Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

די, לא לריב.

אפשר לסכם שכל בעלי VW / קורולה עצרו בצד הדרך להתרעננות. לאכול איזה כריך, לשתות איזה מיץ תפוזים - אתם יודעים, חם, בכ"ז.

ייתכן (אף כי לא סביר) שאחוזים בודדים מהם עצרו בגלל תקר בגלל, או כדי להוסיף מים למיכל השפריצרים לחלונות.

כל בעלי הסיטרואנים, רנואים, פיאטים ופג'טות ואלפות וכיו"ב, עצרו בגלל שהלך מנוע. הלך, מת, גמור.

וכל בעלי הרכבים הללו שממשיכים לנסוע, נוסעים על זמן שאול, כי המחוג שם הגיע לקו האדום והאוטו בוער (!), ואם הם לא עצרו עדיין בצד הדרך, אל דאגה! המתקן דקה, הם כבר יעצרו - תראה את תוצרת המכונית, אחרי הכל...

אני חושב שזה פתרון לא רע לבעיית העומס בכבישים האמת...

סיכמנו?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדהים שכל שירשור שכזה נהפך ל"שירשור אמינות" תוך זמן קצר מאוד :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

אני רק יכול להוסיף את ה 2 cents שלי;

בין היפאנים לאירופאים ולאמריקאים (ואתם יודעים מה, גם האנגלים) יש שוני מאוד מהותי בתפיסת העולם בזמן שמייצרים רכב. אם נתייחס ספציפית ליפאנים ולאירופאיים אזי אין כל עוררין על כך שבמחינת איכויות יצור היפאנים שואפים למקסימום איכות במינימום כסף לטובת מקסימום אמינות. זה אומר, במילים אחרות, שהחלקים מתוכננים ומיוצרים היטב אך החיסכון באיכות גורם לחלקי המכונאות (ולא רק אצל היפאנים, אלא בכל המכוניות ה"עממיות") להיות ברמת גימור ויזואלית פחות טובה ביחס ליצרנים אחרים שהם ברמת מחיר גבוה הרבה יותר.

כל היתר אלו בונוסים בלבד (תכנון תא נוסעים מפואר, נוחות נסיעה וכד'). אפילו שמדובר בבונוסים, יש לא מעט דגמים יפאניים בשנים האחרונות שבהחלט אין להם מה להתבייש בנוחות הנסיעה שהם מציעים וגם ברמת האיבזור או הפאר.

האירופאיים לעומת זאת מתחילים בתכנון עם הנחת יסוד שהמראה, הטכנולוגיה והתחכום הם לא פחות חשובים מאמינות, ולכן מנתבים משאבים חשובים לא רק לאיכות הייצור או התיכנון אלא גם למה שמסביב (טכנולוגיה, עיצוב, נוחות וכד').

מבחינת איכויות יצור אפשר לומר דברים טובים ורעים על כולם, כי בשורה התחתונה יש פאקים לכל יצרן בדגמים מסויימים ואין רכב שהוא חף מכל פגם. מה שכן, אפילו הדגמים שסובלים מבעיות כאלה ואחרות יכולים להתמודד עם ה"מומים" הללו ע"י טיפול הרבה יותר אינטנסיבי.

בנוסף לכל אלו אני יכול רק לנחש שרמת המקצועיות בין היבואנים עלולה להיות שונה מבחינת טיב העבודה - וזה עוד פקטור מאוד מאוד חשוב באורך החיים של הרכב.

מהניסיון שלי אני יכול לומר שהדברים הם בכלל לא שחור או לבן ולמרות שדגמים מסויימים לעיתים סוחבים איתם "סטיגמות אמינות" לכל החיים, הם משתפרים לרמה כזו שהם לחלוטין מיישרים קו עם מיטב המכוניות האמינות בשוק.

