Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שני דברים:

1. אני זוכר עוד בשנת 86 שראיתי אחת כזו בחיפה ונדהמתי. הייתי בכיתה ט'.

2. אני זוכר פרסומת לרכב הזה, ממגין אמריקאי שאבא שלי היה קורא (אני לא זוכר אם זה היה Popular Science או Penthoouse....) :-P :

רואים אב (מבוגר) ובן עומדים ליד רכב XT;

האב אומר לבנו: son, I thought you were going to buy a subaru

והבן משיב לו: but dad, I did

:lol:

השמועות מספרות שבשנת 86 הסתובבה בחיפה XT לבנה ששימשה כרכב לימוד נהיגה.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההיסטוריה הקצרה שלי:

רכבים בבעלות המשפחה:

1.סוזוקי בלאנו 97 1600 סמ"ק,שירתה את משפחתי ואותי עד שסיימה את חייה בתאונת דרכים,ועל הדרך סיימה את חייהם של עוד 3 רכבים אחרים (לא היו נפגעים).

הרכב הפגין אמינות אבסולוטית.

2.סוזוקי בלאנו 2001 שנרכשה מהחברה בעקבות פטירתה בטרם עת של קודמתה בתפקיד הרכב המשפחתי, הרכב עדיין בבעלות המשפחה (היה אמור להמכר,אבל בעקבות פציעה של אבי הוחלט להמתין עם העניין).

רכב בבעלותי הפרטית:

פז'ו 106XSI שנת 96,רכב שכנראה תמיד תיהיה לו פינה חמה בליבי,הרכב הראשון שקניתי,ובו השקעתי לא מעט כסף על החזרה למצב מכני מצויין,ולאחר מכן גם הושקעו לא מעט כספים על שיפור הרכב,ובסוף היה רכב שפשוט תענוג לנהוג ולשחק בו.

רכבים לא בבעלותי אבל שעברו תחתיי לתקופות ארוכות:

1.ב.מ.וו 325 שנת 97,הפעם הראשונה שיצא לי לחוות את תוצרת בוואריה (לפני איזה 7 שנים),התאהבתי ברכב, בשיוט שלו,ובתור ילדון בן 19,גם אהבתי את מה שהוא עושה לבחורות.... :)

2.מרצדס E240 שנת 2001, רכב שמשרת אותי בחופשות שלי בארץ,זכה לכינוי "הפרה" (לדוגמא- "שלומי,אני מגיע לחופשה וצריך את הפרה שלך"),רכב כבד מאוד,אבל שוב, אין על הגרמניות,נותנות פאן אחר.

אבל זה גרם לי להבין שעדיין אני יותר מתחבר לב.מ.וו,,המרצדס מאוד "ממלכתית",הב.מ.וו יותר "חצופה".

3.ב.מ.וו 330 שנת 2001,הזכיר לי לי נשכחות,והזכיר לי שממש כיף לנתק את בקרת האחיזה ולהתאמן על ביצוע דריפטים, פשוט היה תענוג של רכב.

4.מרצדס CLK 320, הרכב נחמד מאוד,פחות אהבתי את התגובות שלו לעומת אלה של ב.מ.וו (המרצדס פחות החלטית בתגובות שלה),אבל הגג הנפתח בהחלט נקודה חזקה ברכב הזה.

5.גולת הכותרת, מרצדס SLK 350 שחורה שנת 2008,ההגדרה המתאימה לרכב היא פשוט- "וואו!".

זה גם הרכב שאיתו אני וזוגתי אמורים להגיע לחופה.

ומה צופן העתיד ?

לפני כחצי שנה היו מחשבות על קניית SLK בציר 2001-2002,אבל מחשבות אחרות (על חתונה קרבה) גרמו לי להמתין עם זה.

אבל בגדול,לאחר החתונה העניין ייפתח לדיון מחודש (החברה\ארוסה\אישה לעתיד,מודעת למחלה המוטורית שלי,ומאוד מדרבנת אותי להגשים איזו פנטזיה מוטורית,כי אני נמצא במקום שיש פה הכל).

בגדול הכיוון הוא 1 מ-2 אפשרויות:

1.אני מאוד רוצה רודסטר חזקה SLK 320 או AMG משנתוני 2000,או אולי להשקיע עוד קצת וללכת על איזו BOXTER,או ללכת על משהו קצת שונה בדמות לוטוס אליזה,זה בגדול הכיוון.

