Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

קישור לכתבה http://www.laoreng.co.il/_Uploads/141test.pdf גילוי נאות:מאתר של לאור הנדסה יבואנית של Royal purple

ראיתי את הכתבה ונראה שבארץ עיתוני הרכב ומדורי הרכב בארץ אין עדין חשיבה לכיוון המקצועי אלה בעיקר פירסום ושיווק וכל מיני עצות שחלקם מפוקפקות,נראה שבארץ הקודש לא נזכה לעיתון בעל אופי מיקצועי פרופר (היו אבל נסגרו בגלל רודפי פרסום ) שיפרסם בדיקה כזאת מקיפה לשמנים.

איני בא לקטרג אלה לפקוח עיניים למי שלא פתח ועדיין מאמין לעתונות המוטורית בארץ.

למי שיש השגות על הכתבה נשמח לשמוע!

פורסם

נשמע מעניין!

השחיקה שהם צתארים באילו תנאים היא נימדדה? לא הזכירו את זה.

בכתבה ניבחנו הרבה שמנים בעלי שם עולמי! התוצאות לא ניראו מרשימות היתכן?

אי אפשר לדעת מי באמת עומד מאחורי פירסום המגזין הזה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

מה שמעניין, שהתוצאה טובה יותר,

מרוב היצרנים הגדולים.

ויש הבדלים מאוד רצניים.

מישהו עומד מאחורי הבדיקות האלה?

פורסם

העניין הזה כבר עלה ודובר בעבר, גם בשיחה שלי עם לאור הנדסה. לאחר שהם אמרו לי שהם ביצעו בדיקות ואף שלחו דגימות משמנים שונים למעבדות בחו"ל המלצתי להם להעלות את המידע לאתר. האמת שלא בדקתי אם אכן נעשה הדבר ומלבד המסמך המצורף יש עוד מידע.

הבדיקה המדוברת הינה בדיקת שחיקה- נקראת בדיקת טימקן (על שם חברת המיסבים). הם גם אמרו שאני מוזמן להגיע עם כל שמן לשם ולראות את הבדיקה מבוצעת במקום. העניין הוא שמעבר לפרמטר השחיקה ישנם עוד הרבה פרמטרים חשובים לשמן מנוע, לגבי אלו קשה להגיד אם השמן של רויאל פרפל (גילוי נאות- זהו השמן שכרגע נמצא אצלי ברכב) עדיף על האחרים.

פורסם

ערב טוב

אביב,האם בדיקת השחיקה מדברת על תנאי עבודה "נורמליים" של מנועים אטמוספריים,כלומר נסיעות שיגרתיות ויומיומיות בתנאים רגילים ולא נהיגה מאומצת וקיצונית?

תודה ולילה טוב

פורסם

Timken test נעשית ללא כל קשר למנוע או לרכב בכלל.

הבדיקה נעשית ע"י הנחת 3 כדורי ברזל צמודים ועליהם כדור רביעי. המכונה מפעילה לחץ כלפי מטה על הכדור העליון ומסובבת אותו. תוך כדי התהליך מזרימים את נוזל הסיכה לאיזור החיכוך. לבסוף בודקים את מידת השחיקה על הכדור.

ניתן להסיק שהתנאים לא ממש דומים למה שקורה במנוע.

את הבדיקה ניתן (וכנראה שכך עושים) לבצע בעזרת גופים שונים ולאו דווקא כאלו עם גיאומטריה כדורית כמו שהזכרתי, אך הרעיון הכללי ברור.

פורסם

לדעתי בדיקת השחיקה שבוצעה לא ממש מתאימה לביצוע על שמני מנוע ויותר מתאימה לשמני ממסרה, ששם הסיכה הגבולית קריטית מאוד. שמני ממסרה מכילים תוספי EP שחסרים בשמני המנוע ונועדו במיוחד כדי למנוע את תופעות השחיקה שמבחן טיקמן בוחן.

לשמני מנוע יש משימות רבות לעמוד בהן יותר חשובות מאשר עמידות בשחיקה גבולית כמו עמידות בחמצון, תכונות ניקוי, צמיגות דינאמית ועוד.

לדוגמא מקום שיש בו שחיקה גבולית במנוע הוא מערכת השסתומים ונדיר למצוא שחיקה כזו במכלולי המערכת הזו כפי שנראה על גליליות המבחן.

מבחני ביצועי מנוע זהו המבחן האמיתי לשמני מנוע שבו מריצים מנוע מיוחד שתנאים מאוד ספציפיים ולאחר מכן מפרקים את כל חלקי המנוע למדידות ושקילות. שמן שעומד במחני ביצוע אלו יהיה טוב ומתאים יותר מאשר שמן שעמד במבחן טיקמן.

פורסם

מצטרף לדניאל - בסופו של דבר השורה התחתונה קובעת ורק בדיקה שמחקה את תנאי העבודה במנוע מעידה באופן ישיר על איכות השמן.

אני הייתי מעוניין לראות בהשוואה הזאת שמן אחד לשימוש במנוע "אגן משותף" שמכיל את אותם תוספי EP וגם בעל אחוז ZDDP גבוה יותר , אני משוכנע שהתוצאות היו בהתאם.

כפי שכבר נכתב הבדיקה הנ"ל לא נוגעת בהרבה פרמטרים שחשובים ביותר להרכבת שמן מנוע איכותי(למשל חימצון וזיהום, הקצפה , שינויי צמיגות , ביצועים ותפקוד לאורך זמן [כמות התוספים],pour point וכו...)

החשוב מביניהם לדעתי הוא SHEAR RATE ,כי שמן שעומד מעולה במבחן טימקן אבל נותן תוצאות לא טובות במבחן הזמן טוב רק למירוצים...

אבל המבחן בהחלט יכול לספק מידע חיוני על תפקוד בתנאים של סיכה גבולית שהיא מאוד רלוונטית גם למנוע רכב כי גם בו היא מתקיימת ( בוכנה-צילינדר,מערכת השסתומים ,גלגל"שים למיניהם וגם במערכת הסיכה בלחץ , למרות שהיא ברובה בסיכה הידרוסטטית) אך בעיקר לממסרות ותחום העיבוד השבבי.

שימו לב למשל לULTRA HELIX של SHELL , שמן הFACTORY של פרארי בחלק גדול מדגמי החברה.

מבחן הטימקן שלו לא מי יודע כמה אבל בפועל הוא השמן הנבחר ע"י חברה שלקוחותיה לא ינידו עפעף אם השמן יעלה להם 100 דולר או 300 דולר לגלון...

תודה רבה על הלינק!

עוד קצת על שמן מנוע

ים

• תוכן חדש...