מאחר ואני חי את התחום הזה באופן יום יומי בשנים האחרונות וראיתי בעצמי שהדברים לא ממש כמו שמספרים - התבייתתי על דגם שהתאים לי ובסופו של דבר הרשתי לעצמי "לרדת" מיפאנית בת 12 למכונית צרפתיה בת 5.5, כמעט באותו המחיר (הבדל של כמה אלפים בודדים), שמציעה לי הרבה יותר מכל תחום (בטיחות אקטיבית ופאסיבית, נוחות, איבזור, הנאה, פרקטיות וכד') מבלי להיפגע בצורה קטסטרופלית מבחינת אמינות. יש לציין שאני נוסע לא מעט (בערך 25K ק"מ בשנה) אבל מטפל באוטו הרבה מעבר למה שהספר אומר ונוהג בצורה שאינה מתעללת במכלולים של הרכב.

מבחינה אלקטרונית - הניסיון מראה שרכבים נטולי התקנות חאפריות או אביזרים לא מקוריים לא סבולים בד"כ משום תקלה כרונית מיוחדת. טראומות שעובר הרכב (קצרים, הנעות רכבים אחרים בצורה לקויה וכד') כן ישפיעו על מכלולים אלקטרוניים לאורך זמן.

מבחינה מכאנית - צורת הנהיגה של הנהג, אופן הטיפול ברכב ועירנות הנהג לרכב (זה מתחיל מלהיות מחובר לאינפורמציה בלוח השעונים בזמן נהיגה, להיות עירניים לריחות, להיות עירניים לכתמים בחניה וכד) הם גורמים קריטיים לאורך החיים של המכללים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כאחד שיש לו והיו לו כמה וכמה רכבי רנו שכולם נכנסו למוסך רק לתיקונים קטנים וטיפולים שוטפים אני יכול להגיד את הדבר הבא:

1. הייתי מחליף את המוסך.

2. ההבדל בין רנו מגאן לטויוטה קורולה (שגם היתה לי) הוא שבטויוטה בד"כ אם יש תקלה קטנה שלא טפלת בה בד"כ לא יקרה כלום. ברנו, אם לא תטפלו בבעיה כשהיא קטנה - חבל על הזמן.

3. לא נראה לי שפותחת השרשור רגישה לשינויים בהתנהגות הרכב רגישות שאם היתה לה היתה מסייעת לזהות תקלות לפני שהרכב נעמד. ( דוגמאות: התחממות, חוסר סחיבה, רצועה לא מתוחה וכדומה)

4. תחושתי היא שהגברת צריכה לקחת הלוואה קטנה ולקנות סופר מיני חסכונית חדשה יחסית, משום שברכב ישן אחר, תקלות כמו שהיו יכולות לקרות שוב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מה שמוביל אותנו למסקנה הבאה: לא קונים רכב עם יותר מ150 אלף ק"מ - גם לא בתקציב של 15 אלף ש"ח.

חברים יקרים, תסלחו לי על המגילה שכתבתי.

לא מסכים עם המסכנה, מכיוון שלא לכולם יש את האפשרות הכלכלית לקנות רכב שנת 2007 עם 7K ק"מ.

יש הרבה מכוניות שעולות 15K ופחות, במצב כזה שיכולות לשרת את הבעלים המאושר עוד לא מאט שנים.

הכל תלוי מגישה. אם אתה בא בגישה של משתמש בלבד ולא מעניינת אותך בריאות שלו, אז באמת, עבור אותם אנשים המסכנות שרשמת נכונות.

בעל רכב סובלני שמבין שרכב ישן ראה ימין טובים יותר וזקוק לנגיעה פה ונגיעה שם, ייגש למוסך, יעשה יישור קו רציני, שכולל טיפול גדול מלא ועוד טיפולים פרופילקטייםכמו החלפת כל הצנרת של מערכת קירור, דלק, בלמים וכד, יחליפו טרמוסטט, משאבת מים וכד', יעשו ניקוי רדיאטור, ניקוי קרטר וכו'. אותו רכב ישן עם קילומטרז' תלת סיפרתי יידע להחזיר לבעל רכב הזה את הערכתו ע"י אמינות.

אנשים שקונים רכב ישן למירוצי רמזורים, כדי לקרוע אותו ולהוציא את המיץ האחרון ובנוסף לא לטפל ברכב, כמובן יסבלו מבעיות אמינות קשות.