הבעייה היא שאם אקנה רכב כזה אני לא אוכל להנות ממנו למשך הרבה זמן,כי אני אוטוטו מתחתן,ועם החתונה בא התיאבון (לילדים),ואלה לא רכבים שמסתדרים טוב עם ילדים.

2.ברירת מחדל לזה יכולה להיות מכונית ספורטיבית עם 4 מקומות ישיבה, דוגמת CLK,או איזו נינג'ה יפנית (GT-R34,איבו\STI),אבל העדפה שלי היא למשהו עם גג פתוח.

נראה מה העתיד יגיד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שלום רב,

שמי נדב והרכבים שהיו לי עד היום הם:

1.פיאט 127(לא זוכר איזה שנה),מנוע 900 או 1000 סמ"ק נדמה לי,גיר ידני,4 הילוכים. (קיבלתי מאח של אבי)

הרכב הנ"ל היה לי בתקופת הצבא למשך חודשיים בערך (בין השנים 2004-2005).

2.סובארו ג'אסטי,מודל 1990,יד ראשונה 90,000 ק"מ,מנוע 1000 סמ"ק,5 הילוכים.

היה בבעלותי כשנה משנת 2006 עד 2007,

אחלה רכב.

3.אופל קורסה,יד שניה,מודל 1994,מנוע 1400 סמ"ק, 125,000 ק"מ,5 הילוכים.

היה בבעלותי כשנה משנת 2007 עד 2008,

אחלה רכב.

4.פז'ו 106 ראלי דור שני,יד ראשונה,מודל 1997,מנוע 1600 סמ"ק, 114,000 ק"מ כרגע, 5 הילוכים קצרצרים.

בבעלותי כחודש-חודש וחצי,

מבסוט עד הגג.

106Rallye S2 :onfire:

פורסם

קודם כל ההיסטוריה המשפחתית, זה יותר מעניין...

אבא שלי התחיל עם כרמל רום ואח"כ סיטרואן דה-שבו, עוד לפני שנולדתי.

אח"כ היו, (אני לא זוכר את השנים המדוייקות, וגם הסדר לא בהכרח מדויק, ובטח גם שכחתי אחת או שתיים בדרך):

בשנות השבעים - סובארו פשע אוטומטית (המכונה גם "מלך השכונה"); אלפא-סוד (שהחלידה תוך שנה); וולוו 244 אדומה (שזכתה לכינוי "אוטו מכבי-אש");

בשנות השמונים - טלבוט סולרה (תוך חצי שנה הוחלפה בניסיון לשכוח אותה כמה שיותר מהר); פורד סיירה; סיטרואן BX (שאח"כ התגלגלה אלי)

בשנות התשעים (כאן זה כבר נהיה משעמם...) - סובארו לגאסי 1600; שברולט קוואליר; ו-(למרבה המבוכה) עוד קוואליר, שנמצאת עד היום אצל אחותי.

המכונית הראשונה שלי היתה אותה סיטרואן BX שנת 88' ששימשה את אבי קודם לכן. בתור חייל/סטודנט זה היה רכב מנהלים של ממש, עם הגה כוח (בתקופה שכמעט רק לאמריקאיות היה, מי זוכר...) נעילה מרכזית בשלט רחוק (זה היה אז מד"ב, אנשים ברחוב קפצו כשרכב ציפצף לידם...) וכו'. מכונית נהדרת לנהיגה בכל מהירות, שימשה כג'יפ לעת מצוא ועדיין הפגינה אמינות מלאה להוציא חלון חשמל אחד שהתקלקל.

אח"כ : פיאט פונטו 95' 75SX חדשה, נרכשה בלי נסיעת מבחן כשעוד לא היו בכלל פונטו בארץ - פשוט נדלקתי על הצורה; עשתה את העבודה ונהניתי ממנה בהחלט;

פיאט פונטו קבריולט 98' 60S אדומה, נרכשה מהתצוגה וזו היתה כנראה האחרונה שנמכרה בארץ. לשמחתי, הבחור שנכנס דקה לפני לסוכנות העדיף את הלבנה... היתה מכונית מושלמת למדינתנו - קטנה, חסכונית, עם שמיים פתוחים;

אלפא 147 02' 1600 ידנית, מכונית נהדרת, שירתה אותי נאמנה 5 שנים.

אלפא 156 05' 2.0JTS ידנית (נרכשה ב-2006... הפעם הראשונה שקניתי מכונית "בלי הניילונים"), ואני מניח שלא אחדש הרבה לקוראים פה אם אני אגיד שזו מכונית נהיגה מדהימה, שיהיה לי קשה מאוד להחליף אותה.

