Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכולם ,

אני חושב על קניית רכב (עוד לא סגור על זה , אופנוע עדיין חזק על הפרק) שלא ישעמם אותי ומצד שני לא ירושש אותי .

אני בן 23 , עם נסיון נהיגה של כמעט 6 שנים לקראת תחילת לימודים .

התקציב הכללי לרכב הוא עד 35k כולל יישור קו .

הדילמה העיקרית היא האם לקנות רכב כדוגמאת מגאן קופה 2.0/יונדאי קופה/טיגרה 1.6 ואז לשלם הון תועפות על מקיף או ללכת על משהו בסגנון קליאו rsi/פיגו 106 ראלי? ודומיהם ולא לעשות מקיף כי שווי הכלי יהיה נמוך מלכתחילה .

אלפא 145/146 הן מן אופציות ביניים מבחינת מחיר קנייה , אך אני מפחד מהמוניטין שנוצר להן בישראל .

משוטטות ביד 2 ראיתי שהאופציה של הרכב הזול יהיה בסביבות ה 18k, יישור קו לא זול ואני מקבל רכב נחמד + נשאר לי די הרבה מזומן על כל מקרה שלא יקרה (בתקווה) .

או ללכת על האופציה היקרה ואולי לקבל יותר אמינות שבסוף תאזן את מחיר ההשקעה הראשונית של האופציה השנייה .

אין לי נסיון עם שום רכב מהנ"ל , אין לי מושג כמה אמינות הן או כמה יקר לתחזק כאלה . אני יוצא מנקודת הנחה שזה יהיה בכל מקרה הרבה יותר זול מאופנוע 600 .

יש לציין שעפ"י חישוב מדוקדק הרכב יעבור 8k בשנה , יש לפרוס את העניין ל 5 שנים .

דבר אחרון , צריכת דלק עניין הוא שולי , גם קוואליר קופה אופציה , רק שהיא אוטומטית לצערי .

הצעות (לא חובה מהרכבים שציינתי) ונסיון אישי יתקבלו בברכה .

פורסם

אני חושב שמוניטין של אלפא לא בעייתי. יש אומנם אנשים שסובלים מסטיגמות, אבל זה תמיד היה ויהיה.

יש בארץ מועדון של בעלי אלפא רומיאו - IAROC, חבר'ה מאוד נחמדים.

מבחינת דגמי אפלא, אפשר בזול לקנות 164, רכב מאוד מהנה לפי טעמי. מנועים מוצלחים מאוד, ה-2 ליטר TWIN SPARK מנוע מאוד טוב מבחינת כוח וצריכת דלק. יש כמובן V6 בדגמי 12V ו-24V, לא יצא לי לנסוע על V6, אבל יש לו קול מאוד "טעים" אבל הוא קצת צמא.

גם ה-TS יש לו קול מדהים, קול כמו אין למכוניות אחרות.

לפי דעתי ה-2 ליטר מוצלחת מאוד. היום אפשר מאוד בזול לקנואחת כזאת וזן לדעתי תמורה מעולה לכסף. מחירון שלהן עומד בערך על 22, אבל אפשר לקנות במצב טוב הרבה יותר בזול, קרוב לחצי מחירון.

אם צריכת דלק לא מרתיעה אותך ואתה רוצה אלפא 164, V6 זו הבחירה. אם אתה עדיין רוצה אלפא, אבל צריכת דלק חשובה לך,ה-2 ליטר מעולה. דגם ה-2 ליטר יש לו חלוקת משקל מוצלחת יותר ואורך חיי מנוע הזה על 10% גדול יותר מה-V6 (לפי ויקיפדיה). למנוע השני ליטר יש שרשרת טיימינג ולא רצועה (רצועות במקרה של V6).

אחות של אלפא 164 זה כמובן לנצ'יה תמא, יש גירסא אטמוספרית וטורבו 2 ליטר. הן חולקות אותה רצפה. תמא באה עם מנוע 8 ו-16 שסתומים, ה-16 כמובן בעל הספק גדול יותר ויש גם טורבו עם הספק באמת גדול :twisted: ומומנט רציני.

אם אתה רוצה אלפא 164 2 ליטר או לנ'ציה תמא 16V ידניות, צור קשר בפרטי. אני מכיר אנשים שמעוניינים למכור, הם נמצאים בצפון (קריות-חיפה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מציע לך מאוד ללכת על ה-106 רכב אמין מבחינת מנוע , וזה חשוב בתקציב שלך היום...

הבעיה איתו זה החשמל. אם נפלת על רכב שהסתבך חשמלית אז אכלת אותה.

תבדוק אותו טוב.

"המסמר הבולט הוא בדר"כ זה שחוטף על הראש"

פורסם
במחיר של עד 40 אלף ש"ח איזה דגם של אלפא הוא הכי אמין?ואיזה דגם של לנצ'יה הכי אמין?

אלפא/לנ'ציה אמין, זה רכב שטופל כראוי ובזמן ולא עבר התעללות והזנחה ע"י ילדים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לנצ'יה או אלפא שמורה ומטופלת תציג אמינות גבוהה !