כדי לנסוע על רכב ישן, צריך להיות יותר מצרכן, צריך לאהוב את המכונית, לתת לה יחס, להקדים ולבצע טיפולים מונעים. זה דורש קצת ידע בסיסי במכונאות שאפשר לרכוש בפורום ומחיפוש באינטרנט. הידע הדרוש הוא יותר תיאורתי, כדי לבקר אחרי עבודת מכונאי. כמובן גם צריך למצוא מוסך טוב.

מי שמשתמש ברכב בגישה של להגיע מ-A ל-B הוא צרכן ותו לא. אדם כזה צריך רכב ליסינג או רכב חדש או לפחות רכב מאוד צעיר. הבעייה שלצרכן כזה לא תמיד יש מספיק כסף והוא קונה מכונית די ותיקה ועם קילומטרז' רציני ולא מבין שכדי לקבל את הזכויות שמגיעות לו מהרכב, צריך גם לתת לו משהו בתמורה.

הייתה לי אלפא בת 15 שגירדתי איתה את 285K ק"מ. אני הענקתי לה את הטיפול הפרופילקטי הדרוש, לא חסכתי גרוש, אם היה משהו שניראה לי שצריך לטפל בו זה טופל מיידית. אלפא בתמורה הייתה מכונית אמינה ועכשיו ממשיך להנות איתה בעל רכב הבא.

עכשיו יש לי בימר בן 17 עם כמעט 240K ק"מ. אני בטוח שבגישה שלי, למרות הגיל, הוא יהיה אמין אצלי.

מה שרציתי להגיד בכל זה, שהכי קל להאשים את המכונית שהיא לא אמינה וכד', אבל קשה לבעל רכב לקבל שבחוסר אמינות של מכונית שלו יש לו את החלק הגדול באשמה (לפחות 85%).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה שרציתי להגיד בכל זה, שהכי קל להאשים את המכונית שהיא לא אמינה וכד', אבל קשה לבעל רכב לקבל שבחוסר אמינות של מכונית שלו יש לו את החלק הגדול באשמה (לפחות 85%).

אני סולח לך על המגילה
:-)

שורה תחתונה כל מה שנאמר מחזיר אותנו למקום אחד: ת-ר-ב-ו-ת.

בתרבות הישראלית מחפשים להשקיע כמה שפחות כסף באוטו ולסחוט לו את הנשמה.

בתרבויות אחרות זה לא עובד ככה, לכן גם רואים את ההבדלים ברמת שביעות הרצון מהמכוניות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק שלום!

מונולוג בהחלט מכובד!

הייתי רוצה להוסיף כמה מילים, אם יורשה לי.

אני אלך עוד יותר רחוק ממך ואומר שכיום שיתוף הפעולה בין היצרנים הולך וגדל ולא רק בגלל שמאזדה נמצאת בבעלות פורד, או

ניסאן בבעלות רנו.

יצרנים רבים במקום לפתח בכוחות עצמם מכלולים שלמים (הרי ידוע שהפיתוח היקר, היצור עצמו מתגמד לידו) מזמינים אותם מיצרנים אחרים.

דוגמה מצויינת לטענה זו הם מנועי הדיזל של יצרנים אירופיים, אשר מוצאים דרכם לרכבים יפניים.

יש גם דוגמה הפוכה כאשר גיר יפני מורכב ברכב תוצרת אירופה.

ואני ממשיך ואלך עוד יותר רחוק, ואטען שחלקים מסויימים מתוך המכלולים מן הסתם מיוצרים בכל מיני מפעלים בסין, שמספקים לכל היצרנים בעולם.

ומה היא תוצאה הסופית?

קנית למשל טויוטה דיזל, אשר הורכב בטורקיה ממכלול אירופי אחד לפחות, מלא חלקים מסין, חלקים מסויימים מיפן ועפ"י סטנדרט יפני.

הוא אמור להיות אמין יותר, מאשר רנו, שעשה את אותה הדרך?

מסתבר שכן... בישראל

פורסם
איציק שלום!

אני אלך עוד יותר רחוק ממך ואומר שכיום שיתוף הפעולה בין היצרנים הולך וגדל ולא רק בגלל שמאזדה נמצאת בבעלות פורד, או

ניסאן בבעלות רנו.

יצרנים רבים במקום לפתח בכוחות עצמם מכלולים שלמים (הרי ידוע שהפיתוח היקר, היצור עצמו מתגמד לידו) מזמינים אותם מיצרנים אחרים.