(וכמובן, האלפא סוד שנת 82' שקניתי לפני שנתיים וחצי, היא לא מחליפה שום דבר מהרשימה ואני גם מקווה שתשאר איתי עוד זמן רב... פשוט חווית נהיגה שלא קיימת במכוניות חדשות).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• אחראי פורום
פורסם

אני תמיד תופס דברים כאלה שניה לפני שהם גוועים.

אצלי זה לא ארוך מדי:

דייהטסו שרייד 83 - הייתי ב-יב' , חולה הגה טרי , האוטו חרש ונחרש.

כמה חודשים לאחר הגיוס היא נמכרה לחברה של המשפחה , אחרי שעמדה מיותמת (למעט נסיעות "פה ושם" של אמא).

ממש אחרי השיחרור , כמעט עם כל כספי המענק, קניתי חיפושית 71'.

היתה שייכת למורה שנסעה ק"מ בודדים ביום למשך 20 שנה.

אני פינקתי אותה בהחלפת שמן ראשונה (כנראה ב...20 שנה) והיא פינקה אותי בחור גדול שנפער ברצפה , בדיוק מתחת לרגליים.

נמכרה עקב אילוצים הרבה יותר מהר משתכננתי.

לפני חודשיים בערך , עמדתי בכיכר ההיא בחדרה שפתאום קלטתי משהו מוכר (בתמונה).

השארתי פתק עם כוונות אמיתיות לקנות אותה בחזרה , חזר אליי בחור מבוגר ונחמד - בלי כוונות אמיתיות למכור :|

אצלי היא היתה אדומה , חדי העין יקלטו אדום בחריצים של תא המנוע.

הבאה בתור - מכונית לשימוש סטנדרטי לחלוטין - רנו 19 מודל 92' בצבע כסף , 5 דלתות.

עשתה יותר מ-50 אלף ק"מ בשנתיים בלי תקלות מהותיות ונמכרה תוך שניה מעל המחירון.

הבא בתור - סמוראי 88' קצר פתוח , החזקתי אותו בזמן הלימודים ונהנתי ממנו מאוד.

היה משופר קלות , הגג הפתוח היה כיף גדול ובשטח הוא מלך , אבל לצערי את שני אלה לא ניצלתי יותר מדי.

שנתיים עם 20 אלף ק"מ שגמרו לי את הגב. נמכר בכפול ממה שלוי יצחק חשב שהוא שווה.

מיד אח"כ - אלפא סוד 83' , ב-3 שנים וקצת שהיא אצלי הוחלפו 90% מהמכלולים שלה , חוזקה קצת על הדרך.

עושה הרבה רעש נעים והרבה הרגשה טובה , עם כ-40 אלף ק"מ בזמן הזה.

היא לא תימכר בעתיד הנראה לעין , למזלי קיבלתי "אוטומהעבודה" , גטס ("fun" עאלק) חדשה ,

והיא תעזור להחזיר לאלפא את נעוריה :-D

בין לבין החזקנו שרייד 92' שהיתה בשימוש של אשתי, אוטו אמין וחביב לייעוד שלו, נמכר בשבוע שעבר.

הבאים בתור? לאישה כנראה באלנו או משהו בסגנון , אני אחכה ליום שאחרי הגטס (:shock:)

ואחפש GT/WRX או סדרה 3 מעניינת, כשגם אלפא 147 היא אופציה.

איתי.

1021 011.jpg

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ואוו היו לי הרבה.....

1 סוזוקי tsx שנת 94

2 סוזוקי tsx שנת 86

3 פיאט 127 שנת 86 עם 5 הילוכים!1050 סמ"ק היתה אצלי במצב חדש מכרתי אותה 2500 מעל המחירון

4 אאודי 80 שנת 83 1300 ידנית

5 אוטוביאנקי שנת 86 גם כן 5 הילוכים מנוע 1000

6 אופל קדט שנת 83 אוטומט 1300

7 פורד אריקה גרמנית שנת 84 1600 ידנית היתה מאוד חזקה משהו נדיר

8 מזדה 323 f שנת 93 אוטומט בזמנו היתה כמו חדשה

9 פורד אריקה שנת 83 1600 לפרוק

10 פיאט טיפו 1400 ידנית שנת 89

11 אלפא 33 שנת 92 1500 קרבורטורים אחת השמורות נמכרה במחיר מחירון ללא פתיחת מכסה מנוע.

