרה, בדגם הנדון ה VEB מייצר איזשהו עומס על המנוע וסעפת הפליטה בדומה לאגזוז ברקס רק לא באותן עוצמות, ולכן כדי למנוע נזק על המכלולים ה-VEB מתבטל אוטומטית בהילוך הנמוך. אתה הבנת את זה אלברט? בירידה, דווקא שאתה צריך בלימת מנוע לא תקבל אותה. רוצה בלימה? אין בעיה, תעביר לשני! השיטה המדהימה כסחה רפידות ברקסים, נוצר עומס מטורף על רפידות בילום שעפו מהסנדלים. רק בישראל. רק למען האיזון וולבו מייצרת כלי רכב מדהימים ,אבל ראבאק- יש הוראות יצרן, מפרטים וחוקים. לצה"ל זה לא מזיז.. יקום מקביל.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
אני חושב שאם נתחיל מהסוף, נקל על כולם:

כל בלם מנוע שמבוסס על עיקרון הג'ייקובס ברייקס עובד בסופו של דבר על אותו עיקרון:

פתיחת שסתום פליטה בתום פעולת דחיסה.

ברגע שמבינים את זה (נצרכת אנרגיה רבה כדי לדחוס את האוויר שנינק לבוכנה, ואז, במקום שיהיה רסס סולר שיחד עם החום יצור פיצוץ ולכן ידחוף למטה את הבוכנה בכוח רב, נפתח שסתום הפליטה וכל הלחץ הזה "בורח" - האנרגיה הרבה מתבזבזת.

עכשיו דבֶּר.

...ואז המנוע הופך לקומפרסור, צריך לציין שזרימת הדלק נעצרת כשמפעילים בלם מנוע. לפעמים עף ענן שחור של דלק לא מנוצל בהפעלת ג'ייקובס, יעקב יכול להרחיב יכול להיות שזה בגלל מזרקים מטפטפים..

עכשיו, יש כאן משהו מאד מעניין - מן חזרה לעתיד בהפוכה, בכתבה על תיבות אוטומטיות יש ראיון קצר עם מנהל במאק, ציין שהתחילו את המהפכה ב-1967 עם מנוע מקסידיין (אותו מנוע V8 שנטחן כאן) שבא לתת מקסימום ביצועים בתחום נמוך של הסל"ד וכיום הם חוזרים לעקרונות האלו דרך שימוש בתיבת הילוכים רובוטית, התיבה של מאק היא בעצם Ishift של וולבו, בעלת הבית במאק.

עוד בכתבה- תיבה אוטומטית פלנטרית 10 הילוכים של אליסון שתצא ב-2012, עוד לא עבר להם מהתיבות האלו, בעצם למה לשנות מה שכבר עובד אם הלקוחות קונים? רוב יצרני המשאיות עוברים למה שהם קוראים

AMT - automated manual transmission

שזו תיבה רגילה עם גלגלי שיניים ופקדים חשמליים או הידראוליים שמעבירים הילוכים, בחלק מהדגמים יש פקד שמפריד את המצמד ובאחרים כמו oprticruise של סקניה המחשב משחק עם הטורים במנוע עד הנקדוה האידאלית להחלפת הילוך ובועט את ההילוך המתאים למקום, כמו החלפה ללא מצמד שכל נהג קצת מיומן יודע לבצע בלי לחשוב, כמו שהוא אוכל או שותה קפה..

עוד אמר האיש ממאק שבעתיד נראה תיבות אוטומטיות 5-6 הילוכים, בקיצור חזרה ל DM800..

מה שמחזיר אותנו למה שדב כתב לי שהוא לא מבין את ריבוי ההילוכים כשיש מחשב שעסוק בלדלג הילוכים. אם יש צורך בדילוג למה תקעתם 18 הילוכים?

McKenna also notes that using an AMT ups the opportunity to revisit what he calls a “new/old concept” of providing constant engine power at extremely low cruise rpm.

“We actually adopted this concept in 1967 with the Maxidyne engine profile, which provided a lot of torque at low engine speeds and constant horsepower from the midrange,” he explains. “With the incredible advancements in air, fuel and combustion management, we can take this idea down to a whole new level, and we may be able to look again at simpler transmissions of five and six speeds via this path.”