דוגמה מצויינת לטענה זו הם מנועי הדיזל של יצרנים אירופיים, אשר מוצאים דרכם לרכבים יפניים.

אני לא מוצא דבר רע בשיתוף פעולה לטובת מנועים או תיבת הילוכים, בסופו של דבר אוטו זה לא רק מנוע וגיר ולקוחות פוטנציאליים מחפשים את ה"שיק" בזמן שהם חושבים על אוטו חדש (עיצוב, איבזור, וכד').

מעטים מאוד האנשים שיכנסו לאולם התצוגה ובאמת "יפלו מהרגליים" מנתונים טכניים כאלה ואחרים, עבור רוב האנשים זה פשוט לא אומר כלום; הם מבחינתם מכניסים את המפתח למתג ההצתה, מסובבים ורוצים לנסוע. לא מעניין אותם אם יצרן X שתל עוד 4000 מטר חוטים בשביל שכל האביזרים ברכב יהיו חשמליים ביחס ליצרן Y שהסתפק במחשב ורשת תקשורת עם 1000 מטר חוטים בלבד. כל עוד השכן ממול לא רואה ולא יודע - זה לא מעניין אף אחד.

מתי בפעם האחרונה נסעת ברחוב ועברה לך איזו מכונית יוקרה ואישתך אמרה לך "וואו ! תראה, איזו מכונית מדהימה עם רשת תקשורת חסכונית בחיווט ומנוע בעל סנן חלקיקים מודרני לצורך הפחתת זיהום אויר ?" :lol::lol::lol::lol:

בקיצור, זה לא מעניין אף אחד. אנשים היום מחפשים מותג, הם יאטמו את האוזניים אם תספר להם שבקורולה שלהם יש מנוע דיזל של רנו ועוד כהנה וכהנה דוגמאות...

מנועי הדיזל הם משהו שבאירופה מאוד אוהבים, באמריקה לא סובלים וביפאן לא שמעו על זה. שוב, כל יבשת עם היצרנים שלה והדרך בה הם רואים את חזון יצור המכוניות שלהן. לא רק שמדובר בתרבות אלא במשהו שמייחד את היצרנים על כל יבשת ואת השקפת העולם שלהם בכל הקשור לייצור מכוניות.

אני מאוד אהבתי את השת"פ של פורד ו PSA בנוגע למנועי הדיזל שלהם - ועובדה: יצאו מנועים מאוד מוצלחים, חסכוניים בדלק, שקטים להפליא ובעלי זיהום אויר נמוך יותר ממנוע בנזין בנפח מקביל. כבונוס רואים שרמת האמינות של המכוניות פשוט מעולה ולאורך השנים ניכרת התקדמות נאה ביותר בכל הקשור לרמת איכות החומרים וכמובן שיפור וחיזוק רכיבים שהתגלו כ"חלשים" לאורך השנים.

בכל מה שקשור לעתיד תעשיית הרכב, רציתי להוסיף שראיתי באופ-טופיק את הדיון שעשו על ה TSI ונראה שלא מעט פיספסו את הפואנטה; ה TSI לא באה להצהיר או לשדר שום דבר מיוחד, ה TSI היא תוצר ראשוני אליו צועדת כל תעשיית הרכב העולמית: מנועים קטנים, מוגדשים, עתירי מומנט ובעלי זיהום אויר נמוך מאוד (מנועים קטנים). ה TSI היא תוצר מעולה של מחשבה נכונה קדימה (שימו לב לביצועים, לצריכת הדלק ולרמת זיהום האויר של המנוע הזה).

בעוד כמה שנים, לפחות בכל מה שקשור למה שיגיע מאירופה, לא יהיו מנועי בנזין מגודלים אלא מנועי בנזין קטנים ומוגדשים. הדיזלים כבר עוברים את המהפך הזה כי הדיזל חשוב לאירופאים (לכן PSA ציידו את כל ליין הרכבים שלהם במנועי 1.6 טורבו-דיזל והורידו את השימוש במנוע ה 2.0 ליטר טורבו-דיזל כמעט לאפס) אבל את הסנוניות הראשונות כבר רואים (VW עם ה TSI, ו BMW+PSA שחולקות מנוע בנזין 1600 סמ"ק, האחד אטמוספרי והשני מתורבת).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק היי.