בגלל שאין תדמית לרכבים מופלאים אלו, אנשים שרוצים כאלה רכבים מרוויחים המון אוטו בכלום כסף.

הכשלים העיקרים ברכבים אלו שיש להקפיד ולבדוק:

מערכת הקירור , בדוק שיש הקפדה על פראפלו בעיקר (או על נוזל קירור אחר איכותי בלבד) !

מערכת החשמל - שאין מעקפים וקומבינות במערכת חשמל ושהכול עובד כמו שצריך. הלנצ'יות עמוסות באבזור חשמלי , האלפות קצת פחות , לפחות עד ה156/147.

ה33 נחשב לקללה אצל אלפא רומיאו , ה145/6 הם קפיצת מדרגה בכל מה שקשור לאיכות וגם לאמינות אצל אלפא .

כמוכן , הרבה חלקים ב145/6 משותפים לפיאט , שזה יכול לגרום להוזלת עלויות משמעותית.

לגבי לנצ'יות המצב שונה , הייתה לי דדרה 1600 , הרכב כבד ולא זריז ברמזורים , אבל בלי בעיה בילתה על מהירויות לא חוקיות ונתנה בהם גם הרגשה בטוחה. דדרה שמורה כהוגן יהיה לך מאוד קשה למצוא.

בכל מקרה לארץ מאז הפסקת יבוא הדלתא המיתולוגית , לארץ יובאו רק לנצ'יות משפחתיות בגודל מלא ומעלה , הדדרה היא הקטנה שבהם (למרות שהיא לא ממש קטנה). מעליה בהתחלה הייתה התמא ואז הקאפה.

קח בחשבון שאלה לא רכבים לכל אחד , והם דורשים יחסית הרבה צומי.

כי אם לא תקשיב לצרכים של האיטלקיה , מאוד מהר היא תבגוד בך :p

אגב אגב , אתה רוצה מהירות ואין לך בעיה עם מחירי דלק ???

קאפה טורבו !

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

רציתי לדעת איך האלפא GTV האם זה רכב אמין?ואיך הוא אם המנוע 2000 סמ"ק האם הוא אמין?כמה הוא שותה?

ובאיזה שנים הוא מומלץ יותר אני מתלבט בין שנת 80-99 איזה מהיר יותר?שמעתי שהישנים של שנות ה-80 מאוד

מהירים ועוד דבר למה המחיר שלה כמעט פי 2 מהמחירון?

פורסם

אלפות ישנות במצב טוב עברו שיפוץ. אחרות, לצערי הרב מחלידות מאוד עד חורים.

אלפא מגולוונת ראשונה היא 164.

מה זה רכב "מהיר"? כל משפתומט בקלות עובר מהירות חוקית.

אלפא 164 TS למשל, בקלות עוברת רחוק מאוד אחרי מהירויות חוקיות. מהירות מירבית 210ק"מש, אבל לפי מקורות מסויימים, גם אלפא 2 ליטר סוגרת סקלה (240).

לפי דעתי בארץ מחיר מצחיק לאלפא 164, לעיתים היא נמכרת קרוב לחצי מתחת למחירון. רק אקזמפלרים סופר שומרים מתקרבים למחירון של יצחק לוי.

למה GTV עולים מעל מחירון? :hihi: מה זה מחירון? אני לא מכיר במחירון. יש מחיר שבו מוכרים מכוניות. כמה GTV ראית על הכביש? זה לא רכב עדר שכאלה נוסעות בשיירות וגורמות לפקקים.

רוצה אלפא? תתחיל ממשהו פשוט יותר וכשתכנס לעיניינים, קח GTV. למשל אלפא 75 רכב עם גיר אחורי והנעה אחורית או אלפא 164 - רכב מאוד סולידי וכיפי להפליא.

פורסם

אם אתה רוצה אלפא 164 2 ליטר או לנ'ציה תמא 16V ידניות, צור קשר בפרטי. אני מכיר אנשים שמעוניינים למכור, הם נמצאים בצפון (קריות-חיפה).

קודם כל תודה על התגובה העניינית .

דבר שני , אני מעדיף להמנע מלקנות רכבים גדולים , יותר מדי מסורבלים לדעתי . אולי אני טועה אך כרגע זו עמדתי .

אגב אגב , אתה רוצה מהירות ואין לך בעיה עם מחירי דלק ???

קאפה טורבו !

נכון , אין לי בעיה עם מחירי הדלק , אבל שוב , כמו שהגבתי לבחור בציטוט הראשון , נראה כמו רכב גדול ומסורבל . אני מעדיף רכב חזק , לא גדול וזריז .

בכל מקרה , שניכם מיקדתם אותי לגבי האיטלקיות , אבל מה בנוגע לשאר הרכבים : 106 , קליאו RSI , מגאן קופה , טיגרה , יונדאי קופה ?

יש להם עדיפות מסויימת / משהו ספציפי שאני צריך לשים לב אליו בבדיקה ? איזה מחלות ידועות ?

• תוכן חדש...