12 פיאט אונו שנת 92 מנוע 1000

13 פורד אריקה 1600 שנת 90 דור קודם היה יותר מוצלח

14 פיז'ו 306 שנת 93 1400 ידנית רכב חמוד

15 פיז'ו 205 שנת 93 1400 ידנית סטייל 3 דלתות אהבתי אותה מאוד מהנה

16דייהטו אפלאוז ידנית 1600 שנת 90 דגם איקס רכב נהדר

17 הונדה סיוויק שנת 92 ידנית שחורה נמכרה ב5000 מעל המחירון למרות שהיתה יד שביעית

18 הונדה סיוויק שנת 93 אוטומט

19 חיפושית שנת 76 מנוע 1200 גרמנית זהו הרכב שאני הכי מתגעגע אליו

20 רובר 216 קבריולט שנת 94 רכב מהנה מאוד מכרתי 10 מתחת למחירון ללא סיבה הרכב היה שמור שוק חרא.

21 והיום פיאט פונטו שנת 98 דגם xtz אחלה רכב חסכוני

22 וגם טרקטורון קימקו 250 שנת 2006 משהו מדליק

אני יזכיר שכל הרכבים שהוזכרו הם היו בבעלותי,כמובן שהיו עוד הרבה מסביב למשפחה שלא הזכרתי.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

של המשפחה:

1. קרייזלר פראנס 1972 ידנית.

2. קרייזלר פראנס 1973 אוטומטית.

3. אופל רקורד סטיישן 2דל' 1700 או 1900 שנת 1973.

4. פיז'ו 305 סטיישן.

5. אופל אסקונה 1300 האצ'בק 1987.

6. אופל ווקטרה גרמניה GL-S שנת 1992 (דגם איי)

7. אופל ווקטרה 2200 שנת 2001. (דגם בי)

8. אופל ווקטרה 2200 שנת 2003 (דגם סי)

9. אופל ווקטרה 2200 דיזל שנת 2003. (דגם סי).

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

1. קסארה של ההורים, פעם פעם. מכאן ואילך כולן היו שלי, של AVIS או של ניו קופל:

2. אחר כך 307XS שני ליטר ידנית

3. מאזדה 3 מליסינג

3 ושליש. הונדה CBF500

3 ושני שליש. KTM 250EXC (החליף את הCBF, נשאר אצלי כמעט שלוש שנים)

4. עוד מאזדה 3 מליסינג

5. גולף GTI

כל כלי הרכב המצויינים לעיל (תרתי משמע) נקנו כחדשים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

חסכתי שנה וחצי עם עזרה קטנה מההורים בשביל לקנות את הקליאו ספורט MK1 הרכב הראשון שהיה לי והייתי מאושר עד הגג.

מאזדה מיאטה NB הייתה חייבת להגיע בעקבות החיבה שלי למשחקי זנב באוטו. הרבה יותר קל וכיף מהקליאו! רכב מצויין לחובבי הנעה אחורית.

ב.מ.וו M3 E36 החלום הוגשם! אין הרבה מה להוסיף על הרכב הזה, הוא פשוט מושלם! החסרון היחיד הוא עלות אחזקה גבוהה אבל שווה לחיות "בצניעות" במשך שנה בשביל חווית הנהיגה ברכב הזה. הבעיה שאחרי שנה מתאהבים כל כך חזק שאי אפשר לשחרר אותו..

הרכב הבא אולי יהיה שוב M3 E36....

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

רכב ראשון: רנו 11 שנת 87', עשה כבר את שלו, כנראה ימכר לפירוק כי נמאס להשקיע בתיקונים.

היתה תקופה עם דובלו מהעבודה וגטס מהעבודה אבל זה לא נחשב.

רכב שני: 106XS 1400 שנת 98, עוד שבוע אצלי.

פורסם

זד איקס וולקן 1.9 ליטר

במוו קופה מונמכת על קוילאוברים

306T16

יש לנו כ"כ הרבה מן המשותף (שנינו לא עונים לטלפון כשמצלצלים אלינו).

1. רכב ראשון, 306 עם T16 - איתו למדתי איך לנהוג, כמעט מושלם מבחינתי.

2. שני BMW E36 קופה, אחת בהסבה ל-M3 ואחת רק שיפורי שילדה.

אחלה שילדה, הגה מעולה, חוסר אבסולוטי בכוח יחסית לגודל של האוטו, לא התחברתי אליהן.