לא התכוונתי שיש משהו רע, ההיפך הנכון.

רק ניסיתי להדגיש את הפרדוקס שבכל העניין הזה.

לגבי הנושא של הTSI, נכון זהו הכיוון.

ואם זכרוני נכון פיאט זה שהתחיל את התהליך.

פורסם
לא מעניין אותם אם יצרן X שתל עוד 4000 מטר חוטים בשביל שכל האביזרים ברכב יהיו חשמליים ביחס ליצרן Y שהסתפק במחשב ורשת תקשורת עם 1000 מטר חוטים בלבד. כל עוד השכן ממול לא רואה ולא יודע - זה לא מעניין אף אחד.

מתי בפעם האחרונה נסעת ברחוב ועברה לך איזו מכונית יוקרה ואישתך אמרה לך "וואו ! תראה, איזו מכונית מדהימה עם רשת תקשורת חסכונית בחיווט ומנוע בעל סנן חלקיקים מודרני לצורך הפחתת זיהום אויר ?" :lol::lol::lol::lol:

זה נכון. לא מזמן היתה לי שיחה בנושא עם חבר, אחד שרכב זה ממנו והלאה.

לאחרונה משפחתו החליפה את הרכב לסיטרואן C5 ברמת הגימור המאובזרת. כששיבחתי את הרכב ואמרתי שהם עשו בחירה חכמה, החבר בתגובה קילל את ה-C5 ואמר שהיא כל הזמן במוסך, ושאם זה היה תלוי בו, הוא היה מעדיף את השברולט קוואליר שהיתה להם קודם לכן.

לשווא ניסיתי להסביר לו כמה נחותה השברולט מבחינה טכנולוגית לעומת הסיטרואן. לרוע המזל, מסתבר שקשקושים נוסח מולטיפלקס או מערכת מתלים נשלטת אינם ממש מעניינים את הישראלי הממוצע, ממש כמו ההסבר שמקור התקלות הוא כנראה בהתקנות מקומיות כושלות. הבנאדם החליט שקוואליר הוא ה-רכב מכיון שהוא שקט, רך ונעים לנהיגה(?).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

**אני מבקש ממך בפעם השניה בשרשור הזה: בבקשה אל תצטט הודעה מעליך!!**

גם זה מוכיח עד כמה חסרה כאן תרבות מוטורית.

פורסם
זה נכון. לא מזמן היתה לי שיחה בנושא עם חבר, אחד שרכב זה ממנו והלאה.

לאחרונה משפחתו החליפה את הרכב לסיטרואן C5 ברמת הגימור המאובזרת. כששיבחתי את הרכב ואמרתי שהם עשו בחירה חכמה, החבר בתגובה קילל את ה-C5 ואמר שהיא כל הזמן במוסך, ושאם זה היה תלוי בו, הוא היה מעדיף את השברולט קוואליר שהיתה להם קודם לכן.

לשווא ניסיתי להסביר לו כמה נחותה השברולט מבחינה טכנולוגית לעומת הסיטרואן. לרוע המזל, מסתבר שקשקושים נוסח מולטיפלקס או מערכת מתלים נשלטת אינם ממש מעניינים את הישראלי הממוצע, ממש כמו ההסבר שמקור התקלות הוא כנראה בהתקנות מקומיות כושלות. הבנאדם החליט שקוואליר הוא ה-רכב מכיון שהוא שקט, רך ונעים לנהיגה(?).

הגישה שלכם "היודעת הכל", ויודעת הכי טוב בשביל הפרט (האדם) מה טוב בשבילו היא הגישה חסרת התרבות המזכירה משטרים חשוכים. במשטרים חשוכים, המשטר יודע מה טוב לאזרח, בדיוק כמוכם.

אין ספק כי ה C5 עולה על הקאווליר בכל פרמטר שאנחנו (אתם ואני ) יכולים לחשוב עליו.