לינק לכתבה

http://www.diigo.com/annotated/7b8e783f846f131a5e7188a8a66cd078

פורסם

כן... לפעמים אני תוהה אם לא מעט מה"טכנולוגיות" שנמכרות לנו לא נועדו סתם ליצור תחושה שהנה, ממצאים שוב את הגלגל...

המכוניות שאני מכיר מהילדות היו עם שלושה הילוכים ומנועים גמישים למדי. אני אפילו זוכר את אבי מסביר לי שבטנדר אוסטין 42 שלו, אפשר להתחיל בשני כי הוא חזק...

ואת דודי האהוב, שבערוב ימיו נסע עם ויליס סטיישן (מנוע הוריקאן 6 בוכנות) את כל רחובות... בהילוך שני בלבד! עד היום אני מצטמרר כשאני נזכר איך היה מגיע לתמרור "עצור", בולם עד כדי חניקת המנוע, לא מסתכל ימינה או שמאלה, ומעביר את הרגל לדוושת התאוצה, ומג'עג'ע את המנוע הלאה... בשני, רק בשני.

ואז נוסף הרביעי, ואז האובר דרייב, והחמישי... בטח, לחסוך דלק, אלא מה? ואז בהדרכה מעמיקה שעברתי בסוכנות החברה המאוחדת ז"ל, המדריך הסביר את ההגיון שבהקטנת מס' החלפות ההילוכים למינימים - "החלפת הילוכים בעצם פוגעת ברצף אספקת המומנטום, לכן צורכת עוד קצת אנרגיה, ו, כמובן, שוחקת עוד טיפה את כל המיכלולים המעורבים, שלא לדבר על תשומת הלב של הנהג..."

מענין, אמרתי לעצמי בדרכי חזרה לקנגו 99 שהיתה לי אז... בוא ננסה?

אז עברתי לנהיגה מאוד מיושנת של שלושה הילוכים (ראשון, שלישי וחמישי), והפלא ופלא, צריכת הדלק ירדה קצת (נגיד מ15.5 ק"מ לליטר ל- 16.5 ק"מ לליטר בממוצע?)!

ומאז השני והרביעי אצלי הם רוב הזמן לקישוט, למעט בעליות, וכולם מרוצים וחיים טוב עד היום, גם הרנו 19 1,400, שלא מתברך בשרירים מרשימים.

ולאורך כל הזמן, מאז (שנת 2000?) המנועים ממשיכים ונהיים יותר ויותר גמישים, דיזלים עם טורבו ואינטר קולר, בנזינים כאלה... והיצרנים, שמתעקשים לצייד אותנו בתיבות רובוטיות לא הכי מוצלחות, מתעקשים להוסיף לנו טלטלות בדמות הילוך שישי?

ועיתונאי הרכב שמתפעלים מתיבות רבות הילוכים?

אין ולא תהיה תשובה טובה יותר לכל המפקפקים - אם DM יכול לשנע מרכבה בכל פינות הארץ עם 5 הילוכים, כולם יכולים.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

וכאן אתה נוגע בנקודה :- מהירות. מי צריך אוטו שמגיע ל 200 (כל אוטו היום חוץ ממליבו שמוגבל ל 170 ) ?

בגלל זה כל ההילוכים. הדוד שלך כנראה נסע בויליס בטווח מהירויות 20- 50. מעל -60 50 היה צריך לשים בשלישי מרוב צעקות . (כמה סל"ד היו אז צעקות בסופר הוריקן ? - /2500 3000 ? אולי. מי חשב אז על שעון טורים מחוץ למטוס ?) אבל כמה נסעו אז מעל 60 ? את סיבוב מוצא (אחרי 7 אחיות ) ויליס לא גמר ב-60 (צמיגי 700-16 פרופיל צבאי ? פחד בכל מהירות מחוץ לשטח, לא בלי סיבה לקחו את החמישיות על מובילים) על הגלגלים וגם לא את רוב הסיבובים האחרים. עם הבייבי פורד פריפקט אני חושב שלקחתי ב-40 עם בלמי השטאנגות וזה היה מסוכן. אז אל תשווה. המנועים לא היו גמישים והדבר העיקרי שהכשיל בטסט היה שנכבה בהתחלה מרוב מומנט נמוך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...