כשניסיתי את ה-M3DINAN הבנתי מה היה חסר באוטו, עדיין יש חולשה לבימרים (עם כוח) במיוחד ל-E39M5.

3. פורשה 911 CARRERA 996 - מותק של אוטו, אמין לחלוטין, מהנה, הגה מושלם.

בעיית שילדה קלה, הוא מתעופף מתת היגוי להיגויתר בשבריר שניה, אולי הצמיגים החדשים יעזרו..

4. בדרך לקניית F150 4X4, כנראה, צריך רכב לזרוק בו את הסנואובורד והאופניים.

שוקל להחליף את ה-911, כרגע המועמדות הן 911GT3 וניסן GT-R, פינטזתי על F360 מודנה, אבל מישהו הצליח לבאס אותי עם הפיאט המשודרגת הזאת.

כנראה שרצונות לחוד ומעשים לחוד, אולי לא אשדרג, לפחות לא הקיץ, עד שאעבור לפחות 5-6 קורסים וימי מסלול מאורגנים.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

1. אוטוביאנקי 79 , בדיוק למשך שבועיים והתהפכתי איתה .

2. אלפאסוד 79 , עשה לי את המוות כל בוקר מברך עם תקלה חדשה אבל בכל זאת הייתי מאוהב במכונית הזאת .

3. סובארו DL 83 , אהבתי אותו ממש אבל גם אחרי שבועיים נכנסו בי מאחורה והאוטו ירד מהכביש

4. פורד סיירה 83 , לא אכביר במילים למעט שהיו המון אבל המון תקלות

5 . דיהוו רייסר 94 , אחלה תקופה בחיים עברתי עם המכונית הזאת ככה שהכל זכור שם לטוב .

6. מאזדה 626 96 5 דלתות 2000, אוטו מעולה ממש אהבתי אותו .

7. מאזדה 6 2003

פורסם

אוקי גם אני יצטרף

רכב ראשון : 205 GTI שנת 1984 היחדה בארץ . עדיין קיימת באיזשהו מחסן של חבר

רכב שני : פיאט אונו טורבו {אהבת חיי } שנת 1992 צבע אדום שאני עד היום לא יודע למה מכרתי

רכב שלשי : סיטרואן VTR שנת 99 רכב פשוט אבל פשוט מדהים היה אצלי פחות מחצי שנה נמכר למישהו שעמד ברמזור. ושאל אותי עם אני מוכר אז סתם זרקתי לו מחיר גבוה. ולמחרת מצאתי את עצמי בבדיקה עם אותו בן אדם

רכב רבעי : BMW Z3 צבע תכלת {שנימצאת פה בפורום היה עליה שרשרור שמישהוא צבע אותה מחדש שוב}

רכב חמישי : פונטו GT רכב חמוד מאוד דורש הרבה אבל הרבה צומת לב

רכב שישי : 205 GTI שנת 1988 חמודה הייתה נוסעת אך ורק לעבודה לאא שום שיפורים . מזגן מקפיא .נמכרה עקב מציאת החלום שוב פעם ...... קבלו אותה :lol::lol::lol:

רכב שביעי : אונו טורבו שנת 1992 צבע אפור יד 3 איןן מילים פשוט אין מילים .כול נסיעה עם הרכב מלווה בחיוכים טיפשיים . מה אני יגיד לכם פשוט רכב שעושה לי את זה . {רכב מקורי ללא שום שיפורים.גם ישאר ככה }

נוסע על איטלקיה חמה :onfire::onfire:

פורסם

הרכבים הנוכחיים של המשפחה (אתם באמת לא רוצים שאני יתחיל לרשום את כל העבר חח :lol:)

שברולט אוואו

סוזוקי ג'ימני

פיג'ו 206 1400 ידנית

פיג'ו 206 1400 אוטו'

ועוד כל מיני טנדרים ומשאיות של העסק (:?)

שלי:

מאזדה 626 98'

מאזדה 3 04'

סיאט איביזה FR 05'

והנוכחית סיאט איביזה 20VT סטנדרטית 8)

פורסם

רכב ראשון:הונדה קופה 95 ידנית שניגנבה אחריי שנתיים

רכב שני:סיאט איביזה 94 עגלה מתה

רכב שלישי:סובארו אימפרזה STI 2002

והרכב הנוכחי שלי הוא שוב הונדה קופה 95 משופרת כליל במנוע

• תוכן חדש...