אומר לך אותו חבר, שעבורו הקאווליר יותר טובה. בין אם התקנות מקומיות (שוב התנשאות פרטית שלכם 'יודעי כל') מעאפנות, בין אם איכות ייצור (אל תצטטו אותי בסעיף הזה גם אני יודע שהקווליר ואיכות זה שני דברים שונים), ובין אם כל סיבה אחרת.

הבנאדם רוצה אוטו להתניע ולנסוע. מכשיר שיקח אותו מנקודה לנקודה, נקודה. אם הקו הקצר ביותר בין שתי הנקודות עובר דרך המוסך - האוטו גרוע. אם הוא מצליח להניע בבוקר, להגיע למחוז חפצו, ולחזור הביתה, ולעשות כך במשך חודשים ארוכים מבלי להיפגש בפניו המחייכות של המוסכניק, זה כל מה שהוא מבקש מאוטו.

מי שמכם להחליט עבורו מה טוב לו? מאיפה אתם שואבים את הביטחון שרק אתם יודעים מה טוב לאחר? מאיפה מגיעה ההתנשאות ה"תרבותית" שלכם על פני האחר? האם אינכם רואים שהבעיה היא בכם, ולא בבחירה החופשית של האחר?

לפני שאתם ממהרים למקלדת, ו"לשחוט" את זה שמציב מולכם מראה, אנא עצרו שניה, תקראו שוב ולאט מה שכתבתי, תנו לדם לרדת מהראש חזרה לגוף, הסדירו את הנשימה, ואז תשקלו אם ואיך להגיב.

בידידות,

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

חנן, מילא דיסקברי, שים לב כמה לנדרוברים בעברי...אין לי אלא לחזור למילותיו של מאיר אריאל השם יקום דמו: "מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"...:lol:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יואב,

היכן ראית שהתנשאתי באופן כלשהו על חברי? האומנם אני בחרתי עבורו את הרכב, או לחילופין הכרחתי אותו לנסוע ב-C5?

זה הגיוני שיש אנשים שמתאהבים ברכב שבכל בחינה אובייקטיבית הוא גרוטאה על ארבעה גלגלים (קח אותי לדוגמה: משום מה יש לי חיבה לאיטלקיות חלודות שאילולא אני, בוודאי היו נשלחות בתור ברזל לסין :oops:). זה עדיין לא אומר שלא צריך להסתכל על הדברים בראיה אובייקטיבית: כן, הרכב שלי הוא ישן (אללי: שני טסטים בשנה!), כנראה גם לא מדהים מבחינה בטיחותית, ובוודאי אפשר למצוא נוחים ממנו. אני מאמין שכל אדם מעט יותר אובייקטיבי היה מעדיף את ה-C5 כרכב יומיומי על פני רכב כמו שלי, או אפילו על פני קוואליר, ולו רק בגלל הפן הבטיחותי.

אז כן, כמו שהחבר שלי אמר: "כשיורד גשם, את המגבים אני יכול להפעיל לבד, ואת הסאנרוף אני גם יכול לסגור בעצמי. אני לא צריך שהמחשב יעשה לי את זה". אבל כשחלילה תתרחש תאונה, האם הוא גם יוכל לבצע את כל אותן פעולות שהמחשב מבצע כדי להגן על הנוסעים?

אני מכבד את דעתו של כל אדם, ואם רצונו של החבר לנסוע בקוואליר - שיבושם לו. בסה"כ ניסיתי להסביר לו במהלך אותה שיחה מדוע עליו לתת לסיטרואן שלו מעט יותר קרדיט.

בנוגע למה שציינת בנוגע לקו הקצר שעובר דרך המוסך: במקרה זה, רצוי לבדוק מה הן ההתקנות המקומיות שבוצעו ברכב, ולבדוק אם הן אכן בוצעו לפי הספר. כפי שכבר נכתב בשרשור הזה, לא יכול להיות שבכל העולם המכוניות הללו עובדות כמו שצריך, ורק בישראל קיים גורם מסתורי שגורם להן להתקלקל יותר מהאחרות. אם תגיד לי שבדקת ומצאת שאין קשר בין התקלות לבין הדרך שבה הרכב מטופל ו/או להתקנות המקומיות - אני חוזר בי מכל מה שכתבתי. עד אז, זוהי דעתי.

רואה? ואפילו לא שחטתי אותך :wink:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...